missimone

~hoolabaloo~

Publicerad 2011-06-20 22:15:28 i Allmänt,

Ja min försenade 30års fest har gått av stapeln:-) En dag o kväll full av aktiviteter.Först paintball och sumobrottning som var jättekul. Tyvärr så sög jag järnet på båda haha..Paintballen kan man nog säga att jag fick flest kulor på mig och en sak ska ni veta, det gör förbenat ont. Jag fick en kula mitt över ansiktsmasken och det sprätte in äcklig fiskleverolja i munnen, inte gott. Sen blev jag bombarderad i sista matchen och fick motta säkert en 10 kulor på revben, armar o ben och fy vad det gjorde ont.Men ger man sig in i leken får man leken tåla. Men klart jag vill ha revansch..jag var lite för vinnarkåt och skulle ta mig fram till flagga o allt lite väl fort och i paintball är det inte en bra kombo haha..man ska helst hålla sig väl gömd där man kan mejja ner alla andra. Vi vann en match av tre iaf..vi tjejer:-) Man ska inte tro att killar är bättre på detta men det andra laget hade 3 grabbar o två tjejer medans vi var 4 tjejer och jag anser nog att det var lite orättvist hehe;-)

Sen blev det tillbaka till huset där festen kunde börja o snart var grillarna i full gång. Vi klarade oss från regn under middagen o några timmar till men sen kom en rejäl skur på kvällen.Men det gick bra ändå:-) Hade också ordnat en tipspromenad tillsammans med svärmor om min musiksmak från 5 års ålder till 20.Hade med lite roliga kort från varje år.Tyvärr så kunde ingen något om min musiksmak och det lag som vann hade 21 rätt av 52 möjliga haha..så nästa gång ska jag göra frågorna lite mer barnvänliga;-)

Lite dans och prat på det och sen blev det så att jag somnade redan klockan 00.30(!!!!!) Låg inne i sovrummet o pratade med syster o hennes kille o så hade jag slocknat mitt i en mening..Ja det tär på krafterna att anordna stor fest, haha:D Sen hade väl intaget av alkohol under en hel dag sin del i det även om man inte drack så mkt med tanke på att det var så utdraget. Men jag börjar bli gammal märks det haha;-)

Men glad för det var jag dagen efter då jag mådde som en liten prinsessa. Dock ej när jag vaknade första gången vid halv åtta..gick upp för att ta mig ett glas vatten och synen som mötte mig...ja det kan beskrivas som ett världskrig..som utspelats i vårat kök/vardagsrum:-) Jag kunde inte med att gå o lägga mig igen utan att röja undan.Så timmen framåt så fick jag undan det mesta inomhus och torkade av lite bord. Jag vågade inte ens titta ut på långbordet och golven inne ska vi inte tala om. Regnrusk ute i kombination med att 20 pers går in o ut med skor, dansar och spiller ut dricka och annat fint som ostbågar o chips på golven var riktigt rolig(not) :))

Sov vidare sen till halv elva då jag o syster tog tag i resten av städningen. Tänkte ju bara att Noomi skulle komma hem och hon fick verkligen inte mötas av denna förödelse haha..o hon måste ju kunna krypa på golvet utan att klistra fast eller sätta en ostkrok i halsen:-) Vid ett kom så äntligen farmor med mitt finaste lilla hjärta:-) Gud vad glad jag blev av att ha henne hemma. och så glad att allt hade gått som en dans hemma hos farmor(säger hon iaf hihi) Inget gnäll på hela de 24 timmarna:-) Då blir man glad...o stolt:-) Så tack farmor för det:-)

Men vi har redan börjat planera en till fest i sommar..en kräftskiva i slutet av sommaren. Nu när vi har en altan att utnyttja så vill man ju använda den. Sen måste jag få revansch i att inte somna klockan 00.30 på min egen fest...får ju åtminstone hålla mig vaken till folket åker härifrån.Mindre stress, alkohol och senarelagd startdatum gör nog susen. Men det tar vi då.Nu har vi en härlig sommar framför oss med massa sol och bad och kramkalas med nära och kära:-) Darling går nog på semester v 28, så snart börjar nedräkningen.Men vädret får gärna bli lite bättre nu snart...regn regn och åter regn.15 plusgrader i slutet av juni, ja man blir ju trött. Men blommorna behöver ju sitt vatten så man får väl tänka så...men snart vill jag att solen kommer fram ordentligt igen så Noomi kan använda sin lilla pool o jag kan sitta på soldäcket med en bra bok:-)

Midsommar om några dagar. Vi har bestämt oss för att åka upp till Kopparhult och kramas med farfar(Rilles) och kusiner o respektive. Blir mys och lugnt o skönt. Äta gott, skratta, sjunga och visa Noomi den vackra naturen. Ska se om vi kan få henne till ett litet dopp, men är det som det brukar vara vid midsommar en 15 grader i vattnet där bara så får hon nog bara doppa tårna:-) Hon kommer nog visa ganska rejält om det är för kallt..fötterna upp i ett V där rumpan hänger ner haha. Så det ser vi fram emot:-) Skönt att komma iväg. Syster Therese drar ju iväg med Sheila till Turkiet en vecka dagen efter midsommar..fy vad skönt..en vecka i sol o värme o bara vara. Sån där impulsgrej vill jag också kunna göra. Men först måste man ha ett jobb och sen måste Noomi bli större.Nu skulle jag dö om jag skulle vara utan henne en vecka haha:-)

Noomi Li då..ja hon har börjat klättra på allt o alla. Hon tar sig runt vardagsrumsbordet, klättrar upp på tv bänken och bankar på tvn(vi får ju utbytt vår tjocktv till en 52 tums helgen efter midsommar, TACK svärfar) Hon ställer sig mot stolar,barstolar, gåstolen(som jag försökt lära henne rullar iväg då, men hon räds inget)upp mot dörrar,mot kökslådorna.Ja hon är överallt nu och klättrar.Handlade en lära gå vagn idag och den tycker hon är jätteroligt.Tyvärr har hon inte förstått att hon faktiskt inte kan stå själv än så man måste verkligen vara med för när hon väl får upp farten så stannar hon inte o så går det för fort och hon ramlar haha..men så länge vi är där och tar emot henne så är det ju lugnt men hon ger sig ju inte. Ramlar ihop o upp o hoppa o på´t igen:-)

Lägger man henne för att sova o hon inte är riktigt trött så när man kommer in nästa gång så står hon i sängen och går runt och smilar mot en o pratar en massa goja.Då kan man itne hålla sig för skratt.Låter henne hållas en stund och sen blir det att visa att nu är det dags att sova o ligga ner.

Krypställning har hon börjat gå upp i men inte börjat krypa, utan när hon ska ta sig någonstans så är det krålning som gäller..det går ju fortast.Men det är nog bara en tidsfråga. Härmar en med alla ljud o grejer man har för sig. Pruttljud o olika tillrop är populärast. Men härligast är ju att hon skrattar åt en nu..man behöver inte kittla eller göra sig till utan hon börjar skratta bara sådär. Man känner sig otroligt uppskattad som artist när man har barn:-)

Allting känns ännu lättare med Noomi..hon sover hela nätterna och somnar om själv om hon vaknar på natten. Så hon har en sovtid mellan 19-7,8 på morgonen. Sover två gånger på dagen och än så länge fungerar det, men jag börjar märka att ibland är hon inte lika trött så då blir det bara en vila på dagen men då lägger vi henne redan klockan 18. Hon är social och framåt och väldigt nyfiken. Visst att hon kan vara lite återhållsam om hon träffar någon ny eller någon hon inte träffat på länge de första minuterna men sen är det full rulle. Är inte alls mammig längre annat än ibland på kvällar precis innan välling. Men hon vill gärna veta var jag är o kollar då på mig. Men samtidigt när jag har lämnat henne några gånger hos farmor när jag har haft ärenden så har hon inte ens märkt att jag gått. Så det är ju skönt också.

På onsdag blir det bvc igen...10 månaders koll..blir nog bara mätning och vägning..jag gissar på runt 9100 gram och 69 cm...vi får se hur nära jag är.

Två födelsedagsbarn har vi också haft eller ska ha om några dagar.Fina kusin Felicia fyllde 1 år för en vecka sedan och vi firade henne i söndags..gud vad tiden gått fort.Kommer ihåg så väl första gången jag träffade henne..fasters lilla skrutt som var bland det minsta jag sett o nu är hon en söt liten donna på hela 81 cm och nästan 13 kg...Noomi ligger lite i lä där.Men hon har ju oss att brås på o då blir man inte så lång;)
Sen har vi ju Alfred som fyller år på tordag..den lilla plutten har också vuxit till sig. Man blir ju lite tårögd av de små liven.Nu är de små minimänniskor hihi:-)

Nej nu ska jag ta o avrunda,börjar få träsmak i arslet.Avslutar som vanligt med lite pics. Enjoy!!


Baksidan så gott som klar:-)


    
Titta vad jag klättrar..ligga på bordet kan man ju också..men det är ju inte rätt;-)


    
Napp upp o ner                     


Älskar att bada och skvätta med vatten

 
Mumsar jordgubbe,supergott:-)

  
Före                             Efter

 
Alfred gåååår!!:-)       Kompisarna

   
Barnvakt åt kusin Felicia...ensam med två små..


 
Delar lika hehe  

 
Jag är nog inte trött....Jooo det var jag visst

      
Klätterapan.....Middag ute på altan

     
Farfar kom o busade med mig!!!


    
Firade fina kusinen:-)

     
Besöka bästa tjejkompisen Meya.En suddig liten puss hann vi med:-)


Puss o kram Anna

~saknad kamera äntligen tillbaka~

Publicerad 2011-06-08 20:48:11 i Allmänt,

Usch och fy vad länge sen det var det kom ett blogginlägg...mycket pga att min kamera glömdes hos darlings bror utanför Väderstad och dit åker man inte på en kvart precis.Så det fick bli att vänta tills svärmor varit där och varit barnvakt åt får, höns o katter nu i veckan tills jag fick den. Så nu kan jag blogga lite och även lägga upp bilder. Tyvärr saknas en vecka då jag använt gamla kameran, men den sladden måste vi leta upp för att få tag i bilderna jag tagit. Men det finns nog en del att lägga upp ändå om man känner mig rätt;-)
 
Som sagt var en helg hos R bror o tjej på landet. Mycket mysigt, god mat, dricka, samtal och skitbra musik. Mycket minnen då Lisa hade en liknande musiksmak som jag på gymnasiet.

Strax innan vi åkte dit plus några dagar till blev Noomi förkyld med hög feber, men knappt märkbart på henne. Dock rinner näsan fortfarande och hon hostar ibland, men hon är sig själv och det är skönt.

Första glassen i Söderköping har det blivit av, Noomi fick också smaka.Det var gott men iom min "diet" så blev det lite sött för min smak. Idag provade jag o mamma  o Noomi förstås första mjukglassen och den var supergod. Orkar dock inte så mkt längre men det är väl bara bra antar jag:-) Så skönt att slippa sug efter en massa dumt o äta med måtta. Nu har jag fått bort de envisa kilona från graviditeten och känner mig nöjd. Jag äter det jag är sugen på även om jag håller mig borta från pasta, potatis, vitt bröd och chips.Mamma har också tagit bort potatis o pasta o vitt bröd och mår bättre än någonsin, men kör såklart inte lika hårt som oss. Oss ja, ja systrarna kör också detta, alla vill komma i form inför sommaren:-)

Noomi Li då, vet ej riktigt hur det går i längd och vikt då vi inte ska till bvc förrän slutet av juni, men enligt vår våg så ligger hon på 8,9 kg nu och borde väl vara en 68-70 cm..hon växer inte värst på längden hihi.

Hon har nu börjat resa sig mot saker. Mest mot vardagsrumsbordet men även mot soffan ibland. Sätter sig upp från liggande gör hon också.Lägger man in henne i sängen när hon ska sova och hon har lite överskottsenergi en stund så när man kommer in nästa gång så sitter hon upp i sängen o leker med sina gosedjur. Jag får ett pirr i magen när jag ser hennes framsteg..stolta små pirr. Hon är så duktig min lilla tjejja:-) Men det går fort nu. Jag ser även på krypet att hon försöker komma upp i krypställning då hon har fått mer styrka i armar o ben. men än så länge så är det soldatkrälet som gäller:-)

Börjat vinka lite smått, dock ej på beställning haha:-) Pratar mer, säger mamma mycket, vet dock ej om det är menat som mamma, men hon säger det som att hon ropar på mig.Hon är hur livlig som helst,,inte direkt en tjej som vill sitta still. Nyfiken och jävligt bestämd. På gott o ont..ibland blir man galen men samtidigt älskar jag att hon säger till vad hon vill och vad hon inte tycker om. En liten minimänniska som verkligen är sin egen.
Jag tycker fortfarande att hon är en snäll,glad och härlig bebis men samtidigt kan ja få mina små minipsykbryt när hon är extra gnällig och mammig. Utan att dra upp massa exempel så är hon ibland inte alls en dans på rosor:-)
Men som jag sa hon är nyfiken på allt och blir så glad o exhalterad av mycket.Än så länge kan ju lite roa henne och det är skönt:-)

Kan tycka att jag gjort fel i en sak och det är att inte lära Noomi sova i sin vagn.Nu när hon krälar runt och inte ligger kvar så är det jättejobbigt när man är borta och ska försöka söva henne för hon ligger inte still och jag kan ju inte lämna henne.Lägger man henne i vagnen så blir hon helt galen för hon vill inte ligga ner även fast hon är supertrött.Går vi ut och går längre stunder så tar det henne kanske en timme innan hon somnar,ska kolla in allt och vill liksom inte missa något.kan ju även vara så att hon är en bebis som måste ha en säng för att sova, men jag tror inte det. Så det är lite synd,för idag när vi var med mamma hela dagen o skulle lägga henne när hon brukar sova så fanns det så mkt annat intressant och hon kröp iväg på golvet och vägrade ligga ner.I vagnen så ville hon bara sitta o leka med filten och blev skitarg när jag sänkte ner liggdelen och vägrade helt enkelt sova. Var lite ljust i mammas rum också, men hon ska ju kunna sova fastän det inte är kolsvart.När vi satte oss i bilen så slocknade hon på en sekund liksom. I hennes rum är det nu ljusare då vi köpt en mörkläggningsgardin, men eftersom solen ligger på hennes rum på kvällen så blir det ju inte helsvart och det tycker jag är bra så att hon vänjer sig vid det med.Men jag får helt enkelt öva med henne nu när det är varmt ute att söva henne i vagnen när vi är hemma och sen ställa ut henne på altanen.

På tal om altan...vi är nu så gott som klara!!!:-) Eller rättare sagt Rille är klar...sååå bra blev det. Ett jättestort soldäck på framsidan typ 70 kvm..sen går den runt huset på ena sidan och bak är det ännu en del som är kanske 35 kvm där vi sitter på kvällarna o äter mat eftersom vi har kvällssol:-) Nu är det räcke och en trätrapp som behövs men ingen brådska med det.Det viktigaste är klart:-)

Så i helgen blir det 30års party o invigning:-) Hoppas nu bara det inte regnar då vi inte har något skydd..då får vi sitta inne o det känns ju inget vidare. Men just nu ser det ut som sol o pytteregn som kan komma, men det kan ju ändras både till det bättre o sämre.Har nog koll på det mesta, imorgon blir det storhandling..eller megastorhandling.Allt till festen ska handlas..minus ätattiraljer(haha stavas nog ej så) som jag handlat innan. Darling ska fixa hem stolar o bord och även grillen från bror. Jag får hjälp av syster då jag kommer behöva två kundvagnar..Kolen tar väl upp en själv:-) På fredag kommer mamma hit och passar lillan då jag ska storstäda. Ska inte ta i alltför mkt då det kommer bli skitigt igen, men man vill ju iaf känna sig nöjd.Men skura ur tvättmaskin och damma gardinstänger kan jag ju göra en annan gång hehe;-)

Så jag ser fram emot min fest jättemycket!!Först lite paintball o sumobrottning så vi blir härligt svettiga och sen hit och äta och festa:-) Har även ordnat en liten överraskning..hoppas den blir uppskattad,den har tagit mest tid att förbereda.

Noomi ska då sova borta för första gången..iiihhh...nävars, jag känner mig väldigt lugn.Hon ska vara hos farmor o prov sova middag där imorgon när jag åker o handlar. Jag är mer nervös att hon kanske blir jättejobbig mot farmor och vägrar sova och gnäller hela tiden så att farmor kommer hit med barnet mitt i natten haha..Nävars jag tror nog det kommer gå bra, jag är som sagt inte nervös för Noomis välbefinnande hihi..

Skönt att hon inte kommer förrän till lunch dagen efter också så att man får sova ruset av sig:-) Så man kan vara en pigg o glad mamma o pappa sen. Läggningarna fungerar fortfarande bra..två gånger på dagen och sen natt vid 19. Har haft en ovana att vakna runt sex några dagar,rille är ju morgonpigg o har gått upp med henne då men igår började jag med att söva om henne..dvs ge henne napp och låta henne bubbla sig själv till sömns igen. Det har fungerat utmärkt och jag har fått väcka henne vid åtta för att inte dagen ska bli helt knasig:-) 

Har ju hänt en del annat under dessa veckor jag inte skrivit, men orka summera allt det.Nu tar jag nya tag o börjar om på nytt. Ska försöka skriva oftare så det inte blir så långa inlägg:-)

Men jag känner mig lycklig o harmonisk..känner att sommaren är här nu och vi har mkt roligt att se fram emot. Tänker inte tänka på vad som händer efter sommaren, annat än att kolla lite jobb o så...har även börjat kolla utbildningar men frågan är om man ska börja med det nu eller vänta till barn nr 2 har kommit. Vi får se hur det artar sig. Men jag känner mig positiv(hade en svacka för ett tag sedan o mådde inge bra, men nu känns det bättre)

Sen har jag äntligen fått träffa syster Gabbi också..vi var ute o åt med hennes mamma på Meze..sååå gott!! o sen var hon här och myste med oss en dag också. Hon fick busa med Noomi Li för första gången och det var så härligt att äntligen få träffa henne.

Nej nu ska jag ladda upp lite bilder..

   
Noomi i lådan:-)          Farmor o mormors mys

   
Vi softar ute på soldäcket:-)

   
Noomi har eget t-bord     Busig tjej

    
Gott med sko                Hmmmm                     Hallå där:-)


Mammas tjej!!Bus bus bus


   


    
Härliga färger...            Äter på allt!                Blue eyes

 
Bästa tjejkompisen Meya kom o hälsade på

   



    
Mormor lär mig börja prutta med tungan igen

 
Date med bästa killkompisarna


Finaste Robert o Lisa


     
Date med mormor o promenad till Folkparken

   
Härligt med sommar o sol!!

   
Självklart blev det glass!!




Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela