missimone

Torsdag

Publicerad 2013-01-31 11:38:47 i

Hej vad det går med bloggandet för min del. Får se hur väl det håller i sig:)

Min vädjan om kommentarer gick sisådär på första inlägget, en av mina systrar ställde upp haha:)) Får väl se om ni blir bättre framöver;))

Iaf varför jag skriver är för att jag känner mig extra glad. Vi var på träff med en ny bank i tisdags och det mötet gick jättebra. Vi har inte varit så nöjda med vår tidigare bank, mycket för att de är lite för stora, för vinsttänkande och opersonliga och det inte har klickat så vi kände att det var dags nu. Vi har varit iväg en gång innan, för tre år sedan till en annan bank men då hade vi ett lån låst med lite väl lång tid kvar så det skulle inte löna sig att låsa upp det just då och så rann det ut i sanden iom att Noomi kom osv.

Men nu lönade det sig att låsa upp lånet och vi är jätteglada! Fick bra vibbar av bankkillen och nu fixar de bort vårt topplån och ett medlemslån så att allt ligger på bottenlån nu så vi slipper amorteringskostnaderna varje månad. Att amortera kommer vi säkert börja med vartefter( om det är något vi känner vi behöver låna till igen) men med tanke på vår kommande inkomst och att vi inte bor här för att få en vinst i framtiden så känns det onödigt just nu. Så där sparar vi in plus att vi kommer låna då för att lösa upp medlems och det bundna och låna mer pengar till garage och bil och ändå ha mindre månadskostnad än innan känns ju himla bra faktiskt:))

Så jag känner mig väldigt glad plus att äntligen få en bra bil känns som julafton. Vår skruttbil från 91' har tjänat sitt syfte för oss och vår "nya" bil från 99 vi köpte när Noomi var liten à.k.a SKITBILEN kan någon annan förbarma sig över.den har stått ett år nu. Nu ska det bli en bra bil som vi ska behandla som royalty.. Förvisso begagnad men lite nyare, inte privatsåld och bra referenser för säljaren. Om vi hittar en i stan så har vi ju vår suveräna verkstadsman som gärna ställer upp och kollar igenom den åt oss. Känns tryggt!:))

Så det blir ny bil och en carport hit i vår. Känns bra för säkerheten när jag ska köra runt på mina två viktigaste ägodelar om några månader:))

Självklart pratade vi om mer saker med bankkillen som känns jättebra men jag vill inte tråka ut er mer än jag gjort. Men allt känns jättebra!!:))

Annars känns allt lite lättare faktiskt. Visst känner jag mig fortfarande för skruttig och stor men det känns inte lika hopplöst. Jag godtar att det är så här nu och fokuserar på priset, en underbar liten ny familjemedlem som ska förgylla vårt liv ännu mer:))

Mitt tålamod med Noomi är självklart 1000 gånger bättre när hon går några timmar på dagis om dagen. Då har vi supermysigt och roligt ihop och jag riktigt längtar efter henne. Sen att förskolan kan stimulera henne så otroligt mkt mer än jag orkar just nu. Så allt känns så himla bra för tillfället. Jag hoppas det håller i sig.. Lite kan ju vara för att snön smälter, vårfåglar har börjat kvittra och man inbillar sig att man ser ljuset i tunneln haha. Jag vet att det inte ens är feb(imorgon) så många fler bakslag och mer snö men jag känner mig positiv för tillfället och det duger för mig:))

Drömmer så konstigt nuförtiden. Om att föda barn fast det är någon annan som föder fast det är himla verkligt. Jag kan även drömma mardrömmar som är obehagliga fast samtidigt så vet jag att de är drömmar.

Tänkte försöka ta tag i potträning men jag läste på lite och är det dags för ett till barn snart så är det god ide att vänta tills efter barnet har kommit. Hon är ju inte så stor än och vissa blir redo senare än andra. Men till sommaren vill jag börja lite smått, då kan hon springa runt som "nakenfisk" som Noomi säger här hemma och ute i trädgården:))

Nappen blir också att ta tag i efter bebis ankomst. Så lite nedtrappning kan vi börja med tidigare. Endast vid sovdags eller om man är riktigt ledsen. De är ju så duktiga på dagis men så fort msn kommer och hämtar så springs det till hyllan och nappen...;))

Nej nu har jag verkligen babblat på, vet inte om det är ngt intressant för er men nu har jag skrivit av mig lite.

Men iaf på bara några dagar så har mitt humör gått från botten till nästan toppen:)) ska äta lite lunch och läsa i min bok och sen blir det att hämta Skrutt för mer mys:)) oh idag var det Noomis tur att gå iväg på utflykt och mata änderna och vi hade tagit med bröd och hon var sååå uppspelt att "mata ankan"

Lägger upp lite bilder.

Collaget togs imorse när jag fotade magen inför framtiden och Noomi kom och var så där härlig som hon är. Klappade och pussade magen och jag är glad att jag hade kameran redo:)) sen började hon spegla och prata med sig själv istället;))

Ta hand om er så får vi se när vi hörs igen:))

Kram!

Måndag

Publicerad 2013-01-28 16:50:02 i

Ska försöka blogga mer ofta nu när jag kan blogga genom telefonen. Jag passar på nu när Noomi är lite fast i "för tillfället" favoriten Dora. Är ju lite kluven med att hon ska titta på datorn en del men hon lär sig massor och är med i det programmet. Lite mer interaktivt så att säga så jag tycker det är OK något avsnitt då och då:))

Vill även be er om en tjänst, kommentera gärna om så bara ibland. Det är alltid uppskattat med någon slags respons på det man skriver, annars förlorar liksom allt sin charm med detta. Visst jag skriver ju för att få ur mig vissa grejer och jag vet ju att vissa av er som läser har råd att ge och de är uppskattade:))

jag har varit dålig på att blogga och nu ska jag bättra mig så jag hoppas ni också gör det;))

Ogillar starkt min brist på tålamod vissa stunder. Så pass mkt att jag alltid börjar böla. Men det händer inte så ofta längre men ändå, att vara den mamman vill jag inte. Speciellt inte med två små snart. Jag hoppas innerligt att det beror på graviditeten, att det är tungt, att det gör ont ibland och att man känner sig allmänt risig. Om vi någongång ska ha en tredje så blir det ett höstbarn, det är säkert haha. Att gå på vintern är ju pest och pina och jag kommer gnälla tills jag föder haha;))

Så jag förstår att min längtan efter Thailand och resan om ett år känns jävligt lockande redan nu. Hade gärna spenderat sista tiden där om man fick. Men vi får vänta ett år och det ska bli så underbart:))

Vi har ju sen vi flyttade in i huset lagt varenda sparad krona på det och Skitbilen och nu sa vi det att vi måste också unna oss andra saker då vi förhoppningsvis ska bo här hela livet och kommer få till det som vi vill vartefter ändå. Så vi satsar på en resa och barnens farfar bor där så vi passar på att bl a hälsa på. Gillade skarpt vad vi såg om hur de tar hand om barn därnere sist vi var där och det är relativt smidigt att ta sig runt. Har ju en känsla av att detta år kommer gå väldigt fort;))

Kommer lägga upp bilder på min mage som jag tycker ger en mer rättvis bild på att den faktiskt är stoooor! Jag förstår inte att jag har så lång tid kvar haha. Ska bli spännande nästa tisdag att kolla upp allt igen hos mvc, tror den haft en riktig tillväxtperiod.

Sambon har börjat arbeta i Skärblacka. Då kan det bli att arbeta över vissa dagar. Han vill arbeta så mycket som möjligt så han får ihop massa tid till resan och samtidigt kunna vara hemma med oss mycket i sommar:)) bra med ett arbete där man har så bra OB. För varje arbetad timme får han en extra, då skulle jag också gärna jobba över:))

Noomi är som sagt jättego och jag älskar min lilla skrutta till döds men mitt tålamod ibland tål inte en testande liten 2 åring. Hon förstår precis vad man säger men är hon nyfiken så kan hon liksom inte låta bli. "Lyssna" säger man elvahundra gånger känns det som, men jag hoppas innerligt att de lyssnar bättre med åren;)) sen har hon börjat säga VA! till mycket man säger, jätteirriterande då jag vet att hon hör:)) Jag testade henne igår och frågade om hon ville ha glass och det hörde hon minsann;)) tyvärr ska jag inte luras med det igen för hon blev ju såklart besviken när hon inte fick någon glass;))

Idag börjar familjen annorlunda på TV4 igen, då ska jag sitta o tänka att "jag ska fan inte klaga" även fast jag skulle gilla att ha massor av barn så skulle jag inte klara det. Stor eloge till de som skaffar så många barn:))

Imorgon är det date med vår förhoppningsvis nya bank, wish us luck!!:))

En bild på Noomi är suddig för att hon gör det hon älskar, dansar, och min telefon klarar inte ta såna bilder;))

Vi hörs snart igen! Kram på er!



Söndag

Publicerad 2013-01-27 21:24:27 i


Har idag varit på badhuset. Stack tidigt på morgonen så att vi kunde slappa med gott samvete sen. Men vi slappade inte så mycket då det blev städning inför ny vecka också. Skönt när man får det gjort för det är ju nog med allt plock, tork och tvätt i veckorna.

Nu är jag ingen städoman precis men man måste iaf ha ordning omkring sig, det värsta med graviditeten är att jag ser för mkt smuts och inte klarar av kladd och fläckar. Stackars noomi, jag torkar henne innan hon ätit klart:))

Badhuset var iaf en höjdare för Noomi och nu ska vi verkligen se till att åka oftare, speciellt nu när hon är superduktig i omklädningsrummet och duschen också, förr drog man sig för det då hon var en okontrollerbar vilde.

Igår hade jag sammandragningar. Jätteirriterande. Ska väl inte klaga men med Noomi hade jag iiiiinga krämpor och nu är jag redan less på att vara gravid haha. Ont i ryggen, sammandragningar och klumpighet, plus en vinter på det. Ge mig klänningar och flipflops och jag kan alltid vara gravid;)) nej att gå gravid över vintern var ingen höjdare, och jag kan inte växa mer nu(i wish) då jag knappt får igen jackan och jag vägrar köpa en mammajacka. Andra alternativet är ju att våren kommer tidigt..

Känner iaf mer än någonsin att jag inte vill vara gravid längre. Det är som att vända på en hand när man jämför första och andra gången och mycket beror på denna årstid. Sist kände jag mig vacker även om jag var lika stor och jag tyckte ingenting var jobbigt. Nu känner jag mig som heffaklumpen och det känns som att jag väntar tvillingar. Jag längtar så till vårt lilla underverk är här och man kan kämpa för att gå ner sina kilon igen...urk. Eller ge mig åtminstone bra väder så jag slipper dra på mig kläder med hjälp av vaselin;))

Nej nu ska jag sluta klaga, känner mig säkert vackrare imorgon:))

Sen min underbara sambo, fixaren också kallad, som gjorde min dag häromdagen. Har haft en tvättmaskin som under dess tre åriga levnadstid varit kajko i två av dem. Började med att den inte släppte ut vattnet, så efter varje tvätt fick vi öppna slangen och köra på sköljprogram för tvätten var dyngsur.

För någon vecka sedan så slutade den ta sköljmedlet och körde aldrig klart maskinen så mitt tålamod har legat på bristningsgränsen. Har samlat tvättad tvätt på hög(stel och inte lika doftande tvätt) och inte velat bry mig. Kollat upp ny maskin men egentligen tänkt att man inte ska behöva byta ut en tre år gammal maskin!! Iaf häromkvällen rengjorde sambon och monterade isär maskinen och när vi testkörde den så är den som ny!!!! Dels tog tvätten typ 35-40 min och inte 1 1/2-2 timmar. Och så luktar den gott igen!! Jag är så glad som en känslosvallande gravidko kan bli!!

Så det gjorde min vecka:))

Har pluppat ut en del bebisar i veckan:)) nu börjas det, även om jag faktiskt inte har någon förrän i mars nästa gång.blir ju inte mindre sugen när jag ser nya bebisar som kommit till världen, då längtar man ännu mer:)) drömde inatt om barnafödande, vi fick en tjej. Blev lite förvånad och sen besviken över alla "grabbkläder" jag samlat på mig som inte skulle användas haha.

Jag är så nyfiken. Men vi måste få till ett tjejnamn nu. Killnamnet är nog klart, ska dubbelkolla med sambon. Men sist var vi klara först med tjejnamnet så det känns undermedvetet att det blir en grabb:))

Haha sambon och Noomi satt och kollade fotboll förut när jag fixade i köket och då hör jag Noomi härma mig från när jag kollar på Skidskytte "åhhhh kom igen nuuuuu!!! Hejja Svejje"

Hon snappar upp så mycket nu och säger så mkt roligt så det är inte sant. Jag tycker hon har kommit jättelångt på bara en månad. Sååå roligt!!

Liten helg uppdatering. Skriver från mobilen. Ska uppdatera bättre efter måndag när Noomi går på dagis:))

Hoppas ni haft en fin helg!

~Härliga stressiga liv~

Publicerad 2013-01-24 13:45:36 i

Tid för att blogga kommer visst inte så ofta som jag trott än.
Eller så har jag inte inspirationen ännu, fast det är nog mer orken som sviktar lite, för jag tycker ju att det är kul att skriva av mig men samtidigt vet jag att det tar tid och då tar jag mig inte den tiden. Mestadels för att jag vill ha med bilder, skulle man bara skriva så går det ju fortare.
 
Iaf..det har hänt lite sen sist. Jag har bestämt mig för att inte studera matte b denna termin. Huvudanledningen var för att A-kassan var så struliga och krångliga(man kan ju få beviljat att studera deltid tillsammans med a-kassa) så jag började skicka in alla papper och intyg som behövdes. Men självklart fick man hem papper om kompletteringar och då kände jag att jag orkar inte hålla på när det inte är livsviktigt. Pengarna behöver ju komma in på kontot ändå och om man ska skicka papper hit och dit så kan det ta sån tid. Så jag tar studierna till hösten istället. 
 
När jag väl tog beslutet så kändes det jättebra. Dels så kommer jag ju få bebisen när det är 2 månader kvar på kursen och man vet ju inte hur motiverad man blir då och det känns ju onödigt att slänga bort dessa månader då. Sedan så känner jag väl att det kan vara lite skönt att vila upp sig nu de sista två månaderna och fokusera på Noomi Li. Hon är ju hemma 4 av 7 dagar i veckan och det är väldigt roligt att vara med henne  och jag känner verkligen i hela kroppen att vi måste ta till vara på den här tiden hon och jag för sedan kommer en till och slåss om uppmärksamheten. Så det känns bra med mitt beslut.
 
Fick igår hoppa in och arbeta på Ica Strömmen. 10-20 jobbade jag, ett monsterpass för min stackars gravida kropp. Men det var jätteroligt och det gick jättebra. Men sista två timmarna så värkte ryggen otroligt och mina vader var stora som hus och stenhårda haha. Men jag gör gärna om det igen någon gång innan bebis. Bara att få komma ut bland folk och göra något är guld värt.
 
Sitter och skriver nu och bebisen har hicka. Förra graviditeten visste jag inte när Noomi hickade, eller jag tänkte aldrig, åh nu hickar bebisen utan trodde väl att den låg och pickade som vanligt. Men nu är det så självklart när den hickar. Nu rör den sig mest hela tiden och när jag vaknar om nätterna så behöver jag inte ens buffa för att känna den, vilket är superskönt. Jag älskar att känna den i magen och det är nu som man börjar känna mer och mer att man aldrig är ensam och man nästan pratar med bebisen. Tog lite längre tid för mig att känna så denna gång, men man är ju så uppe i allt annat också denna gång. Nu börjar jag längta riktigt mycket efter att bli en stor familj samtidigt som det skrämmer mig otroligt mycket! Bara allting runtomkring, hur funkar det med två, nu är man så van vid en och tycker nog att det funkar ganska smidigt. Men vissa säger ju att nummer två bara hänger på och att man tar allt mycket lättare och med en klackspark och vissa tycker att skillnaden mellan ett och två barn är enorm och otroligt jobbig. Jag hoppas att vi kommer sälla oss in i första ledet;-)
 
Har även hunnit med att träffa tjejerna några vändor. I måndags sågs vi även med smågrabbarna Vilgot och Alfred. Är så roligt att se barnen och hur de växt från små, även om de inte ses så ofta nu och jag märker på Noomi att hon blir lite skrämd av de långa grabbarna. Fick också lite ont i gravidhjärtat(hormoner vet ni) när vi var där då smågrabbarna var lite småelaka mot henne. Knuffade och bankade på henne och var lite småjävliga och Noomi som inte var i sin trygga zon blev ju såklart jätteledsen och rädd när de kom och skulle buffa på henne hela tiden. Hade jag inte varit gravid så hade jag nog inte reagerat så starkt men jag fick ont i hjärtat av att se henne bli behandlad så haha. Ville liksom slå mina skyddande armar runt henne och skydda henne från allt ont(vilket var två busiga 2 1/2 åringar) haha. Sen är man ju samtidigt så van att Noomi tar för sig själv och kan buffa och sno leksaker från barn hon träffar oftare så jag blev nog lite ställd haha.
 
C som är mamma till Alfred ska ju också ha barn, en tre veckor innan mig är det dags om det inte kommer innan eller efter såklart. Helt realistiskt kan vi ju få barn samtidigt;) Men jag vill ha ett april barn, så därför blir det väl mars haha. Så vi gick hemma sist ihop och kommer ha barn i samma ålder nu med. Z, mamma till Vilgot går hemma med Lily som blir ett i juni och hon kommer vara hemma till aug så lite tid ihop där också. Kommer bli en babyboom detta år också samma som det var 2010 och halva 2011 när vi fick våra första. Nu vet jag massor som ska ha barn snart! Påtal om det så hade vi besök av ett par på fika i söndags som var beräknade till den 30 januari. Igår kom deras lilla guldklimp till världen. En liten tjejja med den mörkaste lilla hårkalufsen jag sett...sååå söt! Så sjukt att vi såg dem bara någon dag innan och satt och prata om namn och förlossning och så var det så nära hihi.
 
Åh jag är så nyfiken på vad vi ska få för liten person till oss. Hur kommer den se ut, åh vad jag hoppas det blir en liten kopia av Noomi Li...lilla trollet;)
 
Idag kommer mamma också. Vi ska ge oss på att göra Slottstek recept ála Per Morberg. Kommer nog blir kalasgott. Vi passar alltid på att göra maträtter som mamma är lite van vid när hon kommer. Man måste få bli bortskämd ibland:)
 
Kylan då som infunnit sig igen. Ja vad ska man säga? Är det verkligen nödvändigt att vara så här kallt? Räcker väl med en 3-4 minusgrader. -15 är lite extremt. Ingen som vill vara ute, inte ens Noomi Li som älskar det annars.Och på dagis går det inte ut med småttingarna under -10 för barnen bara står och gråter haha. Men då får de iofs pyssla med massa annat roligt inomhus. Hon går ju bara 9-14 så om hon får tid att måla och göra andra kreativa saker istället för utelek nu när det är så kallt så gör det mig ingenting. Vi kommer springa ute så fort vädret blir mildare.
 
Helgen blir nog lugn igen..det är skönt..inga planer..tar nog badhuset denna helg om vi orkar. Kommer vi inte kunna vara ute så är det ju ett måste. Hon måste aktiveras ungskruttan. Och badhuset är roligt och man är där lagom länge men blir ändå helt slut när man kommer hem så hela familjen ligger utslagna på middagsvila haha.
Men imorgon ska jag åka ner till Fiskmagasinet och handla räkor, både rökta och vanliga och aioli!! Till det ett gott bröd och mumsa på jag och darling till kvällen. Har varit sååå sugen så himla länge och då passar vi på nu till lön haha. Noomi Li gillar ju också räkor så hon får också äta lite sånt innan hon ska sova.
 
Hon är ju inte så stor i maten längre. Vi som aldrig haft bekymmer med mat med henne, hon har ätit allt och ätit mycket sen hon var liten. Har tidigare märkt en liten förändring..mer kräsen t.ex.Men nu är det inte mycket som slinker ner. Men jag är inte orolig på nåt vis, jag tycker bara det är lite trist. Till lunch får man ju satsa på säkra kort som pannkaka, blodpudding och korv medans kvällsmaten så äter hon så mycket som hon vill. Mestadels är det ju broccoli och grönsaker som slinker ner..och "sylt" förstås haha. Sen ska det väl erkännas att x antal frukter slinker ner för henne om vi går hemma en dag. Vilket iofs är bra men hon äter sig säkert mätt på det ibland. Men det kommer nog vända.Känns inte som att hon borde bli kräsen med mat när vare sig hennes pappa eller jag är det.
 
Har börjat äta Niferex, en järntablett då mina värden har sjunkit lite. Ska bara äta varannan dag och jag har bara ätit i en vecka en så länge. Men i början mådde jag faktiskt lite illa av dem och kände att jag är ju hellre lite trött än att må illa om dagarna. Men nu har det faktiskt känts bättre även om jag tycker att jag blivit tröttare istället hahaha. Ja att vara gravid ska inte vara en dans på rosor. Iaf inte denna gång. Men jag ska inte klaga, det finns de som fått foglossning och diabetes, massa vatten i kroppen och massa annan skit och än så länge(ta i trä) så är jag förskonad även denna gång. Men jag märker på min rygg att jag bär mycket på Noomi, men det är ändå inte något som stör nämnvärt. Det kunde ju som sagt vara mycket värre.
 
På nätterna sover jag bra, när jag väl sover. Blir ju en del vaken tid när man vaknar och inte kan somna om, måste kissa eller vända på sig. Har ju en bok hemma som jag vill läsa och tänker att jag ska läsa varje kväll när jag lägger mig. Läser en rad i boken och ögonen går i kors, släcker lampan och sover på två sekunder.
Darling och jag låg och pratade häromkvällen i sängen(eller jag pratade och han försökte sova) så sa jag "nej nu ska jag inte prata mer, vi kan ta det imorgon" Sen började jag snarka( ja ännu en grej som är älskvärt med graviditet haha) på tre sekunder från att jag sagt det. Han bara " Men är det sant eller, låtsas hon sova eller har hon verkligen somnat?" Tillslut fick han buffa på mig så att jag skulle sluta så att han hann somna också. Det är ju det värsta som finns när man inte hunnit somna och ens partner börjar göra ljud ifrån sig. Sambon har också börjat snarka( i sympati tror jag) och Noomi Li snarkar när hon kommer in till oss för att hon är förkyld. Så det låter nog skapligt från vårt sovrum:)
 
Nej nu ska jag åka och hämta fina mamma och älskade lilla ungen.
Hinner inte med några bilder. Sorry, men ni får desto fler nästa gång. Promise.
 
Kram Anna
 
 

~Onsdag~

Publicerad 2013-01-16 12:29:30 i

Jag ber ännu en gång om ursäkt för dröjsmålet. Jag tror dock fortfarande att snart kommer inläggen mer ofta. 
 
Har ju varit mycket ledigt, Noomi Li började dagis igen den 8 januari. Så förra veckan satte jag mig för att skriva, men så kom något emellan och sen något annat och ja ni vet...
 
En kort summering så vi kan get back to business:)
 
Jul och nyår har varit jättebra. Kramats med många nära och kära, åkt iväg till bl. a Askersund och Tived för att träffa delar av sambons släkt,firat nyår med supergodmat och spel och bara haft det skönt. 
 
Men samtidigt så var det skönt när Noomi Li fick börja sitt älskade dagis. Hon blir understimulerad hemma för hon är ett energiknippe av sällan skådat slag haha. Så nu är det skönt med lite rutiner. Noomi Li går ju bara 15 timmar i veckan nu sen skolan tog slut. Jag kommer läsa Matte 2b(gamla matte b) men det är en kurs och det borde räcka med dessa timmar. Men hennes pedagoger är mkt tillmötesgående så behöver hon vara lite extra någon vecka så är det helt OK:)
 
Så Matte är det nu för hela slanten. Kommer inte vara klar förrän sista maj så det blir ungefär 2 månader med bebis. Jag hoppas det kommer gå bra. Men samtidigt tar jag inget csn lån för denna kurs så funkar det inte så är det ingen fara. Men jag ska kämpa in i det sista:))
 
Var hos BM igår...vecka 28+4. Så på fredag går jag in i vecka 30, gulp. Allt såg bra ut. I jämförelse med Noomi så är måttet på min mage ungefär 1 cm större än sist, fast min vikt ligger lite under denna gång. Det var andra delar som växte mer förra gången haha. Har gått upp 10 kg sen inskrivning. Helt OK. Vet ju att det är X antal kvar men "kom ni bara, jag säger hejdå till er om några månader"
 
Hjärtljuden ligger högre än Noomis men om man ska tolka hjärtljud på pojke eller flicka så är det pojke. Ligger runt 148-150 slag i minuten. Men Noomi låg runt 130-140 så hon var också "pojke";))
 
Men jag är jättenyfiken nu vem som ska komma till oss. Nu känner man hen hela tiden och vissa stunder blir man helt åksjuk samtidigt som man tror att hen kommer sparka sig ut. men det är mysigt. Och jag är precis som sist att om jag vaknar på natten så vill jag gärna att den ska göra sig tillkänna innan jag somnar om. Och även om den inte sparkar så känner man att den rör sig därinne.
 
Namn är en grej vi inte har pratat så mycket om. Eller jag kommer med förslag och sambon ratar dem. Jag kommer inte  ta något Svensson namn men ändå så kommer det inte vara helt skruvat. Darling har ju lite mer svårt att gilla annorlunda namn även om det var han som hittade Noomi. Så vi får sätta oss igen snart, även om jag tror pojknamnet är så gott som klart ifall jag bara kan övertala darling liiiiiite till. Det namn som ligger närmast nu påminner om det namnet han gav som förslag men med en liten tvist;)
 
Tjejnamn har jag några på lager men nåde om man råkar föreslå ett namn som rimmar på något roligt eller kan betyda något annat då funkar det inte för herr Hansson. Men jag har sagt det, så länge du inte ger några förslag själv så har du egentligen ingen rösträtt! Men jag vill ju självklart att han ska tycka om namnet vi väljer men jag vet ju hur svårt det var sist innan vi hittade Noomi som vi båda fastnade för...suck! Bättre på våra föräldrars tid när mamman valde namn, punkt slut!:)
 
Noomi Li då, jo hon har börjat prata som bara attan. Det släppte som mest under jul men det började någon månad innan att hon försökte härma allt man sa. Nu kan hon prata långa meningar och vi som föräldrar förstår henne riktigt bra. Men ibland så får vi"Ledsen Noomi men mamma förstår inte" Inte lätt att vara liten och vilja säga så mycket. Men man märker direkt när man förstått vad hon sagt för svarar man rätt så hör man det på hennes respons. Medans om man tror sig höra något helt annat så bara "Nä Ej Mamma!!" Eller så tittar hon på en med en väldigt skeptisk blick haha. Men det är så himla roligt nu, att kunna kommunicera på ett helt annat sätt och läsa böcker på ett helt annat sätt. Så roligt bara den grejen att fråga henne i en bok vad de olika sakerna är och hon kan svara, lilla skruttan håller på att bli stor.
 
Och så stor hon kommer känna när lillasyskonet kommer. Min lilla Noomi Skrutt liksom...
 
Men hon ser också fram emot bebisen. Även om man också märker av att hon vet att jag och hon kommer ha mindre tid sen när det blir en bebis hemma för hon har blivit mer mammig nu sista tiden. Hon ser väl hur det är på förskolan där många av hennes kamrater har småsyskon.
 
Snön kom tillbaka med råge igår. Idag gillar jag det när snön ligger stilla och det är OK på vägarna. Igår hade jag massa ärenden i stan när det var som värst och slirade runt som värsta rallyföraren. Det gillades INTE!! Får sån ångest av sånt väglag. Visst i stan så kör man inga hastigheter och då är det bara att det kan bli pinsamt om man kör fast. Men på E22 och vår avfartsfil till vår väg tycker jag är jätteotäck när det är snömodd på vägarna. Detta säkert pga att jag har flera gånger med andra bilar inte fått stopp på bilen utan fått dra i handbromsen för att inte slira iväg åt helvete. Men det gick bra igår då darling kom och mötte upp mig hos våra kompisar där jag och Noomi tillbringat eftermiddagen. När han låg framför mig så kände jag mig lugnare och vi kom hem skapligt säkert. Kom ju såklart inte upp för vår inte så roliga backe(ni som varit hos oss vet) utan stannade mitt i, hasade bakåt ner och hamnade lite i en snövall. Ääääääääckligt!!! Som tur var så var darling där och räddade mig och Noomi så vi kunde gå upp säkert till huset. Sååå även om det är fint med vinter och roligt med snö så är det inte det för oss med bil!!! Fyyy säger jag. Och mitt gravidpsyke är inte att leka med. Fick ärlig dödsångest igår så jag är himla glad att bebisen kommer lagom till snön försvinner och så är den borta ett bra tag:)
 
Vi ska ju även köpa ny bil, så jag vet ju om vi inte haft skruttbilen så skulle jag nog känna mig mer säker. Men jag litar inte på denna bil. Så mycket med den som gör mig hypernervös och längtar tills vi ska till nya banken och fixa med alla lån.
 
Ska såklart även ta upp saker som inte är så roliga för det blir lätt att man fokuserar på det bra när man bloggar så sällan som en själv.
Mina hormoner är hemska ibland!!!! Har inte varit med om något liknande och stackars darling och Noomi säger jag bara. Men mest stackars mig och bebis(som jag läst känner av moderns psykiska tillstånd, speciellt stress) Det ger mig ännu mer dåligt samvete när jag bölar som en idiot haha. Men vi kommer kunna skratta åt det sen. Noomi Li har sina trotsperioder så hon tycker nog att jag är helt normal som får mina små utbrott av ilska och gråt, för hon kan ju bli likadan haha. Jag har blivit en 2åring i sinnet igen..Yeeeey!
 
. Noomi som sagt kan få sina utbrott hon med när hon inte får som hon vill eller inte förstår varför hon inte får som hon vill. Men sen jag fick en bok av mamma om barns olika trotsåldrar och har läst in mig på 2 års trotsen så kan jag hantera stunderna bättre och jag tycker efter att ha läst den boken att Noomi Li är ovanligt lugn och jag ska fan inte klaga haha. Men det viktigaste jag fick lära mig var att man får bli arg! Det är normalt och bli arg och att man som förälder oftast tror att alla andra föräldrar alltid är lugna och pedagogiska inte behöver känna så...för det är de inte. Ett barn mår bättre av föräldrar som står på sig och visar att saker inte är OK och att man gärna ska ryta ifrån. Står man på sig så förstår barnet tillslut att man menar allvar och det är då de börjar gråta..."matchen är förlorad" ungefär. Jag har testat så många gånger nu och det slutar alltid att hon tillslut gör som jag säger och lugnar ner sig. Visst man ska välja sina fighter så jag står på mig där det är viktigt, vad gäller säkerhet,hygien och välmående för familjen. Sen får man ta vissa saker lite lättare. Men detta gör att allting känns mycket lättare...Yeeeey! 
 
Men visst trots denna insikt så kan jag få hormonutbrott och gå in och gråta på vårt sovrum när hon vägrar att borsta tändera en morgon haha.
 
Nej som sagt. Jag ska bli bättre att uppdatera. Men jag märker stor skillnad på bloggandet förra gången och nu. Då hade jag all tid i världen att blogga och jag var mer harmonisk pga sommaren. Men snart kommer jag in i rutinerna runt omkring oss och kommer ha mer att berätta för er också:)
 
Lägger upp lite bilder från veckorna så hoppas jag att vi hörs av snart igen. Ska försöka blogga fler gånger denna vecka:)
 
Bilderna ligger ej i ordning såg jag. Men det är lite farmorsmys och mormorsmysbilder. Bilder från julafton och nyårsafton. Bilder från vår resa till Tived och gravidbilder från en vecka sedan. Även en bild från Gamla Stan och min och darlings weekend i Sthlm:)
 

 
 
 

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela