missimone

Glad Påsk

Publicerad 2013-03-29 20:37:20 i

Har lite tid över så här på långfredagens kväll då Noomi ligger inne i sitt rum och leker sig till sömns och sambon är iväg till en kompis ikväll.

Märkte ni att jag skrev att hon ligger i sitt rum?:)) Yepp, hon har själv insisterat två dagar nu att sova i sin säng inte i mammas och pappas rum. Innan dess har det i någon vecka varit så pass bra att när vi väl burit över henne dit på kvällarna så har hon inte tassat in till oss förrän tidig morgon och ibland inte alls:)) Nu senast ikväll så berättade hon att hon ville sova i sin säng för att trollet bor i mammas och pappas rum och att vi måste vara tysta;)) Tydligen var inte trollet snällt heller... Så Tack till trollet som har skrämt tillbaka Noomi till sin säng;))

Kisseriet på pottan går jättebra, hon säger till själv och springer villigt när vi påminner henne, visst några olyckor i trosorna har det blivit men det får man ta. Nu har vi även köpt en sits till toan och då blir det ännu lättare med allt:))

Idag gick jag in i vecka 40!!! Förstår ni eller? Sista veckorna har gått så fort och jag pendlar från att vilja föda till att vilja vänta lite. Klart vi vill att bebisen ska komma till oss nu men självklart är man lite nervös. Men det ska bli helt underbart att få hit vår nya familjemedlem, vem du nu är:)) Så nyfikna är vi.

Vi hade planerat en trip till Kolmården i påsk men jag kan inte gå längre stunder så vi får nog ta det tidig sommar istället :(( Tänkte skicka iväg Darling och Noomi bara men med tanke på att jag behöver ha Rille tillhands nu så kanske vi ska avvakta? Men vi får se, har inte bestämt oss än, vill ju så gärna att Noomi ska få träffa sina kära djur.

Tycker bebisen lugnat ner sig senaste kvällarna. Innan har den levt rövare vid den här tiden och magen har farit åt alla håll och kanter, men sedan någon kväll tillbaka så är det väldigt lugnt därinne. Inte så att jag inte känner den, den rör sig mycket, men det är skillnad. Tänker om den också förbereder sig för vad som komma skall? Jag gör det iaf, för jag är så trött på kvällarna att jag slocknar som en stock runt nio, orkar inte ens läsa och den dagen jag läser och sjunger för Noomi så gäspar jag stort och då är klockan sju haha. Men jag somnar iaf inte när jag nattar vilket är skönt för då skulle jag vakna ännu tidigare och vara pigg. Ja ibland kan jag vakna vid halv fem och inte tro jag kan somna om, som tur är så brukar det alltid gå tillslut men man går ju upp runt sju nu pigg och glad. Det är bara Noomi som kan sova längre nu för tiden, henne får man alltid väcka så inte rutinerna ska bli omkullkastade och jag värdesätter mer att hon vilar på dagen så att man själv kan vila lite då:))

Städning och boning är igång också nu. Varje sinne och del av en förbereder för det som komma skall. Visst min ork är inte som sist så det är tur att vi är två:)) sedan tar man ju som gravid på sig alldeles för mycket så här i slutet men jag har börjat be mer om hjälp.

Imorgon ska det inhandlas utemöbler!! Woho! Tyvärr ligger snön kvar på altanens alla sidor så vi går ännu en gång hjälp av svärmor och kan ha dem där tills våren är kommen:)) ska bli helt underbart när våren kommer och jag kan fixa iordning bordet och stolarna med dekorationer och plädar därute, vet precis hur jag vill ha det och det kommer bli så bra!!

Har visst tystnat därinne nu, så runt åtta som det brukar tystna. Hon låg och sjöng och babbla ett tag så jag trodde aldrig hon skulle somna. Lilla älskade Skrutt.

Nej nu ska jag ta lite vaniljglass och färska jordgubbar och unna mig med denna långfredag. Sedan blir det nog sängen hihi. Hoppas iaf ni alla får en underbar påsk, med fint väder och familjemys. Jag ska försöka vila vila vila även om jag inte tror det blir så mycket sånt;)) Snart är bebis här!!

Lite bilder blir det, mest på pyssel med mormor där det målades ägg och klistrades:)) Kram!

Lite nervöst

Publicerad 2013-03-26 15:38:01 i

Haha min GISSNINGSLEK blev ingen hit och jag fick,trots ganska många läsare, tre(3) stycken som gissade;)) Men någon av dessa kan ju faktiskt pricka in rätt:)) Anyhoo...

Var hos BM idag igen, det såg bra ut det mesta förutom fondusmåttet som ligger under kurvan och har gjort det sedan vecka 33 ungefär. Hon ville ringa och rådfråga med läkare om det skulle behövas sättas in ultraljud för att kolla tillväxt och fostervatten. Som tur var så behövdes inte detta då allt annat ser bra ut. Men kanske att jag har en liten mindre bebis i magen denna gång, Noomi var ju rätt stor med tanke på pluttar till föräldrar.

Vi pratade lite om förlossningen som jag är lite nervös för, med andra ord inte lugn som man var första gången. Men jag är mest nervös ifall det går för fort, visst jag vill inte ha en lång förlossning men jag vill hinna få hit barnvakten och jag vill hinna fram till BB haha.

Känns konstigt att tänka att BF snart bara är en vecka bort, med andra ord så kan det sätta igång närsom, ihhh!! Barnmorskan sa att det brukar inte bli att man går över lika många dagar som sist så hon gissade på 2 dagar över tiden denna gång, gulp det skulle betyda nästa lördag. Jag är förväntansfull på ett litet skräckslaget sätt haha;)) Men allting är värt det i slutändan, snart är bebis här och jag är så nyfiken!!

Idag har jag och Noomi påskpyntat lite efter dagis. Jag var iväg efter BM och försökte hitta en hylla som jag vill ha i hallen, jag hittade inte vad jag ville ha någonstans men kom hem med påskris, dekorationsägg,dekorationsstenar, fjädrar, glasvas och tulpaner. Alltid något;)) sedan blev det en sits till Noomi och toaletten, hon vill ju gärna sitta på toa och nu slipper vi oroa oss att hon plumsar i;))

Så jag kan ärligt erkänna att jag är helt slut.. Mina fötter ömmar och ryggen känner sig misshandlad:(( märks att det är tungt nu och jag är riktigt less på att känna mig så begränsad. Så visst ska det bli skönt när man inte är gravid längre, men lite kommer jag sakna magen såklart, eventuellt är det ju sista gången så jag får väl passa på att känna efter riktigt noga nu:))

Bilen går som en dröm också, är ju sådan skillnad att köra den här bilen mot vår senaste Skruttbil:))

Annars då, jo mitt tålamod blir värre och värre. En 2 åring som testar är inte det lättaste, höggravid eller inte, men jag blir tokig vissa stunder. Det bästa är ju att dessa stunder är någon gång om dagen och mest har vi hur mysigt och kul ihop. Men det är jobbigt att börja böla för att ens barn aldrig lyssnar och man får dåligt samvete för att man blir arg eller frustrerad. T.o.m Noomi är så van nu att hon går omkring och säger "Jag blir gaaaalen mamma" när det inte blir som hon tänkt;)) Hon säger så mycket roligt nu och hon kan ju faktiskt få en att skratta när man mest behöver det, så roligt! Sedan att mysa med henne är helt underbart och jag älskar att hon är så kramig och pussig:))

Vädret känns bättre och bättre, visst inga stora temperaturhöjningar men jag som är gravid tycker att fem plusgrader är som 15;)) men det märks att snön smälter och det gör mig glad, inga mer bakslag nu tack!!

Usch vad trött jag är, skulle kunna somna på soffan. Inatt var riktigt jobbig, gick upp typ sju gånger på toa, plus att jag hade lite mer ont, inget som oroade mig eller gjorde mig alert men det var ingen kul natt. Vaknade dock pigg vid halv sju och gick upp och duschade och fixade iordning mig i lugn och ro, det var skönt att slippa stressa då jag och Noomi oftast gärna ligger och drar oss och myser i sängen lite för länge. Men som sagt det känns nu, gäääääsp! Imorgon blir det bara att lämna och hämta Skrutt på dagis, emellan där ska jag bara ta det lugnt i soffan;)) (så snälla bebis, kom inte ut närmsta dygnet, jag behöver vila upp mig lite)

Kommer nog uppdatera lite oftare nu i slutet och vartefter kommer ett inlägg om förlossningen:))

Ha det bäst så länge...Kram

Ingen energi

Publicerad 2013-03-24 09:29:38 i

Trots det vackra vädret och att jag sov från 21.30 till 07.30 och att solen lyser sitt härliga ljus så har jag ingen energi idag. Jag känner mig rastlös fast jag är trött... Jobbig känsla, men det blir nog bättre hoppas jag, men just idag känns som en tråkig dag:((

Jag tror bara vi kommer på något att göra så ordnar det sig för det är just tanken på att vi inte hittar på något som får mig att få panik. Så jag tror vi tar en sväng i vår nya bil och hittar på något.

Ja nu är bilen här:)) och den är så fin och kör så bra:)) Vi är supernöjda. Plus att vi fick några tusen för Skitbilen också, och framförallt blev av med den, det känns toppen.

Varför jag mest skriver detta inlägg är för att en av mina bästa vänner tyckte jag skulle ordna en liten gissningslek med anledning av bebisens födelse. Att ni som vill skriver en kommentar här eller på Facebook under mitt inlägg om nytt inlägg(för er som inte vet hur ni ska kommentera på bloggen) om vad ni tror för datum, vikt och längd på bebis, ni kan såklart gissa på kön också om ni vill:))

Jag tänkte därför ge er lite info om mig, sambon och Noomi om ni vill ha hjälp av det:)) sedan vinner den som var närmast äran att vara superb på att gissa bebis:))

Anna: Född 7 dagar före planerat(igångsättning) Tog minst 20 timmar 3320g 49 cm

Rikard: Född runt BF, gick på någon timme. 2100 g 48 cm

Noomi Li: Född 9 dagar efter BF(värkar startade på den åttonde dagen men det tog 23 1/2 timme innan hon var ute.
3820 g 51 cm

Så nu kan ni gissa hejvilt om ni vill. Jag är beräknad till den 4 april.

Idag blir det lite våfflor och sedan efter vilan så har vi kommit på vad vi ska hitta på. Har ju lite inredningsdetaljer jag skulle vilja fixa och det finns ju alltid städning som kan utföras. Noomi och vi ska såklart också hinna med lite frisk luft och bus i snön:))

Nej det blev ett kort inlägg idag, har ingen energi what so ever...buhu. Hoppas ni får en underbart fin söndag så hörs vi snart igen.

På bilderna ser ni NL med sina mostrar Therese och Jessica. Magen i vecka 39( 14 dagar kvar) och bebisbilder på mig(v) och Darling (h) Kram!!

Och sätt igång och gissa ni som vill!!:))

Nu händer det grejer!!

Publicerad 2013-03-21 10:33:51 i

Ja dels har ni väl inte missat det vackra vårvädret ute;)) visst solen visar som oftast sin vackra sida men det har snöat några dagar denna vecka och det är minusgrader:(( Men jag är oerhört lugn över det faktumet att våren är lite längre bort än förra året vid den här tiden. Den kommer ju komma:))

Igår hade vi vid samma tidpunkt året innan 22 grader varmt, värsta sommarvädret med andra ord, men sedan hade vi ju inte mycket av en sommar. Så vi tänker positivt, en sen vår kanske betyder varm och fin sommar?? Vi kan ju iaf hoppas:))

Nästa vecka ska det iaf bli lite plusgrader så vi hoppas att det vänder nu och snön kan smälta bort. Därför är jag inte så sugen på att bebis måste komma ut riktigt än. Jag kan vänta någon vecka till:))

På tal om bebisar, igår kom äntligen en av mina bästa vänners son ut. Nio dagar över tiden och fort gick det. På bara någon timme var det över, tjoff!:))

Detta fick mig att bli lite nervös, för när jag tänker på min egen kommande förlossning så tänker jag liknande som min förra, att jag kommer få gå hemma länge innan det är dags för sjukhuset, väl där så kommer jag hinna med epidural och ha många timmar innan bebis kommer, så som det såg ut sist.

Men andra barnet kan ju komma otroligt snabbt och detta gjorde mig nervös... Noomi ska ju lämnas(ev kommer farmor hit istället) sedan att veta när det är dags att åka så man inte åker försent. Förra gången var man rädd att åka in för tidigt. Så jag är väldigt nyfiken hur det blir denna gång, den kommer ju garanterat inte kunna jämföras med min förra förlossning.

Men jag vill inte ha bebis innan det är dags, 4e april. För jag vill inte ha någon överraskning hihi, utan efter den 4e ska jag vara redo 24/7 men innan dess vill jag ha det lugnt och skönt och mysa med familjen:)) men vi får se hur det blir. Sist gick jag över 9 dagar, så jag tror att jag går över men inte lika länge, mellan 5-7 dagar gissar jag på:))

Sedan kommer vår bil äntligen imorgon fredag:)) känns nervöst på ett sätt men jag är ju otroligt glad för det, vår lilla pärla:))

Man fick reda på skatten igår:)) blev en glad överraskning för oss då vi fick femsiffrigt tillbaka men det är ändå hälften av förra året men jag är supernöjd då vi vet exakt på vad de ska läggas:)) Sedan fick vi ev en till glad nyhet, en som är intresserad av Skitbilen:)) Så det blir x antal tusen till som iaf jag inte räknat med och så får vi säkert iväg Skruttbilen också för några tusen. Så det känns bra nu.. Sparkontot frodas:))

Har ju redan planerat utemöbler och vet exakt vad vi ska ha men det ska ju inte inhandlas förrän snön är borta från altan och det känns jäkligt långt borta nu men den som väntar på något gott...:))

Känslan annars med graviditeten då.. Ja nu är det slutspurt och jag har en känsla av nervositet ganska ofta, dvs fjärilar i magen, nästan ett slags svagt illamående. Man är ju så nyfiken och förväntansfull men samtidigt är det lite skrämmande och man hoppas att det är som att lära sig cykla allting:))

Magen är där den är och eftersom bebisen lagt sig tillrätta därnere sedan länge så stör den inte mycket förutom när det gäller kisseriet;)) Jag känner inte nu att den växer så mkt medan jag förra gången tyckte jag växte tills hon kom ut;)) Det som stör mig otroligt nu är nätterna!! Dels får jag myrkryp i benen på kvällar och när man ska somna, oerhört irriterande, sedan måste jag vända på mig hela tiden för sidan jag ligger på domnar av utav tyngden haha, plus att jag springer upp och kissar en fem gånger per natt:(( Om inte det vore nog så kan jag om jag har otur få väldigt svårt att somna om mitt i natten...hur trist som helst med andra ord. Men det är ju på ett sätt kroppens sätt att vänja en vid vad som komma skall:)) Som tur är kan jag ibland lyckas somna någon timme på dagen om det behövs så jag får ändå vila upp mig inför det som snart kommer:))

Igår bakade jag också, så nu är frysen full med morotskaka och kärleksmums:)) skönt att ha det klart:))

Nej ska väl ta och avsluta, blir att ta golv och tvätt idag innan mormor och Skrutt ska hämtas:))

Lite bilder blir det men inget speciellt. Min fina tjej som inviger bebissängen som hon varit sugen på sedan jag bäddade den och lite hemmabus här i veckan:))

Ha det bra och jag uppdaterar säkert snart igen!:)) Kram

Allt känns ibland lättare

Publicerad 2013-03-17 16:02:22 i

Inlägget som jag började skriva i lördagsmorse hade inget oftast i rubriken men dels p g a att hela inlägget försvann( ovanligt från telefonen! Not!) och att jag idag har en liten hormondipp gör att det fick läggas till oftast ;))

Att försöka förklara dessa hormonutspel för någon som inte haft dem är svårt, säkerligen för att det är individuellt. Men det jag tycker är värst är när jag får känslan av hopplöshet, en känsla där INGEN förstår mig och där jag bara antingen vill böla ihjäl mig eller skrika allt jag har. Nu är jag så pass van att jag vet att det är hormonerna som spelar oss alla ett spratt och att jag kommer känna mig bättre efter ett tag. Men är jag mitt uppe i det så tycker jag jävligt synd om mig själv ändå.. Jobbigt!

Jag anser mig även ha rätt att vara denna bitch ibland även om jag inte gillar det. Jag har nu gått i nio månader och fått stå ut med en det ena och det andra, viktuppgång i tvåsifferklassen, dålig sömn, exsem, ont i rygg och fötter, fått avgiftas från snus bara från en dag till en annan, jag har mått illa i flera månader och jag har förlorat det mesta lilla tålamod jag har. På det en kissblåsa så liten att några droppar känns som du ska spricka. Men självklart är det värt det och jag skriver detta med ett leende på läpparna:)) men ens kille har ju såklart svårt att hänga med i svängarna och idag så tycker jag att min fattar nada. Inte så att jag är arg, jag blir bara ledsen och känner mig oförstådd. Men detta skrattar vi åt ikväll när vi ska gå igenom dagen...(hoppas jag;)))

Just nu är pappa och dotter ute för andra gången och leker i det vackra vädret. Jag har städat i flera timmar, men med behövliga pauser. Den fördelningen har jag valt. Dels tycker jag om att städa för stunden och sedan får Noomi ut mer bus att vara med pappa. (sedan hade Sambon mage att kritisera min städmetod så då slängde jag ut honom med öronen före och sa att jag tar hand om ALL städning för du är ju dum i huvet typ;)) Kritisera en gravid kvinna, han har inte lärt sig mycket på två graviditeter inte...:)

Graviditeten känns annars mycket lättare. Jag tar mig för mer saker och orkar mer. Jag har packat väskan till BB och inhandlat det mesta jag anser vi behöver ha hemma från dag ett. Vi tar små projekt varje helg och denna helg blev det klädkammaren som röjdes ur och gjordes fin igen. Jag har även bakat lite smått och ska baka mer till nästa helg. Har lite pyssel kvar men känner mig ganska nöjd. Matlådor som jag tänkt göra och frysa in struntar jag i då vi är två vuxna som kan få tiden att fixa iordning lunch och middag varje dag när bebis kommit. Tror det kommer vara ganska som vanligt om än lite slappare första tiden eftersom vi redan har Noomi Li:))

Det känns inte som magen växer nämnvärt nu för tiden men bebis stånkar runt därinne och jag förstår inte hur den får plats ibland då det känns som hen ska sparka sig ut ibland. Tycker det är häftigt att känna den så väl hela tiden nu och jag försöker njuta av graviditeten sista tiden nu.

Sist minns jag att jag hade jättesvårt att sitta mot slutet och satt och pustade i soffan och att åka bil eller gå på bio var typ pain in the ass. Men nu har jag sedan flera månader haft riktigt lätt att andas och besväras inte nämnvärt av magen:))Tror att den har lagt sig till rätta tidigt denna gång och det är ju bättre för mig:))

Tycker det är skönt att det är tre veckor kvar på ett vis då jag vill njuta av lugnet ett tag till. Men självklart är man nyfiken nu vem som kommer till oss:))

Drömde idag att det var en flicka igen, andra drömmen som jag minns från jag blev gravid och det är en tjej. Båda gångerna har jag i drömmen blivit lite besviken då jag samlat på mig så mycket nya mer pojkaktiga kläder;)) i verkligheten så blir jag ju överlycklig vad det än blir men min tanke är ju jätteinställd på en pojke och det har jag varit från tidigt. Vi får snart se vem du är, och du är så välkommen:))

Igår var jag med syster hela dagen och kvällen, åkte innan tolv och var hemma till nio. Jättemysig dag där vi lunchade på stan och sedan shoppade lite kläder. Jag handlade till efter graviditet och har nu en sporre i form av två klänningar som jag ska komma i till sommaren. Peppad är jag att ta tag i mig själv direkt denna gång. Visst gick jag ner rätt mycket direkt förra gången men de sista kilona tog jag tag i efter sex, sju månader. Då gick jag heller aldrig ut och gick på snabba promenader utan mer frisk luft promenader i början då vi fick en hemsk vinter som varade från oktober till mars. Nu är jag jättepeppad att gå ut med bebis och Noomi direkt i vårvädret.

Nu kom min familj in och var alldeles rosiga och härligt kalla och Noomi Li kröp upp till mig här i sängen och berättade med sin bedårande lilla röst allt de hade gjort ute:)) man glömmer lätt allt man tyckt varit jobbigt för en stund sedan då man ju faktiskt har världens underbaraste tjej hos sig. Visst blir jag frustrerad över hur mycket hon testar ibland och inte lyssnar men samtidigt är hon ett barn och det är ju så de är;)) Nu blev genast den här dagen bättre och hormondippen börjar plana ut lite. Jag hoppas iaf att ni har haft en jättefin helg och att vi nu håller tummarna att vi får fortsatt sol om än lite mer plusgrader så att våren kommer på riktigt, nu är vi trött på snön.

Nästa vecka ser vi fram emot att bilen kommer till oss och så har vi lite roliga planer till helgen. Vi hoppas även på att en vän till mig har pluppat ut sin son då hon imorgon har gått över en vecka. Vi vet det blir en liten grabb så nu vill vi att han kommer ut:)) Kommer vara bättre på att fota denna vecka också. Ni får iaf två bilder denna gång:))

Stor kram till er!!

Vi har fått tillökning...

Publicerad 2013-03-12 20:31:08 i

Ja och det är inte i form av en bebis( den kommer om minst tre veckor) utan vi har äntligen hittat vår bil!!

Det blev en Toyota Avensis Business från 05 och vi är jätteglada. Vi har ju varit inne på den bilen sedan vi började leta och när man är lite begränsad av märken så får man ju vänta tills den rätte dyker upp. Nu hittade vi vår bil i Skara men får den hemkörd i nästa vecka utan kostnad, det kallar jag service:))

Så nu tror jag på att vi hinner få bilen innan bebis och det känns jätteskönt. Denna vecka är jag billös till fredag då svärmor behövde sin bil för ärenden och möten, detta resulterade igen att Noomi får vara hemma två tisdagar i rad och då istället gå fulla dagar ons och tors istället eftersom hon får åka med Rille.

Denna vecka ska jag ta tag i bak och städ då jag fått ny energi och passar på när Noomi är på dagis. Den här dagen har jag och Skrutt haft det jättebra hemma och fått massa gjort, bl a städat iordning vår blöjbytarhörna med hyllorna och korgarna och packat upp newbornblöjor och nya krämer och oljor som bebis ska ha.
Igår var däremot en katastrofal dag då jag och Noomi var iväg från åtta på morgonen till först barnmorskan, sedan hageby och veckohandla, hem och packa upp och äta lite lätt lunch för att sedan stressa iväg till BVC och sen hem till svärmor och lämna bilen. För lite mat, för mycket stress och för tung kropp gjorde att mina hormoner skenade och det var jättejobbigt psykiskt. När Sambon kom hem efter jobbet så kändes allt lättare men jag var helt slut på kvällen.

Barnmorskan gick bra. Allt såg bra ut. Gått upp i vikt( sällan haha) magen har dock inte växt nämnvärt men jag känner att den boar in sig därnere nu så magen är mkt lägre och det känns mycket lättare ändå. Hjärtljuden var lägre än någonsin men i samma tidpunkt med Noomi så blev hennes också lägre.

Hormonerna i kroppen gör också att man blir lätt hjärndöd tydligen, bomull i hjärnan och det märks tydligt nu. Men det är inte så långt kvar nu så förhoppningsvis får jag tillbaka några hjärnceller sedan;))

Sedan vart det BVC som vi inte har varit på ett år. Där fick hon först öppna en liten väska och berätta vad Som fanns i väskan och vad tex Om det fanns några djur vad de säger. Det gick jättebra och sedan var det lite övningar om att ställa koppen på och lägga skeden i osv och hon märkte att Noomi pratar jättemycket nu och det har ju verkligen släppt sedan innan jul. Det är så roligt nu!!:))
Såklart blev det väga och mäta och i vikt var det exakt 14 kg vilket hon har legat på sedan i somras då vi vägt henne hemma men längden var mer spännande och där låg hon på hela 90 cm:)) Vår lilla, stora tjej:))

Känner ett lugn över förlossning nu. Visst jag har en del att fixa med innan jag är nöjd, såsom packning av väskan, bakning och städning. Sängen togs ner och bäddades i helgen. Blev så fint!

Visst jag tror inte bebis kommer ligga värst mycket i sängen i början så det får väl bäddas om för att inte damma igen haha men det känns bra att sängen är klar, då känns det nära:))

Så idag känner jag mig väldigt lugn och förväntansfull och jag tror det kommer hålla i sig nu, jag håller tummarna.

Bebisen känner jag ju av hela tiden och det är även fast det är andra gången svårt att förstå att det är klar bebis i magen nu som snart kommer till oss. Vem är du lille vän?

Namn är nog klart nu, vare sig det är en flicka eller pojke som kommer till oss. Sambon verkar acceptera mina förslag eller har inga bättre själv rättaresagt och han hittade ju faktiskt Noomi, så denna gång kanske jag får första tjing;))

I helgen blir det nog ännu mer mys med min syster. Vi ses mycket nu vilket jag uppskattar mycket, skönt att komma iväg lite:)) vi kollar ju även på Games of thrones och nu har hon beställt hem säsong 2.

Nej nu ska jag mysa och fira lite med Darling över vår nya bil:)) slänger ihop en fruktsallad:))

Så ha det bra mina vänner så hörs vi snart igen!

Kram!!

Mindre än en månad

Publicerad 2013-03-06 11:42:19 i

Ja i förrgår var det exakt en månad kvar till BF...Idag är det under 30 dagar kvar. Säger som mina systrar och mamma, Gud vad länge jag varit gravid den här gången. Tyckte det gick snabbare sist och det tror jag beror på sommaren. Man hittade på saker hela tiden och det vet väl alla att en sommar går fort:)) Jag minns att jag såklart längtade efter bebis men ville att de sista veckorna skulle gå lite mer sakta så att jag och Darling kunde få njuta lite av att bara vara vi.

Nu som ni vet så vill jag ha bebis här hos oss då jag är innerligt trött på att vara gravid. Det är en större utmaning denna gång, helt klart. Samtidigt så blir jag lite nervös för det som komma skall eftersom jag inte vet hur det kommer att bli att vara mamma till två, man har ju haft det så lätt innan:)) hur kommer Noomi Li reagera, hur blir omställningen för oss alla?

Jag har klagat mycket denna gång, men det är min blogg så jag ber inte om ursäkt;)) Ska klaga lite till... Nätterna är en stor fet pain in the ASS!!! För det första går jag på toaletten ungefär 5 gånger per natt och kissar. Jag har vaknat ofta sen dag ett av min graviditet. Sedan ligger jag som en säck potatis och att vända sig för att inte domna av(då jag väger typ 18 kg mer än jag vill) är ett projekt i sig och jag längtar så mkt att få ligga helt på mage och sova:)) nu har jag ju en kudde emellan benen så när jag hittar en skön position så är det himmelriket.

Plus att jag sista tiden börjat få förvärkar eller sammandragningar som är obehagliga vissa kvällar och nätter. Piniga små saker som får mig att känna en viss förnimmelse över vad som komma skall, gulp!

Sedan kan jag inte stå eller gå längre stunder. Kanske inte konstigt då min kropp bär på X antal extra kilon men nu när vädret varit och ska vara härligt ett tag framöver så vill man ju så gärna ut och gå,, tänk när bebis är ute, vilka härliga promenader vi ska ta!!:))

Men annars är det mesta bra haha, sinnet är fortsatt lättare( då inte Noomis trots är för stark och mitt tålamod gör kort) magen märker jag inte av när jag sitter och andningen är bättre. Det lilla livet i magen gör sig påmind mest hela tiden dock med rörelser som är mer subtila då platsen blivit mindre. Dock kan hen ibland trycka stjärt och rygg upp mot magen ibland och det är inte värst skönt men ändå häftigt. Då brukar jag passa på att klappa och killa bebis:))

Ingen ny bil än, vi tittar och hoppas verkligen den rätta dyker upp nu då bebisdatumet närmar sig. Vi är ju inte så flexibla heller då vi vet vad vi vill ha. Men kanske det dyker upp denna vecka så vi kan hämta till nästa:))

Annars har vi tittat ut ett trädgårdsmöbleset som vi ska inhandla direkt när snön smält bort från altan. Vi har dragit ut på det då förra sommaren regnade bort och när vi väl satt ute så drog vi ut köksbordet haha. Men nu känner vi att vi har råd och lägga den ofantligt stora summan på detta vi kommer ha nytta av läääänge(vår och sommartid)

Kommer självklart lägga upp bild på det när det är inhandlat, kommer bli så fint!!!

Vi ska börja planera för garage/carport nu. Darling ska lägga ut krokar hos folk han behöver hjälp eller gentjänster ifrån. Vi kommer ju förbereda med att gjuta en platta för att i framtiden bygga garage, men just nu blir det en carport. Mycket grejer kvar från husbygge och saker han samlat på sig som kan användas så det blir nog bra. Vi hoppas det kommer stå klart till sommaren.

Så vi har lite att se fram emot denna vår men det största är ju såklart bebisen. Är så nyfiken på vem det är som ska komma till oss. Pojke eller flicka. Hur ser du ut och när kommer du? Nu går ju veckorna så fort att vips så är du här!
Har en tjejkompis som bara har 5 dagar kvar till BF!! Iiiiiiihh:)) Vi har bara två månader emellan våra första så det är roligt att denna gång blir det ungefär samma:))

I helgen ska Darling ut med jobbet och kalasa:)) Då kommer syster hit och myser med mig och Noomi och sedan när hon somnat så blir det Games of Thrones för hela slanten. Lite hatkärlek till den serien som vi nyss börjat titta på då jag som gravid inte vill se otäcka och jobbiga saker men som villigt fick erkänna att jag fick abstinens efter en dag utan den haha:))

Annars har vi lite mormorsmys som varje vecka och lite "hälsapåbebisbakning" framför oss också som vi kan frysa in( om vi inte äter upp allt)Ska även ställa iordning säng och bädda till bebisen. Då känns det nog som det är på G ännu mer.

Kommer också lite smått börja packa förlossningsväska då barnmorskan tyckte det var lika bra då det kan sätta igång närsom, gulp. Vet ju att man inte är så klartänkt när det väl satt igång ordentligt så det kanske är en god ide.

Är ju faktiskt bättre ju mer förberedd man är:))

Usch Noomi Li har börjat bli hysteriskt ledsen när jag lämnar på tisdagar efter hon varit ledig i fyra dagar från dagis. Känns jättejobbigt att gå därifrån då eftersom jag inte är van att hon är det och så har vi ju gravidhormonerna. Jag vet att det beror på att det blir så lång tid från dagis då hon bara går tre dagar i veckan då hon ons tors inte bryr sig alls. Men det är ändå smärtsamt för mamma hjärtat:'(

Sambon har jobbat över mkt nu denna och förra veckan men det har ändå gått helt ok. Noomi har ju sina stunder av att testa mig men jag har blivit hårdare och det gör faktiskt att hon lyssnar mer. Sedan har vi ju så mysiga stunder ihop i soffan när vi förbereder för läggdags och i sängen med att läsa saga och sjunga sånger.:)) Hon är en jättego tjej som dock har lite svårt att göra som man säger ibland;))

Igår när jag förberedde maten så satt hon på golvet och byggde med tågbanan och la pussel.När hon inte fick ihop vissa bitar som hon ville så hörde man " åhhhh jag blir gaaaalen!" Det fick mig att skratta jättemycket då det är precis så jag säger till henne ibland;))

Från och med nästa vecka ska jag följa en GI kokbok jag har där det finns recept för några veckor dagvis. Det är inte LCHF utan mer med bönor och fullkorn och sådant. Så att jag sedan när bebis kommit kunna glida över till mer LCHF som jag är van vid, dock inte superstrikt utan kunna äta bönor och vissa fullkornsgrejer i början. Men i denna bok finns det så mkt goda recept men jag har redan veckohandlat för denna vecka så jag börjar nästa. Igår hade jag dock hemma till en lasagne med skogschampinjoner, bladspenat och keso och jag fick verkligen mersmak:)) plus att man kan komma in i tänket att äta lite bättre i veckorna för att unna sig på lördagen så att man inte sitter fast i denna onda cirkel sedan också.

Jag har ju tillåtit mig att äta det mesta under graviditeten och även om jag försökt tänka nyttigare ibland så har jag varit hungrig oftare och kunnat äta mer än jag borde. Det är inte bara bebis och vatten i min kropp som gjort den så stor som den är;)) men nu börjar min hjärna och hjärta säga ifrån och tänka mer hälsosamt och det känns bra.(men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte gärna skulle fika på något just nu;)))

Oj vad jag babblar, lägger upp lite bilder och sedan dags för lunch:))

Ha en bra vecka alla fina så hörs vi snart:))

Bilder från bus i lekpark, Busfabriken, fika på stan, bus med Nova, Trollskogen, gravidfotografering hemma.

https://cdn3.cdnme.se/782374/6-3/pic_51371bfc9606ee3cddce96e2.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/782374/6-3/pic_51371bfde087c34bbc57f431.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/782374/6-3/pic_51371bfde087c34bb5439d7e.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/782374/6-3/pic_51371c1fddf2b3358708f446.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/782374/6-3/pic_51371c2fddf2b335c03ea790.jpg" class="image">

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela