missimone

~28 dagar=4 veckor~

Publicerad 2010-09-30 19:05:44 i Allmänt,

Hipp hurra för lilla Noomi Li som fyller 4 veckor idag:-) Det har vi firat med att träffa moster Therese på fika och sen en sväng på stan. Jag gjorde av med lite pengar på lite presenter till alla i familjen Hansson Carnklev:-) Lilla hjärtat fick ett par jättegulliga tossor att ha nu när det blir lite kallare och en jättegullig pyjamas av moster som hon kan ha ungefär efter jul hehe..hon växer ju inte så fort min lilla sötnos. Håller fortfarande stlk 50 och ser inte ut att växa nämnvärt..den stlken sitter fortfarande löst på henne. Men vem vet, det kanske smäller till?? Sen fick mamma en ny plånbok och ett par svarta treggins och till pappa hittade vi två jättefina tjockare tröjor..han unnar sig aldrig kläder så vi tjejer får se till att pappa blir snygg nu i höst hehe..hoppas han gillar dem men jag tycker det var hans stil..får se vad han säger när han kommer hem. Så dagen var jättebra..hade ju vagnen med mig så nu känns det som man kommit in i det också och kan ta sig ut här på landet också..har ju inte blivit några promenader med vagnen..först var den ju trasig i 3 veckor och sen har vi ju hittat på andra saker om dagarna så vagnen har inte behövts..men nu ser jag fram emot mina o Noomi Lis höstpromenader:-)

Har börjat tänka på vad jag äter också..bara sen igår men jag försöker skippa smörgåsarna iaf och allt snask..har blivit lite mycket av dålig mat och godis senaste månaden så nu är smekmånaden över och de sista kilona ska av:-) Har ju ändå gått ner allt utom två kilo så jag är ju glad för det, men några till ska bort för innan inskrivningen så mådde jag jäkligt illa o åt HELA tiden så då gick jag upp några kilo extra. Men innan jul hoppas jag att jag är nere på min måbra vikt igen:-)

Lilla hjärtat då..ja, henne blir jag bara mer o mer kär i för varje dag. Det är så himla roligt att lära känna henne och se vad hon är för en liten person..hon är helt underbar och jag har fått en himla bra unge alltså hihi..Visst hon blir lite uttråkad fort men det är ganska lätt att få henne på andra tankar..nu kan man ju ligga o prata med henne när hon blir lite gnällig och då ligger hon o studerar en noggrant och man ser att hon verkligen lyssnar o tittar på en. Lite småleenden har vi fått också(som inte beror på gaser eller insomning) och då blir man ju helt lycklig o varm i hela kroppen:-) Längtar tills hon får mer riktiga leenden och sen när hon börjar skratta..oh Lord..vad härligt.

Är så himla lycklig så det är inte klokt..vet att jag tjatar om det men va faen, det är ju typ det som upptar mina tankar..En underbar bebis och en lika underbar pojkvän..Så jag ska ju inte klaga på något. Lite mera egentid med darling skulle jag vilja ha men vi ska ändra lite på kvällsrutinerna nästa vecka..nu går jag o lägger mig med henne vid nio, halv tio och vi ska försöka få i säng henne vid åtta ensam i sin vagn..så jag o darling kan mysa lite på kvällen.Kommer kännas jättekonstigt att inte somna med henne..men jag kommer ju lyfta över henne när hon ska äta. Sen saknar jag att somna i armarna på min darling..så det måste bli så här.Det är viktigt för henne att klara av att sova själv också.Även om hon sover själv på dagarna så somnar hon ju alltid först i min famn o sen lägger jag ner henne..så att öva på att somna i vagnen är jätteviktigt känner jag.Men vi ska testa första gången på måndag så får vi se hur det blir.Hon är ju som sagt väldigt liten än..ingen fara än..men det är ju skönt att ta det så fort som möjligt.

Just det kalas i helgen för mig o henne..fick massa fina presenter och hon fick jättefina kläder..tack alla!! o så roligt att så många kom..så roligt att träffa familjen:-) Sen har kompisar varit här i veckan o Noomi Li har fått ännu mera presenter och uppmärksamhet:-) Så roligt!!

Blir ju lite långt emellan inläggen men det är som sagt att ibland(oftast) finns inte tiden där..manhar så mkt annat man vill hinna med när hon väl sover eller darling är hemma. Att få komma bort från soffan och typ vika tvätt eller laga mat känns jätteskönt så här på eftermiddagen när hon sover..Lite datatid har man ju, men jag känner inget behov att tillbringa min "lediga" tid här..känns lite onödigt på nåt vis. Men såklart vill jag ju uppdatera mina kära läsare iaf en gång i veckan hihi:-)

Nej nu får det vara bra för denna gång..

Lite bilder såklart...:-)

         
Bad Anka          Tårta till kalaset:-)          Fasters lilla sötnos<3      


      
Pappapuss          Mammapuss

         
Mamma o Noomi Li spexar framför kameran

     
Världens gulligaste fötter       Close-Up :-)

    
Träffade moster Jessica jippie och fick massa kläder!!

            
Underbara fam.Anglén        Sååå fiiiin!!      Åka biiiiiiil:-)

           
Pappamys         Smiiiiile:-D         Date med moster


Där fick ni lite att bita i hihi:-)

Tills vi hörs igen..ha det bäst!! PUSS o KRAM

~21 days~

Publicerad 2010-09-23 17:05:20 i Allmänt,

Jag förundras varje dag hur min kärlek till Noomi Li kan växa sig starkare och större..man tror inte det går att älska henne mer men tji får man varje dag:-) Jag antar att det beror på att man lär känna henne lite till varje dag och därför blir det mer att älska.:-)

Det är så roligt att se henne utvecklas och bli lite mer o mer en liten person. Hon kan ju fästa blicken på ett annat sätt och man ser att hon studerar saker på ett helt annat sätt. Jag ser faktiskt fram emot att hon blir lite större, så att man kan roa oss lite mer med annat än amning och sömn hehe. Hon kan ligga ibland själv i soffan, men efter 5 minuter är det inte roligt längre så då får man hitta på något nytt. Men hon är ju så liten än och snart kan hon nog roa sig i babygym o lite annat.För annars kan jag säga att jag kommer få krupp;-) Jag vill ju inte gå o längta tills hon somnar liksom utan kunna ha henne vaken o ändå göra mitt egna..så det ser jag fram emot för just nu är denna lilla donna alldeles för lätt uttråkad haha:-)

Man kommer på varje dag nya saker som man lärt sig om henne..man vet nu skillnad på gnället, man vet hur hon vill sitta i ens famn och hur hon inte vill. Hon har fått lite rutiner om dagarna ändå för jag vet ungefär när det ska ätas och när det ska sovas..men jag vet också att imorgon kan hon ha ändrat sig helt..men just nu känns det rätt ok. Jag vet ju också att det blir bättre med tiden..på så sätt att hon inte kommer kräva min närhet på samma sätt..förstå mig rätt här,,jag älskar att mysa med mitt lilla hjärta och ha henne sovandes på mitt bröst eller bara myspys tillsammans, älskar att se henne äta från mitt bröst för hon ser så fridfull ut då...men jag saknar också att kunna ha tid till att pyssla med lite vardagsgrejer, som städning, faktiskt hihi. Inte behöva stressgöra allt och att få i sig något annat till lunch än en kexchoklad haha:-) Men jag ser fram emot varje ny dag med henne och jag skulle samtidigt inte vilja byta det jag har mot något.

Darling tycker jag lite synd om..han missar så mycket i veckorna..dels så sover hon mellan 16-19 varje dag än så länge och sen har han bara ungefär två timmar med henne innan vi går o lägger oss(både mamma o dotter trötta tidigt) men han får ta igen mycket på helgerna..för jag vet att han tycker det är jättetråkigt att vara ifrån henne så mkt. Men vi är så himla lyckliga ihop och jag känner mig nästan mer kär i denna karl som gett mig denna gåva:-)(om det är möjligt) Som ni förstår så kan jag nästan inte vara mer lycklig just nu..som sagt..lite mer tid som familj skulle vara trevligt, men än så länge är hon ju så liten och vi får ha vårat liv så här. Sen blir hon större o man kan hitta på mer saker och allt kommer inte kretsa så mycket runt mat o sömn..hon kommer sova mindre och äta mer sällan(hoppas jag haha) 

Annars rullar dagarna på..idag fyller Noomi Li 3 veckor hipp hipp hurra:-) Den har vi firat med moster Therese, massa mys,pussar, mat o sömn:-) I helgen kommer det flera som inte träffat Noomi Li än, bla darlings bror och min andra bror med familj.(plus 20 andra familjemedlemmar haha) Ska ju ha lite kalas för att jag fyllt 30 o Noomi Li kommit till oss...ska bli trevligt..hoppas dagen kommer gå bra o att man inte känner sig helt slutkörd sen..men risken finns nog med folk från klockan 12-20 på kvällen..men det ska bli såå roligt ändå..o gott med smörgåstårta:-P Tyvärr måste jag göra tårtorna själv..med hjälp av mami..men det ska nog gå bra.

Nej nu ska jag ta o umgås lite med syster Thess innan hon åker hem..

Lite bilder först bara...:-)




Pappa o Noomi samtalar på kvällen om hur dagen varit:-)



Min vackraste ängel


              
Mormorsmys   Vagnmys           Mammamys                                                         

        
Denna otroligt fina, vackra, söta, busiga, snuttiga o bästa tjej<3


Moster Therese gillar läget:-)

Puss o kram på er!!!

~30 plus~

Publicerad 2010-09-19 16:19:45 i Allmänt,

jaha då har man fyllt 30 då..hehe..kändes ingenting..var rädd att den stora paniken skulle infinna sig men när man har fått allt man önskar sig i livet med barn, karl och hus så är det inte så farligt att bli äldre..även om jag står för att ålder bara är en siffra..jag känner mig inte äldre än 25 :-)

Blev på födelsedagen att åka in o skriva på papper om att Darling är Noomi Lis pappa..sen hem och fick finbesök av Torda, Jenny och lille Milton +magen:-) Jenny har ju bara ca en månad kvar tills de blir fyra. Ska bli så spännande att se vem som kommer ut..Milton har redan bestämt att det blir en lillasyster:-)

Fick en fotvårdbehandling i present(guuud så skönt) och sen fick Noomi Li jättefina kläder..tack tack:-)

Men den bästa presenten kom ju redan den 2a september hihi..så gårdagen kändes perfekt:-)

Vi köpte en liten flaska champagne att skåla i på kvällen..men när väl lillan släppte tutten vid nio så hade suget försvunnit hihi..sen var det inte gott..lite för starkt, skulle tagit ett sött mousserat vin istället men tog en annan sort av gammal vana(nyårsflaskan) så jag drack en bacardi breezer istället o skålade i så fick darling dricka lite champagne hihi. Måste säga att det inte känns helt rätt att dricka när man har en sån liten o när man inte riktigt vet när hon vill äta. (Jag vet att det inte är någon fara, o känner inte att man gör fel eller något sådant, det är en sån liten del som hamnar i bröstmjölken efter ett glas vin att t.o.m ett glas 7 up har mer alkoholhalt i sig, men det känns bara konstigt) Får nog vänta ett tag till innan första glaset vin dricks upp.:-)

Så att fylla 30 var verkligen inte så ångestladdat som man har trott hehe..Det är ju nu livet börjar haha..ett nytt o spännande liv..på gott o ont.

För tro mig..dessa två veckor har verkligen inte varit en dans på rosor mentalt..dels dessa hormoner som åker hiss i en..o denna oro över mat och viktuppgång och amning och denna oro över andra saker som att hon ska sluta andas eller att hon inte är frisk osv osv osv...kommer väl förhoppningsvis bli bättre med tiden men nu är hon ju så liten o skör och man har inte riktigt lärt sig varför hon skriker alltid. Ibland blir hon så hysterisk trots att hon nyss ammat och ny blöja och hon ligger i ens famn att man inte vet var man ska ta vägen. Darling är ju lugnare då för han får inte den där paniken, jag tror hon vill äta hela tiden(det enda som hjälper hahaha) så det är ju tur att darling stoppar mig o får henne att sova istället för annars skulle hon väl äta ihjäl sig..Så jag hoppas att det blir bättre..att man kommer ha lite lättare att ta hennes gråt o gnäll. För hon är inte alls mycket gnällig, så man är väl bortskämd också och van att hon är så lugn o snäll så när hon väl skriker för fulla muggar så gör det så ont i en för man tror man har gjort ngt fel..uj uj uj att bli förälder, dessa känslor, går inte att förbereda sig på innan..Tur att killarna inte går runt med dessa hormoner också..man behöver ha en trygg o stabil karl(eller kvinna) vid sin sida ibland.

Annars tycker jag det fungerar bra..varje natt är inte den andra lik..men det får man ta nu i början..man kan aldrig veta hur natten slutar..men som sagt hon är bara två veckor o det går inte att ens tro på rutiner än så länge..men dagarna brukar vi få att fungera rätt så likt den andra..mat och sömn är ju typ det som är mest..så bara hon får äta och sova lite så får man klämma in sitt andra liv emellan där hehe:-)

Lite nervös för att darling börjar jobbet nu imorgon..men samtidigt ska det bli spännande att se hur man klarar av det. Kommer nog ta ett tag att komma in i det..men det är klart. Kommer nog få in lite rutiner iaf, när man kan bestämma fikaträffar inne i stan, när man kan handla osv. Som sagt, hennes mat o sovtider är viktigast:-)

Imorgon blir det BVC igen..hoppas hoppas nu att hon har gått upp mer än ynka 50 gram som sist. Då kommer jag bli lite lugnare iaf att min mjölk duger åt henne.För äter det gör hon ju..speciellt på förmiddagarna..så hon borde gått upp ganska bra nu på en vecka..hoppas jag som sagt..Åhhh denna matoro!!!!:-P

Lägger upp lite bilder:-)





                         
Pappa <3 Noomi Li      Kurat ihop sig själv    Trött tjej





Ha en fortsatt bra Söndag,

Puss o kram Anna

~Den vackraste stunden i livet...~

Publicerad 2010-09-11 12:03:36 i Allmänt,

.....var den när du kom....<3<3<3

Noomi Li..2 september 2010 16.26

Ja, nu är ÄB här och som ni ser blev det det en Noomi Li...mammas och pappas lilla hjärta och precis så perfekt som vi hade önskat oss. Kunde liksom inte bli något annat än helt underbart och rätt...

Ska väl försöka beskriva min förlossning lite sammanfattat för er som är intresserade...

Vaknade på onsdagen den 1/9 med lite värkar(mer som menssmärtor) som kom o gick på morgonen..de kom var 8 minut ungefär i någon timme o försvann sen. Jag åkte in till mamma och det var inte mer med det..de dök upp ibland och försvann lika snabbt. Blev lite besviken och tänkte att den här ungen vill aldrig komma ut. Kom hem strax innan fem och vid fem så började det igen, men nu höll värkarna i sig om än ganska oregelbundet och de var väldigt milda..som mensvärk..helt hanterbart. Vid nio började de eskalera i styrka, de kom nu mellan 5-7 minuters mellanrum och när vi gick och la oss i sängen så kunde jag inte ligga kvar o inte ligga ner på det sättet för det gjorde för ont. Gick upp o la mig i soffan och låg och hade Värktimer.se på hela tiden och mätte längd och mellanrum mellan värkarna. De var väldigt oregelbundna och kom alltifrån 4, 5, 6½, 7, 8 minuter emellan, dock mest runt 5 till 6 ½ minut. De blev värre och värre och jag gick in och duschade och försökte vila emellan dem men man hann inte med mycket emellan dem. Vid 3 ringde jag första gången till förlossningen o de tyckte jag skulle värma en handduk och ha mot magen och duscha varmt lite till. Jag höll ut till innan 5 då jag fick mkt blod när jag gick på toa, men allt var normalt meddelade de mig. Vid fem väckte jag Rille som jag låtit sova hela natten så inte han också skulle vara helt död sen, nu var värkarna riktigt jobbiga men fortfarande väldigt oregelbundna. Jag gick ifrån att säga att nu åker vi in, till att de kändes lite mer hanterbara och jag ville stanna hemma ifall jag inte skulle öppnat mig något. Jag orkade med till strax efter nio på morgonen och ringde o meddelade att vi skulle komma in.

Bilresan var ingen bekväm resa precis med jobbiga värkar i trångt utrymme, men dit kom vi. Hann bara meddela en person att vi befann oss på BB, man tänker inte så klart när man är mitt uppe i en förlossning.:-P

Iaf togs emot o fick ett rum..fick på mig mätgrejerna på magen för barnets hjärtljud o för att mäta värkarnas frekvens. Barnmorskan undersökte mig även och konstaterade att vattnet inte gått(därför oregelbundna värkar) och att jag var öppen 5 cm.Skönt att jag hade öppnat mig..var orolig för att bli hemskickad..så nu kände man sig lugnare bara att vara på förlossningen..nu kan man ju få hjälp om man behöver. Barnmorskan tog hål på vattnet och meddelade att nu kommer det sätta igång mer..och det var ju ingen underdrift precis.Nu kom värkarna HELA tiden, och gud så starka de var..men jag fick ingen paus..dels var de tätare men de klingade aldrig av helt så jag var helt slut och kände mer o mer hur orken försvann. Låg med lustgasen men tyckte inte riktigt att den fungerade på smärtan, mer att man hade den som trygghet när man slungades iväg in i värkarnas land. Så tillslut blev det prat om Epidural och barnmorskan tyckte det var det bästa för hon såg hur ont jag hade. Först trodde hon att narkosläkarna var upptagna..hann inte bli panikslagen, låg i min egna värld..men sen kom den goda nyheten att narkosläkaren var på väg.

In i himmelriket kom jag...:-) Tacka gud för Epidural!!! All smärta i magen försvann och jag kunde börja prata igen haha..Darling blev också lättad för han tyckte det var jobbigt att se mig ha så ont. Nu kunde jag ligga o prata och var uppe o gick för att öppna mig och vi skrattade o hade jätteroligt. Hade ett tryck mellan benen när värkarna kom, men det gjorde inte ont..utan då låg jag o sög lustgas mest för att man blev helt rolig i skallen o det kändes skönt. Men ingen smärta o jag kände som jag var i himmelen:-)

Efter två timmar undersöktes jag igen men hade då endast öppnat mig 1 cm till, så då beslutade vi att jag skulle få värkstimulerande dropp så att ungen kom ut någon gång o värkarna mellan benen blev starkare, men de hemska magvärkarna kändes inte av mer som tur är men trycket mellan benen eskalerade och det kändes ju som allt möjligt ville ut haha..hade lustgasen som jag höll mig krampaktigt till under värkarna men smärtan var inte hemsk..utan de kändes mer rätt för det kändes som att nu händer det grejer. En smärta som var positiv. Berättade för barnmorskan om det, men jag blev ändå inte undersökt förrän strax innan fyra..två timmar efter droppet satts in. Då blev hon nästan lite förvånad att jag var fullt öppen och det snart var dags för förlossning. Kände mig fortfarande väldigt lugn och t.o.m när hon berättade att bebisen bajsat i vattnet och att hjärtljuden gick ner så kände jag mig lugn..(tack vare medicinerna kan jag tänka mig) sen hände allt väldigt fort..doktorer kom in, fler barnmorskor och undersköterskor, barnläkaren stod i hörnet och avvaktade. De berättade att bebisen var tvungen att tas ut med klocka då de ville ta det säkra före det osäkra då hjärtljuden sjönk lite oroväckande vid varje värk. de tog bort värkstimulerande och hjärtljuden blev lite bättre. Men nu var det dags för förlossning.

De rev o slet i mitt underliv för att få dit klockan,som var lite svårt då hon dels låg 1 cm in..hade inte åkt ända fram och sen låg hon snett med huvudet.Det gjorde nästan ondare haha..men tillslut började vi och jag fick ta i för kung o fosterland när varje värk kom. När klockan lossnade andra gången så fick jag lite ge upp känsla och började gråta lite..trodde att huvudet åkt in igen men darling o de andra  sa att det fortfarande var halvvägs ute o bara behövdes en värk till. De peppade en jättebra och darling var helt underbar. Nästa värk kom huvudet ut efter att en barnmorska hängde på magen och alla andra var involverade o pushade mig.(de berättade att jag var en dragning från att rullas upp till  akutkejsarsnitt) Sen nästa värk fick jag ut henne själv och när denna underbart varma, blöta, slimiga kropp las upp på min mage så kom dels en otrolig lättnad över en..trycket, stressen och svidandet försvann, men en sekund senare så var det bara en sån stor och otrolig lycka jag kände. Hon var så himla fin!! Jag tjöt, Darling tjöt och den lilla tjöt(en stund) Jag kunde knappt tro det var sant, nu var hon här. Frågade darling vad det blev, han visste inte riktigt säkert men han trodde en pojke..jag kände direkt att det inte riktigt stämde..hon såg inte ut som en pojke. Så efter någon minut frågade jag igen men då till barnmorskan men de sa att de inte tittat o att vi fick titta själva:-) Då böjde sig darling fram och kollade o sa " Nej älskling det blev en liten tjej..en Noomi Li" och jag började gråta igen. Självklart blev det en liten Noomi Li..

Så all smärta man går igenom, all trötthet man utstår, allt slit är så himla värt det..o gör nästan upplevelsen mer speciell..att man orkar och kan och att man fått jobba lite för att få sitt mirakel. Ge mig några år så kommer jag göra det igen..nu ska vi bara njuta utav våran underbart vackra dotter som har gett våra liv ny mening och skänkt oss så mycket kärlek redan:-) Varje dag är ett nytt äventyr och den bästa stunden på dagen är när jag vaknar och ligger o tittar på denna underbara skapelse och gråter en skvätt och tackar vem det nu än är som har gett oss denna gåva..visst man blir lite religiös, men man är ju den lyckligaste kvinnan på jorden känns det som:-)

Så jag tänker inte berätta mer nu om vad som har hänt fram tills nu..utan ska försöka hinna blogga från o med nu om allt som händer istället...Men nu vet ni lite om hur allt gick till när vi fick våran Noomi Li<3<3<3


          










Ha en bra dag..det ska vi ha..:-)

Puss o kram, Anna & Noomi Li

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela