missimone

~vroooom vroooom~

Publicerad 2008-11-28 10:38:29 i Allmänt,

Klarade kortet igår!!!Så JÄVLA skönt! Ska berätta lite om hur gårdagen blev och hur det gick till...:P

Som jag skrev igår morse så var jag himla nervös..knallade ner runt sju till ´parkeringshuset där jag skulle träffa Andreas o den andra tjejen som skulle köra upp efter mig. Satte på mig mp3 spelaren och satte på låtar som stärkte mig lite..strong songs med jävlar anamma i..kände mig inte så nervös nu..en liten fjäril kvar som flög omkring. Kom upp i parkeringshuset..ingen var där än..fick något slags lugn i mig. Kändes så himla skönt..var inte ett dugg nervös och kände mig lite flummig för jag var så lugn. Så kom de andra o vi skulle börja gå igenom all säkerhetskontroll.

Vi fick kolla:             (jag skriver detta för att minnas i framtiden hur allt gick till..scrolla ner om ni vill:P)

YTTRE SÄKERHETSKONTROLL

* mönsterdjup på däck(med fingret)

* luft i däck(trycka lite med foten mot däcket)

* sätta på alla ljus ute..varningsblinkers, helljus, dimljus och parkeringsljus(då får du be uppkörningsledaren)

Då går man runt bilen och tittar så alla lampor lyser o tar däcken i ordning.

INRE SÄKERHETSKONTROLL

*
Båda bromsar inne..pumpa bromspedalen tre gånger, sen ska bromsen stanna efter halva vägen.
   Parkeringsbromsen testar du genom att lägga i backen, sätta på bilen och försöka backa iväg..(det ska inte gå:))

* Vindrutetorkare (Spola rent rutan)

* Tutan

* Bältet (ryck några gånger o bältet ska ta emot)

* Dörren ( stäng igen sakta så du hör ett klick att den låser sig..tryck på dörren..den ska inte gå upp:))

MOTORHUV

*
Kunna öppna motorhuven innefrån och sen öppna den med handkraft.

* Veta var de viktiga behållarna sitter Bromsvätska, spolarvätska, oljesticka o oljepåfyllning, styrservovätska och kylarvätska.


Blev lite nervös där ett tag för jag kände att det var så himla mkt att hålla reda på..speciellt när man är nervös så har min hjärna lätt att frysa och jag blir förvirrad haha:D

Sen fick jag ta bilen och köra en sväng..vi körde upp S:t Persgatan, svängde vid Kungsgatan upp mot Ektorp, ner på Söderleden ut mot E4an Helsingborg, svänga av mot Skärblacka, svänga tillbaka mot Norrköping och sen vidare mot Klockaretorpet och till Vägverket. (skriver detta för att ni ska ha lättare att se hur bra  min körrutt med vägverket var sen.)

När vi kom fram fick den andra tjejen gå ut och Andreas skulle säga lite peppande ord till mig..då trodde jag hjärtat skulle hoppa ur kroppen igen. Mådde illa och darrade på händerna. Gick ur o tog luft medan uppkörningsledaren hoppade i bilen, det var en kvinna och jag kände på en gång...yes!! Tog en snus, letade fram legget och satte mig igen. Hon presenterade sig och gick igenom testet..vad hon har att titta på, att hon väljer vissa delar för man hinner inte med alla.Att hon säger hur jag ska åka..ibland med vänster o höger och ibland en destination.Säger hon inget så ska jag bara följa vägen..vanligtvis raktfram om man får åka så;)

Min säkerhetskontroll blev att spruta rent rutan och att kolla inre bromsar, sen kunde jag starta o köra iväg. Helt otroligt, var ju inställd på att dra hela fadderullan. Nu var jag så nervös och hörde på min röst att den knappt höll men jag andades in några gånger och backade iväg. Hon försökte sig på en konversation direkt och det var rätt skönt även om ja kände mig lite okoncentrerad först. Hon frågade var jag bodde och bad mig köra dit. Jag bor i Ektorp och den vägen från vägverket och runt ektorp har jag kört hundratalsgånger så det var ju skönt. Gjorde en stor miss dock när jag kom till skarphagens centrum innan ektorp, i en korsning så såg jag inte en korsande bil förrän lite sent så jag fick göra en kraftig inbromsning. Kände lite panik men jag fortsatte som vanligt.

Kom till Ektorp och fick köra mot Albrektsvägen(en väg jag kört hundra ggr med både andreas och till o från huset. Sen svänga ner mot stan. kom ner till stan och var nu vid parkeringshuset där jag alltid åker i från med körskolan. Sen upp på st persgatan,,,en väg jag åkte senast i morse, svänga av på en tvärgata och sen tillslut komma ut på en väg mot kneippen(en väg till jag kört hundratals ggr) sen köra mot E4an Helsingborg..kände redan nu att min tur är ju maximal med vilka vägar jag får köra och hade under tiden blivit så bekväm o lugn. Ut på motorvägen och sen köra mot..håll i er nu..Skärblacka!! Svänga av där och köra tillbaka på landsvägen mot norrköping och sen mot KLOCKARETORPET och  Vägverket.

Hon frågade redan innan om jag hittade tillbaka till Vägverket när jag var på motorvägen..o lätt att jag gjorde..har ju kört där så många ggr. Sen fick jag åka upp och parkera. Jag tänkte bara VA!! var är backa runt hörn och när ska hon lura in mig på gator som man inte får åka på..var är den riktiga stadskörningen? direkt vi stannat sa hon "Du är godkänd,hur känns det att ha körkort..bra att ha till det nya huset va? Vi hade pratat under hela körningen o det fick mig nog att bli ännu lugnare och jag kände att det var bra för henne att se att jag kan göra två saker samtidigt:) Frågade henne en massa frågor om hennes jobb o liv. Ett tips till er som kanske inte tagit erat kort än(inte så många av er som läser denna blogg tror jag) Min bedömning på backning gjorde hon när jag backade ur fickan vid vägverket..så det är viktigt att tänka att direkt du sätter dig i bilen så börjar testet. Min parkering fick hon när jag parkerade när jag kom fram.

Jag höll på att dö av lättnad när hon sa de magiska orden...en sten föll från mitt bröst och det kändes som jag skulle börja gråta. Jag frågade vad hon hade att anmärka på och det var den där korsningen när jag hade lite för hög fart och inte hann upptäcka den andra bilen i tid. Så det får jag tänka på...

Sofie o Mira var där och mötte mig efteråt och jag bara sprang skrikandes till henne o kramade henne hela tiden. Så himla skönt och så himla skönt att ha någon att dela sin glädje med(tack sofie!!) Sen kom Andreas o den andra tjejen och jag kunde inte dölja min lycka o fick en stor kram av honom också. Önskade den andra tjejen lycka till (hon klarade sig också galant:)) Nu var jag helt uppe i varv..sån jävla lyckokänsla och hela jag darrade. Så mycket släppte som jag tänkt på de senaste 4 veckorna. När jag ringde Rille så vart han superglad och sa " nu kanske du blir lite snällare om dagarna:D ) Har varit en riktig bitch mot honom senaste tiden för jag har varit så nervös...stackars gubben..men nu känner jag att den där irritationen är som borta..så skönt!

För att göra resten lite kort så blev det mycket telefonsamtal och grattis mess. Sen träffade vi Challe och Therese på fräcka fröken o firade med god frukost och chokladboll. Var så kul att träffa sina vänner..har inte haft ngn tid eller lust innan..har varit så uppe i mig själv men nu känns livet helt underbart!! Sen skjutsade Sofie mig till jobbet där det blev mera grattiskramar och brorsan hade fixat fika och jag fick en blomma av dem alla. Var glad hela kvällen på jobbet och brydde mig inte om att ryggen värkte mer än vanligt o att jag var så trött efter en sömnlös natt.

Rille kom sen vid sju och jag skjutsade hem honom..sen drog jag iväg ENSAM till Therese och hämtade henne. När jag satt i bilen själv så satt jag och skrattade högt för mig själv och sa "SÅ JÄVLA SJUKT!!" men det är så himla härligt alltihop. Hämtade Therese o vi drog iväg till en maskeradbutik på Luntgatan..ska ju på 25 års fest nästa helg och måste ju ordna nåt att ha på oss. Vi får se vad det blir..hängde undan en grej..får se om jag fortsätter på det spåret, ska titta lite mer. Therese hittade inget. Sen for vi hem till henne där jag släppte av henne och sen åkte jag hem och parkerade och kunde äntligen slänga mig i soffan! Var så trött när vi gick o la oss vid tio att ögonen stod i kors..så himla skönt att somna i sin älsklings armar då.

                 
Mira isbjörn:)           Challe o Sofie:)                     Rödnosig men glad!!!

 
Sötnos Thess o jag

         

Sötnosen...så lik pappa..men så lik mamma eeeeh


~kärlek~


Vacker kaffe konst:)



Nu är det en ny dag..ska ner på stan..handla julklappar..gå förbi syrrans jobb..sola och sen hem och städa av lite. Sen blir det myspys med Rille ikväll och IDOL..kan itne släppa det än..får se..kanske johan åker ikväll??

Imorgon blir det mer jobb..sen ut till svärföräldrarna som jag itne träffat på jättelänge..pratade med svärfar igår o han ville så gärna träffa oss och han var såååå glad för mitt körkort. Det var ju han som började köra med mig för länge länge sen känns det som. När jag kröp omkring på samma väg i 20km/h o tänkte att jag kommer fan inte köra fortare än så här alltså..haha. Han kommer få sig en riktigt fin julklapp som tack för hjälpen!

Jo just det...om ni orkar läsa..på söndag ska jag o systrarna i stan(thess och jess) bli upphämtade av moi så ska vi hem till mig och julbaka och mysa ihop!! ska bli så roligt..måste bara städa lite först..Dagens stora projekt:D mer om det nästa vecka!!

Tack för ni orkade läsa..svårt att babbla när man väl börjat!!

hoppas ni får en underbar helg..kommer jag ha för jag lever som på moln!!

puss o kram

~iiiiiiiiiiihhhhhh!~

Publicerad 2008-11-27 06:28:13 i Allmänt,

Fjärilar i magen så det viner om det!! inga snälla fjärilar som hållit mig vaken större delen av natten..:( Jag har försökt tänka positiva tankar och peppa mig själv, och jag vet att jag kan köra bil, men det är nervositeten jag är rädd kommer förstöra för mig om det inte går vägen..:(
Men jag ska tänka positiva tankar...många därute som tror på mig och jag tror ju på mig själv också eftersom IDAG ska jag ta mitt körkort. Man kan inte vara en perfekt bilförare efter 6 månader..jag vet det..nu hoppas jag bara att körprovsmannen vet det också.

Så om 40 minuter ska jag knalla iväg mot stan och möta upp min körskolelärare o en annan tjej som kör upp kl.9. Då ska vi gå igenom säkerhetskontrollen inne o ute. Kolla reglage o sånt och det kan ju inte vara så svårt..tuta lite, sparka lite, kolla lite och blinka lite. Hihihi:D Var nyss nere vid bilen och RIlle visade mig allt spännande under motorhuven:P
Så nu vet jag var man kollar, olja, kylarvätska, bromsvätska, servovätska och spolarvätska..Hoppas nu att grejerna sitter någorlunda lika på den andra bilen. Men det var rätt smart för på varje grej så fanns det bilder..oljekanna, vindrutesprutgrej, termometer o lite annat..ja typ samma bilder som finns i bilen som börjar lysa om nåt är sönder eller behövs fyllas på. Så det är väl bara o leta lite då :)

Nehej ska väl ta o få i mig lite frukost..blir nog bara proviva soppa för min matlust är inte värst stor...fjärilarna är i vägen!!
Men Sofie ska träffa mig vid Vägverket efteråt och så ska jag hon och lilla MIra åka o äta frukost någonstans...förhoppningsvis så kan jag äta då..att jag är lycklig alltså:D

Hörs ikväll...håll tummarna!!

puss o kram

~teoriprov~

Publicerad 2008-11-25 12:19:13 i Allmänt,

YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES!!

Ett steg närmare körkortet:D

Var igår vid två iväg och gjorde teoriprovet till körkortet. Kände mig mer nervös än jag trodde jag skulle bli men samtidigt förväntansfull. Visste ju att jag hade pluggat ordentligt men samtidigt kunde jag ju inte veta hur frågorna var upplagda.
Testet var lättare än jag trodde, men det beror ju säkert på att jag hade läst på det mesta. Vissa svarsalternativ var helt sjuka så man förstod att bara ett stämde. Men som sagt..det kanske man vet om man kan det. Så när jag skulle trycka på rätta knappen så dunkade mitt hjärta så hårt att det nästan kom ur bröstkorgen. Men det första ord jag såg var GODKÄNT..gud vilken lättnad:D  Fick 59 av 65 rätt, men som två av mina vänner sagt..huvudsaken är att man får 52 eller fler och det stämmer ju...så jävla skönt. Jag tror det blev en liten självsäkerhets boost för torsdagen men jag är redan så himla nervös.


Hihi..så skönt!Men nu väntar det värsta,,,gulp

Har ju liksom kommit en hel del snö då rå..visst det ska man ju också klara att köra i och kan jag så kan jag. Men när jag fick syn på de där körprovs gubbarna när jag väntade på att få ta testet så höll jag på o dö. De såg så stora och farliga ut hihi:P Nej gud vad nervös jag kommer vara..hoppas det inte sätter käppar i hjulet för mig bara...hmmm.

Idag ligger snön kvar på marken och vägarna..såg i tidningen att det skulle bli 7 plusgrader på torsdag..kan ju hoppas att vägarna blir fria från snö då iaf. Vill inte hålla på att sladda runt. Men nu har jag ju en stor anledning att ta det extra försiktigt. Kommer gå bra..det måste det..jag kan ju köra. Se till att stanna vid stoppskyltar, rödljus och använda blinkers bara så går det nog fint. GAAAAAHHH! Vad man ska utsättas för alltså...

Ska iväg o övningsköra om någon timme.. ska bli skönt så man får lite mer i ryggen..kör imorgon också. Får se vad omdömet av Andreas blir. Slira runt som en galning..ih läskigt!

Skönt att pengar har kommit också även om det känns som de försvinner lika fort med alla räkningar o skit. Ska ner på stan och kolla lite klappar o sånt..sen blir det att ensam åka iväg och storhandla som vanligt..lite trist men man får ju skjuts hem iaf..skönt att ha en massa mat hemma sen så man kan laga lite gott.

Just det..kanske känns konstigt att jag nämner det så sent i bloggen..men min mormor somnade in igår eftermiddag.
Hon har legat på sjukhus i fem veckor tror jag och läkarna hann upptäcka både det ena och andra. Hon hade cancer i magen o lungorna och vägrade äta på hela den tiden så de har gett henne näring men de slutade med det för ett tag sedan. Så hon tynade bort men hon förlorade nog viljan att leva för länge sen. Så hon har det nog bättre nu.
Har inte alltid kommit överens med min mormor o har väl i ärlighetens namn tyckt väldigt illa om henne de senaste 20 åren..fast lite bättre ju äldre och "mildare" hon blev, men när någon går bort eller försvinner ur ens liv så tänker man ju oftast på det bra stunderna och sånt och då blir det ju sorgligt på ett sätt ändå.
~ADJÖ MORMOR,VI SES I ETT ANNAT LIV~

kram på er alla!!

~ännu en dag på jobbet~

Publicerad 2008-11-22 12:11:04 i Allmänt,

Då står man på jobbet en lördag..kanske inte ovanligt för de flesta, men jag är bortskämd med lediga helger så det känns lite konstigt här i den tomma lokalen:D Men det är rätt skönt också faktiskt..lugn o ro och bara ljudet(det öronbedövande) av brodyrmaskinen och sen lilla jag som tassar runt. Har mycket på brodyren som sagt och jag förstår inte hur jag o Carin ska hinna med alla beställningar som görs...heeeela tiden! och inga små beställningar utan ordrar på flera hundra plagg. Men det är bra för företaget och det är det viktiga.

Var ute och körde innan jag kom hit och det gick väl sådär om jag ska vara ärlig...inte alls som jag ville att det skulle kännas när det bara är FEM dagar kvar till uppkörning! Missade lite grejer, fast inte jättstora saker, men ändå tillräckligt för att jag ville dunka huvet i ratten:P Men imorgon blir det mer övning och sen har jag ju två lektioner med körskolan också. Hoppas att jag får till det nu så att jag känner mig någorlunda säker. Sen tror jag att man skärper till sig extra mycket när jag sitter där med en okänd man/kvinna. Nu känner jag ju både Rille o Andreas o då kan det bli lite missar(inga dödliga eller så dock:))

Ska jobba till tre idag..sen blir det att kanske träffa syster på badhuset och simma lite:) igår var vi ute och gick och det är ju himla skönt att röra på sig. Sen ska Therese och Nicke komma hem till oss ikväll och äta mat, umgås lite och ha det allmänt trevligt. Sen imorgon blir det körning och teori för hela slanten...skriver ju på måndag. Är inte lika nervös för det..känns som jag kan rätt mycket men man vet ju som sagt inte hur frågorna blir..de kan ju vara lite luriga också. Men det skulle vara så skönt att klara av det på en gång. En extra push till på torsdag.

Idol igår..nu blir det snart att bojkotta det om inte den där lille parveln får åka hem...han har förlorat sin charm för länge sen. Men iofs så är ju åldersgruppen 10-16, de är ju de som vill köpa skivorna o ha dem i julklapp så för tv4s del och skivbolaget så är det ju kanske bättre.Men klarar inte av hans röst eller scenspråk längre!! Anna hade ju iaf röst även om hon kanske inte är en idol..så kommer det nog gå bra för henne. Så nu har jag ingen favorit, tycker att de tre(ni vet vem som ska räknas bort) som är kvar är bra allihopa, även om jag fortfarande tror att Kevin kommer bli årets Idol.

Ja ja nog pratat om det..men så är mitt liv..rätt händelselöst för tillfället:P

Nähej..nu orkar jag inte skriva mer för stunden..hörs någon annan dag!

Kram på er alla!!

~jobba på~

Publicerad 2008-11-20 15:09:15 i Allmänt,

Sitter nu på jobbet och tänkte blogga lite mellan brodyrerna.Har ju en brodyr som tar en himla massa tid och man hinner med att både ladda, vika, riva och packa o ändå ha en massa tid över. Tror inte någon annan behöver hjälp heller men de brukar hojta till.

Är mycket jobb på brodyren nu, för alla företag vill göra en massa julklappar till sina anställda..och även om det blir stressigt så är det ju bra för mig:) Så mkt helger o kvällar framöver..pust:P

Sen ska jag o darlingen åka runt nästa vecka och titta på badrum, klinkers,kakel och golv:D Den här helgen blir lite stressig då jag kör upp OM EN VECKA!!! Så det blir mkt köra på morgonen och sen åker jag till jobbet o Rille till huset.

Men det ska bli så roligt att äntligen få börjar titta ut lite grejer till huset..har ju varit totalförbud att ens prata om inredning innan då Rille bara blivit stressad, men nu känner han väl att han har lite mer kontroll och snart börjar vi ju med att fixa till inne i huset:)

Rent spontant vill jag säga att jag vill ha grått i badrummet...tycker att det är snyggt med grått och vitt men jag bestämde mig redan med köksluckorna att jag inte vill ha så mycket vita ytor som jag måste torka av hela tiden för smutsen syns så bra på det. Så kanske ljusgrått och någon gråare ton i någon bård..eller kanske ngn lila..lila kommer ju alltid vara en snygg färg o man borde inte tröttna. Men vi får se...
Handfatsmöbeln vet jag hur jag vill att den ska se ut..med ett handfat som är som en skål som står ovanpå möbeln och med en spegel som har lamporna på sidan..vetenskapligt bevisat att man ser bättre hur man sminkar sig i sådan spegel,..o det är ju viktigt ;P

Golven i vardagsrum,kök o hall vill jag ha i trä fast att lacka dem i en mörkare färg..nästan svart fast mera igenomskinligt så man ser träet. I sovrummen tvärtom..där vill jag ha en vit lack som inte är riktigt täckande. Nu låter det som att jag bara bestämmer..men jag kommer med förslagen så får Rille säga ja eller nej..oftast säger han Ja för han vet hur sur jag blir, men jag ska försöka ha ett öppet sinne o lyssna på hans ideer. :) Men hela huset är hans ide så då tycker jag inte det är mer än rätt att jag ska få bestämma lite nu:D

Iallafall kommer väl in med lite bilder när vi gått o tittat nästa vecka..kanske blir totalt tvärtom än vad man tänkt sig.

Nej nu ska jag jobba vidare..

Ha en bra kväll/morgon/dag

puss o kram

~flyttpanik~

Publicerad 2008-11-18 09:29:39 i Allmänt,

Vaknade i morse av att klockan ringde vid åtta och tänkte att nej jag ska nog ligga en halvtimme till..var ju så mörkt och skönt under täcket. Men så fort jag ställt om klockan så kom tankarna om flytten från den här lägenheten! Jag får panik, jag hatar verkligen att flytta..inte att flytta in men att flytta ut. Bara tanken på alla kartonger, all skit som ska slängas, alla vrår som ska städas och hur mycket prylar man faktiskt kan samla på sig under bara några få år är ju helt otroligt!! Kom ju hem från Spanien för 2 1/2 år sedan och då hade jag endast en sopsäck med kläder och några futtiga kartonger hemma hos mamma och nu är en hel lght på 3 rum och kök full med grejer. Kan säga att myrorna och andra hjälp organisationer kommer få sin del av kakan när vi flyttar..och mamma såklart:) Tänker inte ta med mig en pryl till nya huset som jag vet bara kommer ligga o skräpa. Vårat hus är liksom inte så stort och vi har inte planerat in något förråd där man kan stuva in massa grejer, då får vi använda uthuset och där står ju allt som Rille hade i gamla huset. Där måste också röjas och göras plats. Kanske hade varit en smart ide att gräva ut för en källare ändå..hmm.

Så ska be älsklingen om sopsäckar från huset så ska jag börja rensa ut i veckan..ta upp kartonger från källaren och börja småpacka lite. Bättre att vara ute i god tid för en gångs skull..annars är jag en sista minuten tjej..har alltid varit  "Det ordnar sig" o sen står man där med andan i halsen o panik i hela kroppen för att man flyttar om två dagar och man har inte ens börjat flyttstäda och man har inte ens tagit sig an köket. Så om ni har lite packtips så dela gärna med er.

Det som känns skönt med huset är ju att så fort ett rum blir färdigt så kan man ju börja köra över lite kartonger o sånt så man inte behöver ta allt på en gång. Men jag ska verkligen försöka att göra mig av med så mycket jag kan av onödiga saker. Är en sparare..sparar på allt som jag tror att jag kommer uppskatta ha kvar om några år..gamla prov, uppsatser, tidningar och annat skit. Är så jävla dålig på att slänga men ska verkligen skärpa mig denna gång. Får be mamma om hjälp så hon kan säga till mig när jag stoppar ner för mycket skit i lådorna...fast jag vill minnas att hon är rätt bra på att samla på sig också. Allt som vi slänger tar hon tillvara på och sen ger hon bort det igen när man kommer på besök..hihi:D

Så vi får se hur det går..

Satt med teorin igår också..det gick ganska bra faktiskt..har ju köpt prov som man gör på datorn. Känns som det räcker att titta igenom boken lite mer, läsa mina stödpapper med det viktigaste och sen göra lite prov så ska jag nog känna mig ganska säker på måndag. Kan ju inte få in hur mycket som helst i min lilla hjärna, utan den sållar ju ut det viktigaste..får bara hoppas att det jag tycker är viktigt kommer på provet.

Så det är jag också nervös för..det blir plugg hela veckan. Sen ut och köra x antal timmar i helgen och plugga lite mer. Sen har jag körlektion idag och nästa onsdag..kanske tar en tid till i början på nästa vecka..får se hur det går i helgen. Måste träna på säkerhetskontrollen med bilen också..skulle gå igenom det med Andreas innan uppkörningen, men då kommer jag vara så nervös att jag inte fattar någonting så lika bra att öva på det hemma också.

Nehej..ta o plugga lite teori nu då.

Hoppas ni får eller har en bra dag!!

Kram o Puss

~en helg i sthlm~

Publicerad 2008-11-17 11:16:37 i Allmänt,

Åkte till Stockholm med bussen på lördagmorgonen och det kändes verkligen skönt att få komma iväg ett tag och sedan såklart träffa lillplutten Ella och Madde och Roger. Var ju flera månader sen nu och hemma hos dem har jag inte varit sen ett år tillbaka..alldeles för lång tid!!

Träffade Madde vid elva och vi gick iväg neråt drottninggatan..gud vad mycket folk det var redan! Kommer ihåg när jag bodde där att jag älskade att det var mycket folk och en puls i allt..men nu fick jag mest panik och man fick hela tiden akta sig då folk i sthlm verkar ha en tendens att bara gå rakt fram..Men Sthlm är ändå Sthlm och det har sin charm det med:)

Åt på ett mongoliskt ställe där det var buffe med dels en wok man plockade ihop till själv som de stekte på plats och sen den vanliga kinesiska buffen. Himla gott men man blev riktigt mätt för vi var så hungriga så vi slevade i oss maten.

Sen bar det iväg att gå och titta i affärer efter julklappar. Så himla svårt att bestämma sig..både Madeleine och jag gick mest runt och såg saker till oss själva, och man är ju inte gjord av pengar så julklapparna måste ju planeras noggrant. Men mycket fint finns det att hitta..synd att det finaste är det dyraste..så det blev inte direkt några fynd. Men nu har jag lite ideer på klappar och jag fick faktiskt med mig två julklappar på en summa av 80 kronor..haha. Säger inte vad det är eller vem det är till för de läser den här bloggen. Men de klapparna är jag rätt nöjd med. Madde fick med sig lite julpynt hem från Hemtex också då hon ska ha det riktigt julmysigt hemma..köpte dukar och lyktor o annat smått o gott. Jag nöjer mig med det jag har hemma då det inte känns som någon idé att köpa på sig nu innan man flyttar. Men visst är det så det kliar i fingrarna när man ser allt juligt o mysigt.

Kom hem strax efter tre och möttes av lilla sötnosen..hade med mig två paket till Ellisen för att komma i goda dager med henne direkt(mutmoster)Nej det var för hon varit sjuk och det blev uppskattat som tur va..hihi.Nej hon är inte lika blyg o mammig som förut och har blivit en himla framåt tjej nu. Så himla söt och säger så roliga saker hela tiden. Så roligt när man kan ha en konversation med henne och man förstår henne jättebra! Så vi la hennes I love Kitty pussel hon fick av mig o det gick jättebra och lekte med pruttlera (prinsessan på fjärten!) som Madde köpt och hade det mysigt.

           
Pruttleran var rolig:)

Sen blev det kortspel och Schack(stavas det så) med Madde och det gick riktigt bra med båda för mig(VINNARE!:)) och att spela schack var roligare än man trodde.Man får ju tänka en heldel, så det var faktiskt roligt. Gjorde varma mackor till middag och sen blev det både det ena o andra att gotta sig med:D Inte den bästa helgen kanske i GI synpunkt, men det blev min lilla UNNA mig helg. Så nu är ju mätt på onyttigheter för en tid framöver.

        
Spela kort och schack o mumsa nötter


                
Ella Sötnos                        Ella fånar sig:D

Söndagen blev lugn med mera schack, frukost o bus med Ella. Åkte till Rogers syster o kille som flyttat in i ett mysigt hus utanför stan och de har precis fått en liten tjejja som heter Emmie. Så himla liten o söt..man glömmer så lätt hur små de är. Fikade där och sen bar det hem igen. Åkte iväg vid fyra till busstationen och sen bar det av hemåt till Norrpan. En skön men kort helg hemma hos syster o familj. Men vi ses ju snart igen till jul då mamma, jag o Thess åker upp i mellandagarna och firar lite. Nej jag hoppas verkligen att Madde o familjen kommer flytta hit om något år..känns trist att man ses så sällan även om man pratar ofta med varandra. Snart kommer väl vi alla ha familjer o då blir det ju extra viktigt. Men vi får se hur det blir.


Jag o Ella vaknar och tittar på bolibompa i min "båtsäng"


Ella allvarlig


Kan vara glad också

               
Lägger pussel och dricker blåbärssoppa till frukost



Hihi så söt bild..mosters lilla apa:) Ska alltid busa.

Nu sitter jag o pluggar teorin..(EN VECKA KVAR!!) och ska iväg till jobbet om någon timme.

Vi hörs, puss o kram

~jobba vecka~

Publicerad 2008-11-13 07:41:22 i Allmänt,

Tänkte ta och uppdatera lite nu när jag äntligen har lite ledig tid. Har jobbat mycket den här veckan och igår jobbade jag från 8 till 19..men det var inte så jobbigt som jag föreställde mig. Först var jag på transfer där ett jobb skulle bli klart till e.m så då körde man på och klockan bara rann iväg, sen gick jag över till brodyren vid fyra och tävlade lite med mig själv. Har 70 jackor som ska vara klara ikväll och jag tänkte att jag måste göra typ 35(hälften) på 3 timmar varje dag. Men jag racade på som satan och de blev klara på mindre än 2 1/2 timme..sen fick jag vänta på en kund som skulle komma runt sju och hämta det andra jobbet som vi gjort klart. Han kom där med sin lilla skåpbil och jag undrade hur han skulle få in 2 1/2 pall i den alltså.Men det gick. Så den här veckan känns det som att vi har varit produktiva hela gänget!:D

Idag börjar jag 12, ska iväg och köra med körskolan 10.15 och nu är det dags för det sista kapitlet..motorväg!! ~Vroom Vroom~ Ska bli roligt. Känner mig som sagt mer o mer beredd på den där jäkla uppkörningen som det idag bara är TVÅ VECKOR kvar till. Kör mycket på kvällarna så min uppmärksamhet tycker jag blivit bättre..upptäcker saker tidigare. Mitt stora problem nu är att få in att hålla mina händer TIO I TVÅ hela tiden..då jag har en tendens att sätta händerna långt ner när jag cruisar runt hehe. Jag är verkligen nervös för uppkörningen men samtidigt tänker jag att det måste finnas folk som kanske inte är lika förberedda som jag som tagit körkort?? Jag har ju fan kört med körskola för x antal tusenlappar och jag övningskör hemma flera dagar i veckan. Men men..vi får se hur det går AHHHHHHHH!

Så nu blir det råplugg med teorin också...läsa läsa läsa och pränta in i min lilla skalle. åh så mycket att kunna..

Annars vad har hänt i veckan. Jag och darlingen har nog kommit fram till att kanske ta en 2 veckors all-inclusive till dominikanska istället för thailand..känns skönare när jag vet att rille bara vill ta det lugnt på semestern att åka ngnstans där man blir omhändertagen och man kan ligga vid poolen eller det turkosa havet utan dåligt samvete. De har även aktivieter utanför hotellet(säkert svindyrt) men att man kan göra ngt annat..fanns hur mkt som helst att välja på. Skulle så gärna simma med delfiner(om det sköts på ett snyggt sätt så inte delfinerna far illa) åka iväg till någon ö och snorkla och åka ut i djungeln. Thailandsresan känns så stort och att det blir mkt restid då vi absolut inte vill åka till de mest turistiga öarna. Vi får se hur det blir...

Sen blir det julbord med SHC(rilles jobb) den 12:e december. I år ska vi vara på Palace..Det ser jag fram emot att få vräka i mig lite julmat(som fakiskt är väldigt GI vänlig:)) Sen blev vi inbjudna till Jimmys 30års kalas den 29 nov...måste vi verkligen gå på..träffar de alltför sällan..krockar lite med min vita månad.Den började ju 2 nov..så jag får se om det blir dricka eller ej. Har inte bestämt mig..känns så skönt att bara ta det lugnt. Men vi får se.

Jo just det..Macke och Sara har ju fått en liten tjejja också..en liten Freija:D (ett namn jag också tänkt på bytheway..haha..mina vänner har god smak) Väkommen till världen! Så nu är det två små sötnosar jag måste få träffa snart. Funderar på att höra av mig till Marcus så kanske jag och Rille kan åka ut dit ngn dag på en fika. Har ju än inte sett hur de bor heller..:(

Åker som sagt till min syster på lördag...åh jag längtar. Ska bli så roligt att träffa de allihopa och umgås mycket med min kära syster och systerdotter:D Ska bli himla trevligt! Bara tre dagar kvar!!

 
Madde o Ella under fotbolls EM 08

Nähej..ska ta o ställa mig lite på min träningsmaskin och sen blir det frukost o dusch innan jag åker ner på stan.

Hoppas allt är bra med er!! 

Puss o kram

~jobbet på gården~

Publicerad 2008-11-09 16:52:02 i Allmänt,

Som jag sa igår så har vi varit ute vid huset mycket den här helgen. Vi jobbar med att få upp fasaden och det har gått jättebra! Har övningskört både idag och igår och vi körde efter en lista som jag fått av Andreas där man åker de vanligaste vägarna som man brukar på uppkörningen..Mycket för att öva skyltar och att ligga i rätt fil in i rondeller osv. Idag gick mycket bättre än igår..men det är roligt att man känner att man blir mer uppmärksam och att det flyter.

Kom ut till huset innan tio och har burit virke, hamrat lite men mest hjälpt rille med frambärning av virket och att ge honom en hjälpande hand. Var inte lika kallt idag som igår och solen tittade t.o.m fram, men efter några timmar kändes tårna lite frusna och man blev trött.

      
Först musstoppet, så inga möss kommer in. Det andra gjorde de förra helgen

         
Byggde fel först..rättade till idag


Första gaveln färdig..lite blaskigt rött men det är bara grundmålat


Håller på med sista gaveln. Är färdiga med fasaden t.o.m nästa helg:D


Tog bussen vid halv tre då jag skulle hem och förbereda maten innan jag ska iväg och ha vattengympa med Therese.

Idag gör jag en fläskfile gryta med grädde, färska champinjoner, paprika och lök, till det kokt broccoli och bönor och en grekisk sallad. Rille Darling får potatis också för det behöver ju han som arbetar så hårt.Ska bli supergott, men det blir efter badet. Rille är inte hemma än heller och det är ju mycket trevligare att äta ihop.

Imorgon börjar jag tidigt på jobbet, kommer nog bli mycket arbete i veckan..har kommit in många stor ordrar så det är bara att kämpa på. Men det är roligt, trivs jättebra på jobbet även fast man är lite ovan att jobba så mycket, fniss, bortskämd har jag blivit. Men nästa vecka blir det att förbereda matlåda åt två:D

Nej ska väl ta o packa till vattengympan och förbereda det sista till maten.

Men vi hörs nog snart igen...Kram kram!!

~lite tankar en lördag~

Publicerad 2008-11-08 17:47:09 i Allmänt,

Idag är det lördag och vi har varit igång hela dagen. Vaknade vid sju då jag inte kunde somna om..men sen blev jag trött igen vid halv åtta så då la jag mig på soffan och halvsov en halvtimme. Älsklingen vaknade o gick som vanligt upp och kokade kaffe och läste tidningen(en tidning som jag sagt upp abonnemanget på men som ändå kommer..hm)

Satte igång med lite städning innan vi skulle ge oss iväg. Rille tog disken och jag dammsög och bäddade. Sen gjorde vi lite frukost och matsäck att ha med till huset. Till frukost gjorde jag till mig Kesoplättar som jag läst om på en blogg om en tjej som lever efter GI metoden. Hon har lyckats gå ner 50 kilo på 1 1/2 år..så den här dieten måste ju fungera för de som vill förlora sin övervikt. Har provat den förut för att se..min syster gick ner sin övervikt, tror det var 12 kg på tre månader, men då hade man inte så mycket recept att följa och allt blev bara trist i längden. Jag vet att jag inte är överviktig men har ändå några kilo som jag inte trivs med..och i kombination med träning, promenader och simning(med älskade syster Therese) så tror jag att man kommer må rätt bra i kropp och själ.Som jag sa, nu har jag lite roligare recept till frukost och mellanmål bl.a och det känns jättebra för det är oftast det som är svårast att komma på.

Så kesoplättarna var jätteenkla att göra, jag blandade en burk keso med två ägg, 2 msk dinkelmjöl och så hade jag lite salt och MASSA kanel i som jag sen stekte i stekpannan så de blev som små plättar. Serverade det med blåbär och gud vad mumsigt det blev. Slår ju stekt ägg, kokt ägg eller yoghurt med hästlängder.(typ det som jag ätit innan till frukost:))
Nu har man lite att variera med. Till mellanmål tog jag också ett annat recept från den tjejens sida(Anna J.D Jacobsson, metrobloggen) och det var att man tar ett blad sallad och en skinka i god smak och lägger på salladen, smetar ut lite philadelphiaost och rullar ihop till en liten rulle..jag la i skivade coctailtomater också och det blev verkligen supergott. Man kan ju säkert variera den med olika smaker på osten och lite ruccola..oliver eller fetaost också. Mums iaf:)


Mina halvt misslyckade plättar med blåbär..mums!:D

Har ofta tänkt på att kolhydrater i stora mängder och snabba kolhydrater verkligen inte är bra för din kropp, ALLA säger ju det. Och jag är verkligen inte en sån som kan leva utan bröd eller potatis men i rätt mängder och att alltid ta det bästa alternativet. Sen är det klart att man får unna sig någongång ibland..kakor. lite pommefrite, godis eller en hamburgare på stan..det är inte det att jag tänker att man aldrig ska äta något som (egentligen inte är bra för din kropp) men kanske inte i den utsträckning som man gjort innan, att samma dag som man tagit ett mcdonalds meal så proppar man i sig chips eller kakor också, utan att man väljer någongång att unna sig men resten av dagen äter man bra. För mig har det oftast varit allt eller inget..har jag börjat äta fel en dag så fortsätter jag hela dagen...och säkert hela veckan. och mycket av det vet jag ju nu är sockret i maten som gör att man blir mer sugen på andra ohälsosamma saker. Socker finns ju i så mycket som vi vanligtvis äter..o en massa tillsatser. Jag vill försöka äta det mesta som jag vet är från bra råvaror..göra egna hamburgare, köttbullar, såser till t.om glass(som faktiskt blir jättegott fast det inte är en massa socker utan gjort på bär och grädde)

Sen finns det ju en massa "Snabb" mat som man enligt GI kan äta med gott samvete, kebabsallad t.ex som är en av mina favoriter, thaimat utan ris..man ber bara om extra grönsaker, cheeseburgaren på max..då får man sallad emellan(kan t.om ta två) och tacotallrik.

Vet inte varför jag halkade in på det här..är nog mindre intressant haha..men jag peppar väl mig själv lite för det är klart jag känner sug efter annat när jag är hungrig eller sitter framför tv:n, men idag har jag handlat mörk choklad(minst 70%) med hallon och så har jag alltid nötter hemma. Det är en bra diet för livet för jag tror i slutändan, när man kommit in i det och hittar massa goda, enkla recept så känns det nog inget annorlunda. Och MAN FÅR UNNA SIG:D

Men nog slutföreläst om det...kommer iaf uppdatera er i bloggen om hur det går och om jag UNNAT mig nåt:D
Och självklart hur det går med träning..imorgon ska jag o syster på vattengympa..ska bli så roligt!!

Min vita månad går förresten skitbra..har snart gått en vecka haha:D..det är lördag och jag är inte ett dugg sugen..skönt att veta för en själv. Klarade av Idol galant igår utan ett glas vin och kunde t.o.m hålla mig vaken utan att somna på soffan. Hehe låter som jag har värsta problemen..o vem vet ..det kanske jag har.:P Men jag tycker det känns jätteskönt att veta att i minst en månad..kan ju bli ett halvår(!) så kommer det inte in något alkoholhaltigt i min kropp. (fast ett glas glögg till jul har jag lovat att jag får dricka..mmm så gott o julmysigt)Så det kommer jag också skriva om..mitt nya sunda leverne..haha..skämt osido:)

Skulle ju egentligen uppdatera er lite om husbygget o lite nya bilder från huset..men det får bli i morgondagens inlägg..detta inlägg är på tok för långt redan..förlåt att jag har tråkat ut er länge nog. Men jag blev lite skrivgalen här framför datorn. Rille tittar på fotboll..vi har tippat idag igen..innan jag kom in hit gick det rätt bra för mig..hoppas det hållit i sig:D Ingen bio blir det idag heller..vi blev alldeles för trötta och frusna och det känns som att soffan och mjuka filten tillsammans med sin darling lockade lite mer..Men bion finns ju kvar..får bli en annan helg.

Nej nu ska jag gå o vara lite social o pussa på darlingen..unna mig en bit choklad ska jag också ;P

Puss o kram

~bla bla~

Publicerad 2008-11-06 08:56:52 i Allmänt,

Den här veckan har väl innehållit lite smått och gott att roa mig med, vilket är roligt. Har ju lite svårt för hösten när löven försvinner och solen likaså..man blir inte lika glad och myspys i själen.Nu längtar jag till dec och julmys.

I måndags var jag o syster hemma hos mammi på gourmet middag och pyssel. Lyckades få ihop två skruttiga armband och en fotlänk. Fotlänken blev en beställningsvara och ska nästa gång tillverka varsin åt mami och syster också. Det var faktiskt roligt när man kom in idet. Pyssla är roligt faktiskt..kanske man ska satsa på det på heltid:P

I Tisdags var jag ledig..kom iväg till Zanna med Mira och Sofie och Challe var också där. Så himla roligt att träffa allihopa. Fast jag märker att jag är lite socialtstörd ibland. Har alltid haft svårt att ta ton i större sällskap, visst jag har inga problem att prata när folk pratar med mig..jag är inte nån sån som sitter i ett hörn o piper men jag är nog mer den som observerar än tjattrar när man är fler än tre..himla jobbigt tycker jag i vissa fall. Kanske ska gå en kurs..."åhåhåh anna åhåhåh anna, du måste höja din(a) röst(er) för att höras. Hahaha...men mycket roligt att träffa mina bästaste vänner iaf...o lilla Mira såklart..:)



         


Igår träffade jag syster på en långpromenad..var ute och gick i nästan 1 1/2 timme..kände mig skruttig på morgonen och vi skulle först ha gått till badhuset..jag var nästan redo att ställa in, men så hade Therese sin röda vecka och jag kände att en promenad är nog lagom jobbig och jag skulle nog klara av det bättre. Först gick det jättebra men sen började ryggen krångla och jag blev illamående och ont i halsen. När vi kom hem så kröp jag ner i soffan efter vi fått i oss lite mat och låg och huttrade. Skulle ju ha träffat Charlotta på e.m innan jobbet men jag kände att jag måste få tillbaka energin och må bättre innan kvällens arbete så jag fick ställa in:( Är ju jättenyfiken på hur hon o Martin har det i sin nya lght..men det får bli i nästa vecka. Tog en clementin innan jobbet..intalade mig att C-vitamin är uppiggande och bra mot sjukdomar och jag tyckte mig känna en förbättring...Idag är det väl sisådär också men jag börjar inte förrän tolv så jag hinner få i mig både en o två clementiner...tre också..men inte fyra för det har jag inte..:P

Idag ska jag träffa Zanna efter jobbet..det hoppas jag att jag orkar med, men det känns mycket bättre än igår..På kvällen fick jag ju sådär ont i lungorna/ryggen igen. Har haft det i över två veckor och jag måste fan gå o kolla upp det snart. Jag har ju fått noja på att jag är cancersjuk men tänker att det går säkert över..men så försvinner det ngn dag o dyker upp nästa...nu känner jag ingenting..så det kanske är en muskel i kläm eller nåt...men man borde ju inte ha ont i musklerna när man oftast inte rör på sig??Svårt att förklara men har det inte gått över till efter helgen så får jag gå till läkaren o ta lite bloodprooves..känns som jag överreagerar det är därför jag drar ut på det..men men vi får se.

Nästa helg åker jag till min kära syster o familj..ser jag jättemycket fram emot!! Ska gå på stan o titta lite, sen bara hem och mysa med familjen:) Saknar lilla Ellisen..eller saknar de alla..ska bli jätteroligt!


"Det lilla gosiga kakmonstret, mosters älskling"

Ja och i helgen blir det bara jobb jobb jobb med huset..så ni får äntligen lite mera bilder. Ska byggas byggställning, spikas och målas. Håller på med utefasaden..så nu blir det lite mer färg på huset..Sen blir det lite bio för mig o darlingen på lördag..skönt att bara ta det lugnt:D

Vi hörs snart igen!

Pussar o kramar

~bilder~

Publicerad 2008-11-03 11:02:18 i Allmänt,

Glömde ju lite bilder till helgen inlägget...



Söta Maria och söta Marre.."underbara människor"(Yrrol)



Hihi Zanna och Emma



Söta vännerna..Thomas, Zanna, Hanna och Frigge



Party!!:D Glömt att ställa om klockan..den är bara 2:13:D

Så nu var det klart..ciao!

~rolig helg~

Publicerad 2008-11-03 10:54:08 i Allmänt,

Jahopp då var det dags att uppdatera helgen igen. Kunde ha gjort det igår för jag mådde bra och var inte trött men såg det som ett stort projekt en söndag när det finns så mycket på tv:D

Gick hem till Emma runt fyra och hade med mig hamburgertallrik som jag handlat på ett ställe som säkert inte säljer så mycket mat för pommefriten var alldeles sladdriga och luktade gammal fritös(stor besvikelse) hamburgaren var väl ok men inte mer än så och jag kände att det var viktigt att äta då vi hade en lång kväll framför oss.

Satt och snackade och fixade iordning oss och det var riktigt trevligt och jag blev lite ledsen över att tiden gick så fort. Jag och Emma träffas ju så sällan och har mycket att prata om när vi väl ses...

Drog ner till flygeln med taxi runt sju och visst det var mycket folk men tog ingen tid alls att hänga in jackor, gå på toa och beställa en öl i baren därnere. Mycket mer folk än jag tänkt mig men inte så att folk stod packade. Han dricka både en och två grejer i baren innan Håkan kom in. Och vilken stämning det blev direkt. Jag och Emma letade oss längst fram till vänster där man såg jättebra och konstigt nog fanns det en massa plats. Stod och dansade och tjoade och Emma var en supertalang på att sjunga med i texter hon inte ens kunde hihi. Först trodde jag hon kunde alla så jag sa det"gud vad bra att du kan alla låtar" " nej jag gissar bara" haha..så jag försökte också och det gick helt ok även om det säkert lät för jävligt..kom säkert på ord som inte fanns:)

Tog en massa  kort och filmade jättemycket. Har inte tittat på filmerna än men det känns som att den känslan man hade när man stod där, att det var så jävla bra, just var själva stämningen och det är nog svårt att få in på filmerna. Men jag hoppas att det känns lite iaf..Konserten var helt magisk och jag har ju sett honom en gång innan då när han var ny och man kunde hela hans första album utantill och då var det ju också helt sjukt bra. Men nu 5 album senare och man kanske har hört 10 låtar till bara så trodde jag man mest skulle stå i ett hörn och lyssna..men man dansade, sjöng, skrattade och levde sig med. Han är en stor entertainer den där Håkan:D

Bäst var när "nu kan du få mig så lätt" kom..så himla bra låt och det blev allsång för hela slanten..hela flygeln sjöng med och jag fick rysningar i hela kroppen!

Så det var fan den bästa konserten jag varit på på länge och då är lasse inräknad tyvärr..


       
Emma hemma:)                    Los billetes     

            
Väntan i baren..bacardi breezer..mmm

            
Jag drack äcklig öl..men den gick ner ändå:)

            
Vi skojar med ljuset på bordet...
Lite halloween känsla:D



och nu liter bilder från själva konserten:D



          



                    



        


Så det var en himla bra konsert helt enkelt!

Efter konserten drog vi till Zannas syrra Lotta och träffade bl.a Zanna, Lotta, Maria och Marre.
Satt där i någon timme och pratade och hade kul. Drog sen till Harrys där vi skulle möta upp Frigge, Thomas
och Hanna. Det var kö till Harrys och sen hade de börjat ta inträde så då fick vi för oss att gå till Wasa,,,lika lång kö där
och då gick Maria och Marre hem istället. Bara jag och Zanna kvar och tillslut kom vi in på Harrys istället:D
Zanna var jättesnäll och bjöd på mitt inträde då jag var i valet o kvalet att också gå hem. Kom in och träffade våra vänner..stod och hängde i baren och snackade och hade jätteroligt faktiskt. Lite dans blev det också..bl.a Lambada då de spelade den låten.Både Frigge och Thomas orkade göra "lyftet" som jag pratat om tidigare med mig medans Zanna och jag dråsade i backen. Lite fjortisvarning här..men det var himla roligt ändå!

Kom hem vid halv fyra efter köp på McDonalds..Frigge åt upp sin mat i väntan på taxin men jag insisterade på att vänta tills jag kom hem och kunde sitta i soffan framför tvn. Det resulterade i iskalla pommefrites och en Qp jag fick värma i micron..men vad gör väl det när man är så hungrig:P

Sov ändå till halv tolv på söndagen och vaknade pigg och glad och mådde inte dåligt alls. Kändes som lördagen blev en bra kväll att avsluta med innan jag nu ska ha en vit månad. Ska bli såååå skönt!
Söndagen blev slapp med mycket Tv och en hel del sug efter saker. Drog iväg till Lidl och handlade dricka och fiskbullar(!) haha. Älsklingen var dock lite trött efter sin kväll och låg o halvsov på soffan och käkade lakrits.

Snart bär det iväg till jobbet..först lite städning och frukost. Sen ska jag träffa mami och syster o pyssla o äta gott!
Mer om det imorgon:)

jahopp det var lite av min helg:D

Puss o kram




~städkaos~

Publicerad 2008-11-01 13:08:49 i Allmänt,

Tänkte jag skulle vara duktig på min lediga dag och ta och storstäda..storstädning i mitt hus inträffar alltför sällan även om jag plockar, diskar o bäddar dagligen. Men det är ju det där med dammsugning och torkning av golv. Damm uppe på hyllor brukar sällan ses av mig heller hihi.

Iaf tror jag inte gud vill att jag ska städa.. när jag dammsög i köket så ville inte sladden dra ur sig och jag tänkte inte på det utan ryckte till och då åkte ugnsplåten jag diskat ner i diskhon och fick med sig ett av mina fina chaiglas ner i golvet. Jag såg det ramla och det klarade första smällen, konstigt nog, men sen studsade det in i väggen och gick i tusen bitar. Jag kände riktigt känslorna när jag först såg att det var helt o en sekund senare så var det helt förstört. Visst jag har 3 till och jag dricker inte chai te speciellt ofta(används mest som whiskeyglas och treoglas) men jag har svårt för saker som inte är jämna speciellt i mina köksskåp..(sen är de så vackra..) Gillar inte ojämnt antal glas, vinglas, muggar, tallrikar, äggkoppar osv. Fick dessa av min söta syster i julklapp för 2 år sedan och jag tror ju inte att de finns kvar att köpa..så ska jag ta de 3 jag har eller slå sönder ett till?? Hmmm... Och sen efter jag sparkat lite på dammsugaren och sagt farväl till det lilla glaset så skulle jag stoppa undan dammsugaren...sladden krånglar som vanligt t.o.m när den ska dras in så då blir jag lite aggressiv och tar i så att dammsugsröret och det hårda munstycket  som jag lutat mot väggen, ramlar ner i mitt huvud med en jävla smäll! Allting som har hänt har ju iofs varit mitt fel för att jag har 0% tålamod. Kan brusa upp på en sekund o bli så arg så jag inte vet vart jag ska ta vägen..(stå och skälla ut en dammsugare liksom..vilken mening) men sen blir jag lugn lika fort..men då är skadan oftast redan gjord. Jag tror jag måste träna på mitt tålamod..annars tycker jag synd om mina barn..vill inte bli en arg mamma liksom..utan lugn som de flesta mammor jag känner är...


Stackars lilla glaset..:P

Jaha lite tankar nu när jag varit duktig och dammat och torkat:D (visst är mina inlägg intressanta:P hihi)

Ciao!

~pizzeria Carneklevio~

Publicerad 2008-11-01 11:07:43 i Allmänt,

I veckan har det inte hänt mycket annat än att jobba jobba jobba, sen hem och laga mat, diska och slöa framför tv:n så inte mycket att skriva om med andra ord. Har haft det jättebra på jobbet den här veckan och även om jag varit trött på morgnarna så är det roligt att komma till jobbet. Jag kanske inte är så kräsen, vad vet jag men jag trivs jättebra på min arbetsplats och huvudsaken att det finns saker att göra så känns ju allt mycket roligare. Sista två dagarna så var jag på transferavdelningen och jag tyckte det var jätteroligt att göra något annat även om jag älskar brodyren med. Skönt med lite ombyte och jag gillar när saker går snabbt. Vissa brodyrer kan du ju få stå och vänta på om de tar lång tid och det är lite trist.Fort ska det gå så man kan tävla med sig själv:)

Anyhooo...på fredagen åkte jag till hageby centrum för att inhandla lite smått och gott till mysfredagen. Vi skulle göra egengjord pizza...deg och hela kittet. Har förut kört med sån blandning du köper och bara behöver blanda till vatten men jag tycker inte degen blir så god så nu köpte jag jäst för att kunna baka själv.

Tar ju lite tid att göra egna pizzor men Rille hann hem tills degen jäst klart så då hade vi ett litet familjeprojekt. Hackade, skar och knådade tillsammans. Fick bli varsin pizza för älsklingen gillar inte mina ingredienser värst:)


Min rödkåls pizzasallad med paprika. Rille tycker det ser ut som små
maskar...hihi passar bra till Halloween:D


Rilles pizza med skinka, räkor, ananas, fefferoni och gröna oliver



Min pizza med skinka, räkor, musslor, färska champinjoner,
kronärtskockor, svarta oliver och mozzarella. En quattro stagioni:D


Toppas med lite färsk Ruccola...PERFETTO:D


Sen blev det mys framför tvn och idol. Måste erkänna att Johan var mycket bättre den här gången..inte alls så där falskt och jävligt som innan..Anna gav mig rysningar som vanligt med sin fina röst, Alice var också himla bra och Lars var bara helt sjuk..skrattade som fan även om jag tycker det är lite synd att han inte tar det på större allvar.Hoppas nästa gång att han kan sjunga lite mer:) Synd att Sepideh åkte ur men det var väntat..nästa gång hoppas hoppas hoppas jag att det blir Robin B..har väldigt svårt för honom även om han skärpt sig lite. Jag tror att Kevin kommer vinna..inte för att jag gillar honom bäst..även om jag gillar honom, utan för att han är en idol. Gud vad mycket snack om idol..jag blir galen på mig själv...menmen  nåt ska man väl ha att ta ställning till..nu när jag inte är så insatt i USA valet..jag vet bara att jag vill att Barack Obama ska vinna för det känns som att de kommer bli en ny Bush i fyra år annars.

Idag är det Håkan Hellström konsert på schemat:D Ska dit med Emma och det ska bli jätteroligt! Först träffas vi hos henne och äter och dricker nåt innan det blir dags att gå ner till Flygeln..sen vet man aldrig vad det blir. Uppdaterar imorgon om jag orkar.

Ha en underbar helg allihopa och ta hand om varandra!!
puss puss

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela