missimone

~long time no see~

Publicerad 2008-12-23 08:25:37 i Allmänt,

Är urdålig på att uppdatera..vet inte vad som har hänt..känner ingen ro att sätta mig o blogga om vad som händer i mitt liv. Kanske för att det är så ytterst lite:P

Nu är det julafton imorgon och min julglädje har försvunnit rätt så mycket..trist tycker jag. Vet ej om det är för att Rille nog har bestämt sig för att fira med sina föräldrar. Förstår ju honom, de firar inte så mycket annat än att äta julmat och dricka och umgås. Här hemma är det mer planerat..jobbigt för någon som inte är van. Det ska vara grötfrukost och Kalle och sen att man kan sitta i timmar med julklapparna och kommentera vad någon har fått. Inget ska stressas fram och sen avslutas kvällen med spel och glögg och bara mysigt. Jag ville så gärna att Rille skulle tycka om julen så som jag gör det..visst att det är onödigt med julklappar..för pengarna går bara runt och folk kan lika gärna köpa sina egna grejer. Men jag gillar numera att ge klappar och bryr mig inte så mkt vad jag får. Det är mest känslan att sitta med ett paket och öppna i skenet av julgranen..sen om det ligger ett paket russin där eller  vad som spelar liksom ingen roll, bara man har haft någon slags tanke bakom. Det är ju så himla mycket roligare att ge nuförtiden om man hittar något riktigt bra! Svårt att förklara..

Men jag vill samtidigt att Rille ska vara med sin familj på jul..det är ju det som är meningen..att umgås med sin familj..o både hans farfar och bror kommer och de ses ju inte så ofta. Man kan lätt bli självisk..Men jag åker till Rilles föräldrar på juldagen som vanligt..så lite får vi umgås iaf.

Visst att det blir bättre när det finns barn med i bilden..Ella ska ju nu inte vara med oss på julafton, vi ska ju till sthlm till helgen, men jag o therese är ju mammas barn och man blir ju som små barn runt jul. Man får en sån känsla i sig som man minns från förr..men nu vet jag inte vart den har tagit vägen.

Mamma är ju sjuk..något virus hon har haft ett tag..ont i kroppen. Hoppas hon känner sig bättre idag, det är ju en fullspäckad vecka med julafton, julgröt på juldagen hos bror Johnny o familj och sen åker vi till sthlm över helgen o träffar Madde o ella o roger. Inte roligt att vara sjuk då.

Känner mig oinspirerad..måste skärpa till mig..får gå ut o titta på den vackra kungsgranen i vardagsrummet o bli lite gladare:D Ska ner på stan o inhandla det sista...sen blir det hem o rulla köttbullar. Städa av det sista ska jag också göra...sen kommer therese hem efter fem och vi kan hjälpas åt med skinkan och lite annat smått o gott. Det blir nog bra det här ska ni se..bara julafton kommer o det rullar på. Är sjukt sugen på tomtegröt men jag får vänta tills imorgon bitti:D

Jag hoppas att ni som läser min blogg får en underbar jul..hur ni än väljer att fira.Huvudsaken att man får fira med sina nära och kära.

God Jul på er allihopa!!!

~aj aj~

Publicerad 2008-12-18 16:50:21 i Allmänt,

Har så himla ont i ryggen så jag dööör. Känns konstigt när jag andas och hade det inte varit för att jag varit hos läkaren och hon förklarat mig "frisk som en nötkärna" så hade jag fortfarande gått omkring och trott jag hade cancer. Jag vet varför jag har fått en släng av hypokondri...jag läser en blogg om en mamma som drabbats av cancer och det har fått mig att tro att alla kan gå omkring och ha cancer utan att veta om det. Har en knöl på låret också..det är säkert också cancer..eller så är det en knut som blev till efter all dans på Elins fest..det var då den kom iaf. Men vi människor tror ju alltid det värsta...

Annars är väl allt rätt bra..förutom att min bror riskerar att få sätta sig i konkurs..för dåligt med kunder(även om jag på brodyren haft himla mycket att göra) och sen kunder som inte betalar som de ska(himla stil!!!!) Hoppas verkligen att det ordnar sig för företaget..stackars stefan o alla de andra på jobbet. Tur att alla har akassa..för många får gå ner i tid också. Men med det system vi har nu sen borgarna kom till makten så får man ju inte ens jobba deltid. Antingen heltid eller arbetslöshet..bara att välja...*fnys* I den tid vi lever i nu så är det väl bättre att arbeta än att inte arbeta alls..inte många som har chans till heltidsarbete. Och jag jobbar hellre än att gå hemma. Fy vilken rolig jul det blir..sitta med näsan på ams.se och i telefonkatalogen. Men det måste göras och jag är inte ensam med alla nedskärningar som görs och allt folk som fått sluta sina arbeten och misst sin trygghet. Jaja..kan väl hoppas på att 2009 blir ett bättre år än som varit.

Jahopp lite tankar en vanlig torsdag innan jul...

puss o kram!!

~helgen~

Publicerad 2008-12-15 09:34:29 i Allmänt,

Fredags var det julbord på Palace med Rilles jobb och jag kan summera det som så: Sällskapet himla trevligt och maten inte bra..tyvärr:( Skrattade o dansade mycket och hade det jätteroligt! Kom hem vid ett. Lördagen väldigt seg och låg i soffan hela dagen och tittade på tv och ÅT!! haha.. Söndagen blev det jobb i fem timmar och sen hem och bara ta det lugnt.

Therese var ute på lördagen och fick en annan tjej att jobba åt henne på söndagen...var lite för bakis för att stå på jobbet...lilla therese. Men hon är i en liten svacka nu stackaren med ingen lägenhet o ingen pojkvän..men det sista är ju faktiskt bara bra. För hon förtjänar det bästa o det var han verkligen inte för henne. Han har betett sig så illa sista tiden så jag blir arg så fort jag tänker på honom. Fy alltså!! Sen kan det inte vara roligt för henne att bo i en kappsäck..men hon är ju alltid välkommen här men jag förstår att hon bara vill rå om sig själv nu och ta kontroll över allt igen...får hoppas det ordnar sig snart. 

Snart är det jul och julledigt. Blir lite stress till julafton med allt som ska ordnas och sen blir det att vara vid huset o arbeta också. Men det ska bli skönt att ha lite ledigt även om man är vid huset..för då kan man åka tidigt o komma hem lite skapligt än att sluta jobbet vid 19 o sen stressa hem för att laga mat och sen när man har ätit så ska man gå o lägga sig. Ska ju till Madde över helgen efter jul men sen är man ju ledig i en vecka till så då hinns det ju med en del. Önskar bara att Rille får tag i en container nu snart så man kan börja avlasta tomten från all skit nu också innan det fryser till rejält. men nu innan jul är det ju säkert kört.

Nej nu har jag inte tid att sitta här. Ska städa och äta och sen ner o ta kort till körkortet o sen iväg till jobbet. Den här veckan blir mycket jobb och jag vet inte om jag ska ut till huset ngt själv tis ons innan jobbet..får se om Rille kan ta fram lite saker jag kan göra ensam därute..ska prata med honom sen.

Ha det bra! Kram o puss

~Elin 25, Mormor till himmelen~

Publicerad 2008-12-10 12:51:55 i Allmänt,

I lördags var det dags för Elins 25 års fest. Hon hade bestämt sig för att ha maskerad och temat var FILM. Lite lättare att kunna välja och vraka då. Jag hade bestämt mig för att vara hippie..mest för att det var ett billigt alternativ nu i juletider. Min kostym gick på typ 40 kronor då jag inhandlade ett hårband för 10 och bindisar för 30. Resten lånade jag eller tog ur garderoben..så det blev billigt o bra. Therese hade ännu inte kommit på vad hon skulle vara då hon haft både en resa och ett uppbrott i tankarna. Så jag tänkte så det knakade och kom på att hon kunde vara Twiggy. Jag hade klänning och sen fixade vi bara lösögonfransar och strumpbyxor. Blev supernice:)

Vi kom till lokalen vid halv sex med Challe(Big Mama) och Zanna(pocahontas) och lokalen var verkligen jättefin och stor. Var verkligen roligt att se alla utklädda och vissa var roligare än andra. Elin var helt uppe i varv och jag som ordnade Rilles 30 års fest vet vilken nervpress det är för en, att ordna allt o se till att alla har det roligt och trevligt. Men bara maten är avklarad så brukar det ordna sig sen. Vi blev bjudna på tacos och middagen var himla trevlig med mycket skratt och prat. Sen blev det presentutdelning och hon fick en himla massa fina o roliga presenter. Sen blev det fika och mera skratt och en massa dans. Kan inte beskriva kvällen så mycket mer för det enda jag tyckte man gjorde hela tiden var att dansa och skratta åt alla och bara ha så himla roligt. Så härligt att vara med alla ens största vänner och bara vara så glad. En toppen fest med ett toppen gäng!!

När man stupade isäng sen på natten så fick jag för mig att klockan var 1 men vi åkte från festen vid 3..så himla roligt hade vi att tiden bara flög iväg. Mera såna roliga fester..det är ju hundra gånger roligare än att gå ut iaf.


               
Twiggy                   Hippie                   Tjejgänget

             
Easyrider           Magdansös      Fabbe               Discobrutta o
                                                                                      Tomtenissa
             
Rosa Pantern           Nina o Alice


Födelsedagsbarnet med Therese a.k.a Twiggy


Thihi:D


Weeeiii!!

              
Kärlek                   


      
Massa dans                           Sång o Kärlek

              
Puttar hon på Big Mama??            YeaH!!


Dansning och halsning:D hahah


         
Kärlek bland vänner

              
Puss darling             Foto experten


Kärlek bland syskon. Simultan blundning:D


En sista kärlekssång till födelsedagssystern:D



Så tack Elin så mycket för din kanonbra fest...har inte haft så roligt på länge!!

Dagen efter gick jag upp o låg o glodde på skidskytte i flera timmar..Therese vaknade vid 3!! Sen låg jag o tänkte på olika maträtter heeeela tiden så det blev både det ena o andra som slank ner och sen kom Rille vid 6 och hade med sig McDonalds haha.

Men nu är det en ny vecka med jobb och igår var vi på mormors begravning..den var himla vacker tycker jag och hade det inte varit för att jag visste att mormor ville gå vidare så hade jag bölat som en gris. Men nu tyckte jag det var himla vackert bara. Så nu har vi fått säga hej då till mormor....




Vila i frid Mormor...


Ta hand om er allihopa så hörs vi!!

Kram o puss Anna

~sömnlös i ektorp~

Publicerad 2008-12-05 08:33:40 i Allmänt,

Nej liten överdrift..jag har ändå sovit ganska bra inatt. Det är min söta lillasyster som har skickat mess under större delen av natten och berättat hur roligt hon har haft och hur bra alla spelningar har varit. Lite svårt att somna om efter varje mess men det har känts skönt att veta att hon inte ramlat över bord iaf...hönsmamma som man är:D

Nu har jag inte hört från henne på några timmar så jag hoppas de kom skapligt i säng så hon inte kommer må så dåligt som hon har en tendens att göra när det blir lite mycket. Men nog svårt att vilja somna när man är på en båt med 100% party och efterfester i varannan hytt:) Åhh skulle varit så kul att vara med..men känns rätt bra att vakna upp utan huvudvärk och bakismage:D Får spara det till Söndag istället:P

Ska ner på stan snart..sola sig lite och sen träffa Zanna på en fika och inhandling av Elins 25 års present. Sen blir det att trampa iväg till jobbet. Har inte kollat om det är frostgrader ute än..för då blir det fasiken bussen igen..igår kväll vid sju när jag skulle åka hem så höll jag på att frysa arslet av mig.Gud vad kallt det var!! Kanske för jag hade tunna strumpbyxor o kjol, men det låg fan is på vägarna och när bilarna bromsade så hörde man hur de slirade..usch läskigt. Kommer inte åka själv med bilen när det är halt på vägarna..läskigt om man skulle slira iväg av vägen(???)

Carin på jobbet ska ta med lite kläder jag kan titta på för lördagen också..hon hade klätt ut sig till liknande för några år sedan..kanske jag kan hitta nåt bra så jag slipper hyra det där lilla plagget jag hittade för 125 kronor. Känns dyrt för en dag liksom. Så då måste jag ringa henne på maskeradbutiken också. Känns lite dumt att inte hyra av henne för jag tror inte hon får så mycket kunder..men iofs är det väl inte mitt problem..men man känner sig ju taskig.


~världens underbaraste lilla syster...puuuuss!!~

                
~partypinglan numero uno~              Zanna ska jag träffa idag:)

Nehej nu ska jag göra mig iordning lite..uppdaterar mer någon dag..

Tjing!!

~inge chili~

Publicerad 2008-12-04 16:58:49 i Allmänt,

Blir ingen chili con carne..har ändrat mig..ovanligt anna. Det blir det superlätta ärtsoppa på korv..alltså den man köper som ligger i en plastkorv. till det serveras också knäckebröd och ost. Tycker jg var supersmart som kom på den lätta maten:) Åt visserligen det igår hos mormor men det är ju supergott så va faen.

Står på jobbet och har en jobbigt lång brodyr..den har redan hållit på i 20 min..pust pust..lång väntan mellan varje sats. Men de måste göras de också. Annars har det varit skönt på jobbet..man pular i sin egen takt och får saker gjorda. Lugnt och skönt är det också. Älsklingen jobbar idag extra länge vid huset..kanske åtta nio. Hade varit så himla mkt lättare om vi bodde vid huset..då kunde han ju jobba hur länge han ville om kvällarna o sen komma in o äta när han ville. Tror han tycker det blir lite lite tid efter jobbet, 3 timmar bara men hur ska han klara mer när han jobbar heltid också. Man måste ju få ha lite fritid också..det får ta den tid det tar. Han är så duktig min darling:D

Mår lite illa av hunger..de senaste timmarna har jag ätit en apelsin o en clementin. Orkade inte ta med mig något hemifrån..så nu sitter ja o fantiserar om mat..mmm

Längtar tills dagarna blir normala sen i huset o man kan lägga ner tid på att laga goda maträtter..pannbiff, lasagne, olika grytor och fisk med äggsås. Nu känns det aldrig som man har tid. Måste bli bättring sen..

Jaja lite tankar på jobbet..mest tankar om mat faktiskt.:) Jo just det Therese är nu framme vid terminalen..ringer o frågar mig hur man ska göra när man checkar in och om man får ha dricka med sig på båten. De ska tydligen inte äta ngn buffe så jag hoppas de hittar nåt ställe att få mat på. Sen ville de försöka boka frukostbuffen..men lycka till säger jag att komma upp den tiden om de ska festa så hårt. Men men de kanske inte ens har lagt sig då. Kul för lilla stumpan iaf..ska bli roligt att höra om allt imorgonkväll!!

Nej nu måste jag ta en till clementin:P

Ha det gott!!kram

~jul i vårt hus~

Publicerad 2008-12-04 09:52:31 i Allmänt,

I går kväll kom syster hem med 6 stycken julrosor:D Det var special pris på dem på hennes jobb. 3 för 39, helt otroligt så nu står det blommor överallt..måste komma ihåg att vattna dem bara:D

Min syster drar iväg på Das Boot idag!!! Gud vad roligt..värsta festen ombord på en båt och dansa till bl.a Infected Mushrooms:D Fast även om jag kunnat åka med jobbet o så så skulle jag inte haft råd. 800 spänn betalar hon o då vet hon inte ens om hon får någon buffe..(min syster är inte som mig..hon tar aldrig reda på någo i förväg..jag planerar i minsta detalj hihi)

Så hon kommer nog få roligt..bara hon är fit for fight till lördagen och Elins fest också..men det tror jag..min syster är ju bara snart 23 år..ung som en kyckling:) Men hon vet inte vad hon ska vara utklädd till...där igen att hon aldrig planerar...hur hennes psyke klarar av det..men men..vi får rafsa ihop nåt på fredag kväll när hon kommer.

Jo just det..vi bor ju med varandra igen..behöver inte gå in på detaljer men min syster är numera singel. Så hon invaderar mitt stökiga datarum..men snart kan hon nog komma hem till sin egna lght.Inte roligt att bo i kappsäck o i ett stökigt datarum. Men jag tycker det är superkul att hon bor här!!min söta syster...

Nehej..nu ska jag ge mig ner på stan och sola lite i snörusket..sen iväg till arbetet på fabriken..ingen rolig dag idag. Bara grått o trist. Längtar tills imorgon med idol o hemmalagad pizza. Idag ska jag äta blodpudding liksom..för andra dagen i rad..woohoo. Men jag gillar blodpudding..bara inte två dagar i rad. Så blir det när man kommer hem sent varje dag o inte orkar ställa sig o laga värsta maten. Får se vad jag luskar ut att göra tills ikväll..varm korv med bröd kanske.:P Nej det får bli chili con carne..det går snabbt o smidigt:D

Jahopp då hörs vi då!!

kram på er alla!!

~julstök~

Publicerad 2008-12-02 09:54:16 i Allmänt,

Jahopp då var helgen över o en ny vecka har börjat.

I fredags blev det julklappsshopping o spring på stan, sen kom Jessica(kära syster) förbi mig på en fika. Himla trevligt och det är inte ofta jag får besök:( Tur att jag hade städat ordentligt innan jag åkte ner på stan hihi:D

Skulle lagat fredagsmysmat men tiden bara rann iväg när Jessica och jag satt o tjattrade så jag ringde Rille och bad honom handla McDonalds..det är ju ändå fredag:D

Sen tittade vi på Idol som vanligt och rätt person åkte ut till slut...Johan. Visst han är gullig och söt för att vara 16 år men jag tror inte ngn människa orkar lyssna på den rösten en hel skiva..tyvärr. Sen hans fan där som blev helt tokig när han kom i närheten var ju också lite pinsamt..stackars tjej..hon lär ju bli veckans klipp på you tube..för det var ju riktigt pinsamt. Det är inte backstreetboys eller westlife eller nåt annat stort tjejband utan Johan...från Mjölby...

På lördagen åkte vi först en sväng till Coop..jag skulle handla lite dricka till kvällen( en månads uppehåll har gått bra och jag skulle kunna fortsatt längre, men jag måste ju få fira mitt körkort lite med god mat och vin:D) Sen sprang jag in på Coop och handlade ett par Uggs..ni vet skorna. De var ju inte de vackraste jag sett(inte för jag tycker uggs är vackra..mer fulsnygga) men dessa hade lite bredare o kortare skaft och det tycker jag är snyggare och sen kostade de bara 198 kronor..funkar väl iaf.

Sen jobbade jag i fem timmar så kom rille o hämtade mig o vi åkte till hans föräldrar. Tippade gjorde vi också och jag fick faktiskt 8 rätt o rille bara 7 hehehehe..spelar ingen roll att man vinner pengar, bara man slår rikard hihi. Fast det är roligare o titta när man har tippat..sen smakade ju min julcider rätt gott också:)

Åt god mat, kyckling med egen gjord pommefrites, sås och sallad. Någon grillad sparris med västerbottenoströra också, himla smarrigt. Sen blev det lite vin till det. Satt och pratade med Rilles mamma Agneta i flera timmar och det var himla trevligt. Slutade dricka i tid(skulle ju köra dagen efter) och somnade innan elva.

Nästa dag var ja lite nervös...jag kände mig inte bakis men man vet ju inte hur lång tid det tar för min kropp att förbränna alkoholen..o jag vill ju inte åka dit för ratt fylla det första jag gör..men jag kände mig ok. Hade det inte varit för jag hade massa planerat så hade jag lämnat bilen hemma..bara för att vara på den säkra sidan. Läskigt att inte veta och varför chansa liksom??

Hämtade  systrar o Jocke och åkte hem till mig och började baka. Therese var lite för bakis..(lång blöt natt ute) så Nicke kom o hämtade henne..synd men man har alla festat lite hårt någon gång. Så då var det jag , jess o jocke kvar. Himla trevligt att baka ihop och lussebullar är ju roligt att göra och det blir ju så gott!! Pepparkakor kan jag nästan köpa nästa gång för det gick inte så bra för mig. Men det var trevligt att umgås o det är det viktigaste:D

         
Thess o bakismat:D               Jes o Jocke fixar degen

         
Jocke expert på peppar         Våran grande deg:D
kakor:D




Titta vad duktig Jocke var...se om ni kan se bikini bruden:D haha

Så jag fick säkert i mig en 5 lussebullar på söndagen haha..så jäkla gott alltså..men det är jul nu o det finns så mkt gott att äta. Ska idag väg på en långpromenad..ska hem till mormors lght i Lidaleden och hjälpa mamma och städa o packa. Sen ska vi köra grejer till returpunkten o hem till mamma..så det blir full rulle både idag o imorgon.

Har tänkt på att jag skriver så jävla långa inlägg och det är nog just för att jag inte skriver varje dag. Har så himla svårt att vara kortfattad men vill så gärna vara det. Bara skriva några rader liksom. Ska försöka skärpa mig...för t.o.m jag blir trött av att läsa det här tjattret. Ska bli bättring.

Hörs imorgon då:D

kram o puss!!

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela