missimone

Onsdag

Publicerad 2013-02-27 12:45:35 i

Hej mina finisar!

Visst blir man gladare av vädret? Tyvärr ligger jag inne och kollar ut men jag ska ut och njuta av solen vartefter:))

Känner mig lättare i sinnet än på länge, tänker på allt nytt och spännande som är på G då det största såklart är lillebror/syster som förhoppningsvis är hos oss om en månad mer eller mindre.

Hade med mig Noomi till barnmorskan igår och vi pratade mycket om kommande förlossning och förberedelser och det gav mig mycket. Har varit lite nojjig över förlossningen då jag dels är gravid och nojjig för att saker ska hända mina nära och kära plus att jag gjorde misstaget att läsa min förlossningsjournal med Noomi.

Jag har ju alltid sett min förlossning som bra och ett bra minne men enligt rapporten så klassas den som svår och det hände lite saker som man inte minns själv.

Men huvudsaken att jag tar med mig det positiva och tänker att med stor sannolikhet blir denna förlossning ännu bättre... Och snabbare om inte annat.

Ska börja ta tag i de riktiga förberedelserna snart, såsom sängen, packning av väska, bakning inför kommande gäster så att man har i frysen och även lite matlådor till de första dagarna när man bara vill mysa med familjen.

Jag har även lite inredning jag vill hinna klart med tills dess men annars känns det väl OK. Har ingen stress denna gång plus att jag känner på mig att bebisen tittar ut efter utsatt datum:))

Vågen ökar för varje gång, vilket den ska men nu börjar vi närma oss min "maxvikt" och jag hoppas att det inte blir så mkt mer. Men huvudsaken att bebis och mage växer som den ska:))

Men beach 2013 är nog kört för mig denna sommar. Även om jag redan nu är peppad att ta tag i mig direkt inför sommaren då ställs ens prioriteringar om ganska rejält när man får bebis, då vi får se hur motivationen ser ut då men iom sol och vår som är då så tror jag man har rätt mkt motivation. Promenader lär det ju bli i massor med vagnen, åh jag längtar att få gå ut i det soliga vädret och fågelkvittret med den nya bebisen:)) Denna gång kommer jag inte sakna magen iaf:))

Banken då. Ja nu har vi pengar till bil och carport på kontot. Darling var duktig och förhandlade ner räntorna rejält så att vår månadskostnad gick ner med i genomsnitt 3500:- i månaden på huset!! Detta trots nytt lån, amazing!

Sedan har vi tagit bort pensionssparandet och lägger dessa pengar på ett till sparkonto för oförutsedda utgifter och oväntade inkomstbortfall, det känns bra. Så vårt nuvarande sparkonto sköter vi själva och med dessa pengar gör vi roliga saker som att resa och köpa "leksaker" och det nya dras precis som med pensionen så det är pengar vi inte märker av.

Jag som går i gång på att spara pengar och älskar detta tänket är så klart överlycklig!:))

Tillbaka till bebis.. Nu riktigt längtar jag. Innan när jag hade min downperiod ville jag den skulle hålla sig därinne tills jag mådde bra. Nu känns allt bra så den är så välkommen, men den får gärna vänta en månad minst. Ska njuta av att vara enbarnsförälder ett tag till;))

Den rör sig mindre pågrund av brist på plats såklart men när den väl rör sig så är det hur härligt som helst. Boxar med sina små händer och det som är mest obehagligt är när hen trycker upp stjärten i mina revben, auch!!

Hen är fixerad nu och har nog varit ganska länge. Det tyckte barnmorskan var bra för då är den ännu närmre utgången och hon tror förlossningen kommer gå fort denna gång. Ja vi kan ju hoppas att det inte blir 24 timmar som sist;))

Noomi Li längtar också efter bebis och när jag ser hur hon är med andra bebisar så värms mitt hjärta till max. Hon vill gärna hålla, pussa och krama. Hon kommer med nappar till dem och leksaker. Jag tror det kommer bli jättebra, men självklart lite svartsjuka det är jag inställd på.

Nu är hon på dagis. Det känns skönt att få lite egentid då hon varit hemma i fem dagar nu. Plus att hon får mer stimulans med kompisar och mer bus. Hon är jättehärlig och vi har roligt ihop men hon är i en ännu värre fas där hon testar oss hela tiden. Dvs skiter fullständigt i vad vi säger. Väldigt irriterande och tålamodstestande. Sedan har hon kommit i en känslig fas där en motgång kan få hennes lilla underläpp att darra och små tårar rinna för att hon blir förnärmad av något. Ett annat slags gråt för det är inte arggråt för att hon inte får som hon vill utan riktiga känslor där hon blir uppriktigt ledsen och besviken. Svårt att förklara, men det är gulligt på något sorgligt sätt..mammas lilla Skrutt.

Pottan och soveriet går också bättre. Nu sover hon i sin säng och kan komma in runt 4-6 om hon inte sover hela natten. Det känns toppen. Toalett och potta är hon superduktig med och vi kör på utan stress men i hennes takt:)) min stora tjej.

Bilen stressar vi inte med då vi vill ha den perfekta bilen nu och inget katastrofköp som sist. Vi har ju tur som har min fina svärmor som hjälper oss med lån av sin. Men såklart snart hoppas jag att vi har vår nya bil:))

Ska kolla lite skidor snart och sedan drar jag och Noomi och tar en fika på stan tillsammans innan vi åker hem till en kompis:))

Lägger upp lite bilder dels på vår trolljakt, bebismys och magen i vecka 34+5(v.35)

Ha en solig och fin dag!!

Kram Anna

Fredag

Publicerad 2013-02-22 12:45:23 i

Vet att det är länge sedan, har mått lite sisådär denna vecka, därför har jag inte orkat blogga.

Denna graviditet har varit en bergochdalbana psykiskt och stundtals blir jag helt utmattad av detta. Jag är sååå besviken att denna graviditet inte alls har känts som sist då jag svävade på moln och var hur lugn som helst. Men jag förstår att det är få förundrat och jag vet att det är skillnad på första. Men denna gång har skrämt mig att någonsin bli gravid igen medan jag sist inte kunde vänta tills nästa gång typ.

Så kort sammanfattat, don't mess with me för det klarar jag inte!

Men vi kämpar på, som sagt, alla dagar är inte såna men denna vecka har varit jobbig. Det som gör mig mest ont är om det påverkar bebisen i magen? Eller om det inte kommer gå över när väl bebisen är här. Jag älskar redan bebisen i magen men på ett sätt vill jag inte att den kommer ut förrän jag är i balans och i balans kanske jag inte kan bli förrän hen är hos oss??

Idag gick jag in i vecka 35!! Jag blir helt förvånad hur fort det går. Nu är Lillis nästan klar, ska bara lägga på sig lite och man känner att det är trångt när hen väl rör på sig. Det gör ont på ett bra sätt. Jag är så nyfiken nu samtidigt som jag är nervös för det som komma skall, både förlossning och att bli bebismamma igen. Men förhoppningsvis är det som att lära sig cykla:)) Noomi Li kommer iaf älska att få en egen liten bebis:))

Förlossningen har jag innan sett fram emot när jag tänkt på och när jag pratat med blivande mödrar har jag sagt att det är det häftigaste och bästa man kan vara med om. Men iom att jag pendlar i humöret så pendlar jag över min egen förmåga, helt idiotiskt och innerst inne vet jag att jag säkert kommer ligga där i slutändan och tycka att det var jättehäftigt:))

Detta inlägg blir lite mer privat, men allt kan inte vara guld och gröna skogar. Jag skulle kunna skriva om allt bra som händer men det blir liksom fel eftersom det är det jobbiga i nuläget tar upp ganska mycket tid. Men min förhoppning är att det blir bättre snart. För jag är glad, kan skratta och glädjas. Jag beter mig som vanligt bara att jag grubblar och läser in mer än jag borde. Jag tar åt mig och känner mig värdelös stundtals plus att jag får otroligt dåligt samvete när jag inte har tålamod för Noomi Li. Förra veckan och i helgen var det riktigt jobbigt men då har samtidigt denna vecka varit riktigt bra.

Banken har vi nu varit hos så fr.o.m slutet av mars har vi inget mer med Swedbank att göra. Känns konstigt då jag haft samma bank sen jag var 13. Bara att få ett nytt kort som inte liknar mina gamla kort plus att lära sig en ny internetbank(inte så bra med gravidhjärna haha)

Sen får man i denna bank inte välja sina koder själv så det blir att lära in detta snabbt eftersom jag inte gärna ska ha det nedskrivet någonstans på mig.

Men nu i helgen ska vi ta billetandet till en annan nivå för nu har vi ställt av båda bilarna och svärmor har varit generös nog nu med utlåning av bil. Vad hade vi gjort utan henne?:))

Helgen blir lugn, förra var jag ju ute på Hugos för mat och bowling med vänner. Kom hem halv tolv och var helt slut. Men det var roligt att träffa alla.
Det enda jag funderar på är att åka någonstans med Noomi och busa, finns ju några alternativ:))Sedan kommer syster en av dagarna och jag åker in till henne söndagskväll för att kolla på I love you man som är sååå rolig, så har ni inte sett den, gör det:))

Kisseriet för Noomi går bra, hon kissar jätteofta där och det är oftast hon som säger till:)) jag är så stolt. Men ingen press eller stress, vi tar det i hennes takt nu. Vi har sagt till på dagis också:))

Nej nu ska jag och Noomi ta tag i oss själva. Dels städa inför helgen även om vi varit duktiga i veckan och hållt iordning och sedan blir det promenad för att springa av sig och få luft:))

Bilderna jag lägger upp är dels från alla hjärtans dag, sedan utgången förra helgen och självklart lite bilder på mitt finaste lilla hjärta:)) sista bilden är en jämförelse på magen från idag(till höger) och magen från ungefär fyra veckor sedan så det är inte så stor skillnad ser jag även om vågen säger en annan sak;))







https://cdn1.cdnme.se/782374/6-3/pic_51275584e087c317b9f77bbd.jpg">https://cdn3.cdnme.se/782374/6-3/pic_51275584e087c317b9f77bbd.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/782374/6-3/pic_51275592e087c317ba7e7fb9.jpg">https://cdn2.cdnme.se/782374/6-3/pic_51275592e087c317ba7e7fb9.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/782374/6-3/pic_512755ad9606ee67eef6d633.jpg">https://cdn2.cdnme.se/782374/6-3/pic_512755ad9606ee67eef6d633.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/782374/6-3/pic_512755b3ddf2b3401c3cba31.jpg">https://cdn1.cdnme.se/782374/6-3/pic_512755b3ddf2b3401c3cba31.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/782374/6-3/pic_512755cd9606ee680880e98b.jpg">https://cdn1.cdnme.se/782374/6-3/pic_512755cd9606ee680880e98b.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/782374/6-3/pic_512755d6e087c317d3c3dd43.jpg">https://cdn2.cdnme.se/782374/6-3/pic_512755d6e087c317d3c3dd43.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/782374/6-3/pic_512755e0ddf2b33fe44ae380.jpg">https://cdn1.cdnme.se/782374/6-3/pic_512755e0ddf2b33fe44ae380.jpg" class="image">

Tisdag

Publicerad 2013-02-12 20:14:43 i

Lite besviken just nu då vi skulle ha träffat vår nya bankkille idag och fixat med allt men han har fått förhinder:(( Vet ej när vi får tid igen då R försökt få tag i honom då han endast lämnat ett telesvar.

Så det var ju lite trist men ingen världskatastrof.

Annars har vi haft det bra sedan vi hördes sist, förutom en grej, en sån grej som gör att man får en tankeställare.

Noomi Li har bränt bort en bit av sin lugg!! Hon har alltid fått blåsa ut ljusen efter maten och trots att vi stod precis bredvid och höll på att duka av så swisch började det brinna:(( Annars om hon har löst suttet hår så står vi och håller i det men nu vet jag inte vad vi tänkte på.

Åh jag kan se det framför mig och R var ju framme på en sekund och släckte men så börjar man ju tänka på om hon försökt blåsa om vi inte varit där precis då... Usch och fy!

Hon blev lite stubbig i luggen nu och lite röd i pannan men hon satt med ett kylslag på pannan och blev lugn direkt. Det kunde gått så mkt värre jag vet och jag ska inte tänka på vad som kunde hänt, det händer ibland små olyckor med barn men Gud så jobbigt det är när det väl händer:((

Så nu får hon blåsa ljus på sin födelsedag. Nej vars hon kommer få blåsa ibland, hon har alltid frågat om lov och bara man är med och håller hennes hår o inte låter henne göra det själv. Men först måste vi få henne att verkligen visa respekt för eld så vi vet att hon har lärt sig.

Jaja nu går vi vidare.

Hon kan räkna till tolv det lilla ungskruttet!:)) ett tag trodde vi inte ens hon kunde räkna till tre för när hon räknar ner om hon ska tävla och springa så har hon sagt "ett två, ett två" och sen kutat iväg:)) häromdagen när hon och jag var och handlade så gick hon bredvid mig och räknade upp till tolv haha. Nu räknar hon hela tiden och jag vet inte om det är dagis, Dora eller pappa som är läraren, säkert en kombination:))

Det händer så mycket nu och hon pratar så väl och mycket hela tiden. Så gulligt när hon har så mycket att säga men får inte fram orden utan bara "mamma eh eh eh eh .." och så lossnar det till slut och hon berättar massor:)) och de bedårande små rösterna de har hihi. Jag tycker det är urgulligt och än så länge ber jag henne inte att hålla tyst;))

Vi har en period där vi har det hur bra som helst med Noomi. Hon lyssnar och är lugn och man har det så himla lätt med henne för stunden och det är helt underbart! Kanske att jag blivit mer tålmodig också vad vet jag men det som innan kunde vara att man tyckte det skulle bli skönt att hon gick några timmar på dagis igen efter fyra dagars ledighet har jag inga såna tankar för längre:)) denna helg var hon hemma fem dagar då hon var sjuk i torsdags(kräktes en gång sedan frisk:)) och vi har haft det jättebra varje dag och med det kan ni förstå att jag inte bölat något sista tiden( jo jag fick gå iväg och tjuta en skvätt när luggincidenten hände så inte hon skulle bli orolig)

Pappa och Noomi är nära varandra igen och därför tror jag också att jag klarar allt lättare. Förut fick jag göra allt och R fick knappt röra henne utan utbrott från hennes sida men nu är de nära igen och busar myser och leker och mitt hjärta svämmar över:))

sedan har vi börjat ta tag i sovrutinerna. Hon har sedan strax innan jul kommit in till oss på natten och velat sova, i början runt 5 på morgonen(helt OK) sedan har det blivit tidigare och tidigare till att runt nyår vägra somna i sin säng utan hon ska "sova pappamamma säng"

Då har vi burit över henne när hon somnat men så har hon ju såklart trippat över till oss när hon vaknat igen. Det har senaste tiden varit alltifrån kl. 23 till 02.00 Då började klockorna ringa för mig att nu måste vi ta tag i detta, speciellt för bebisen som kommer så jag har börjat att följa henne tillbaka till sängen och om det behövs ligga bredvid henne tills hon somnar om.

I början blev hon helt hysterisk bara jag nämnde att vi skulle gå och sova i hennes säng men nu går det hur lätt som helst och i natt när jag följde henne tillbaka och var tvungen att gå och kissa(som jag gör 3-5 gånger per natt) så hade hon somnat om utan att jag hann tillbaka:))Bullseye!!:))

Så jag kunde tassa in till min rymliga sida av sängen:)) Hoppas det håller i sig och jag märker att hon kommer upptassande senare varje natt så tillslut kan hon säkert sova hela natten utan upptassande:)

TRÖTT JAG BLIR!! Har skrivit två gånger fortsättning på det jag skrivit innan och det försvinner:((

Så då skiter jag väl i det. Allt känns bättre och lättare iaf.. Går snart in i vecka 34, så jag ser ljuset så att säga. Våren och älskade bebis är snart här.

Endast en känsla av hemkänsla som jag hade förra graviditeten som kommer över mig ibland. En slags ångest som man minns från när man var liten o sov borta. Jag gillar den inte men samtidigt så analyserar jag den nu som då att det är ovissheten av vad som komma skall som lurar. Den försvinner som tur är lika snabbt som den kom.. Och mest är jag ju förväntansfull och nyfiken.

Ni kommer se på en av bilderna att min neutrala garderob till Bebis är väldigt pojkig, blir ju så, så allt känns väldigt pojkigt just nu. Pojknamn och garderob fram till tre månader avklarade, det måste ju betyda att min kropp vill säga mig något;)) men jag blir minst lika glad för en lillasyster:))SÅKLART! Vem är du lilla vän??

Joooo en sak till. Har ju sagt att vi ska vänta med potträning men Noomi har börjat säga till själv iaf när det gäller kisseriet. Sen blir hon belönad att få ha på sig trosor och hon har varit sååå duktig. Sedan bad hon om att få på blöja och några minuter senare så bajsade hon så hon verkar känna nu när hon behöver gå på toa:)) man ska ju vänta in barnet när det verkar redo för potta och nu verkar det ju onekligen som att hon är lite nyfiken och redo. Kissade nu ikväll på potta och fick springa lite utan blöja,så det är inte mkt blöjor som gått åt senaste dagarna:))



Just det barnloppis har jag varit på i helgen. Fyndade jättemycket bra 2 Maxböcker, tre andra böcker, 1 Hello Kittypussel, 1 par svarta converse till Noomi, två Meandiplagg, två klänningar, ett par jeanshängselshorts, en pyjamaspåse till Skrutt i magen och en märkeströja till Skrutt för den fina summan av 300 kronor:)) Älskar barnloppis:))

Nu orkar jag inte mer, att skriva över mobilen är riskabelt märker jag och det tär på mitt tålamod att skriva om saker som jag ändrat. Vi hoppas på ny uppdatering om vi träffat bankkillen snart.

Puss och kram på er!!

https://cdn3.cdnme.se/782374/6-3/pic_511a939eddf2b3406293de09.jpg">https://cdn2.cdnme.se/782374/6-3/pic_511a939eddf2b3406293de09.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/782374/6-3/pic_511a93bfe087c31780e65287.jpg">https://cdn2.cdnme.se/782374/6-3/pic_511a93bfe087c31780e65287.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/782374/6-3/pic_511a93cbddf2b34008495b82.jpg">https://cdn2.cdnme.se/782374/6-3/pic_511a93cbddf2b34008495b82.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/782374/6-3/pic_511a93d3ddf2b340160a9845.jpg">https://cdn3.cdnme.se/782374/6-3/pic_511a93d3ddf2b340160a9845.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/782374/6-3/pic_511a93e49606ee207b95ae98.jpg">https://cdn1.cdnme.se/782374/6-3/pic_511a93e49606ee207b95ae98.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/782374/6-3/pic_511a93efddf2b33ff96bd4a4.jpg">https://cdn2.cdnme.se/782374/6-3/pic_511a93efddf2b33ff96bd4a4.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/782374/6-3/pic_511a9418ddf2b34058cd4e8c.jpg" class="image">

Tisdag

Publicerad 2013-02-05 20:37:37 i

Nu dröjde det lite med inlägg men jag har haft en sambo som legat däckad i feber i helgen. Jag och Noomi har klarat oss(ta i trä)

Vi har fått låna svärmors fina lilla bil och jag är superlycklig!! Vår bil går inte att köra längre, den kan bli farlig, så Skruttbilen åker i soporna;)) Så jag kör bil med glädje nu och är så tacksam mot min fina svärmor:))

Nästa måndag väntar banken och har vi haft tur så kanske vi har en "ny" bil i slutet av nästa vecka...Yeeeey. Kommer bli en Toyota denna gång, så vi letar intensivt för den perfekta.

Iaf idag var det träff med barnmorskan igen, har ju tyvärr fått träffa tre olika nu på tre gånger då min har vabbat och varit sjuk. Skönt att det är min andra graviditet, annars skulle jag nog tyckt det var riktigt jobbigt. Allt såg bra ut, 13 kg upp haha och magkurvan ligger mitt på och är nu precis som den var med Noomi. Så jag var stor sist också.

Hon trodde bebisen var fixerad med huvudet nere redan och det har jag förstått lite då magen sjunkit ner lite och det blivit lättare att andas och när den hickar så känner jag det nere vid blygdbenet och jag känner ryggen trycka mot min högra sida.

Tiden går så fort nu känner jag och i ärlighetens namn börjar jag bli lite nervös. Sist visste man ju inte vad en förlossning gick ut på men det vet jag ju ungefär nu. Jag vet att det kommer göra åthelvete ont haha men sen hur det kommer gå mellan början och slutet vet jag ju inte. Jag vet bara att jag ska försöka fokusera på slutresultatet så mkt jag orkar..shit alltså hihi.

Känner annars att jag mår bra nu i graviditeten. Humöret pendlar men det är mest på topp, och jag börjar se ljuset i tunneln därför accepterar jag min nuvarande kropp lite mer.

Börjar lite smått tänka och prata om hur det blir sen med två små. Samtidigt som man tycker det ska bli helt underbart att bli en lite större familj så är man ju rätt bortskämd med ett och man kommer nog få lite av en chock i början av hur allt kommer vara. Men jag är så nyfiken nu på vem som ska komma till oss och hur livet kommer att bli:))

Bara att få en liten bebis igen, Uj man har ju glömt så mycket hur det var. Men det är väl som att cykla antar jag;))

I helgen är det klädbytardag:)) jag älskar ju såna och jag måste dit och se om man hittar sig några fynd, ibland eller oftast gör jag det:)) med fynd menar jag märkeskläder till billig peng. Annars är det inget jag behöver direkt. Idag kom ett paket på posten till Noomi från HM som jag beställt till våren och sommaren. Så mycket kan hon ha sen förra sommaren men självklart behövde det bli lite nytt:)) Så nu är det köpstopp annat än på klädbytardagar såklart:))

Nej nu orkar jag inte skriva mer och jag skrev inte om så roliga saker men det är iaf en uppdatering med lite bilder till er. Jag hör nog av mig snart igen:))

Ha det bäst! Kram

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela