missimone

~sjukdagar och tomtemys~

Publicerad 2011-12-15 21:16:19 i Allmänt,

Har idag varit på Noomi Lis första julfest på dagis. På hennes förskola så ordnar de inget luciatåg pga av stress för barnen och för föräldrar som ofta måste ta ledigt och sen att barnen ska stressa fram julsånger och man inte kan njuta av julen...eller något sådant som jag förstod. Visst det är väl helt ok, även om jag själv, såklart inte minns hehe, men jag har ju kort från min första lucia på mitt dagis när jag som 2 åring hade linne och luciakrona i det gyllene o långa håret och självklart skulle man ju vilja ha liknande kort på Noomi Li.Men samtidigt så är det ju inget hon kommer minnas eller heller får ut så mkt av senare. Hon kommer ju få lussa nog när väl skolan börjar. 

Men iaf på dagis så hade de julfest utomhus. Kändes inte så värst juligt när vi tog bilen och det regnade men de hade ordnat fint med brasa och marschaller och bjöd på glögg och pepparkaka och alla fröknar var tomtar. Sen stod barnen och sjöng så fint med gitarrackompanjang. Förutom Noomi förstås som satt tryggt i pappas famn eftersom hon vart väldigt ledsen när hon var nere på backen då den tiden vi var där är hennes nedvarvningstid inför sängen. Men tomteluvan var på och hon tjöt iaf glatt av att vara på dagis. Sen avslutades allt med en kille som stod och hade eldshow med brinnande pinnar(Hoppas inga barn tar efter det hahha) Fick iaf träffa kusinen och morbror som också trotsat vädret. Det var mysigt ändå men skönt att det var snabbt över.


Dessa två veckor som varit har handlat om sjukdom...Inget roligt alls. Förra veckan skrev jag ju om Noomi som hade 39 grader en dag när vi vaknade. Senare på kvällen när jag kom hem efter att ha hjälpt syster att flyttstäda så hade darling tagit tempen innan läggdags och då var den uppe på 40,2. Ringde i stan till sjukvårdsupplysningen och fick lite tips, och jag vet ju att små barn kan ha och klarar av feber väldigt bra så då var jag inte så nervös. Men iaf hon vaknade till vid nio på kvällen och var jätteledsen och super het. Vi gick ut och tog tempen och den ville inte stanna utan fortsatte upp till 41 grader. Då fick jag faktiskt lite panik..just för att jag tänkte på hur man själv skulle må då. Mer samtal till 1177 o självklart alvedon och så satt jag o baddade henne och kollade in henne i soffan. Hon blev efter en halvtimme mer med och satt o pratade och läste i bok och då kändes det bättre men mitt hjärta dunkade jättefort för man blir ju nervös och vill inte att ens små ska vara dåliga. Men som alla säger så är det ju allmäntillståndet som räknas. Hon fick självklart ligga mellan oss och jag baddade henne hela natten och gav henne påfyllning av medicin. 


På dagarna låg febern runt 39,5 till 40 plus.Men på kvällarna vaknade hon alltid o hade högre feber. Men på dagarna även om hon var med o nästan var som vanligt förutom att hon kunde sova tre timmar i sträck och flera gånger och t.o,m somna på våra bröst hipp som happ som hon aldrig gör nuförtiden så ville hon knappt äta eller dricka. På morgonen kunde hon dricka lite mer första timmen men sen ville hon inte och absolut inte när hon hade som högst feber på kvällarna. då skrek hon hysteriskt och vägrade ta emot någon dryck så man fick ju till slut spruta in vätskeersättning o vatten med sprutan. Välling var den enda maten hon ville ha men det var inte mkt hon ville dricka, men alltid något. Så det var ju samma som med magsjukan, oron över att hon inte drack något. Mat vet jag att de klarar sig utan längre stund så det är jag inte så nervös för men just vätskan är oroande. Det som lugnade mig mer var ju att vi märkte att hon kissade och att hon ändå var med någorlunda.


Febern på torsdagkvällen var strax under 39.5 och sen på fredagen så sjönk den hela dagen utan medicin. Gud så skönt, men tröttheten och den icke existerande matlusten höll i sig någon dag till. 
Så himla skönt när de blir friska.För när de är sjuka så känner man om än mer hur mycket man älskar denna lilla människa och hur ens hela jag blir helt förskräckt av tanken att något ska hända ens dyraste skatt. Jag tycker även att det är jobbigt när de är så små och inte kan säga hur de mår eller vad som är fel. Jag är ingen pipplig mamma eller speciellt överbeskyddande, försöker vara mer lugn och inte stressa upp mig och tänka logiskt. Men när saker händer utöver min kontroll så blir jag helt hispig och Rille måste lugna ner mig. Jag vet ju att mina känslor återspeglas på Noomi då hon såklart känner av om jag är nervös för saker så jag försöker inte visa sånt. Men helst vill vi ju att barnen ska vara friska o glada hela tiden;)


Åkte till kära systeryster på helgen. Blev lite julklappsshopping men ingen överdriven stund i sthlm stad då julstämningen inte riktigt fanns där i brist på snön. Så vi åkte hem o myste med barnen. Sen vid fem åkte vi in till söder och åt på favvorestaurangen Tabboulli. Gott som alltid men man äter ju för mkt helt klart:) Sen avslutade vi på en pub på söder där vi drack några glas vin och snackade i flera timmar. Så himla mysigt att umgås själv med fina syster. Borta bra men hemma bäst, så är det ju för mitt hjärta spratt till när jag kom till tågstationen här i stan och min fina familj kom o mötte mig på perrongen:) En natt i taget får räcka haha.


Men så kom denna vecka o på tisdagen fick jag samtal från mamma att hon ville ha hjälp att komma iväg till akuten då hon haft jätteont i magen sen tidigt på måndagen och nu hade det börjat komma blod när hon gick på toaletten. Till slut kom vi till akuten vid på förmiddagen och där fick mamma stanna till idag(torsdag) på morgonen. Flera jobbiga undersökningar och jag var med henne hela dagen igår då vi spelade kort o hade det mys. Kändes skönt att hon var på sjukan där de kan kolla henne och se vad som var fel och hon fick en diagnos och medicin. Man blir ju nervös samtidigt som man inte vill tänka det värsta.Så nu hoppas jag att hon ska vara frisk länge framöver, eller rättaresagt att alla jag ska vara friska o må bra!!


Oj, vet ej om jag berättat det.Men nu har jag kommit in på min utbildning!! 9 januari börjar allvaret och jag är spänd o förväntansfull. Känns ju lite som jag isolerat mig i 1 1/2 års tid och det har man ju på ett sätt för man har ju inte direkt träffat några nya människor. Jo visst på babysimmet men det är ju ingen man umgås med utanför där. Jag hoppas att jag kan öppna mig lite och träffa några andra att t.ex studera med vissa dagar så att man känner att man är med i gemenskapen och inte sitter hemma här och ugglar och pluggar hela tiden. Jag vet att jag inte är för framåt om det inte behövs men här känns det som att jag kommer försöka lära känna folk. Det ser jag fram emot och hoppas att det blir så. För annars känns det inte som att studierna kommer bli så roliga. Men självklart är man orolig för att det redan finns grupperingar och att man inte kommer komma in där...men det är ju just för att jag har gått hemma o inte träffat nytt folk. Jag vet ju hur jag är när jag är på en arbetsplats eller studerat förr. Man har ju alltid träffat folk och inte suttit tyst utan varit med o pratat med folk. Men jag känner mig som värsta tråken som går omkring o pratar med en 1 åring om dagarna och bara kan prata bajs och vad för nytt Noomi lärt sig idag osv osv..men jag är ju ingen social idiot, jag vet ju hur man beter sig och jag har ju lite mer i skallen än bebissnack och tvättråd;-)

Det kommer nog bli bra, man ska alltid oroa sig lite över skitsaker en sån som jag;-)

Nej ska väl försöka lägga upp lite pics som avslutning.



Noomi o apan äter russin


Sjukling o helt rödmosig


Tabboulli:D

   
Adventsfika hos bästa Meya och Milton

  
Bus med tjejerna

 
Finaste lilla tjejen:D

    
Lilla tomtenissan på dagisjulfest

Tack o hej för mig!! Blev ett tråkinlägg men nu vet ni vad jag har haft för mig;)

~risgryn eller dagissjuka~

Publicerad 2011-12-06 12:42:03 i Allmänt,

I natt sov mitt lilla hjärta dåligt. Eller dåligt utav vår mening då jag fick gå upp tre gånger under natten och stoppa in nappen. Hon har ju senaste månaderna sovit rakt igenom natten och jag har kunnat sova utan avbrott. Visst att gå in och stoppa in en napp är ju inget att gnälla över då det finns de som får stå och vagga länge eller t.o.m ta med sig barnet in till sig. För någon månad sedan hade vi en period i någon vecka där vi tog in henne till oss när hon vaknade för att hon vägrade somna om(o trött som man är orkar man inte stå och vyssja henne när ögonen står i kors) Men att ha en Noomi Li brevid oss är ganska omöjligt då hon bökar och vrider o snurrar runt och hamnar nere vid våra fötter eller under rumporna och man får sparkar i magen o en fot i ansiktet. Så det blev att under någon natt stå vid hennes sida tills hon somnade och se barn lär sig bara man ger sig tusan på det. Tredje natten så sov hon tryggt o utan avbrott. Det är ju oftast vi föräldrar som sätter käppar i hjulet eftersom ett barn måste lära sig saker och ha oss som bestämmer hur det ska se ut. Så gäller det ju med allt, saker man tolererar ändrar de ju inte på bara för att.


Men tillbaka till natten, tyckte hon kändes varm, hon osade lite men inte farligt så jag tänkte att det nog var feber men ville inte dra upp henne i onödan eftersom hon ändå sov förhållandevis bra. Klockan 7.20 ringde min klocka och Noomi vaknade tio minuter senare. Då kändes hon inte alls varm men jag gick ut och tog tempen och till min förvåning visade den 39c!! Så det blev att ringa dagis så hon får vara hemma idag o imorgon. Jag hoppas det bara är en endagarsfeber för hon är pigg o som vanligt(endast lite mammig och matlusten inte så stor) o jag har inte gett ngn alvedon o febern har sjunkit till strax över 38. Så vi får se hur det blir. Mest vill jag att hon ska bli bättre så att vi kan gå på babysimmet imorgon..endast två gånger kvar och hon älskar ju sina simstunder och det kommer inte hinnas gå i kapp de gångerna då:(


Så idag får bli en hemmadag, får se hur hon mår efter vilan om vi kanske ska ta oss en liten promenad och känna lite mer på snön som kom igår. Inte mkt, alldeles lagom.Men nu känns det iaf lite mer vintrigt inför julen. Men jag klarar mig med ett litet lager än så länge. Blir ju ni som känner mig,lite nervös för att köra bil när det är halt o slaskigt. Sitter i från två vintrar sedan när jag slirade runt med hjärtat i halsgropen och vid flera tillfällen fick ta till handbroms(bl.a ute vid e22 när man ska svänga av till oss och även brakat in i en snövall vid en rondell. Så nej jag gillar inte att bo så här när det är massa snö o man måste åka bil. Men det är bara att bita ihop och köra lugnt.


Förra veckan ringde de från Ensjögläntan, ett ur och skur dagis vid ensjön som vi sökt plats på. De var ju fullbokade långt fram men jag fick stå på väntelista och nu hade de fått avhopp till januari. Det var ett dagis som vi jättegärna ville ha in Noomi på eftersom de inriktar sig mkt på naturen och de får vara ute mkt.

 Men eftersom inskolningen på Körsbäret gått så himla bra och Noomi trivs jättemycket med sina fröknar och kamrater och även jag o darling tycker bra om personalen så kändes det som att tacka nej var enda alternativet. Plus att hon har sin kusin Felica på samma avdelning gör ju att de kan växa upp tillsammans på ett annat sätt. Även om de än så länge inte tyr sig tillvarandra. Tror Feli fortfarande är lite rädd för Noomi eftersom hon alltid varit lite mer på och högljudd haha:D


I helgen blev det loppis för mig o mamma. Kan väl säga att försäljningen gick sådär haha..dels var det skidor på tv och en ny loppis har tydligen öppnat den helgen. Men efter hyra av bord på 200 så fick vi ihop hela 265kr var:D Hihi men jag tyckte det var supermysigt att umgås med min mamma så det gör mig absolut ingenting att det inte var så mkt folk. Skulle ju mest vara skönt att bli av med allt skräp(egentligen inte skräp men grejer vi tröttnat på) så man slipper dra med sig allt igen. Mamma ville gärna stå själv i helgen som kommer och skulle jag inte åkt till sthlm hade jag ju gärna följt med. Hon gillar det där med loppis och har ju själv stått i flera omgånger under alla år och vill hon så får hon ju gärna det. Hoppas att helgen ser bättre ut även om jag blir lite osäker då skidskyttet fortfarande håller på. Men vem vet...:D


Men ibland undrar man vad folk tycker man ska sätta för pris på grejerna, vi sänkte ner mkt andra dagen och trots en blygsam summa på vissa grejer på kanske 10kr så är det typ för dyrt. men hittar man rätt köpare så spelar ju egentligen inte priset ngn roll.


Idag ska det hjälpas åt till syster med hennes flyttstädning av gamla lägenheten. Hon har varit jätteduktig o tagit hela kök o halva badrummet igår när jag inte kunde pga att svärmor behövde sin bil. Men idag kan jag brumma iväg o ge henne en hjälpande hand med slutspurten. Skönt om hon kan lämna den lägenheten bakom sig så kan vi koncentrera oss på nya huset. Där ska det målas o tapetseras lite och det hjälper jag gärna till med. En sån förändring är ju alltid roligt att vara en del av.


I helgen blir det en resa till Sthlm. Ser jag jättemycket fram emot och att få umgås med min älskade storasyster på tumanhand:) Jag hoppas nu bara inte att Noomis baciller kommer över på mig. Men ta i trä, jag har klarat mig superbra på sjukfronten sen hon föddes. En gång har jag haft feber o förkylning och lite hosta o snuva har jag nog haft. Värre med darling som råkar ut för det mesta när hon är sjuk, stackarn. Men mest synd om Noomi Li förstås.
Så i helgen blir det julklappsshopping och sen på kvällen ut och äta på en libanesisk restaurang på drottninggatan. Sån tur att vi alla systrar älskar libanesiskt o i ärlighetens namn blir det oftast till en sån vi går när vi ska ut o äta. Älskar all plockmat och skulle nog säga att tapas kommer som nr 2. Hoppas nu bara att tågen går som de ska så det inte blir en massa förseningar.


Noomi försöker lära sig hoppa här hemma. Hon skrattar så hon kiknar när jag o rille hoppar omkring och jagar henne(ja man får bjuda på sig själv för att roa sina små) Lite träning för en annan också som inte tar sig för att gå o träna:) Och så står hon och försöker o tar i för kung och fosterland för att lyfta från marken, men det går inte. Så nu kan jag förstå kusin Ellas vilja och fascination när hon kunde stå i timmar o visa att hon kunde hoppa både på ett o två ben. Är nog inte så självklart som vi verkar tro haha:D


Sen att Noomi älskar att snurra snurra snurra bådar väl inte gott för framtiden då hon verkar gilla att bli yr i bollen haha. Vi försöker lära henne att först snurra åt ett håll o sen åt det andra för att inte bli så yr men hela tjusningen att snurra verkar vara att sedan gå in i bord, stolar och leksaker o sen skratta förtjust. Jaa knäppa lilla barn:D


Hon är nyfiken på allt, igår var vi på HC och handlade o hon fick gå från bilen och sen inne i varuhuset och det tog sin lilla tid då hon ville gå fram till alla hon mötte o stå o babbla o speciellt när det var barn omkring. Men pensionärerna som nog har samma tid att utföra sina ärenden som vi hade roades glatt av vår lilla pratglada och glada tjej innan hon raskt sprang fram till nästa. Så handlingen tog igår dubbla tiden men då fick Noomi Li ut lite av den görningen också. Har ju också slutat ha henne i sittdelen på kundvagnarna då hon försöker ställa sig upp hela tiden så hon får glatt sitta bland skithuspapper, blöjor, mjölk och köttfärs och älskar att få gnaga lite på ett paket skinka eller stå längst fram och tjuta av glädje när man kör vagnen i lite rally:)

Så visst är det roligt att hon blir större och man kan vara med henne på ett annat vis, men jag blir ibland nostalgisk och minns min lilla tjejja när man kunde ligga o mysa o jollra med henne på golvet och hon aldrig(nästan) gnällde och låg där man la henne haha:) Men det är ju tusen gånger roligare för darling nu när hon är med mer och han kan busa med henne och vara med mer på ett annat sätt:)

Nej nog ordbajsat.Blir så stolt över mig själv att jag tar mig tid och att jag har lust att blogga lite oftare.

Lägger upp de få bilder vi lyckats ta sen sist..


    
Den nya minen som dyker upp så fort kameran är framme:)

     
Långhårig liten bustjejja:)


     
Bus med pappa o lånat mammas halsduk som hon vägrade ta av sig:)

     


Tack o hej för denna gång..hörs efter helgen!!PK

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela