missimone

~åla o kråla hela dagen~

Publicerad 2011-04-29 15:20:55 i Allmänt,

Nu har vår lilla tjej blivit ännu ett steg större, hon har börjat förflytta sig på golvet..eller rättaresagt var man än sätter ner henne. I soffan går det nästan fortare, men det är väl mjukt och en massa bra ställen(mamma o pappas kroppar) att klättra med:) Det hände från ena dagen till den andra,,,innan har hon cirkulerat och backat och snurrat runt på golvet. Sträckt sig med armarna när hon vill nå saker, men så på påskdagen så använde hon benen o tog sig fram flera meter:) Såklart var kameran uppe o filmade. Blir ju nästan så man får tårar i ögonen när det kommer små framsteg även om jag ser detta som ett stort:) Min duktiga lilla tjej!!

Har även lösenordsskyddat bloggen nu som ni nog vet eftersom ni inte kommer in annars haha..:) Har skickat till många på facebook och några får jag messa till som inte har fb och jag gjorde detta för jag hade fått en konstig kommentar om att bebisar ska vara nakenfisar från de är små, skrivet med barn svenska av en person jag inte vet vem det är på ett sätt som jag fann otäckt. Kanske helt harmlöst men jag tar det säkra före det osäkra o tänker nu bara ha vänner o familj som läser o tittar på bilder på det finaste jag har:) Så vet ni ngn som läser men inte har fått lösenordet så kan ni ju dela med er. Jag litar på er:)

Påsken har varit också, blev jättemys att ha darling hemma. Han har hunnit med att fixa lite på tomten med altanbygget och vi har hunnit vara mkt i solen och darling byggde ett solskydd till lilla hjärtat så hon kan vara ute när solen är som värst. För sitta med tröja o långa byxor när det är 25 grader ute känns inte så kul. Så hon har suttit därunder med sina leksaker i sin solhatt o haft det jätteskönt:) Så har mamma o pappa kunnat steka sig lite o bara haft det skönt. Så en underbar påskhelg blev det pga vädret mycket också förstås. För på påskafton var ju bror o Felicia, mormor, farmor, moster THerese o Rikard här o åt gott o busade med de små. Vi hade knytkalas o det blev ju riktigt lyckat. Så slipper den som har kalaset stå o stressa ihjäl sig i onödan:)

I tisdags åkte vi äntligen ut till Elin o Pierre i Luddingsbo och tittade in deras bygge och deras fina skapelse, Nova:) Så liten o pluttig även om hon vuxit mkt sen hon föddes både på längd o vikt.Minns ju själv vilken mardröm det var att Noomi Li inte gick upp, så det är himla skönt att det gått bra för Nova även om mamma Elin haft det jobbigt. Man glömmer så fort hur små de är i början och man blir ju helt salig på ett sätt. Visst att man minns känslan när de är så små o ser fram emot att få vara med om det igen men det är ju mycket roligare nu när de är lite större som Noomi Li och även fast jag håller fast vid att man inte ska längta efter att de blir större för tiden går fort nog som det är så har man ju mer roligt med barnen när de blir små personer:)

De bor jättefint därute och har byggt så fint med stora glasfönster som vetter ut mot sjön och en underbart fin hall(en grej jag saknar i mitt hus) Man får sån inspiration när man ser folks hus..åååh så här vill jag ha!! Men sen kommer man hem och är väldigt nöjd ändå med hur man har det. Det finns lite småjusteringar såklart,smartare förvaring bl.a men i helhet väldigt nöjd:) Det är ju vår lilla pärla liksom. Och nu när altanen är på g så kommer det kännas helt underbart:) Tillbaka till E o P...både jag o Rille blev helt uppfyllda av energi när vi kom hem, så himla fina människor och jag älskar när man träffar personer som ger en sån positiv energi, som fyller ens själ med glädje,de är genuint fina människor och jag hoppas vi kommer ses oftare framöver. De ska ju komma o inspektera vårt hus när altanen är klar. våra helger o rilles framförallt är ju bokade ett tag framöver med altan och sånt o det är nog bättre i Nova synpunkt att de kommer på en helg så det inte blir så sent:)

När jag hade varit hos Elin o Pierre så ställde de ju lite frågor om hur Noomi li var när hon var liten, så som man gör när man själv precis fått barn och jag kände att jag glömt lite hur det legat till, blev osäker.Så då är det ju toppen att ha en blogg man kan gå tillbaka i:) Tydligen så började Noomi Li sova i egen säng när hon var lite mer en två månader och i eget rum var nu i början på april.Känns ju som hon sovit hos sig hur länge som helst, men ni ser man glömmer fort o lever mkt i nuet när man har småbarn:) Sluta äta på nätterna var i december o amningen slutade jag ju med i början på november. Men det har jag koll på för jag vet att hon var två månader när jag var tvungen att sluta. Den tiden har man också förträngt, hur jobbigt det var med maten. Nu äter hon ju så bra, all möjlig mat. Har börjat med 8 månadersmat nu lite tidigare o det går jättebra. Ibland är det någon ärta som hon inte får mos på som slinker ur och matningen tar ju ganska lång tid nu för man ska ju tugga sönder allt med sitt tandlösa tandkött:)

Kollade även in bilder, hur hon utvecklas. Jag har ju alltid såklart tyckt att hon varit världens sötaste bebis,o jag minns hur min svärmor sa till mig att som mamma så tycker man ju alltid att ens bebis är det finaste som finns o om jag mindes hur vi satt o kollade på nyfödda i nt och kunde fråga oss"hur kan de sätta in den bilden på barnet" med underton att jag inte alltid lägger in bilder på Noomi som kan uppfattas som jättesöta.Då förstod jag inte riktigt vad hon ville ha sagt...fnys typ, men nu i efterhand så kan jag erkänna att vissa bilder är till för en förälders öga haha:) För i början innan Noomi la på sig bra med vikt så ser det knappt ut som hon..ett spinkigt blekt penntroll som är det skruttigaste jag sett. Vackert skruttigt men nu när hon har blivit en mullig liten gosbomb så är det ju skillnad:)

En bestämd tjej som ska ha sin vilja igenom har vi fått iaf..gud vad envis hon är:) Inte att hon skriker eller är gnällig oftast men hon visar med kropp och utrop att här är det jag som bestämmer!! Så det är bäst för oss att sätta ner foten direkt. Är vi riktigt bestämda så kommer ett litet ilsket besviket pip men det går så lätt att skämta bort eller distrahera med ngt annat. Så voine voine hur kommer detta gå??:) Men hon lyssnar på NEJ!! o Ajja bajja..tar bort handen eller backar lite med gåstolen, men sen i nästa sekund så provar hon igen. Men huvudsaken att hon lyssnar ett tag haha..det enda som är synd är att hon inte lärt sig att tyda mammas förtvivlande smärta när hon får tag i mitt hår med sina starka nypor..då skrattar hon bara. Men jag tjatar på o säger till på skarpen så lär hon sig väl förhoppningsvis;)
Altanbygge då..ska försöka lura ut svärmor..*blink blink eftersom hon läser detta* nästa helg så att jag kan hjälpa darling med bygget:) Hon ska ju vara barnvakt på min fest, så hon vill nog ha lite tid med Noomi nu innan så att de kan bonda lite mer:)

Noomi har ju börjat bli lite mer mammig..förstår att det är en sån ålder nu. Kan bli ledsen om jag går iväg o hon inte ser mig..o vill helst vara i min famn, även fast andra går bra en stund speciellt mormor o therese så kollar hon alltid vart jag är. På kvällarna strax innan välling i soffan vill hon helst att jag har henne och om darling ska lägga henne för natten så kan hon bli ledsen när de går mot sovrummet och är som sagt mer ledsen när han lägger ner henne. Men hon måste ju veta att pappa duger lika bra o är en trygghet han med, så jag tar inte över eller så för då blir det ju helt fel.Hon har ju börjat säga mamma mamma mamma om hon är ledsen eller vill ha uppmärksamhet ..jag väljer att tro att hon ropar på mig hihi även om hon säkert inte vet vad hon säger..även om det skär i hjärtat när det är dags att sova o hon är lite småledsen..men då går jag bara in, lägger henne tillrätta och klappar lite på ryggen så hon ser att jag finns där o går ut direkt igen o då kan hon somna in. Händer ju inte så ofta, då hon faktiskt är superduktig på att somna in själv.Men ibland så..

En liten glad, härlig men som sagt bestämd tjej som jag verkligen älskar att spendera tid med:)Hon är så rolig nu och man kan ha små konversationer med henne där ingen förstår varann och busa o dumma sig och hon blir helt till sig:) Man kan ropa på henne nu o hon kommer,antingen i sin gåstol eller ålandes. Det enda är ju att hon blir lite uttråkad fort och vill ha fart o fläkt så att sitta o mysa i soffan går ju inte om det inte är välling o sovdags. Nej det ska faras o flängas o lekas o hoppas och krypas och busas. "men kom o sätt dig här hos mamma o kramas lite" då slingrar hon sig som en liten orm o ska vara överallt men utom mammas knä:)

Har också märkt att hon gärna vill vara med överallt nu..från vanlig människohöjd..inte sitta nere på golvet eller i gåstolen o glo..där finns ju inget intressant. Står man vid spisen ska hon upp och titta o helst slänga sig med världens fart ner mot grytorna o stekpannor..så nu gäller det att hålla ett fast grepp:)Att ligga ner är ingen höjdare heller och är vi vid blöjbytet så får hon sitta så mycket som möjligt för annars ligger hon inte still. Samma med påklädning o smörjning av kropp i soffan, det är tamejfan omöjligt haha..hon ligger aldrig still!!:) Skulle försöka ge mig på igen att klippa lilla luggen på hjärtat..men det är ju typ omöjligt nu..darling fick hålla ett stadigt grepp om huvudet, men det gillas inte.Skrik och tårar och stark som attan är hon ju så darling sa det att om jag ska kunna hålla så hårt som behövs för att hålla henne still så går hon sönder...o det vill vi ju inte...så jag får väl inhandla lite mer hårspännen nu:)

Men bara den grejen när ens barn smilar åt en...alltså ens hjärta sjunger symfonier..nu när det är ärligt o stort och med en busig ton av ett litet miniskratt efteråt..hon kluckar ju mest hela tiden för sig själv o till saker hon ser eller gör:) och när man t.ex kommer in efter sovstunder o säger "nej men hej mitt lilla hjärta" o hon smilar så stort då sjunger det i ens mammakropp:)När man busar eller kittlar henne o det där härliga barnskrattet kommer o hon klappar en på huvudet efteråt o tittar en i ögonen o ser så glad ut då är man störst i världen. Jaaa gud denna kärlek...trodde väl aldrig att man skulle få bli nykär igen men tji fick man:) Får väl se hur jag låter när hon blir större o trotsåldrar o annat jobbigt kommer...men nu är jag på smekmånad.

Darling o jag firade 5 år igår...Grattis grattis till oss..vi klarade det utan större besvär...lite svajigt vissa stunder såklart, men vår existens består med tålamod och styrka från oss båda...o en massa massa kärlek såklart. Jag tror vi båda lär oss av våra misstag o försöker bli det bästa vi kan vara..vi ska ju leva hela livet ihop förhoppningsvis o då kan vi ju inte vara perfekta redan nu;) Firades inte nämnvärt..darling hade ingen koll som jag visste efter mer än fem år ihop haha..brukar gå om jag påminner honom några dagar innan, men vi hade redan bestämt att fira oss ordentligt i sommar sen..men visst ett litet sms hade väl varit trevligt, men istället ringde han o pratade om att han fixat grejer till altanen men iofs är inte det kärlek om något så säg;)

Så vi har det bra, vi här bak i bilen..vi rullar på helt enkelt...känns jättebra o kärleksfullt mellan oss båda och det är ju huvudsaken..vi är bästa kompisar men samtidigt kära...så fort förälskelsen tar slut då blir det ju bara kompisar avv det hela och både darling o jag är väldigt kärleksfulla o ömhetsbehövande personer och det skulle inte funka då..Vi måste dock bli lite bättre på det där att överraska och planera lite saker på tu man hand för varandra nu när man har barn...Men det får bli lite bättre nu i sommar...gå ut o äta o så, barnvakt är ju inga problem då vi har flera som gärna ställer upp:)

Vet ju att det finns många som vill ha barn tätt..vissa för att de vill ha det gjort och kommer ur bebisstadiet fort, andra för åldersskillnad på syskon och det finns säkert miljoner mer anledningar, nej nu överdrev jag men det finns ju fler iaf varför man skaffar sina barn tätt. Jag har inget bebissug whatsoever, o jag tror på ngt vis att kroppen o hjärnan säger till när det är dags..då börjar det nog suga i livmodern;) Men det är väl samma med ettan som tvåan att man inte vet att man är redo förrän man sitter där, men att bli gravid nu snart o få en till innan Noomi Li hunnit bli två känns apjobbigt och just nu skulle jag inte kunna glädjas om det blev så..accidents can happen...Jag skulle ju såklart glädjas o tycka barnet var helt underbart när det väl kom men innerst inne, under graviditeten så skulle det inte kännas rätt. Det får inte gå för lång tid, men nu vill jag ha tid o njuta av mitt lilla hjärta och ha tålamod o kärlek i överflöd för henne.

Det är stoooooor skillnad på ett o två barn och jag känner mig inte mogen för det på långa vägar...sen vill jag säkra min framtid lite innan nästa kommer..ska slåss med näbbar o klor för att få mig ett jobb eller utbildning som gör att vi får lite mer trygghet. För såklart så kommer klumpen i magen fram när jag tänker på att jag är arbetslös efter detta. Nu är jag mammaledig och sen är jag arbetslös...känns inget vidare....visst jag har arbetat hela tiden sen jag kom hem från spanien 06, men det har varit på 4 ställen..känns inget vidare...stabilitet o trygghet är vad vi strävar efter i höst...o finns det inga jobb att finna, så får jag sätta mig i skolbänken för att kunna få jobb lättare. Men jag tänker ta en månad till där jag inte tänker på det...sen ska jag börja ta tag i min framtid.

Har jag ordbajsat klart nu?? Jag tror det, får lämna lite till nästa gång:) jo just det, imorgon drar vi till syster i sthlm för mys och lek:) Ska bli superkul, hoppas nu att vädret håller i sig.Blir antingen en tripp till skansen eller en lång promenad o fika vid vattnet där de bor. Får se vad lusten säger imorgon:) Så ikväll ska darling fixa med altanen och jag o Noomi Li ska sätta oss ute, hejja på pappa och sköta grillen:) Jag är lite ojämställd när det gäller grilla, tycker det är mansgöra om man får säga så..det är ju lite manligt att stå vid grillen, men nu tycker både jag o darling att det är dags att kämpa för lite mer jämställdhet i hemmet o då ska jag lära mig. Vi börjar lite smått med en billig flintastek för 29.90 kronor kilot, så kanske i slutet av sommaren att jag ger mig på entrecôten;)

Nej lite bilder för ovanlighetens skull;)
Ni får tänka er att hon säger Iiiiiihhh samtidigt;)
Påskafton, underbart väder o fint sällskap
God mat och härliga kusin vitamin kom också...
Leker inte gärna med varandra än..de snor bara varandras leksaker:)
Härligt eftermiddagsmys med mamma o pappa
Ännu en dag med härligt väder o mys i solen
Mormor följde med o badade...svårt att fota..ska försöka nästa gång igen:)
Finisarna Elin o hennes lilla Nova
Hann träffa kompisarna, mormor o moster i veckan
En avslutningsbild på ett majskrokstroll:)


Ha en underbar helg allihopa!! Puss o kram

~påskelispåsk~

Publicerad 2011-04-22 11:01:19 i Allmänt,

Oj vad tiden gått, har ju inte uppdaterat på hur länge som helst.Ork, lust,tid eller inspiration har inte funnits tyvärr även om jag har haft en liten vilja varje dag. Skulle mina inlägg ta en kvart att plita ihop, eller t.o.m en halvtimme så hade det ju varit hur enkelt som helst att få ner lite tankar och händelser.Men det tar sin lilla tid, så nu passar jag på medans lilla hjärtat sover och darling är hemma på påsklov;)

Konserten med underbare Håkan H gick av stapeln i helgen som var och konserten blev precis så medryckande som jag förväntat mig. Måste ju erkänna att jag saknade lite låtar, mycket var ju låtar som jag inte lyssnat in mig på, men han är en sjujäkla underhållare o då spelar det inte så mycket roll om man kan låtarna eller inte. Men såklart att allsång är sjukt mycket roligare;) Hade en jätterolig kväll med syster o fick även träffa några andra av mina vänner. Kvällen slutade på Bishop och det kunde man kanske varit utan...Kan väl säga så här att flaskan med Malibu som syster handlat var god, för god!!;)

Vaknade upp till en underbar morgon kl.8 och kände att jag typ inte kunde somna om..men jag var ju hemma hos syster och till slut slocknade jag igen o vi vaknade igen vid 11 och att ha fått sova i 9 timmar när man är småbarnsförälder och bakis är få förunnat så jag mådde som en prinsessa:) Sprang ner till kebaben direkt när de öppnade och sen kom darling o Noomi Li upp till syster vid ett. Direkt ut i solen och gick på en 2 timmars promenad och det enda som störde var att man var väldigt uttorkad o man inte riktigt kunde släcka törsten hur mycket man än drack:) Så tack syster igen för en rolig kväll men nu får det dröja länge igen tills man tar en redig fest.

Den här helgen är det påsk..vädret i veckan som varit har ju varit i snitt underbart och jag o Noomi har hållit oss ute mycket. Om det inte varit promenader så har vi tagit med oss filt och leksaker ut på uteplatsen o suttit där i solen. Vi går ut på eftermiddagen då när solen inte är lika het och solen värmt upp luften precis perfekt. Igår träffade vi syster på en fika på Fräcka F och sen blev det promenad bort till Folkparken där Noomi Li fick gunga för första gången. Babygungorna är lite stora för henne än så man fick hålla i lite så hon inte skulle ramla ut ur något benhål men hon smilade som en galning och var så himla glad:) En gång i rutschkanan blev det också, men det gick nog för fort så hon inte uppfattade att det var roligt:) Kommer senare i sommar försöka ordna hit en liten sandlåda och kolla efter någon gunga hon kan ha så man inte behöver åka in till stan varje gång. Men det är så roligt med henne nu, att man kan hitta på mer saker och hon ser ut att uppskatta det på annat sätt.

Så på lördag blir det lite påskfirande här ute. Det blir vi, farmor, mormor, moster Therese o Rikard, Morbror Stefan och Felicia. Lite enkel påskmat i knytkalasform då jag inte pallar att stå o göra allt själv och lite mys såklart:)

Noomi Lis utveckling de här veckorna då...hmm..Hon pratar mer..mest hela tiden...Skrattar gärna för sig själv..skrattar även spontant när man pratar eller busar med henne..skrattar åt sina leksaker eller skrattar åt sig själv. En glad skit helt enkelt. Gnällig blir hon oftast när hon antingen ser att man håller på o fixar mat, även om hon sekunden innan inte hade en tanke på mat eller när hon blir uttråkad. Ligga i gymet för länge är inget roligt då hon vill upp o röra på sig. Gåstolen är ju numero uno:) I soffan vräker hon sig fram som en virvelvind och ska över allt och bort till allting. Men på golvet så vänder hon sig mest omkring eller backar. Men jag ser att viljan o de små framstegen är där. Men det får ta den tid det tar. På ett sätt är det ju rätt skönt att hon oftast är där man sätter henne:)

Inga tänder så långt ögat kan nå men hon ska bita på allt..hon gillar sina skor som har gummisula som hon drar längst tandköttet, så jag vet inte om det kliar??Men hon har ju alltid haft saker i munnen så inget konstigt där egentligen.

Maten funkar bra, men det har den ju alltid gjort. Hon älskar mat min lilla tjej även om hon är lite kräsen om vad för mat det är. Ibland kan jag bli tveksam om jag ger henne för lite..inte för lite för hon går ju upp i vikt, men jag tror att hon skulle kunna äta mer. Hon verkar gilla att äta bara..svårt att förklara, för hade jag haft ett barn som var gnälligt o verkade hungrigt ofta så skulle jag ju höja maten men hon är ju nöjd. Det är bara när man sitter där och maten är slut o hon kanske ropar till då men sen är det ju glömt nästa sekund så då borde det ju inte vara någon fara.Vällingen blir hon nästan alltid arg när den är slut, men det tror jag mer är snuttgrejen hon gillar, för nu tar ju vällingen slut fort eftersom hålet är så stort. För hon kan sitta o snutta på flaskan när den är slut o vara nöjd. nej jag ska sluta tvivla på mig själv..ett hungrigt barn skulle ju visa att det var hungrigt. O jag vet hur Noomi är när hon är för hungrig..helt hysterisk helt enkelt;)Och hon går ju upp som hon ska, det är ju huvudsaken:)

Så långledig helg för hela familjen..åhh så mys. Älskar när darling är hemma:) I helgen väntar lite röj på tomten inför altanbygge, städning hemma, promenader, grillning o myyyyys:)
Just det, babysimskorten har kommit..bättre sent än aldrig..Som jag befarade så ser Noomi halvt skräckslagen ut på sina undervattensbilder..någon som blev okey och de över vattnet var hon supergullig på. Så jag o darling får sätta oss ner o tänka ut vilka bilder vi vill ha. Kostar ju skjortan tyvärr så man får tänka länge o väl, men något kort vill man ju ha såklart:)

Har även anmält Noomi Li till nästa termin på simmet, för en lyckligare unge har jag inte sett som när vi gick till badet i tisdags efter två veckors uppehåll. Kunde knappt hålla kvar henne i famnen då hon slängde sig mot vattnet och när vi väl kom i så var det plask o tjo o tjim o man blir glad i hela kroppen när man ser henne så lycklig:) Dyken vi gjorde gick också jättebra både från bassängkanten o ett vanligt dyk. Hon har nog släppt rädslan från när hon träffade "monstret" under vattnet;)Kostar ju lite, men jag känner att det får vara värt det..hon fyller ju år i samma veva så det kan hon ju få av oss:)

Altanbygge framöver...vi ska ju till syster M i Sthlm nästa helg o jag vet att darling hellre hade varit hemma o fixat med altanen men vi får jobba extra mycket resterande helger fram till min fest i början av Juni.Vi måste räkna lite på hur mycket vi kan fixa nu också..vi har nog bestämt att försöka bygga klart baksidan också, för där är ju solen från 15 ungefär och på framsidan försvinner den runt 17.30 nu, blir lite senare om någon månad för att sen bli tidigare igen;)..eller allra längst ner är den kvar men den närmsta delen här blir ju fort sollös:( Var bättre med förra huset för det var ju lägre, men nu har vi ju ett nytt högt hus o då blir det ju lite så tyvärr. Men bara man har någonstans att sitta o njuta av kvällsolen så spelar det ju ingen roll. Man kan inte få allt här i livet;)

En annan tråkig sak är att svärfar har råkat ut för en olycka i Thailand med sin moped, ligger på sjukhus med 7 brutna revben, brutna ben i armar, brutet nyckelben och punkterad lunga:( Visste inte att det var så mkt först för han ville väl inte oroa oss, men imorse så ringde han igen o berättade...Såååå skönt att det inte gick värre..men han skulle ju kommit hem idag så nu får han ju vänta tills han blir bra nog att flyga. Sänder massa styrkekramar. Så typiskt nu när det är hans sista tid i sverige innan flytten, då vill man ju hinna ses lite.Men han är nog av lika segt virke som sin son o repar sig snart.

Min pappa var även med i Vem vet mest igår...har kanske inte berättat det men har så gott som noll kontakt med min pappa för orsaker jag inte orkar ta upp här. Så jag har inte sett honom på år o dagar..var himla nervös innan o hoppades att han skulle klara sig bra. Han ser mycket äldre ut än jag minns honom och jag tror han var nervös och fick inte fram svaren som han velat. Precis så skulle jag också blivit om jag var med i vem vet mest, det är en sak att sitta här och kunna, men i tv på tidspress så skulle jag få total blackout. Huvudsaken att han klarade sig till andra rundan. Så det kändes väldigt skumt o konstigt att se honom och såklart tänker man ju att det är sorgligt att saker är som de är, de kan man inte sticka under stol med nu när man själv fått barn. men han har gjort sina val i livet och jag har gjort mina.

Nej nu orkar jag inte sitta här även om jag vet att uppladdningen av bilder är kvar..pust...Sen blir det dusch o familjehäng;)

Ser ni ankstjärten;) Bus o highfive med pappa



Hade öppet hus för alla vänner o barn förra veckan:)


Biter på allt och är en glad skit!!



Skjutsar in mig till syster o Håkan..glad men lite ledsen att lämna mamma;)



Härlig kväll och underbare Håkan!!


Bakispromenad i det underbara vädret med sin underbara familj:)




Välling strax innan utgång

Äter både hajar o sköldpaddor;)



Hej hej!!



Mellisstund i det gröna;) Busar med katten



Så här glad blir jag av att träffa moster:)



Lite mys i solen innan den försvann..

Ha det bra tills vi hörs igen, hoppas det inte dröjer lika länge!!;)

Puss o kram, Anna

~majskrokskladd~

Publicerad 2011-04-12 16:15:52 i Allmänt,

Köpte majskrokar igår till lilla hjärtat...håller henne sysselsatt en stund men det blir ju som klister överallt!! Försök tvätta av tuggummi av en 7månadersbebis ansikte...inte det lättaste. Men lite snacks ska hon ju få ha, men max en om dagen:) Kände mig även duktig igår då jag ställde mig o gjorde egen barnmat till henne...tog en halvtimme och då fick jag ihop 9 portioner för cirkus 35 kronor. O då menar jag Noomi portioner, hon äter ungefär 100 gram(en halv stor burk) varje gång. Det blev kokt torsk i lagerblad o kryddpeppar, potatis, morötter o dill, med äkta smör och grädde. Fick en liten smakportion igår och det togs emot med glad min:) Blir ju såklart osäker på att hon inte får i sig det hon ska, men jag tror jag fick med det som ska vara.Nästa gång ska jag nog köra i lite broccoli också:) Sen tog jag ju inget recept så jag blir osäker om mängden kolhydrater mot proteinet blir för mycket, men jag tror ju att hon överlever iaf;) Så jag fick ihop 5 dagars mat kanske ungefär 20-25 kronor billigare så det är ju inte så stor skillnad pengavis, men nu vet jag ju att hon bara får i sig bra saker och inga tillsatser så det känns ju jättebra!!

Tror jag ska prova och göra köttfärssås själv också med morötter o lite fullkornspasta, men jag väntar nog till hon är 8månader iaf..hon gillar ju inte burkmaten som smakar eller påminner om köttfärssåsen som finns, tomaten jag inte tror hon gillar, för jag har köpt kyckling som påminner om den och den gillas inte heller. Så all fisk och kyckling med rotfrukter är vad hon äter...jag har provat att ge för att vänja henne, men det är inget roligt att mata någon som blir ledsen av att hon tycker det smakar illa.

Idag blev det inget babysim..tydligen var det ngt fel på bassängen o den höll för låg temperatur.Tur att jag fick reda på det genom facebook när en annan tjej skulle gått tidigare så man kunde ringa o kolla så man slapp ge sig iväg i onödan. Visst vi bor ju nära men det finns ju de som åker från Åby och Krokek o det känns ju inte så roligt att de inte hör av sig till en. Men det blev en bra dag ändå..först gick jag och Noomi Li ut i det då vackra vårvädret på en timmes lång promenad och sen kom Sofie med Mira, Jenny med Meya, Charlotta med Alfred och Zanna och Vilgot:) Så det har varit full rulle här hemma och jag verkligen ÄLSKAR när vi träffas alla. Mycket snack o så har barnen några att leka med och lära känna varandra ännu mer. Lite synd för Mira, hon är ju 3 o ålderskillnaden är ju lite stor just nu hihi,men hon är duktig på att roa sig och verkar inte lida. Stor tjej hon har blivit nu...sååå söt och så roligt att få träffa henne oftare nu också:)

Noomi höll sig vaken tills sista person åkte vid halv tre, försökte söva henne innan men hon blir så uppspelt när det händer saker omkring henne så det gick inte:P Men när hon väl somnade så har hon nu sovit i en timme...hoppas hon sover en stund till så hon är pigg o glad resten av kvällen. Har ju flyttat in henne i sitt rum nu. det gjorde vi förra onsdagen..det har gått superbra. Jag har inte haft separationsångest som jag trodde, även om jag är van o vakna ibland på natten så första nätterna när jag inte hörde något så kunde jag trippa upp o kolla till henne o passa på att gå på toa. Men nu de senaste nätterna har jag sovit hela natten. Så på 6 nätter har hon haft en natt när hon vaknat till två gånger så jag fått gå in. Så jag är superglad att det gått så bra. Hoppas att det håller i sig. Så nu sover hon mellan 19-06.40 ungefär. Kan få gå in vissa morgnar vid sex o vända på henne o ge nappen så att det blir att sova en liten stund till, för klockan sex kan man ju inte gå upp!!!:):):) Men jag tror ju tyvärr att hon vaknar till då just för att darling åker iväg till jobbet då och för ju lite oväsen. Vi får se hur det blir i helgen när vi inte behöver gå upp tidigt om hon kan sova i sträck till strax innan sju.

Att gå upp klockan sju, kunde jag i början kännas var alldeles för tidigt då man var van att hon sov till nio. Men nu tycker jag det är en toppen tid att börja dagen på. Dels har ju hon fått sova sina timmar, och jag med för den delen som väldigt sällan lägger mig senare än 22. Jag är ingen nattmänniska..inte ens darling även om han försöker vara uppe lite längre på helgerna så värderar jag hellre dagtiden och att få lång sömn på nätterna.Sen är det klart att man inte är så pigg på kvällarna om man går upp mellan 6-7 varje dag.Så jag klagar absolut inte utan mer praise the lord att vi har ett barn som sover på nätterna och alltid har gjort.Men allt kan ändras, hör ju om att sovrutiner blir pannkaka för vissa under vissa perioder och såklart man vet att det kan hända en själv. Men vi lever i nuet nu.

Har även ändrat i matrutinen..hon får nu mat två gånger om dagen istället för en, en gång vid 11 och nästa gång runt 17.30.Just för att på dagis så kommer de äta mat runt 11.30 och sen ska hon ju börja äta med oss också. Vi har under ganska lång tid nu alltid ätit när hon har gått o lagt sig vid 19.Men jag känner att det blir sent för oss också, bättre att försöka få in middag vid halv sex för framtiden. Och sitter hon med oss o äter får vi in den rutinen också o så blir det ju lagom med bad o läggning strax efter. Så det känns bra:)Så gröt blir det bara på morgonen nu, o sen två mål med välling. Som vanligt är det mina goda vän C som har fått mig på andra tankar med matrutinerna och oftast har hon ju rätt, så det här känns jättebra. Visst det blir dyrare med mat istället för gröt men samtidigt tror jag det är nyttigare om råvarorna är bra och sen är det ju faktiskt roligt att börja göra egen mat. har ett kycklingrecept jag ska prova också:)

Mycket prat om Noomi Li, i helgen har vi fått lite gjort också, eller mest darling. Han och Fredrik rensade ur uthuset o fick jättefint därute.Slängde två fulla släp med skräp och jag rensade ner 7 gamla kartonger med minnen o annat till 1 ½ kartong..kändes skönt:) men också roligt att gå igenom, fanns ju dagböcker från länge tillbaka..brev..dikter och historier jag skrivit när jag ville bli författare:)

Så snart kan vi börja bära ner saker från loftet här inne dit ut så att vi kan börja göra klart där uppe. Ska ju dit lister bara, sen möbleras såklart. Nu först blir det väl filmhörna med filmduk, ska bara hitta någon billig o bra soffa upp dit. Vi har ju lite möbler hos rilles mamma, men hon har fått så fint nu med dem att det vore synd att ta tillbaka dem just nu, och på blocket har man ju alltid fyndat;) Men i framtiden blir det master bedroom däruppe, har lite tankar om hur jag vill ha det.Men så länge barnen(barnet) är små(tt) så bor vi här nere.

Nu är det snart nedräkning till Håkan H!!!Åh vad jag ser fram emot lördag. Går ju inte ut så ofta, 3 ggr sen Noomi föddes som jag har hittat på något festliknande så då blir det ju desto roligare. Först blir det mys med syster på balkongen med god mat, dricka och bästa musiken, sen drar vi till Håkan o en toppenkonsert:) O sen möter vi upp Sofie iaf(o antagligen Challe o Zanna) och festar vidare:) Blir nog att sova över hos syster, även om jag är riktigt hemmakär så känns det som bästa alternativet för taxi blir det inte och sista bussen går 1.30 och så kan man sova ut ordentligt på söndagen innan darling o lilla hjärtat hämtar mig vid lunch. Ska färga håret o sen gå och klippa mig på fredag för att bli extra fin;)

Har ju börjat lite med LCHF igen, mest nu för att få lite hjälp med de sista kilona som inte vill gå bort och sen för att komma ur smörgåsträsket,...jag kör inte riktigt stenhårt för jag unnar mig när jag har lust och jag äter även bönor som tillägg. På lördag blir det även lite mer kolhydrater då man blir väldigt lätt påverkad utan kolhydrater i kroppen så då blir det egengjord potatissallad med kyckling och kanske en brödbit till det:) Sen är ju viss alkoholi sig väldigt kolhydratsrik men som sagt, jag är ju inte i stort behov av viktnedgång. jag vill bara börja tänka lite nyttigare o komma ut o röra på mig mer. Sen när jag o syster börjar träna så kommer kosten se helt annorlunda ut för man kan inte träna utan kolhydrater.

Nog pratat om det. Nu blir det lite bilder o sen bus med Noomi sista halvtimmen innan läggdags.

Klappad av Vilgot....       Pillad på av Alfred..





       
En bephantentub är alltid kul:)



Mitt solsken i livet...<3




Ute och lekte i det vackra vårvädret:)




Majskroksunge;)          Ännu mer mys i det vackra vädret...





Vädret var lika varmt ute som inne:) Härliga vår!!



Take care allihopa!! Kram kram Anna

~släpp fångarna loss det är vår!!~

Publicerad 2011-04-04 13:53:31 i Allmänt,

Eller något sånt heter väl en film haha:) Jag känner vår i luften och visst det kan komma något mer bakslag men nu är temperaturen ute så behaglig och små blommor tittar upp.Igår gick familjen ut på en lång promenad och vi hittade Noomi Lis första tussilago:) Hon fick hålla o titta på den och såklart så for handen upp till munnen direkt o hon skulle äta på den. Tussilagos har jag hört är giftiga så den fick sen ligga på en säker plats. Så häftigt när man tänker att det mesta för lilla hjärtat är ju nytt för henne. Nu när hon kan sitta i affärsvagnen så kan hon sitta o fastna på vad som helst, vänder o vrider sitt huvud åt alla håll och att leka med ett nät med citroner kan roa henne hur länge som helst:)

Lärde mig en läxa idag då hon fick handlingslappen att leka med när vi nästan var klara och den smälte ju typ i munnen när hon satt o sög på den så när hon kräktes till lite så vaknade jag till liv och bara shit shit shit och fick gräva ut lite vitt klegg ur munnen. Så ibland är man inte smart, men det var ingen fara så, det var så lite, men jag har inte tänkt så långt innan. Men nu blir det att leka med papper under uppsikt. Visst när hon sitter o prasslar med saker, men hon ska ju smaka på allt. I helgen fick hon ännu en gång smaka på citron, gav henne en halv citron som hon fick sitta o leka med. Slickade och hade sig och varje gång hon kom till den sura sidan så blev det värsta grimaserna men inte för att hon lärde sig för det utan hon fortsatte hihi:)

I helgen har jag varit in till stan på mys med syster, hon bjöd på jättegod köttfärspaj och sallad o till det fick vi ner lite dricka:) satt o spelade musik o blev jättesugna på att åka på Peace & love i sommar, så himla bra artister i år och en del av mig vill så gärna, men så kommer bekväma Anna fram och det känns för jobbigt. Orkar inte bo i tält t.ex, sen är det en 5 dagars festival och det känns lite väl långt också. Men jag ser mig själv sittandes på en gräsmatta med en öl i handen lyssnandes till bra musik i solen och det är ju inte fy skam. Men allt annat runt omkring, fylla, lerigt och stök lockar inte så mycket. Sen vill jag ju även att man blir några stycken som åker. Så vi får väl se hur det blir. Ska prata mer med syster i veckan. Annars drar hon till Hultsfred som har återuppstått.

Tillbaka till lördagen, den avslutades med en jättebra show med Mia Skäringer!! Ibland så satt skrattet i halsen då hon tar upp jobbiga saker o gör de roliga, men jätteunderhållande är hon och en jävel på att sjunga(som vi inte hade en aning om) Tanken kom ju in på innan showen att vi skulle fortsätta ut en sväng efter, men som tur va så blev både ja o syster väldigt trötta efteråt och jag tog bussen hem vid elva. Så skönt dagen efter att vara pigg o utvilad o inte känna att man var bakis. Jag sparar krafterna till Håkan H som jag tror blir lite mer party!!:)
Darling hade det supermys med Noomi, och hade sett fram emot länge att få vara lite själv med henne och det kan man ju förstå.Däckat som en klubbad säl klockan 21 på soffan haha..

Så igår, söndag, var en mys dag för oss. Vi gick ut o gick som sagt och när vi kom hem så sov först Noomi lite utomhus och darling fixade iordning grillen, sen fick Noomi Li äta sin lunch ute i det fria och vi hann precis grilla korven innan regnet kom. Så en toppen helg blev det:)

Jo vi var ju på BVC idag och Noomi hade vuxit en hel centimeter(!) hihi så nu är hon 67 cm lång och väger 8450g. Man ser ju inte själv hur hon växer för man är ju med henne varje dag, men jag hade vägt oss en gång här hemma på vågen o då visade den ungefär 8,5 kg så det stämde ju ungefär:) Min lilla tjej som börjar bli stor, o då menar jag inte bara kroppsligt. Hon är som en egen liten person nu, väldigt energisk, nyfiken och pratglad. Väldigt glad måste jag säga, vi brukar köra arga leken hon o jag och även om det är jag som börjar skratta först så är det för att hon fyrar av värsta smilet och då kan man ju inte annat än att skratta. Hon är så himla go´:) Visst det är mitt barn och jag skulle ju tycka hon var underbar hur hon än var.

Men jag kan inte gnälla på mycket..lite smågnällig ibland men hon blir lätt uttråkad och det enda stället hon kan sitta och vara nöjd o superglad i långa perioder är i sin gåstol. Vi har ju hittat en ny på blocket för 80 kronor som är lättare att köra och som kan snurra åt alla möjliga håll så den far hon runt med nu som ett yrväder:) O då utforskar hon alla möjliga saker. En dag så fastnade hon säkert en 20 minuter framför bokhyllan o kollade in allt som fanns däri. Satt alldeles tyst o bara tittade:) Så roligt för ställer man sig på huk en bit ifrån henne när hon sitter i gåstolen och säger "Noomi, en puss tack" Då smilar hon upp sig och kommer farande med öppen mun och slänger sig runt halsen:) Jag o Darling kör ju med sen länge att vi så ofta vi kan ska säga Puss varje gång hon får en puss så att hon lär sig tidigt:)

I veckan blir det nog som vanligt, babysim, träffa tjejerna o bästa killkompisarna, mormorsmys, mostersmys, träffa Tina och sen en lugn helg:) Sen ska vi ta igen en babysims dag på onsdag o då ska Darling följa med:) Sen har jag en dag till o ta igen o jag tänkte se hur det ser ut på torsdagar,för då skulle ju systeryster kunna följa med. Mormor vill också komma en dag, kanske nästa vecka??

Nej nu avslutar jag med lite bilder...Enjoy!!

Träffade kusinvitamin en dag:)


Mys med Sofie o sen en sväng till Challe o Affe. Nya Doors tröjan:)


I love Hello Kitty(eller mamma iaf;))





Puss pappa!!:)


Glad o busig liten tjej vi fått:)





Vårpromenad o smakprovade Tussilago:)


Puss o kram, Anna

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela