missimone

~helgen~

Publicerad 2008-10-28 13:42:54 i Allmänt,

Jahopp..då blir det ännu ett långt inlägg för att summera helgen som varit.Har ju inte haft tid eller ork att uppdatera er tidigare..så hoppas ni orkar läsa:D

På fredagmorgon knatade jag bort till Sofie och Fredrik vid nio då jag skulle vara barnvakt åt lilla Mira. Var inte så nervös utan hade mera prestationsångest att jag skulle tråka ut den lilla:) Sofie stack iväg och jag o Mira var nu alldeles ensamma. Började direkt med att leta upp varenda sak som hon skulle kunna tänkas leka med och satte henne med mig i soffan.Hon satt och skakade och prasslade o slängde med sina saker en tio minuter kanske och sen fick jag för mig att hon blev uttråkad(fast det var säkert jag:)) så då blev det att hoppa och studsa i knät en stund tills mina armar sa ifrån..då jollrade hon glatt men som sagt jag orkade inte så länge..ner på golvet o ligga på filten..tänkte att hon kanske ville försöka krypa runt lite men jag såg hur hon liksom vädjade till mig"hey du tanten..varför måste jag ligga här när jag faktiskt kan sitta upp o leka i soffan" så jag satte henne i sitt rymdskepp och så gav vi oss av för att jaga katterna..det var vi riktigt roade av men jag tror inte Baileys och Phoenix hade så roligt:)

Det var väl vi roade av en 7 minuter ungefär sen tog vi soffan igen..mera pyssel med leksaker, telefon, kamera och annat roligt att suga på. Mera studs på stackars Ánnas mjuka mage...sen satt hon i soffan igen och jag tänkte för mig själv"jag hoppas verkligen inte att sofie och fredrik har installerat en sån där nannycam..för jag är riktigt dålig på det här" Men nu började jag ana att Mira antingen var A) väldigt trött B) otroligt uttråkad för hon försökte hela tiden kväva sig med kudden som låg i soffan. Det såg först ut som hon skulle vila huvudet men sen vände hon ansiktet in mot kudden..jag fick panik och fick studsa lite mer med henne. Tillslut insåg jag nog att hon inte var så uttråkad utan mer väldigt trött av att HELA tiden hitta på något. När mamma Sofie sen kom hem efter en(!) timma så halvsov Mira lutandes mot mitt knä och jag tomglodde på Oprah Winfrey:) Sofie lugnade mig med att säga att när man själv får barn sen så behöver man inte sysselsätta dem varje sekund när de är så där små...pust!

Även om det kanske inte framgår här så hade jag iaf jättemysig med lilla Mira..bara lite prestationsångest som sagt. Men jag är jättegärna barnvakt igen..:)

                        
Ligga golvet                Busa i soffan                            Lite trötter:)



Åka rymdskepp:P   Busy busy busy:)



Sen blev det iväg till badhuset med lite simning och bubbel med Syster..cyklade sen iväg till jobbet. Rille kom och hämtade mig vid fem(jag fick köra) vi drog ner till stan och hemköp där de sålde revbensspjäll för 49 kronor kilot. Köpte ett kilo ungefär och en massa annat gott som vi trodde vi skulle orka(ska ej handla när man är hungrig)
Sen blev det att mysa framför tvn och Idol...kan ju inte nog förklara hur j*vla besviken jag blev att Loulou åkte ut!! Hur röstar svenska folket..på en ful( får inte skriva så..mindre snygg då) liten unge i målbrottet hellre än en artist med röst och personlighet!Men hade jag varit sexton hade jag nog röstat på honom också..så fel tänkt av mig. Så jag tänkte ett tag att bojkotta det programmet..men det säger jag alltid o sen sitter jag där ändå. Den som vinner brukar ju oftast vara någon bra iaf. Även om man nu förtiden hellre vill att den man gillar ska komma tvåa.

På lördagsmorgonen drog vi iväg till huset igen..vi satte upp någon slags spikläkt tror jag fast inomhus..är inte riktigt säker vad det heter..inneisoleringen ska sitta emellan där iaf. Sen kommer mer spikläkt upp som inneväggarna ska sitta i..Ja jag glömde kameran tyvärr så jag har inte bilder att visa så ni förstår bättre..men jag lovar att snart kommer det fler.

Var förbi bror också och tittade in hur långt han har kommit. Väggarna är uppe och han har kaklat i badrum och fixat massor sen jag var där sist.Men när man ser hans hus så förstår man hur himla mycket det är kvar med vårat. Men den dagen kommer ju den också..

Poker på kvällen hemma hos Sofie o Frigge..var ett helt gäng..Jocke, de två, Hockey, jag o rille, Martin och Linus och Agnes. Spelade cash game så man kunde lägga in mer pengar ifall man åkte ur. Jag o RIlle hade bara med oss 400 sammanlagt och precis så mycket blev vi av med hihi. Men det var himla trevligt så det gjorde inte så mycket. Jag blev nog lite för onykter där i slutet..haha. Men hade sån otur ibland..fast iofs tur ibland. När jag fick fyrtal så var det bara med en o satsade så jag fick typ en pott på 15 kronor haha...hade det varit många med kanske man kunnat få in några hundra..typiskt. Men som sagt jätteroligt och jag hoppas det blir spel snart igen..men då ska jag fan vara nykter..inte dricka någon himla äppelvodka iaf..typ lättöl om nåt.

          
Frigge dealar                           

      
Pengar i potten

      
                                                  ha ha behövs inga ord

    
Linus dansar för oss          Söta Sofie och Hockey



Så jag tror ni förstår att min söndag blev ganska slapp...bakis bakis bakis. Blev lite arg på mig själv för jag hade ju planerat att tvätta, storhandla och gå på vattengympa. Mådde bättre på kvällen men var så himla trött. En bakisdag förstör så mycket så efter helgen(håkan h) så ska jag ta en vit månad..minst. Visst jag festar inte varje helg,,långt ifrån..men det blir att man kanske tar 1-2 glas vin på helgen till maten och det är lite onödigt. Måste ju vila kroppen från alkoholens gift lite också. Har kanske haft 4 alkoholfria helger det här året känns det som. Så nu blir det vila för kroppen. Det känns skönt och det är något jag tänkt på länge. Såg på 40 year old virgin i söndagskväll och gud vad bra den är..satt och skrattade tyst för mig själv i soffan o mådde bättre än på länge(sen jag vaknade den morgonen:))

Jahopp det var min helg..jo just det på fredagen fick Nina och Tommy en liten Alice:D Så himla fint namn..har funderat på det också..fast mera som Alicia..men men nu är det taget det också..haha..jag har ingen tur med mina namn jag tycker om. Men det gör ingenting..först till kvarn och hon såg ut att vara en liten Alice:D

Och Charlotta och Martin har flyttat tillbaka till stan i lördags...välkommen tillbaka Challe..nu kanske man kan träffas oftare..hoppas det. Så en händelserik helg...i min lilla värld iaf.

Vi höres..mycket jobb denna vecka så får se när jag uppdaterar.

puss o kram

~mamma, du ser ut som en svamp~

Publicerad 2008-10-23 21:18:09 i Allmänt,

hihi..har lovat mamma att jag inte ska lägga ut bilderna på henne och det ska jag inte göra heller men det var så roligt när mamma provade sin nya mössa i olika stilar. Hon såg ut som en champinjon:) Det skrattade vi mycket o länge åt. Mami är så rolig som bjuder på sig själv:D

Men till gårdagen först då..

Har ju berättat om förmiddagen och sen åkte jag och arbetade några timmar..Rille kom sen o mötte upp mig på jobbet så jag fick övningsköra först och hämta Therese i Ljura och sen hem. Therese ville komma och umgås lite och sov sen över. Hade det himla mysigt då jag och Therese låg och killade/masserade varandras fötter som vi brukar göra när vi tittar på tv..så himla skönt! Brukar få Rille att gå med på det ibland..men det blir mest pust o stön då och så har han inga sköna naglar heller hihi..

                              
Mumsiga bullar                                Kokar pasta             Mumsar nötter:P


Sen idag på morgonen fixade jag lite med disk och annat medans Therese låg o snusade på soffan..förstår inte riktigt hur hon kan sova med så mycket oväsen..jag vaknar för minsta lilla.Men hon var nog trött sötnosen:)
Vid kvart i tio blev det promenad ner mot stan och övningskörning..therese gick hem till Ljura. Var lite nervös för körningen igen..vi började med att börja följa vägmärken och anvisningar.Att jag ska titta på tavlorna och lägga mig i rätt fil i rätt tid osv..svårare än jag trodde. Vet ju oftast vart jag ska och hur jag vill köra dit..men det här var en bra övning..också mycket med tanke på att på uppkörningen så ska man ju bara följa skyltarna..GULP!

Efter jobbet tog jag min cykel och for hem till mammi..hon hade sin goda köttsoppa väntades på mig.Gud jag har inte ätit den på hur länge som helst och den var lika god som vanligt..mums. Sen blev det pyssel för hela slanten!
Mamma har börjat prenumerera(stavas det så?) på pysselgrejer som kommer varje månad och denna månad hade hon fått hem så man kan göra massa fina kort..till födelsedager, krya på dig eller bara för att säga att man tycker om någon. Bilderna som var med hade de ju gjort superfina kort så man sneglade ju lite på dem första korten men sen gick det av bara farten..jätteroligt verkligen. Jag hann med att göra fyra olika kort och Mamma som  babblar så förskräckligt och ska springa o leta efter massa klister- o bokmärken hela tiden hon hann göra två stycken kort. Alla kort blev jättefina och det är verkligen en smart tips att göra till födelsedagar...blir lite mer personligt då:D


Här pysslas det:D



Mina fina små skapelser



Mammas fina kort med söta bokmärken


Sitter nu i datarummet och Rille har somnat på soffan som vanligt hihi. Han har börjat snarka också..det har
han aldrig gjort förut..undrar om det är något som kommer med utarbetning?? Jag hör honom ändå in hit hihi.
Så himla söt är han iaf.:)



Min lilla tröttis...

Ja imorgon bitti ska jag vara barnvakt åt lilla Mira som sagt..så bäst att gå och lägga sig skapligt så man är fit for fight;)
Åh ska bli så roligt..ser jag fram emot! Sen blir det simning och jobb.Uppdaterar så snart jag kan.
Ha det bra allihopa!

kram kram Anna

~Baby Mira~

Publicerad 2008-10-22 12:27:03 i Allmänt,

Har idag på morgonen varit en sväng till Sofie och lilla Mira:) Hon låg och sov största delen..så då kunde jag och Sofie sitta och prata ostört ett tag.Trevligt..men hon hann som tur var vakna innan jag skulle gå så att jag fick träffa henne också lite:) Ska på fredag också vara barnvakt åt sötnosen och jag är lagom mallig:D Visst det är bara 1 1/2 timme medans Sofie klipper sig men det ska bli jätteroligt..även om jag är lite nervös:P Ringde direkt till Rille o berättade och han blev lite avundssjuk faktiskt hihi.

Pratade om allt mellan himmel och jord..vi träffas alltför sällan trots att vi bor hundra meter från varandra..fy skäms..men pratar desto oftare i telefon som tur är. Ska dit på lördag också med Rille och spela poker..är lite nervös för det med.En chans att vinna lite pengar även om jag känner att motståndet är lite för hårt. Men jag ska göra mitt bästa..:)
Så den här veckan blir mycket Qualitytime med kära söta Sofie:D

Ska innan jobbet klockan fyra hinna med lite teori och sen ska jag ställa mig o rulla o steka köttbullar till ikväll. Ska bara jobba några timmar ikväll men Rille hämtar upp mig vid sju och då känns det lite sent att börja med maten så bäst att förbereda innan..jag har ju tid liksom. Så bäst att sätta igång med allt nu.

Lite bilder på sötnosen

                      



                     




Så himla söt bild när hon drar sig i örat o tungan åker ut hihi:D


            


Blir så himla glad när jag träffar den här lilla tjejjen..så att man ser fram emot att få en egen liten
solstråle(om så gud vill)

Vi hörs snart igen!!Kram kram

~sim sim~

Publicerad 2008-10-21 16:12:25 i Allmänt,

Har idag på min enda lediga dag den här veckan varit och simmat..håll i hatten!! Jag tog mig äntligen iväg och mycket tack vare min syster yster Therese. Hade väl tänkt gå till badhuset idag men mest för att träna lite men simningen var hundra gånger bättre!! Så himla skönt och det var inte alls mycket folk så vi kunde simma där i bredd och prata om allt och inget:D Kändes i armar och ben sen för barnsliga som vi är så skulle vi ju såklart åka rutchkana sen..fanns ju inte en kotte i badhuset så vi sprang upp där några gånger och svuschade ner. Så himla roligt att bara vara barn ibland. Skulle velat åka mer men som sagt, de trapporna är inte att leka med efter man har simmat i nästan en timme:P

Tog inte med kameran in på badhuset men ordnade ett bildbevis utanför..(therese vägrade ställa upp på kort..nyvaken o rufsig som hon var hihi)


Tjo ho morgonpigg o glad..men vad jag gör med min andra hand vet jag ej:)


Sen efter badet cyklade jag hem efter stopp på Ica..gud mina ben alltså..kändes som jag cyklade på värsta växeln hem. Sen blåste det ju så det gjorde ju inte saken lättare..folk måste hört mig långa vägar när jag kom pustandes:D

Har sen dess ätit lite lunch..kollat på Oprah Winfrey och suttit med trafikteorin...gaaah! Känns ju som man kan en del med regler..men när man sitter där med boken så tänker man..hur j*vla mycket är det man ska kunna egentligen! Visst det är intressant men det tar ju aldrig slut! Men nu har jag tagit en liten välförtjänt paus..får lite skrivkramp när jag skriver ner viktiga fakta som jag kan ha och läsa på..så det inte blir så mycket på en gång.

Men det blir nog bra ska ni se..helt otroligt att jag sitter och pluggar 4 veckor innan testet..i skolan skulle jag vara glad om jag öppnade böckerna 2 dagar innan..kanske därför jag inte minns SQUAT nu!!:D


Hihihihi!!

Nähä kanske ska ta o sätta sig igen..Om några timmar blir det matlagning.. Hemmagjord hamburgare med bröd till darlingen och själv blev jag sugen på en västkustsallad..så det ska jag äta.

Hörs av snart igen. Puss o kram Anna

~mumspaj, isolering och oxfilé~

Publicerad 2008-10-19 16:02:53 i Allmänt,

Jahopp då var helgen nästan över igen..pust.
Har haft fullt upp denna helg så det känns ju iofs skönt att man har fått lite gjort och träffat lite folk:D

I fredags efter jobbet så cyklade jag iväg för att handla inför min goda köttfärspaj som jag skulle bjuda Nicke och Therese på när de kom lite senare. Stod och slavade i köket från halv sex till halv åtta..men det är ju mycket roligare när man får hem "fint folk" på besök, än när man ska mätta Älsklingens hunger när han kommer hem efter arbetet med huset. Fredagsmys är ändå fredagsmys:D

Pajen blev jätteuppskattad och Therese hade gjort en supergod sallad till..mums:P

Satt och tittade på idol och sen blev det att gå och lägga huvudet på kudden..var jättetrött konstigt nog. Jo just det..Rille fick sin present som jag,therese,nicke och mamma köpt...60 min Thaimassage...skönt för lilla gubben!

                  
Min paj                                       Ljuspys                                      Uttråkad ensam hemma

                                                                                            
          
Therese lägger sig till          Får massage av Nicke
rätta med drink 


På lördagen vaknade vi skapligt vid åtta och fixade iordning hemma med disk och bäddning och sen gjorde jag mackor till oss att ha med ute vid huset. Övningskörde och körde omkring lite istan för att öva på lite annat än mina vanliga vägar. Tippade på stryktipset..har börjat göra det för att jag ska tycka det blir lite roligare på tipslördagen. Har inget emot fotboll men då ska det vara lag man känner till.Kom ut till huset och fick en massa gjort...eller jag tyckte det iaf..Rille tyckte vi varit duktiga men han hade räknat med att hinna lite till...(som vanligt) Sofie och Frigge och Lilla Mira kom förbi en sväng och tittade också.Första gången de var ute så det var roligt att visa dem sina planer och hur det ska se ut vartefter. De tyckte att det såg jättebra ut och då blir man ju lite stolt...inte för att jag gjort så mycket..men planlösningar och annat har man ju varit med o bestämt haha:D


                         
Söta Mira och mamma Sofie



Så söt i sin Nalleoverall:D





         
Hann med att isolera hela huset i helgen:)

Sen drog vi till Rilles föräldrar för hans mamma skulle bjuda på födelsedagsmiddag.
La oss på soffan och kollade fotbollen, hade ju tippat men det gick inget vidare. Somnade väl efter första halvlek
och vaknade när allt var slut. Hade då fått ihop 6 rätt! haha..men rille hade 7 så det var nog en svår omgång...
vi säger det iaf:D 
Sen skulle vi äta och gud vilken måltid..oxfilé med grönpepparsås och egengjorda pommefrites och sallad. Gud 
så gott det var. Sen blev det efterrätt med färska bär och glass med grädde. Kände mig lite uppsvullen efter den 
måltiden och inte så nyttig heller..men det var det fan värt!
Kvällen avslutades med kortspel och massa snack. Somnade tidigt igen(23) och vaknade pigg som en mört vid 9 och begav oss
till huset. Jobbade några timmar men sen fick jag skjutsa hem mig själv för  det fanns inte så mycket att göra, så Rille tog bilen
tillbaka o pular lite till. Jag har suttit och bloggat och hunnit baka en choklad- och hallonkaka till älsklingen på hans födelsedag.
Ska jag överraska honom med när han kommer hem. Presenten fick han imorse..en biokväll med mig!!Skitbra att kunna blanda in
sig själv i hans presenter:) Man får ju inte vara dum;P Närå..han fick ju Thaimassagen också..så nu har han lite att kunna 
koppla av med..även om det typ är omöjligt för Mr.Hansson.

Ja det var min helg..hoppas ni alla andra haft en bra sådan.

Över och ut...Kram

         
  

~fräcka fröken~

Publicerad 2008-10-17 10:05:30 i Allmänt,

Träffade igår efter jobbet Gabbi igen och vi bestämde att gå och fika på Fräcka Fröken. Är ute och fikar alldeles för sällan och nu när det blir lite mörkare tidigt så var det ju supermysigt att sitta där med ljusen och känna sig mysig med en kopp varm choklad, trevligt sällskap och en macka som var helt otroligt god!

Pratade om allt mellan himmel och jord. Folk från förr, barndomen, Gabbis resa och framtiden. Känns lite sorgligt att vi inte kan träffas oftare och sitta och prata sådär. Har inte känt att jag saknat det så mycket förut men nu kändes det jättejobbigt. Visst att hon ska åka iväg nu ett halvår men annars bor hon ju i malmö och dit tar man sig ju inte heller på en kvart. Men jag måste planera in en resa till henne sen när hon kommer hem igen. För Malmö är ju hennes hem nu..även om hon inte alltid kommer bo kvar där så kommer hon ju bo i Skåne och så jävla svårt ska det väl inte vara att få ändan ur vagnen och hälsa på lite oftare!! Nej skärpning på det planet. Har ju världens lyx att ha någon som bor i den vackra staden och vi har ju så trevligt när vi träffas.

~Ha det så underbart på din resa nu syster och njut av varje sekund och ta in varje bild~Ha en massa historier att dela med mig sen när du kommit hem~Var rädd om dig och tänk på oss~Jag kommer tänka på dig~Namaste~



        ~vackra Gabriella~



             Ja vi var på Fräcka Fröken om det syns:)

Kram o kärlek till alla!

~jul för dårar~

Publicerad 2008-10-17 09:43:42 i Allmänt,

Fick häromdagen veta av min mamma att min syster Madde och hennes familj inte kommer vara med oss under jul:(
Har väl förstått att den julen någongång kommer eftersom det är självklart att Roger vill fira med sin familj ibland, men det känns ändå konstigt att för första gången på 28 år inte ha Madde hos sig på jul. Nu känns det ju även tomt att inte Roger och speciellt Ella inte ska vara här. Visst om vi alla bodde i samma stad iaf..då skulle man ju kunna dela upp det lite bättre och hinna ses iaf även om man kanske delade upp kvällsfirandet mellan familjerna..men de bor i sthlm o vi bor här så det är ganska kört att flänga runt då:(

Så det känns lite tomt och konstigt..älskar ju julen...eller tanken på julen och den har faktiskt blivit viktigare sen Ella kom in i bilden. Känns som att den bara kommer bli bättre och bättre nu när vi systrar blir äldre och fler barn kanske kommer in i bilden. Har ju fått kontakt med Jessica mer nu och det skulle vara jättemysigt att hälsa på dem i mellandagarna. Mamma ville att vi skulle börja åka ut till Johnny på juldagen då vi äter julgröt så det ska vi göra iår..känns jätte roligt !

Stefan kanske är någorlunda klar med huset då(!) så kanske man hinner att åka dit på julafton och hälsa på, även om jag inte tror att han kommer ha bemödat sig med julpynt nu när Linda inte bor där. Tror nog starkt att hon var den pyssliga av dem..men hon kanske ger honom en knuff:D

Så det blir iår att fira med Mami, Therese, Nicke och Rille. En lugn jul med god mat, Kalle anka, lite klappar(mindre än vanligt iaf haha) och myspys på kvällen med lite spel och godis. Men usch vad tomt det kommer kännas....

Nästa jul är ju vårat hus färdigt..då hoppas jag hela familjen kommer vara samlad..och kanske om ödet vill att man har en bulle i ugnen hihi:D Längtar efter att få lägga ner tid och pyssel på julen..sånt som man inte bemödat sig mer med än att köpa adventsstjärnor för 99kr på Clas Ohlsson och en julstjärna på Ica:D Annat julpyssel har man ju fått av mamma..även om hon hihi inte ville ge bort så mycket sist. "-jag ska inte ha så mycket julpynt iår så ni kan komma hit och ta lite tomtar och annat"   Kommer hem till mamma och hela hennes lägenhet var tapetserad och utsmyckad från golv till tak med julpynt..gardinerna bytta och man såg tomtar överallt!!Fick med oss en liten kasse med saker hon lyckats slita sig ifrån hihi.

Så jag ser inte fram emot julen så mycket som annars..men hoppas på en vit jul..att alla får vara friska och ett gott humör.(OCH JULMATEN!)


        ~Ella Josefin så fin vid granen~


                                   
I sin nya jacka               Mormor med julstök                        Ella och julklapp
från morbror
o Linda



                      
Morbror Stefan                                Den goda julmaten              Thess och Nicke


                       
Madde Röd:)                           Fina Roger

Det var mina tankar om julen..hoppas att alla får en bra sådan:)
PS) Handla julklappar i tid så slipper det bli sån press och stress som tar det roliga ur själva julmysetDS)

Hej så länge!!

~mother, mother~

Publicerad 2008-10-16 08:44:03 i Allmänt,

Igår kom älskade mami hit till mig på lite enkel pyttipanna, kortspel och prat. Det var mysigt att bara ta det lugnt.
Sen vid halv fem samlade vi ihop alla gamla burkar och petflaskor från ett halvår tillbaka och gick iväg till Lidl för att panta. Fick en slant av 118 kronor som vi skulle använda nere på stan innan och till bion vi skulle gå på. Kom ner på stan och gick in på Gottegrisen..äter inte så ofta smågodis men jag var så himla hungrig så mamma och jag plockade ihop varsin påse som vägde 1 kilo ihop! Sen gick vi till Apoteket(Aboteket som mamma säger:)) och tillslut valde vi att äta på kycklingkebaben. Mysigt att sitta med mamma och umgås.

Jättemycket folk när vi skulle hämta ut biljetterna, trodde inte att folk gick på bio så mycket i veckorna men det var knökfullt! Fick våra biljetter och mamma hade valt att se Rallybrudar..en svensk film med massa kända skådisar. Kom tillslut in i biosalen som var jättestor(går inte på bio så ofta) och fick faktiskt bra platser..öppnade godispåsen innan filmen så när den till slut började var jag så illamående så det var inte klokt..men tryckte ner några till för sakens skull..sen tog jag till snusen istället.

Filmen handlade om Rally.

Haha nej inte bara..den var faktiskt himla rolig och man skrattade högt flera gånger. Bra skådisar och roligt för mamma att det var mycket 60tal och snabba bilar. Klockrent val!

Så det var en hellyckad dag..roligt att göra något i veckorna och speciellt med mami.


Mami hemma hos mig




                     Söta mami och jag på väg till stan



           Mamma utanför bion



 Kebaben:)



Rallybrudar!!



 Iväntan på biofilmen..Mamma Sötnos!


Älskar dig mamma och det här måste vi göra om! Vi får ta o börja pyssla vi tre också som vi pratade om:)
Över och ut så länge!

puss!

~Höst på min planet~

Publicerad 2008-10-15 10:36:35 i Allmänt,

Igår var jag och körde med körskolan vid tio och det gick bra, tränade på planerad körning och gick igenom enkel riktad gata. Gick helt ok även om jag hade lite missar när jag missuppfattade att jag skulle svänga vänster o istället tänkte köra rakt fram..fick då tvärbromsa och göra en väldigt konstig sväng. Men det blir så när jag åker vägar jag normalt åker på..då är det lätt att man åker bara av gammal vana. Men men måste lära mig vara lite mer uppmärksam på vad Andreas säger hihi:D

Efter körningen gick jag för att träffa min äldsta vän Gabriella på salladsbaren i Domino..dit brukar vi gå när vi ses för deras sallader är helt otroliga.Även om man har himla svårt att välja toppingar när det finns typ 50 olika att välja på.
Satt och pratade i någon timme och fick höra allt om hennes resa till Indien, Laos, kambodja och Thailand och om hennes möten och annat. Gick ju inte att gå igenom allt men det var mycket intressant:) Berättade om huset och sa att hon får titta in på bloggen så att hon kan se lite bilder o annat. Lite svårt annars att göra sig en bild.

Sen vandrade vi vidare mot strömmen och solen lyste och det var så himla vackert med alla färger. Solen lyste verkligen upp allt och det var riktigt varmt, mötte massa människor med kamera i handen och det var verkligen den perfekta höstdagen! Tog en massa bilder och Gabriella fick leka fotomodell i alla möjliga konstellationer(stavas det så??), det var himla roligt. Pratade lite mer och bestämde att ses på en fika på torsdag eftermiddag igen..så vi kan prata lite mer. Träffas ju alldeles för sällan och det finns mycket att prata om. Så det är alltid roligt att träffa sin kära barndomsvän som jag kallar min syster.


 Lady in yellow




 Fina systrar



                         "Namaste"



 Funderar i höstlövverket:D




 



En tjej på ett träd i en å



 Familj Anka, om äktenskapet var mellan två herrar:D


Efter träffen med G så hämtade Rille upp mig så vi åkte ut till huset och bankade lite mer.
Blev inte jättemycket gjort, för det var mycket att klura på och sen kom grannen förbi och var nyfiken så vi
stod och pratade med honom ett bra tag.

Idag kommer älskade mami hem till mig. Jag ska bjuda på lyxmaten pyttipanna så ska vi spela kort och
skratta o ha roligt.Sen på kvällen ska vi gå och se Mamma Mia!En helmysig dag med min älskade mami.
Älskar dig mamma!

Puss for now!/Anna

~Köra bil o annat roligt~

Publicerad 2008-10-14 08:50:00 i Allmänt,

Sitter här vid datorn och kan som vanligt inte slita mig i ifrån att skriva lite..man blir lite beroende av sin blogg.Men hoppas den som sagt uppskattas när ni alla som känner mig får en liten glimt i mitt liv:D

Ska iväg om typ en timme och öva med körskolan och min kära lärare Andreas. Blir alltid lite nervös när jag ska dit men sen när vi väl åker iväg så brukar det gå så himla bra. Känner mig mer och mer trygg i min bilkörning.

Låg i går och tänkte på min uppkörning och det är klart att man är himla nervös för den. Men folk kör ju upp dagligen och det är klart att alla är nervösa. Man blir ju liksom bedömd och rejält uttittad. Men tänk om man kommer klara det på första gången och sen att teorin sitter också..då har jag mitt älskade körkort!!

Ska efter körningen träffa min älskade soulsister..Gabriella. Vi träffas allt för sällan..är väl egentligen som vatten och vind..ganska olika..men har älskat varandra sen vi träffades någon gång på dagis när vi var 3 eller nåt:D
Nu ska hon dra iväg till Indien igen och vara borta i över ett halvår..så jag får passa på att krama om henne ordentligt!!
Mer om det imorgon...

Ska sen ut till huset och jobba lite mer..var med älsklingen igår och vi fick rätt mycket gjort på de timmar vi var där.
-" Tänka sig älskling, här står du och jag och bygger ett hus!"


Här var Gabbi från våran träff för 1 år sedan:)



Therese övningskörde(olagligt) med mami på Rilles grusväg sommar06
Har ingen bild på mig själv i bilen så Therese får spela mig:D


Nej nu ska jag fixa mig till mina träffar..

Hörs snart

Husbygge en Söndag

Publicerad 2008-10-13 10:53:13 i Allmänt,

I Söndags efter jag varit och arbetat några timmar så hämtade svärmor upp mig och körde mig till vårat hus. Blev helt lycklig i kroppen när jag såg det arbete som Älsklingen och Janne gjort på lördagen(höll på till 23.30 stackarn)
Vi har dörrar och fönster i huset!! Nu ser det verkligen ut som ett litet hus..sen att insidan är en enda stor röra det bryr vi oss inte om. Först utsidan och sen insidan som darlingen säger..även fast det är insidan som räknas;)

Så igår höll jag på i fyra timmar och satte upp spikläkt(tror jag att det heter) det är iaf läkten som ytterpanelen på huset ska sitta i sen. Tyckte vi gjorde ett mycket bra jobb och som sagt tycker det är jätteroligt att äntligen göra något där ute.

Vi fick en liten stunds paus då Charlotta och Martin tittade förbi för att se hur det går med huset. Alltid roligt när vänner kommer förbi så man får visa sin lilla stolthet. Nu går det ju fort av bara farten och man kan verkligen se sitt lilla hus växa fram. 


Min arbetstation..Brodyren:D


Vårt fina lilla hus..med fönster o dörrar


Sovrumsfönster


Altandörr och vardagsrums fönster baksida


Rille håller på med spikläkten


Charlotta och Martin tittade förbi:D


Vi hann med två gavlar och en långsida..inte ända upp men ändå:D


Fick köra bil mycket igår..både till jobbet, till tallbacken och hem på kvällen..tycker att det går bättre och bättre och gör inga anmärkningsvärda missar längre. Känner mig trygg med mig själv och får inte panik om Rille svarar i telefon eller annat. Han litar nog på mig också..även om jag suger på att fickparkera..vilket håll ska jag vrida ratten liksom!! Måste nog öva på det en del även om jag vet som tur är att de tagit bort det från uppkörningen. Kan ju ändå vara bra att kunna liksom:)

Kom hem efter handling där vi köpt thaisoppa med räkor och nybakt bröd..riktigt mumsigt..sen fick rille ett ryck med dammsugaren..men han dammsög inte golvet..han gick runt o hade bärsärkagång på våra äckliga bananflugor som vägrar försvinna. Hatar de jävlarna och har försökt med allt..börjar tro att det ligger en hund begraven någonstans..ärligt talat..eller iaf en stor jävla banan!!! Har städat överallt och tömmer soporna hela tiden.Men de har flyttat in hos oss de jävlarna!! Men dammsugaren funkade bra..så även om jag märkte en markant skillnad i morse så tog jag ett varv jag med med dammsugaren..passade på när jag ändå har lite dammråttor att ta hand om:D

Fredag 10/12

Publicerad 2008-10-13 10:26:03 i Allmänt,

I fredags blev det fest för Jocke och Fredrik som fyllde 28 i söndags. Jag och älsklingen skulle bara gå dit o umgås fram till de andra gick ut sen.Men båda vi och Sofie blev sen övertalade att gå med ut till Wasa.
På förfesten hade vi jätteroligt med mycket skratt, dans och sång. Frigge satt mest vid datorn och lekte DJ och jävlar om man försökte sätta sig där..då blev man illa kvickt ivägskuffad haha. Men man hade roligt med alla och det är alltid roligt att umgås med sina nära vänner...händer allt för sällan!

Kvällen för tjejernas+ rilles del avslutades med att Anna och Therese skulle göra sin berömda Lambada dans!!(grabbarna drog tidigare till Wasa och datorn var nu ledig för eget val av musik hihi) Vi brukade dansa lambada hela tiden när typ therese var 6 o Jag 12..skillnaden nu är att Therese väger 30 kilo mer än då..kanske mer..vad vet jag vad en 6 åring som är smal som en sticka väger. Iaf vi har lagt in en liten special grej i våran rutin där Therese ska komma struttande, graciöst egentligen(kanske inte blev det i fredags) och sen hoppa upp i min famn där jag sen ska göra en framåtböjning där hon typ nuddar golvet o sen upp igen.Fort ska det gå! I fredags böjdes mina knän av hennes tyngd och jag kan säga att det tog säkert 30 sekunder innan jag med stor möda lyckades få upp henne igen på stående ben.:D Ser framför mig nu hur det såg ut och jag skrattar för mig själv här vid datorn. Men t.om Sofie blev imponerad och ville prova..lilla sofie liksom..men stark som en oxe är hon hihi:D 

Så det var min fredag..:D

                       
Söta tjejer!                                               Grabbarna har kul!



                      
Mess,mums,mys                                 Kärlek



                    
Soff posing                                           Pussa på frigge



                   
Puss från Jocke                                En varm skåning med 
                                                               östgötskt bröd:D


                   
Obligatorisk bugg                               Hihi..strike a pose



                 
Puss fina Sofie                                Therese o hårt inövad
                                                             dans:)

Husbygge

Publicerad 2008-10-10 11:50:30 i Allmänt,

Min kära darling håller ju som bekant och bygger ett hus..till honom och mig..färdigt våren09..(förhoppningsvis)
Är ett sjukt projekt han har gett sig in i och jag ger all cred till folk som får för sig och fullföljer att bygga sitt egna hus!!

Kan ju inte säga att jag varit speciellt hjälpsam fram tills nu och känner att det är jätteskönt nu när det blir mer och mer för mig också att göra. Målning, spikning och annat smått och gott.Nu ser man ju ett hus framför sig när man innan bara hade en grund och lite stolpar. Jag är nog väldigt lat när det gäller saker jag inte är intresserad av tyvärr och känner att jag måste visa min man framfötterna framöver när mycket av fasad och annat inomhus ska upp. Det ska bli himla roligt faktiskt. Darlingen är så himla duktig och jag förstår inte hur han orkar med jobb 6.30-16 och sen direkt ut till bygget för att komma hem, äta och sen somna på soffan. Men det kommer vara värt det sen när huset är färdigt:)

Vi har ju planerat en liten resa i vår för att han ska få vila upp sig efter det här året..älskade gubben!!Bara ligga på playan och bli uppassad:D



Bild 1 o 2) Plattan i görningen Bild3) Nu byggs det stomme Bild 4) takstolarna på plats Bild 5) Nu ser det ut som ett hus


Men som sagt..mycket kvar att göra, men det är en så otroligt stor grej. Sen har man hela livet på sig att fixa och trixa med trädgård och allt annat. Ett livstidsprojekt helt enkelt..finns alltid nåt att pyssla med...roligt!!:D

Ja ja..ville bara visa lite om det också..eftersom det är en stor del i mitt liv:D

Över o ut!

Höst och annat tänkvärt

Publicerad 2008-10-10 09:13:28 i Allmänt,

Idag har jag vaknat tidigt för en gångs skull..vet ej vad som händer med mig när mörkret smyger sig på..jag kan inte vakna. På somrarna och våren då vaknar min inre klocka vid sex och man är pigg som en mört men nu när det känns som mitt i natten hela morgonen så kan jag fan inte gå upp vid åtta ens..vid nio om jag har tur. Gillar inte att ligga för länge..finns så mycket som ska fixas med på morgonen, bäddning, diskning, arbetssökning, matlagning och annat smått och gått innan man trampar iväg till arbetet mellan 11-13..beror på vilken dag.

Men annars gillar jag hösten..den är vacker..den där månaden mellan sommar och regnrusk...när solen lyser och  löven är så vackra i sina jordfärger rött, orange,gul och brun .När det är så där lagom kallt men det inte gör nåt för man har inhandlat mysig halsduk o skön jacka. Då älskar jag hösten...sen kommer regnet och rusket och löven ligger som gröt på backen och man fryser ända in i benmärgen för det är sån där blöt kyla..då blir man lite mer deppig:(
Höst på landet
Höst på landet


Men nu har jag kommit fram till att jag så länge jag arbetar som jag gör( fick ett tack men nej tack från Eniro igår..buhu) så ska jag också hinna med antingen en promenad eller att jag går till simhallen. Jag tycker ju att det är jätteskönt när man väl är där och när man väl går på den där promenaden..men det är att ta sig i kragen och komma ut genom dörren!! Så nu jeflar ska det bli lite motion i mitt liv..visst cykling 40 minuter om dan fram och tillbaka till jobbet..men det tror jag min kropp är van vid vid det här laget så jag tror inte det hjälper värst. Jag måste komma i form till thailand och få bort det extra fett som man lyckats samla på sig under sommaren..inte mycket hemlagad mat då kan jag säga:P

Och så måste jag åka och hälsa på Madeleine, Ella och Roger inom en snar framtid. Saknar dem så mycket nu och speciellt efter deras lilla olycka de var med om..ingen blev skadad som tur är och det är jag så himla glad över..har aldrig blivit så jävla rädd som jag blev när Roger ringde och sa att de alla låg på karolinska..trodde mitt hjärta skulle dunka sig ur min bröstkorg och min hjärna blev alldeles svart av chock. Så det är min plan också..så jag kan få krama om dem riktigt hårt!!
Min fina systerRoger och jag busarMosters lilla gos

Nej nu ska jag återgå till morgonens bestyr!!

puss o kram till alla!!

Utkast: Tid för ...

Publicerad 2008-10-09 16:44:10 i Allmänt,

Tid för uppkörning!!!

Idag torsdagen den 9 oktober fick jag hem ett litet brev i brevlådan med tider för uppkörning och teori!! Har längtat efter den här dagen så länge, men samtidigt är jag så jefla skraj:P  Trodde väl aldrig att jag, Anna Pernilla Regina skulle kunna köra en bil när jag satte mig och övningskörde med min svärfar för första gången i januari. Kommer ihåg att vi körde omkring på en enskild väg i 20 km i timmen och jag tänkte att fan heller att jag kommer köra fortare än så här!! Nu känns det så länge sen som man körde samma väg fram och tillbaka, fram och tillbaka i typ 3 månader(jag kunde bara övningsköra vissa helger..därför tog det sån tid) Men att lära sig köra bil är skitroligt!!Förstår inte varför jag var så rädd..det är så många moment du ska klara och ibland sliter du ditt hår..men gud vilken härlig känsla att sitta där med sitt körkort i handen och veta att du kan ta bilen när du vill...helt ENSAM!!

Nu ska jag inte gå händelserna i förväg och tro att jag kommer klara uppkörningen..för trust me sån självkänsla har jag inte..vet hur min kropp fungerar under extrem nervositet och det skulle inte förvåna mig om jag glömmer bort hur man startar bilen. Men det är ett hinder jag måste krossa om exakt 49 dagar..så jag har ett tag att öva på menar jag. Men det känns skönt att ha en tid att tänka efter.

Jahopp nog om det..

Idag har jag arbetat igen..den här veckan har jag jobbat nästan varje dag..fast bara halvtid då..lite jobbigt att gå och vänta på att få gå till jobbet..men samtidigt ska jag vara glad för det lilla:D Så länge inga andra arbetsgivare är sugna på att lära känna mig bättre så får jag dra mitt strå till stacken på Shamrock.

Var förresten ute och åt med syster nr 3 och 1 i tisdags..(eller blir det syster nr 1 och 2..vet inte hur jag ska räkna) iaf Therese och Jessica. Har inte umgåtts mycket med Jessica de senaste åren..(eller typ aldrig) och nu har vi äntligen slagit oss själva i baken och tagit tag i det!! Vi gick till Babyl House och åt en exklusive middag med kycklingspett, pomme, tzatziki och grekisk sallad för otroliga 79 kronor:D Ölen är ju inte heller dyr så hela kalaset gick på typ 200 per skalle så det är ju inte mycket att gnälla för precis. Vi hade jättetrevligt och helt plötsligt hade det gått 4 1/2 timme och det var natt ute hihi. Men det var en himla rolig kväll även om jag fan vaknade upp mer bakis än jag varit på länge nästa dag och då hade vi inte druckit mycket alls...helskumt.Men men  min kropp är nog inte som alla andras.
Men tack fina underbara systrar för en jättekul kväll med mycket skratt och samtal och allt och inget!! Måste vi göra om snart!!  Over and out..for now.

Söta Jessica och jagTherese och Jessica

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2008-10-09 14:49:58 i Allmänt,

Här kommer jag skriva så ofta jag kan för att ni mina vänner och familj ska få en glimt in i mitt lilla, men ack så intressanta liv(tihi)  Enjoy!! OCH LÄMNA GÄRNA INLÄGG!!

puss puss Anna

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela