missimone

~snörvel & knorvel~

Publicerad 2010-12-29 10:33:45 i Allmänt,

Ja som vanligt de flesta jular har man råkat ut för en liten förkylning..eller jag klarade mig fram till annandagen och nu går man o nyser, hostar och snörvlar. Har känt lite i halsen innan jul men det har inte slagit ut..så när väl julen var över så ville det inte vänta längre..o det får jag väl vara glad för. Känner dock att man inte gärna vill att lillskruttan ska åka på något..hoppas lite av skyddet från amningen sitter i, o än så länge är det inga tecken på att hon skulle bli förkyld. Så det känns jätteskönt. För det är ju lite svårt att hålla sig undan sin fina älskling om dagarna o pussar o kramar blir det ju ändå, det går ju inte att hålla sig ifrån. Men hade jag varit jättesjuk så hade jag nog tänkt annorlunda..det är ju tur att darling är hemma denna vecka så han kan ta henne mycket o smaka av så inte maten är för varm o sånt. Och det borde gå över snart hoppas jag.

Ja julen ja..började skriva här lite för detaljerat men känner att jag får summera lite bara..blir så himla mycket annars. Jättemyspysig julhelg har vi haft och vi har haft mormor, farmor, morbror stefan med Linda o kusin Felicia, moster Madeleine med Roger o kusinerna Ella o Filip o moster Therese med Rikard här. På annandagen kom farbror Robert o hans Lisa förbi. På juldagen åkte vi ut till Östra Ryd o morbor Johnny med familj på årlig julgröt o skinka o fick träffa Stefan o familj lite till. Den enda vi inte träffat är ju farfar..men han har tydligen jobbat så mycket nu i jul så det får bli om några veckor istället.

Det har öppnats mycket julklappar åt alla håll och Noomi Li har fått så mycket fina kläder, en pulka,bäddset och en fluffig rosa fåtölj:-). Jag o darling har fått massa fint till hemmet och olika presentkort. Alla har varit nöjda o glada och mysfaktorn har varit hög med glöggmys och TP spel på juldagskvällen. Noomi Li har skött sig galant och hon har faktiskt haft sina sovstunder o matningar som vanligt bara att då har mormor eller mostrar slagits om att få göra allt. Så man har haft händerna fria att vara en bra värdinna istället och Noomi har varit så glad och söt hela tiden. Så skönt att hon är lätt att ha o göra med och att hon än så länge älskar att komma till nya människor o charmar vem hon än är hos. Visst att hon har börjat låta som en mistlur ibland(ej för att hon är ledsen utan hon har upptäckt nya läten haha)

Vi har skrattat mycket o såklart ätit en del som det brukar bli på jul. Moster med familj har ju varit här hela helgen o jag tror att alla har känt sig som hemma. tagit mat när de varit sugna och gjort lite vad de velat. Barnen har varit duktiga o pysslat med sina julklappar och tittat på film och som sagt Noomi Li hade alltid en varm famn att vara i...inte mycket babygymtid för henne:-) Som vanligt går ju julhelgen alldeles för fort o det kändes så tomt när Madde o de lämnade oss i söndags..men vi ska ju åka upp dit i januari eller februari så det är ju ganska snart.

Så jag är jättenöjd med julen även om jag kan bli lite uppstressad i vissa situationer..vill ju att allt ska bli så perfekt som möjligt o att alla ska må bra. Men vad jag förstår så har alla haft det jättebra o det känns skönt.

Igår var vi iväg till syster Jessica och trollen fick vi träffa en stund när de kom hem från sin pappa. Lite julklappsbyte mellan barnen och massa prat o skratt. Träffar ju Jessica alldeles för sällan men när vi väl ses så är det som man fylls av energi för månader efter. Så himla härlig är hon o jag är så glad att vi har börjat få mycket kontakt nu när vi är äldre:-)

Nyår om två dagar då och jag tycker det ska bli sååååå skönt att det blir lugnt o stilla här hemma med endast jag, darling, Noomi Li, Therese och kanske Rikard om han inte jobbar. Vi ska laga tre rätters där jag står för förrätt, darling huvudrätt och therese ska fixa efterrätten. Jag tänkte göra min bruschetta med tomater,basilika,vitlök, parma och tärnad mozzzarella som jag brukar göra när det är lite festligt..den är lagom stor o supergod. Funderade ett tag på att göra gratinerad hummer men har aldrig gjort det o då är det ju stor chans att det blir misslyckat..så jag kör ett säkert kort. Darling fixar ungsstekt oxfile med egengjorda rotfruktsrösti och rödvinsås från scratch..(på begäran av therese hihi) såsen han gör kan man äta med sked...mums. Och vad therese ska hitta på har jag ingen aning om. Sen blir det väl lite exotiska frukter man kan mumsa på om man orkar o kanske någon ost o kex. TP och Geni lär det ju absolut bli o massa skratt. Ska bli supermysigt verkligen..en lugn o skön  nyårsafton:-)

Och nu till Noomi Li såklart...denna underbara lilla varelse som har kommit in i mitt liv och förgyller o berikar det så mycket!! Jag kan inte titta mig mätt på henne och känner mig mer o mer förälskad för varje dag som går. Hon börjar bli mer o mer en liten individ med ett sätt att kommunicera på som kanske en som inte träffar henne ofta förstår men jag läser henne så bra nu. Hon pratar ju o gör väsen av sig hela tiden även om det ibland är med sin gälla röst när hon ligger o "tjaffsar" med gosedjuren i babygymet eftersom de inte vill lossna när hon drar i dem...sina pruttljud med tunga o läppar som hon börjat med hela tiden. Sina små plötsliga utrop och ibland om man inte pratat med henne på ett tag så säger hon till på skarpen. Har filmat henne massor nu i jul o det är så kul att ha för framtiden:-) Hon älskar att stå eller sitta upp o vill sällan ligga ner..slänger sig mot en och borrar in munnen o näsan mot halsen som att hon vill bita en.

Man skrattar mycket när man är med henne för hon är så rolig på något vis. Har nu lyckats två gånger att få henne att skratta härligt och darling en gång..men än så länge har hon lite svårt att få ut skrattet..ler som en bäng,,stort och härligt o vill så gärna men det kommer inte ut ordentligt..andra ljud som är början på skratt kommer men inte den där riktiga knorren. Och när hon skrattar blir man så jädrans lycklig och vill bara att hon ska skrattta mer o mer o mer. Vänder sig från rygg till mage o vice versa gör hon också även om det tar sin lilla stund. Börjat upptäcka leksaker mer o mer och håller i saker för att hon vill o inte för att man stoppar det i handen på henne..hon plockar upp dem själv och i babygymet finns det ju massa roligt på mattan också som hon har börjat plocka o dra i nu också. Att ha barn o följa deras utveckling är det mest roliga jag varit med om!!Nattningarna går jättebra..nu sover hon till ungefär 4 varje natt o får mat..hon skriker inte på nätterna utan talar mer om att "jo lite mat skulle nog funka så jag klarar mig några timmar till att sova" Sen somnar hon om direkt i fyra fem timmar till. När man hör att hon vaknar eller om hon sover längre och man går in när hon vaknat så möts man alltid av jordens största smil och så borde ju varje människa starta sin dag:-) "Hej världen, vad har du för spännande att erbjuda idag då?":-)

Nej nu får det vara nog för idag måste ju hinna lägga upp lite bilder också. Ska iväg med lilla hjärtat till mormor idag..ska visst bli bjuden på köttsoppa..mums..så får darling lite egentid här hemma o kan nog hinna med att städa golven också:-)

Lite pics as usual...

       
Finaste tjejen med mamma o pappa

      
Tomtemor o tomtenissa



Julaftonspuss till pappa

       
Kusiner       Morbror           Kusin

       
Julen är barnens högtid...o egen tomte kom på besök

       
Pepparkaksmums innan trip till Östra Ryd


Lilla hjärtat

      
Mysigt hade vi det hos morbor Johnny


Småbarnsslapptid


noomi Li och söta kusin Ella


TP avslutade juldagen:-)


Alltid glad min sötnos

    
Har bytt till stlk 62 o kan nu ha massa nya tuffa kläder:-)

Hoppas ni alla haft en underbar jul!!

Puss o kram Anna

~snökaos & julklappstress~

Publicerad 2010-12-19 12:31:11 i Allmänt,

Vaknade av att en morgonpigg darling kom in o berättade att han skulle ge sig ut och skotta snö.Var helt mossig i huvudet och har drömt mycket konstigt..har börjat göra det igen nu för tiden..sen man blev gravid. Tycker det är roligt att drömma..blir som små roliga filmer varje natt och varje morgon vaknar man med en viss känsla i kroppen..ibland har man drömt om en viss person eller personer och då känns de så himla nära..fast vissa har man ju aldrig träffat egentligen,bara sett på tv, men så vaknar man upp och det känns som man har en ny kompis hihi:-)

 Imorse vaknade jag upp och hade blivit kompis med Bangen från Robinson..mycket trevlig kille haha. Ja för det är just det med drömmarna..de känns så himla verkliga på något vis..att man knappt vet vad som är sant eller inte när man vaknar. Så länge det inte är otäcka mardrömmar så är det okey..Har alltid drömt mycket..eller vi alla drömmer ju, bara att vissa har lättare att komma ihåg sina drömmar. Vet en period i gymnasiet så drömde jag mardrömmar varje dag i ett år ungefär..i början var jag skitskraj och ville knappt gå o lägga mig, men efter ett tag så lärde jag mig att säga till mig själv i drömmen, att det just bara var en dröm och då såg jag mer fram emot det.."movietime" liksom och det enda som fattades var en skål med popcorn:-)

Vissa drömmar som gjorde intryck på mig(oftast inte mardrömmarna..brr..skrev jag ner dagen efter då de satte sig fast så hårt och jag ville behålla känslan. Men känslan i drömmarna försvinner ganska fort..Om man blir väckt i en bra dröm så vill man så gärna somna om och fortsätta..ibland går det om känslan sitter kvar riktigt ordentligt..men vissa drömmar så försvinner känslan så fort man går upp ur sängen. Men det har ni väl varit med om att ni har drömt om någon och när ni ser den personen så känns det på ett speciellt vis...en känsla i kroppen som är konstig att förklara..Drömmar är ju mycket om känslor..speciellt mardrömmar..en mardröm kan man aldrig förklara för man har just en känsla i kroppen och det är oftast den som skrämmer..så när man försöker förklara drömmen för andra så är det typ omöjligt. Men jag antar att det är det som författare är bra på..att återberätta känslor:-)

Gud vad jag babblade på om det då..jaja..bara rann ur mig lite tankar så här en söndagsmorgon.

Skulle idag ge mig ut och handla de sista julklapparna..såg jag fram emot riktigt mycket..att få åka iväg själv o strosa runt i affärerna..stressa lite såklart..det hör ju julshoppingen till..o sen få komma hem och slå in mina fina paket. Men det snöar järnet ute och jag är lite av en fegis när det gäller att köra i snökaos..hoppas jag återfår modet om några timmar..det är ju som sagt bara att ta det himla lugnt o fint o anpassa sig med hastighet o avstånd. För jag vill ju så gärna iväg och nu kommer jag ju inte ha mitt finaste med mig i bilen o då blir jag genast lite lugnare:-) Nu ser jag jättemycket fram emot julen..det är bara några dagar kvar tills man kommer ha sina nära o kära här och mysa med:-) Madde med familj från sthlm kommer ju och i år ska det verkligen bli barnens jul..mysa med de små och ha det lugnt o skönt. Blev riktigt glad också när de ska visa Trolltyg i tomteskogen på julafton,,åh vilka minnen..när jag var liten så visades den varje jul och jag älskade den..hoppas att man tycker den är lika bra nu..jag har faktiskt inte sett den sen jag var liten men minns känslan i filmen och "var är Fjant??" "Här, mamma!" har man väl yttrat några gånger:-)

Har följt Robinson detta år och igår korades vinnaren..Erik blev vinnaren och precis vad jag önskade..helt klart värdig. Tror darling skulle passa att åka iväg så där, blev sugen på att anmäla honom för jag vet att han skulle älska o leva robinson liv,o tror att han skulle klara sig himla bra då han är bra på det sociala spelet och en ihärdig.seg och otroligt stark kille med tanke på sin storlek men inte kul för honom eller oss att vara iväg sådär nu när lilla hjärtat är så liten o det händer så mycket. Men något annat år kanske hehe..men det är nog himla svårt att bli antagen..man ska nog vara lite speciell o kunna göra bra tv..men joo jag tror nog darling skulle passa bra:-)

Lilla hjärtat har börjat med nya ljud denna vecka..går knappt att förklara hur hon låter..iblan låter det som en val som sjunger..men oftast är det en hög ljus ton som syster Madeleine beskrev som det låter när man drar naglarna på en svart tavla..haha..låter väl inte så charmigt kanske..men vi tycker det är superhärligt med hennes små nya ljud:-)

Läggningen går väl bra,hon somnar ju direkt även fast det tar lite tid innan hon somnar in ordentligt. Vaknar o blir ledsen en fyra fem gånger från 19-21 o vill ha nappen.Förr kunde man ta upp henne o trösta, men nu hoppas jag hon vänjer sig o tillslut o somnar om av egen hjälp. För hon snuttar inte på nappen alltid när hon får den,,utan somnar om direkt bara man stoppar in den i munnen. en trygghet antar jag. Nätterna vaknar hon någongång men hon är inte ledsen utan vill bara ha napp o somnar om. Jag vill inte mata henne förrän tidigast tre om hon inte skriker o är hungrig o det är skönt för både vid matning och om jag måste byta blöja så somnar hon om på en gång. Men det blir ju lite dålig sömn för en själv tyvärr, för man vaknar ju av minsta ljud o sen att behöva sätta sig upp o ge napp eller så stör ju också..men jag ska ändå inte klaga för det kunde varit mycket värre:-)

 Inatt vid halv ett hade hon tyvärr kissat igenom o jag fick ta upp henne o byta blöja..vill ju inte tända såklart så att hon håller sig trött, men det tog ett tag innan jag fick på henne pyjamasen igen då jag först hade satt den både upp och ner o in o ut haha..undrade vart fan blixtlåset var och kände sen att jag satt i benen i ärmarna haha..men det gick bra tillslut och hon o jag somnade om tillsammans en stund innan jag lyfte över henne. Matdags vid fem och sen sov hon till 9.40..så jag fick vara uppe en timme själv, vilket inte hör till vanligheterna då jag är väldigt morgontrött nuförtiden och gärna vill att hon ska vilja ligga kvar en stund extra:-)

Nej nu måste jag snart ta o bestämma mig för om jag ska ta mig in till stan...buhu..det snöar ju järnet och jag tycker inte om när det är spårigt o moddigt på vägarna:( Så vi får se hur det blir idag..ska sitta o repa mod ett tag..ett jävlaranamma helt enkelt!!
Annars får jag väl locka med mig darling på en julklappsrunda till..han är ju inte rädd iaf och jag litar på honom...We'll see...

Lite bilder som vanligt:-)

     
Min lilla snutta<3



Sötnosen Vilgot som vuxit till sig ordentligt..mysmys

         
Sötnosen Alfred kan både klappa o kramas:-)


Challe med båda händerna fulla av bebis:-)


Hahaha


Sen fick Charlotta för sig att Noomi Li skulle rida på Affes rygg..gick sådär;-)

       
Kvällsmys

     
Fingrarna alltid i närheten eller i munnen..snutt snutt

Enjoy!

Och ha en underbar jul om vi inte hörs innan dess!!

Puss o kram Anna

~skidskytte&ostbågar~

Publicerad 2010-12-12 16:25:47 i Allmänt,

Ja min lunch fick bli lite enkel..äts ju inte så ofta, ostbågar alltså, men gud så gott!

Himla roligt o spännande skidskytte då Helena nu tog första platsen..jippie..älskar verkligen den sporten..så jävla spännande. Men bra måste det gå annars så byter jag kanal haha..närå..kan titta ändå, men roligast är ju när vi ligger högt uppe.

Darling och Noomi Li är iväg in till stan..det är ju söndag och darling brukar åka iväg in en sväng och oftast tar han med sig Noomi då..ganska skönt, har hunnit med att dammtorka huset och sortera i alltiallolådan i köket..gud vad mycket skräp, men viktigt skräp om ni förstår, inget man vill göra sig av med, för det kan ju vara bra att ha..hmmm. Sen hann jag inte så mycket mer innan skidskyttet, men nu är det dammsugning kvar så kan jag säga att jag varit duktig i helgen. Igår gav jag ju mig på och städa ur kylen..gud har inte gjort det sen vi flyttade in i januari så det behövdes kan jag säga. Skönt!

I veckan som varit då..hmm söndags kom Sofie o Söta Mira hit en stund o myste med oss. Sen på måndagen så var det ju veckohandling som vanligt, tisdag åkte vi till mamma och myste då elen var avstängd hela dagen, blev bjuden på god mat och kortspel, fick även öva att köra bil i snörusk..(ska det aldrig sluta snöa..det finns ju nog nu liksom) i onsdags var vi nog bara hemma, torsdag blev det mostersmys som vanligt och en fika på mammas jobb. Syrran har ju köpt ett Kinect som vi provade på,,verkar superkul så det måste jag få spela mer.Blir ju lite svårt när man har med lillan som kräver lite uppmärksamhet,skulle ha åkt dit idag när darling var iväg men syster har varit i sthlm hos andra systern så vi får ta det en annan dag.I fredags åkte vi bort till Tina på hennes salong och som vanligt fick Noomi Li paket, denna gång en jättefin svart klänning som hon kan ha nu på nyår:-) Jag fick ett presentkort på kläder i försenad 30års present av Tina och Gabbi så jag också kan få göra mig fin:-) Så söta ni är!! Sen blev det hem till Jenny o barnen Milton o Meya.Blev bjuden på jättegod lax och en trevlig pratstund. Meya sov igenom stunden men det var nog skönt för mamma Jenny som haft en liten piggare Meya dagen innan:-)

Och sen helgen har varit så lugn så lugn..bara varit hemma.Haft idolmys och rätt kille vann..har alltid hejjat på Jay fast jag tycker Minnah har utvecklats enormt..men Jay har ju rösten o stilen mer som jag gillar. Så det var roligt! Tvprogrammet så mycket bättre är ju också slut nu så nu får vi väl börja spela kort eller nåt jag o darling på helgerna när lillan har lagt sig:-)

Måste nog säga att kvällsrutinerna fungerar bra..hon somnar oftast innan åtta..nu har hon dock börjat äta igen på natten,hade ju några dagar förra veckan där hon inte åt utan sov över det målet. Men det känns helt okey när hon vaknar mellan 3-4 o vill äta lite. Dels har jag ju fått sova 5-6 timmar i sträck då och sen kan vi ju sova lite längre på morgnarna..till 8.30 ungerfär och det är ju skönare än att ha en liten tjej som vill gå upp vid 6-6,30:-) Morgon trött som man är..:-)

Julen närmar sig med stormsteg och även om jag köpt lite julklappar så har jag ganska mycket kvar och jag har inte slagit in en enda hihi..men jag känner ingen stress. Idag har vi ju fixat julgran som darling fixar nu när han är borta, så den ska jag fixa till imorgonkväll. Sen nästa helg blir det lite mera lussebullebak och sen får jag åka in o handla det sista när vi fått pengar. Mamma kommer ju dagen innan julafton och hjälper till med skinka och köttbullar. Vi tar det som det kommer..ingen stress, det mår ingen bra av..haha så himla skönt att få barn, man prioriterar lite annorlunda o stressar inte upp sig så lätt som jag brukar..förr hade man väl planerat allt i minsta detalj 3 månader i förväg, men nu har man så mycket annat att tänka på och allt ordnar sig ju till slut, det vet man ju:)

Lilla hjärtat då..jo jag ser ju själv inte om hon växer, ska ju inte till bvc förrän den 22 december, men man ser ju hur hon utvecklas iaf..älskar att stå mycket..eller sitta när man håller i henne..sitter hon ner o håller i ens fingrar så drar hon sig upp med egen styrka upp på fötter:-) Nacken är ju jättestadig nu och hon ligger med huvudet o bröstet högt upp när hon ligger på mage. Hon rullar ju från mage till rygg som jag sagt o försöker ibland åt andra hållet men där behöver hon en push..så nu får man börja se upp när man lägger henne i soffan. Hon äter på det mesta..(mest hela handen eller fingrarna), tar tag i våra fingrar o ska stoppa in i munnen(blir väldigt mycket kräkljud då haha) Hon är ofta inte ledsen längre o skriker hysteriskt utan lite mer gnäll..pratar gör hon hela tiden och blir alldeles exhalterad när man pratar mycket med henne..man ser hur hon vill ha ut massa ord för hon formar munnen och försöker men det blir ju mest uuuuu  äääää   aaaaa ooooo:-) Så himla söt är hon..o lilla läppen kommer fram när hon är missnöjd..den läppen kommer jag ha svårt att stå emot sen när hon blir äldre..åh mtt underbara lilla hjärta:-)

Visst det är skönt när man får lite egentid, men inte för lång stund för då börjar jag sakna henne..speciellt när hon inte är hemma haha..annars kan man ju gå in o titta på henne när hon sover..(fast väldigt tyst, för man vill ju inte gärna att hon vaknar hehe)Man älskar ju att vara med sina små, men det är också väldigt skönt när de sover en liten längre stund så man hinner med sitt eget.Efter jul sen vill jag börja o åka iväg någon kväll i veckan och kanske simma eller någon annan träningsform som är kul..vi tjejkompisar har pratat lite om Zumba..skulle vara kul att prova på iaf. Så man kommer iväg lite själv, annars är jag väldigt hemmakär och har inga problem med att ta med henne när jag ska göra saker, men att slippa bilbarnstolen o min dagliga kamp för att få i den i bältet skulle vara skönt o släppa äta, sova, nappar, blöjor en stund:-)

Nej nu orkar jag inte skriva mer...känns som jag pratar på om ingenting..men jag får väl avsluta med lite bilder för att kompensera:-)

        
Morgonmys och besök av Sofie och söta Mira


Hemma hos mormor:-)

                           
Haha nappfaced                      Mormorsmys

         
Pappamys         Punkfrilla          Sötnos





Mammamys en onsdag...


         
Lilla badankan och pappa myser till tvn


Flyga sig lite...

       
Mysmysmysmysmys


Tack och hej för den här gången:-)

Kram kram på er!!
 

~oh mitt vinterland~

Publicerad 2010-12-04 16:53:04 i Allmänt,

Ja har ju fått veta av några stycken att ni har haft svårt att läsa min blogg innan då texten flyter ihop.Själv har jag inte haft det problemet när jag läst den men det kan ju vara skillnad på datorer.Därför har jag bytt design..kan ju inte fixa själv så jag får ju ta det som erbjuds..inte världens snyggaste kanske, men jag hoppas ni ska se bättre:)

Har kommit över min avsky för vintern,,det försvann samtidigt som jag lärde mig att köra den nya bilen och nu känner jag mig inte längre rädd eller instängd:-) Men sen är det ju mycket för att det är inget snökaos än så länge utan mer kontrollerat överallt och ingen mer snöstorm än så länge. Hoppas det kan hålla sig såhär nu för det är ju så himla vackert då. Jag har ju turen att bo på landet och man blir ju nästan gråtfärdig när solen lyser upp det vita.Tyvärr har det ju varit lite för kallt denna vecka så jag har inte velat gå ut och gå med Noomi Li för långa stunder. Men en sväng till Linda och kusin Felicia har vi vågat med..de bor ju precis bakom oss, genom en liten skogsdel, tar ju bara 5 minuter så det är jätteroligt! Skönt att de kan ha varandra och busa med snart. Nu är ju Noomi Li med lite mer så de kollar in varandra. Felicia är ju lite mer att ta i saker och tar på Noomi o där är vi inte riktigt än..men snart så.:-)

Sina första sprutor har hon fått också..det gick jättebra även om det blev lite tårar..aj aj för mamma i hjärtat, men det gick över fort och sen var hon som vanligt. Vi passade även på att väga o mäta och lilla hjärtat måste vara i en tillväxt period då hon gått upp 290 gram till 5840g och vuxit 2,5 cm till 60 cm på nio(9)dagar:-)
Mest förvånad blev jag över längden, för hon brukar växa max 0,5cm på två veckor så det här var ju väldigt roligt. Vår lilla tjej börjar bli stor:-) Av sprutorna fick hon bara lite feber på natten sen, men hon fick alvedon och jag hörde inte ett gnäll ifrån henne så det var skönt.

Som jag sagt innan så har man verkligen lärt känna den här lilla människan nu..så himla roligt att veta vad hon menar även om det inte är så svårt att lista ut om det är trötthet, hunger eller tråk, men vi har fått in mer rutiner som vi försöker följa.Känns bra för framtiden att vi har det inom oss också..tex så får hon inte sova längre än till 18.00 på kvällarna, sen blir det bad och mat och sen ska hon nattas innan halv åtta. Har fungerat jättebra 3 nätter nu även om tiden för läggning varierat lite..ibland har hon ju sovit sämre på dagen o då lägger vi henne runt 19 istället. Har blivit pushad av en vän till mig att föra in lite rutiner för bebisar o barn behöver ju det, men man har ju skjutit lite på det pga av att man tyckt att hon varit för liten.Men än så länge fungerar det ju jättebra..inget större gnäll när hon ska sova och hon vaknar inte alls till lika mycket första timmarna utan sover jättebra fram till matdags som nu har börjat bli senare o senare..en natt sov hon ju över nattmålet o då blev man väldigt förvånad men oftast ligger matningen mellan 3-5 nu. Igår somnade hon 19, sov jättebra fram till 3 då hon ville äta o sen somnade hon om direkt o sov ända till kvart i nio. Vi var uppe innan åtta och hann duscha och fixa lite..Jätteskönt. Men mycket är nog att jag lägger tillbaka henne i hennes säng så fort hon somnat om på natten..då sover både hon och jag bättre:-)

En glad liten tjej är hon också..ler mycket och när jag busar med henne så märker jag att hon vill skratta men hon får liksom inte ut det där sista utan det blir ett stort gapsmile o en början till skratt men inte riktigt ett sånt där härligt babyskratt..men skam den som ger sig..jag kämpar på o till slut så kommer det:-) Huvudsaken att jag (oftast) möts av ett leende så fort man tittar på henne. Min härliga lilla unge!! Jag är sååå kär:-) Så det är inte alls lika mycket tårar nu utan då är det ju oftast att hon är övertrött eller superhungrig..men mest hinner jag när det bara är lite gnäll..både att lägga och mata. För somna rakt upp o ner gör hon inte såvida vi inte är i vagnen eller bilen..annars måste hon ha napp.

Darling drar till fjällen veckan efter nyår med sitt jobb..de blir bjudna på det mesta förutom dricka. Hans jobb fyllde ju 25 år o har dragit in på två julbord..trodde ett tag att det inte skulle bli av för inget hände men nu är det klart o beställt. Så den helgen kommer jag nog våldgästa både den ena o andra..kanske ber någon sova över nån natt hehe...Men mamma o therese brukar inte banga för att umgås med Noomi så det ordnar sig nog:-)

Annars är det jul snart och jag har börjat småhandla lite julklappar till kidsen..vi stora har kommit överens om att lägga lite större grejer på varandra, typ presentkort eller någon enskild grej istället så vi kommer bort från 5 timmars högen..gud så länge vi kunde sitta o öppna julklappar innan då man hade typ 10 paket till varje person och vi är 3 systrar med respektive plus mamma..och barnen därtill..helt sjukt. Men vi har alla mognat och accepterat att julen är till för de små haha..även om jag detta år även får öppna Noomi Lis paket då hon är för liten mooouuhahahah:-D Resten får jag väl stresshandla dagarna innan för den här månaden hade vi inte så mkt pengar..mycket pga av mitt nedrans csn lån som kommer var 3e månad..men med tanke på hur mycket jag betalar av varje år så kan det inte vara mycket kvar nu:-)

Julen ska spenderas här i år..hoppas snön ligger kvar så blir det riktigt mys mys..Jag har ju dock inte mycket juldekorationer..en gran blir det och sen adventsstakar(stjärnor på fot) advenststjärnor och adventsljus..sen lite fina ljus att tända o julblommor såklart.Men inga tomtar eller gardiner..får bli ett senare projekt..måste hitta julgardiner som passar till den turkosa tapeten i vardagsrummet också..lite svårt;-)

Ska sätta mig ner också o skriva som ett brev till Noomi Li för varje månad nu och berätta lite om hur hon är..för framtiden då man kanske har glömt mycket..så kan det vara roligt för henne o läsa..o en själv också förstås. Kanske ska ta det efter det här när karln ska kolla fotboll..

Annars har det nog inte hänt så mycket mer...har träffat mormor(glömde fota) o när farmor var här förra helgen så hade vi det jättemysigt och det var roligt att ha henne här både för ens egens skull o Noomi Lis.Nästa vecka har vi strömavbrott en hel dag så då brummar vi in till mormor o myser:-)

Skidskyttet har ju börjat också..jippie...o Noomi Li verkar väldigt intresserad av tvn när det är på..bådar gott för framtiden..även om jag hellre skulle vilja att hon utövade sporten än tittade på..men vi bor nog i fel del av sverige, men iofs som vintern har blivit de senaste åren här nere så är det kanske en möjlighet i framtiden;-)

Jahopp lite uppdaterat..lägger upp lite bilder..

      
Pappa o Noomi Li           Piraten Noomi                Mums mums

      
Farmor var här              Första advent                 Ljus i vårat hus


Öga mot öga med barbapappa


Mina två älsklingar

        


                     
Vinterpromenad till kusin vitamin...

   
Feli sötnos       Busar med mamma Linda





       
Bad                Mys med moster

        
Min lilla linslus:-)


Nu är det jul här i vårt hus...tralalalalalalala

Ha en fortsatt underbar helg!! Puss o kram

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela