missimone

~Länge sen...~

Publicerad 2011-05-18 09:57:12 i Allmänt,

Ja det är verkligen länge sen jag uppdaterat, två veckor närmare bestämt:( Vet inte hur tiden har kunnat gå så fort...Vad har hänt då sen sist?? Jo jag skrev ju mitt under när magsjukan härjade här hemma för lilla hjärtat. Den gick över efter en vecka..så på måndagen så var hon okey i magen igen..Innan dess så var hon ju pigg o glad och började äta som hon skulle igen så jag var inte så värst nervös. Det var ju mer jobbigt med blöj o klädbyten för en själv..tror det gick åt en 2 paket blöjor på en vecka...Noomi Li tyckte såklart det var jobbigt att hela tiden åka upp på skötbord och duschas av hela tiden. Men nu är hon som sagt frisk igen och äter precis som hon ska..tror till o med hon har fått mer aptit..men hon har ju lite vikt att ta igen då hon när vi var på BVC där på måndagen hade gått ner till den vikten hon hade i början på april...lilla gumsan. Men nu äter hon ikapp och det är väl för väl:) Tyckte att hon måste ha vuxit på längden, men det var som en kompis sa, att de sträcker ju mer på sig nu och kan göra sig längre för 1 ynka cm på 5 veckor hade hon vuxit. Så nu väger hon 8,5 kg o är 68 cm lång:)

Förra veckan blev det babysim två dagar,  farfar kom hem från Thailand och ville såklart komma hit på onsdagskvällen. Så i onsdags så hade vi alla våra föräldrar här då mormor och farmor kom på dagen. moster var här hela torsdagen då vi grillade och på fredagen åkte vi ut till Luddingsbo igen och träffade Elin, Nova o även Sofie o Mira kom ut...Så kom moster igen på kvällen o myste med oss.På lördagen skulle darling iväg på Tony Hawk med sin bror o vädret blev ju jättebra så då drog jag, syster, Noomi o Tina ut till Blacka o myste på Bob Marleys minneskonsert i några timmar. Sen åkte vi ut till syrrans killes föräldrar och grillade ännu mer:) Supermysigt och när jag o skruttan väl kom hem vid åtta så hade hon fått så många nya intryck under dagen att det tog en timme för henne att varva ner...låg och pratade o skrattade och kröp omkring i sängen även fast hon var supertrött och somnade in strax innan nio.

Skönt ändå att kunna åka iväg sådär o inte behöva bry sig så mkt om läggtider...en dag hit o dit kan man ju ändra på det...för när hon väl är iväg så klarar hon att vara vaken längre.Det är skillnad när vi är hemma, då vet hon att efter bad så är det sovdags.Nu är ju nio inte så stor skillnad från sju, men man ska inte vara så inlåsta på en viss tid alltid.Då kan man ju aldrig vara iväg. Men Noomi har lite svårt att sova på andra ställen, hon blir så uppe i vad som händer runt omkring henne och allt nytt som finns just där jag lägger henne.

Hemma hos Rikards föräldrar fanns det två små hundar..de var väldigt nyfikna på Noomi, speciellt den minsta hunden..han skulle fram o nosa på henne bakifrån, för han vågade inte hälsa på henne o så skällde han lite på henne...Men Noomi var så glad över hunden och skrek glädjefyllt åt honom o ville ta på den och skrattade hjärtligt när den skällde haha..det var jätteroligt att se. Såklart blir man ju lite nervös själv, men jag såg ju att hunden bara var nyfiken och Noomi blev ju så glad. Men när hunden(buster heter den) började slicka o naffsa henne i öronen så tog jag bort henne då jag inte ville riskera att han skulle få tag i en bit:)Men jag älskar att hon är nyfiken på djur och jag hoppas det håller i sig.

Kommer nog börja få ta bort en sovstund för Noomi, vi har ju haft lyxen att ha en dotter som sovit tre gånger på dagen,,en runt halv nio, sen vid tolv till ett och även en gång runt tre,halv fyra.Men idag lät jag henne sova klart under lunch vilan efter simmet o hon sov då till två...då blir det lite tight att sova en gång till eftersom jag inte vill att hon ska sova senare än till 16.30 för att hinna bli trött igen vid sju. Men hon var pigg och glad fram till 18.25 och jag har märkt innan att hon klarar att vara uppe längre stunder. Så morgonvilan kan jag nog inte rucka på, för där är hon alltid extra gnällig men jag kan skjuta på lunchvilan så hon kanske vaknar runt två-tre. Jaja det ordnar sig. Vissa som läser kanske skakar på huvudet åt att man har så fasta rutiner, men jag tycker det är bra både för en själv och henne att ha det. Sen blir det ju ibland att rucka en halvtimme,timme hit o dit...men det märker man ju på hur hungrig o trött hon är. Men det är samtidigt skönt att hon inte behöver skrika för att hon är något av det, man ligger ett steg före...

Babysim var det avslutning på igår...o den roligaste gången hade vi.Mormor var med o simmade och Noomi var så himla duktig...när vi dyker från kanten så vet hon precis vad som gäller, hon lutar sig framåt och kniper ihop sina små ögon innan hon åker under vattnet och hon kommer upp från  under vattnet o är helnöjd...När hon låg i badringen o jag o mormor lockade med en badanka så använde hon sina ben och sprattlade bort till den.Mammas lilla badanka:) Så vi hade verkligen jätteroligt i vattnet o jag är så glad att hon älskar att simma och vara under vattnet är inga problem.Därför känns det så självklart att vi ska fortsätta i höst:) Blev också glad av att höra AnnSofie berätta att det är inga problem att bada sina små i sjöar och bassänger som är kallare.(vi har 35 grader på simmet) De säger själv till om det blir/ för kallt o man kan plaska av dem o bara se till att de inte blir nerkylda.Sunt förnuft helt enkelt och sen att skydda kroppen mot för mycket sol men även en bebis måste få svalka av sig när det är vamt ute.

Har lite planering inför min 30års fest framför mig..har redan börjat förbereda lite, men jag har ändå hållt mig länge, 1 månad i förväg är ju helt okey att börja tänka lite o förbereda. Så inköpslistan o överraskningen är fixad så gott som(med hjälp av fina svärmor:)) Har även knåpat ihop lagen till paintballen...inga par får vara i samma så man har chans att få ut lite frustration på sin partner hahah:) Kommer bli så roligt känner jag på mig...en härlig kväll i goda vänner o familjs sällskap. Har inte bjudit så många, de närmsta, vill inte ha en för stor fest. Så det är något jag ser jättemycket fram emot..mer om det vart det lider...

Noomi då, hon har börjat ha flera grejer för sig som jag skrattar åt dagligen..svårt att förklara här men en är att hon sitter o vevar med armarna o säger typ "mip mip mip" Sen om man själv gör så så sätter hon igång o härmar en igen. Hon bubblar ännu mer nu. Försöker lära henne säga Titta, men än så länge är det närmsta "tischhhh" haha:)Idag såg vi när farmor var här då vi satte ett gosedjur vid  Noomis ansikte och sa Puss så böjde hon sig fram med läpparna lite isär och lite försiktigt gav den en puss på munnen:) Åh jag har frågat henne varje dag i flera månaders tid"får mamma en puss" o hon ignorerar mig totalt haha..en gång gjorde hon som en öppen puss på kinden:) Jag försöker säga puss varje gång jag pussar henne för att hon ska förstå vad puss är,,,jag längtar tills jag får en riktig puss på munnen. Nu suger hon mest tag i min haka eller borrar in sig i min hals. Men en riktig puss...det är grejer det:)

Hon har lärt sig nu i helgen att gå ner från sittande till krypande(ålande i Noomis fall än så länge:)) Det kunde hon inte för ngn dag sen då hon gnällde till om hon ville att man skulle lägga henne ner. Vårat vardagsrumsbord är väldigt lågt,25 cm högt kanske lite mer och där drar hon upp sig från liggande o eller sittande och en dag så gick hon från sittande till stående,alltså med hjälp av bordet;)...går så jäkla fort nu med allt som händer. Vill ju försöka att ha henne lite mindre i gåstolen för att det tydligen kan hämma krypningen, men där vet jag ju iaf vart jag har henne haha.

Massor med mer grejer men det är så svårt att förklara, det måste ses:)Hon älskar andra barn o djur och får till små glädjetjut så fort hon ser någon när man är o handlar, går promenader eller annat. Har ju en tjej på babysimmet som är en två veckor äldre bara o de låter precis likadant när de pratar och de har små konversationer när de är i vattnet..låter ju urgulligt, tar på varandra, snor varandras grejer samtidigt som de pratar med varandra...undra vad de säger??:)

Altanen på framsidan är nu så gott som klar,grabbarna har varit jätteduktiga...vi har ett 60 kvadratmeter stort soldäck nu på framsidan, ska till staket och trätrapp. Sen är det runt huset o baksidan som är kvar..det börjar nog darling med efter lön.Så det börjar hända grejer här ute i Hållsta:)

Idag kommer mormor ut hit..vi ska spela kort, busa med lillan, gå promenad, o äta färsk skinka med kallsås och sallad. Här är det low carbs som gäller. Känner att man fått bort sug efter onyttigheter och magsäcken har krympt. 4 kilo minus på vågen..så nu är jag nöjd och nu är det bara att få igång lite mer motion:) Systrar är också på samma "diet" och lillasyster hade fått bort nästan 3 kilo på tre veckor, men hon hade några fler kilo när hon började ....Känns som man får äta mkt gott nu i sommar, med grillat o olika sallader, så det känns ju inte som en diet, utan man får äta så mkt gott och nyttigare.Jag unnar mig frukt(som egentligen man ska vara sparsam med men det känns helt sjukt i mitt huvud, mörk choklad med mint, nötter i alla de slag och ibland slinker det ner en kebab med bröd från kungsgatan(som har bästa bästa kebaben med bröd!!)Till sommar blir det färskpotatis såklart och på min fest blir det såklart också lite mer onyttigheter, men man måste unna sig ibland och som jag sagt innan så var det allt eller inget för mig och nu känner jag mig nöjd med små smakprov:)

Pratade med en vän om det här att man ibland som icke överviktig kan skämmas om man pratar med någon som är större om att man vill gå ner några kilo, för vissa kanske tycker att man inte ska klaga...men är man van vid att se ut på ett visst sätt o mår bra i den vikten så är det klart att man vill få bort de kilona även om de är få.Man stör sig ju precis lika mkt som en större. Jag har inga tankar i mitt huvud att bli supersmal och väga för lite. Få tillbaka min pre gravid kropp bara o äta sundare..motionera mera så i höst sätts det igång att tone up the body, för degbullen på magen måste tränas bort. Men jag känner mig bättre nu iom att sug på saker är borta o jag håller mig mätt längre.

Nej nu ska jag inte ordbajsa mer...blir ju så när jag uppdaterar så sällan...måste bli bättring..

Lite bilder...


     
Lite altanbygge, vi är moraliskt stöd:)

     
Snickrar hela dagen, Noomi äter sin hammare men är med pappa o lär:)

   
Ligger i solen på den halvfärdiga framsidan:)

     


     
Farmors mys:)


Matstunder utomhus blir det ofta:)

    
Vi var barnvakt åt kusin Felicia


Vällingmys i soffan,,,lite tårar efter mamma o pappa innan hon somnade

   
I Luddingsbo,blev lite trött mot slutet. Gulliga mira ville vara med Noomi

     
Mysig dag i Blacka...ciderflaskan var spännande..Asroliga bilder:) Hon ser lite hopklämd ut:)

   
Mys på landet:)

   
Den roliga hunden Buster                            Mys med moster o Rikard




   
Jag ser lite mupp ut men det bjuder jag på..Noomi Li är ju bedårande:)

   


   
Håller mamma sällskap i köket


Inspekterar köksredskapen:) En framtida kock:)

Puss o kram!!Anna

~jobbigt värre~

Publicerad 2011-05-07 10:27:01 i Allmänt,

En jobbig vecka med snöfall och en dag när jag vaknade så trodde jag att alla träd o buskar hade fått vita stora fina blommor på sig men det visade sig när jag gnuggade sömnen ur ögonen att det var snö!!! Snö i maj, jo ja tackar. Men det var då och nu verkar det ha återgått till det normala. Det som inte har återgått till det normala är Noomi Li och hennes mage:( Fick magsjuka i tisdags med diarré och även kräkningar. Inte mycket kräkningar..två på tisdagen, ingen på onsdagen, en gång på torsdagen och även en gång i gårkväll.

Men jag tror hon varit illamående hela tiden för i torsdags så vägrade hon både äta och dricka. Det enda jag fick i henne var lite gröt på morgonen o sen välling. Men den vällingen jag hade hemma var ju mild fullkornsvälling o det ska man ju helst inte ge när de är magsjuka, så igår handlade jag risgröt och majsvälling. Men det blev ju precis samma sak som sist..hon kräks av majsvälling:( Så det får bli risgröt och majspure till henne idag. För ena stunden känns det som det blir bättre och bajset blir fastare och hon inte bajsar lika ofta, så kommer det bakslag när det bara rinner ur arslet på henne och även kräkningar.

Nappen har hon knappt kunnat ta o vägrat för den får henne att kvälja...den går ibland o ibland inte. Vet ju att de helst inte ska suga på saker då det framkallar mer illamående,men hon är väldigt bra på att säga till själv när det inte är läge. Lilla skruttan, jag blir så frustrerad att det finns magsjukor fortfarande, det borde väl finnas vaccin snart, visst det är väl en miljon olika magsjukor så det är väl lite svårt att hitta vaccin till alla. Nu är det ju ingen fara med Noomi Li, hon är ju pigg o glad o verkar inte värst påverkad..lite mer däven när hon i onsdags gick omkring hela dagen med hög feber, som mest var den 39,6:( Men jag blir ju orolig för att jag inte vet om hon får i sig tillräckligt med vätska. Vi har köpt vätskeersättning, men enligt den ska hon få i sig 4 dl och jag har en spruta där det får plats 5 ml varje gång...försök få i en 8 månaders 4 dl vätska när hon vägrar att dricka mer än några zipp ibland. Men men...jag hoppas det blir bättre snart och inte åt andra hållet att hon får vätskebrist:( Så vi håller tummarna...Mammas lilla tjej.

Satte henne på vågen och det är nog runt ett halv kilo hon tappat, ligger under vikten hon hade för över en månad sen:( Först fick jag hjärtat i halsgropen då den först visade 7,8 kilo, hon vägde för en månad sen 8,4..men nu jag vägde om o då står den på 8,3, så det var ju jätteskönt. Åh denna oro man får när de blir sjuka...
Alla rutiner kastas ju om såklart när de blir sjuka..mat får de oftare o mindre portioner...läggningar kan ju bli oftare o längre under dagarna...De två senaste dagarna har hon inte kommit till ro när vi lagt henne på kvällen..igår somnade hon 22.30, efter att ha bajsat ner sig, kräkts kaskadspya och innan dess legat o gråtit och gnällt(antagligen för hon är illamående) Sen sover hon bra under natten. Jag vill bara att hon ska bli frisk nu så att vi kan börja återgå till allt och hon blir gladare och nöjdare o jag vet att allt är bra. Hon stärker mig ju iom att hon är sitt vanliga jag förutom mer gnällig eftersom hon dels säkert är trött på att bajsa, trött på att vara hungrig o trött på att må illa...Rutiner är ju till lika mycket för föräldrar som barn och jag blir också skakad när allt ställs hullerombuller.

För att från att ha en dotter som älskar mat o aldrig tackar nej till en som kniper ihop sin lilla mun o vänder bort huvudet hela tiden är jättejobbigt...hon äter en halv portion gröt på morgnarna o det gör att det känns okey om hon inte äter så mkt på dagen bara hon får i sig vätska..så mkt svag saft har det blivit, utspädd blåbärssoppa o vätskeersättning, men det är ju inga stora mängder och såklart det svider i halsen om man har kräkts..jaa men om några dagar är vi förhoppningsvis återställda...för ja, jag råkade ut för en snabbvisit här om kvällen, fick sitta på toa med en hink framför mig och gud vad ont det gjorde i magen...hoppas inte det gör lika ont på de små när de har magsjuka...brrr...kändes ju nästan som att få värkar..krystvärkar om inte annat...ajj!! Men jag ska inte gnälla för det var över på två timmar...Noomi har haft det här i fem dagar nu..

Igår kväll kände jag bara en oerhörd irritation, som att jag inte orkar längre..darling har ju fixat med altanen sen i söndags och har bara träffat Noomi li, sammanlagt en halvtimme kanske och när hon inte ville sova igår kväll så kände jag hur tålamodet bara sakta försvann...jag fick gå ur sovrummet o sätta mig en stund för jag vet ju att det inte är hennes fel och hon är sjuk och har ju säkert svårare att sova nu men när man är van att bara lägga in henne så vet man ju inte vad det är för fel...Jag känner mig bortskämd o jag skäms men jag tror det har varit spänning hela veckan, av att hon inte äter, dricker, bajsar ner sig, kräks o när nu nattningarna har blivit katastrof också så blev det för mycket, speciellt eftersom det känns som jag är ensam i det här nu också. Darling har ju försökt att gå in till henne då men då skriker hon ännu värre stackarn, hon är ju van vid mig nu och sen lite extra mammig på det, så det går ju inte att han försöker nu när hon är sjuk och känslig...

Darling ser henne en kort minut när han kommer hem, och sen säger han godnatt o så är det bra. Jag är med henne hela dagarna och går omkring själv med denna oro o allt man ska göra runtomkring för att det ska vara som vanligt. Nej jag tog ett snack med mig själv igår och sa till mig att skärpa mig, tänk alla ensamstående och det är bara att vänja sig vid lite bakslag ibland...Man ska inte ha det lätt jämt...Så idag tar vi nya friska tag..vi har iaf en glad o pigg sjukling som har fått lite svårare att somna in utan gråt om dagar o nätter..men det fixar vi när det är sjukfritt:) Men jag är inte heller van att se henne gråta tårar och titta på mig med vädjan och mitt hjärta brister då och speciellt när jag inte vet vad som är felet...usch min stackars lilla tjej...Men jag finns här för henne nu och ska göra mitt allra bästa för att tillgodo se hennes behov..jag provar med allt!!!

En rolig grej är ju att idag börjar vi med byggandet av altanen..veckan har ju innehållit förberedelser. Fredrik har varit här i tre-fyra dagar o hjälpt till o kommer även i helgen. Farmor ska komma o hjälpa till lite med Noomi li så att jag kan hjälpa grabbarna lite...men noomi li o farmor kan ju hålla sig ute i det vackra vädret så då hjälps vi ju åt. Känns inget vidare att låta farmor ta hand om en sjuk Noomi ensam...så jag ser fram emot dagen ändå..Tar nya tag.

Så idag blev det mycket snack om Noomi Lis magsjuka..men det är den som har ockupperat oss...så mycket annat blir liksom oviktigt...Vi var ju i sthlm i helgen som var och det var jättemys att få träffa syster m familj, tiden går ju så fort bara när det bara är en natt så nu längtar man tills nästa gång.Inte mkt prat om det just nu..orkar inte skriva mer..lägger upp lite bilder istället. Hoppas ni får en jättefin helg eller dag(beroende på när ni läser) Jag hoppas att inlägget nästa gång är mycket mer muntert och härligt!

Lite bilder,
En bilresa till sthlm kan se ut så här...alltid gladast precis när man fått sova:)


Lite bus o såpbubblor med kusinerna:)


Filip ville också börja krypa igen:)


Promenad till slottet o titta på fåren o lammen...



kusinkärlek<3  Noomi är dock lite mer hårdhänt hihi:)

Ella roade sig o Filip med en trasig ballong...

Nu har Filip blivit en riktig bebis igen,,,napp måste ju provas:)


Härliga busiga tjej!!

Mammas finaste finaste finaste!!!


Tittut!!      Kan bli ledsen fort o glad igen:)




Simstund med mamma o mormor...timmarna innan magsjukan kom..


Va tror ni jag är sjuk...visst att mamma får tvätta det här om ca 5 sekunder;)


Jag älskar min spegelbild nu när jag når upp


Kniper ihop munnen..vill ej ha mat...o sluta fota mig!!

Här ska byggas soldäck!!


Puss o kram till er!! Anna

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela