missimone

~gröt vareviga dag~

Publicerad 2011-10-19 22:19:22 i Allmänt,


Frukostarna här hemma för lilla hjärtats del känns mkt roligare..alla matstunder känns roligare. Det är för att hon äter det mesta själv:) O att hon äter det mesta som vi äter:) Billigare om inte annat. Har bunkrat upp med två olika sorts gröter, mannagryn och grahamsgryn som vi växlar emellan. Dessa två paket kostade 15 kr ihop och räcker kanske till en 60-80 portioner jämfört med gröten man köpte från semper som kostade 45 kr paketet o innehöll 16 portioner. Barnmaten har gått ner från 7 stora burkar i veckan till att jag brukar handla på mig 2-3 st kanske bara för att ha i nödfall.

 Så hennes matschema blir Runt 7.45 Gröt/yoghurt med bär och smörgås, ca 9.30 1 frukt, 12.00 Lunch(antingen rester från kvällen eller pannkaka/omelett eller liknande)o frukt 15.00 Smörgås o mjölk eller gröt. 17.30 Middag där hon får plocka med det vi äter. 18.40 Välling och läggdags. Jag anser att frukosten är viktigast och där äter hon jättebra. Middagen beror helt på vad det är för mat såklart och hur mätt hon är från mellanmålet vid tre. Korv är favoriten och fisk går bra. Tyvärr gillar hon inte köttfärs så mkt o det man kan göra med det..köttbullar o köttfärssås spottas oftast ut då hon inte gillar konsistensen.Fast idag gick mormors köttfärsgryta bra så det kanske är min mat det är fel på haha:) Men det blir kanske bättre när fler tänder poppar upp?

Det känns roligt när de äter själva och man ser framsteg..de använder gaffel eller sked o är med mer när man sätter sig ner o ska äta.Slippa mata och vara mer som en liten familj vid middagsbordet:)

Men jag undrar verkligen vart hennes tänder gömmer sig..visst hon har fått upp två små risgryn därnere,men det var nästan tre månader sen de började komma o inget annat verkar vilja poppa upp haha. Men det kommer väl och plus sidan är ju att det är lätt att borsta och jag slipper oroa mig för nappeffekt på tänderna än så länge;)

Hon är en liten rolig tjej att ha o göra med...jag har funnit mer energi för hennes mammighet har försvunnit avsevärt. Hon leker med sitt och vi leker och busar ihop och sen har jag faktiskt skärpt mig med att gå ut med henne. Antingen åker vi till en lekpark där hon kan gunga, åka rutschkana och knalla omkring i grönområdena eller så går vi iväg en sväng här på landet. Tänker att det är inte längden på promenaden som är viktig utan att vi är ute länge. Rosiga kinder på mitt barn gör mig så himla glad:)

Ansökan till studier är gjord!! Känns så jävla bra o nu håller jag bara alla tummar att jag kommer in, men det lät på läraren jag pratade med att det var ganska säkert:) Så ekonomi och administration blir det. Kommer läsa Företagsekonomi A+B, Administration A+B, löneadministration, redovisning o beskattning, personaladministration, Bokföring och affärskommunikation Engelska. Vissa kanske rynkar näsan varför man vill läsa dessa kurser.Men jag tycker alla kurser verkar jätteroliga!!

Så det blir att lägga in en högre växel nu o få mig ett extra arbete. Några timmar i veckan skulle räcka gott o väl för att dryga ut csn.Visst det blir att ta lån men det får vara värt det för att få en utbildning för att lättare kunna skaffa sig det arbete man vill och vill arbeta med i framtiden. Jag och darling har pratat mycket om detta och han stödjer mig till hundra procent och det känns så skönt. Vi är ju två om beslut som har med framtiden att göra. Så i framtiden vill han ju starta eget och då stöttar jag honom.Men för att det ska kunna ske måste ju jag ha ett arbete och vi som familj en trygghet att stå på:)

Så så här peppad och samtidigt lugn har jag inte känt mig sen Noomi Li låg i magen. Då var hela världen ett öppet fält och så känns det nu.Svårt att förklara men ett lugn i min mage har lagt sig och jag känner mig mer glad och harmonisk. Märks nog här hemma också:)

Haha Noomi Li är så rolig...hittar hon en napp på golvet så böjer hon sig inte ner som vanligt för att ta upp den..Hon ställer sig rak med benen och händerna i backen o rumpan i vädret och plockar upp nappen med munnen:D Jaja alla sätt är bra förutom de dåliga. Jag älskar att vara med henne för hon är så himla rolig när hon är på det humöret. Skrattar ofta både åt oss och åt sig själv. En riktig busunge som blir exhalterad för det mesta som är roligt.

Kramig har jag ju sagt att hon blivit, o det är så himla härligt. När man ska lägga henne i sängen eller på skötbordet så håller hon fast extra mycket o trycker sin lilla kind mot sin. Då smälter man extra mycket. Pratar på gör hon fast ingen förstår vad hon säger.."Deeba, beeda, Beeeea Beedoo" i en salig blandning och hela tiden. Annars är det väl "E de, mamma mamma, pappa, Titta ,hej då och tack tack(ta ta) som man förstår. Mer att hon förstår vad man säger till henne. Byta blöja, hämta nappen, var är bollen, ut och gå och liknande märker man att hon förstår. Hämta dockan, var är Molly,pappa, mormor osv. Får mamma puss:) Så det är härligt för det känns som att man kommunicerar. NEJ!! förstår hon men väljer till 70% att inte lyssna på utan flinar då bara;) Men det gäller att vara konsekvent. Hon klättrar nu upp för vårat låga vardagsrumsbord och då får man säga till på skarpen och bära ner henne. Soffan slänger hon sig upp utan problem i och likadant med sängarna. Denna vecka har Noomi ramlat ner från soffan 1 gång, ramlat ner från soffbordet 1 gång, ramlat ner från gästsängen 1 gång och inte har hon lärt sig för det...Upp och ner och överallt ska hon vara:)

Toaletten är alltid stängd när inte vi är där..men igår stod jag och sminkade mig lite och hann inte med den lilla vesslan så hon lyckades slänga ner en buddhastaty, en sminkborste och ögonfransböjare utan att jag hann med haha. Hon har alltid fascinerats av toaletten. Lyft locket så fort hon kunnat o då leka med wcblåtthållaren eller för all del slicka på toasitsen..mm härligt!! Toaborsten vill hon också gärna fram till och det känns inte så jäkla roligt..snuuuusk!! Lite roliga historier att berätta för Noomi Li när hon blir stor:D

Idag har vi simmat med mamma och sen har mamma varit här hela dagen. Jag älskar onsdagar,dels för mammadaten men också för att det blir full rulle här hemma men samtidigt mysigt. Noomi är inte gnällig då hon oftast är ganska småseg efter simmet även om hon sover länge. Så man har bara en härlig och utvilad känsla i kroppen när den dagen är slut:) Vi hann med en liten promenad på 45 minuter men jag fick bära Noomi från och till ganska mycket(kors i taket) o det tror jag att det beror på att hon blir mer trött i benen efter simmet, för annars så blir det vilda protester om jag försöker bära henne för mycket.

Kors i taket..Darling fyller ju år idag!! Vi har inte firat alls utan han fick några lotter(romantiskt) och så ser vi helgen som lite firande då vi faktiskt ska ut o äta god mat bland annat. Sen så struntade mamma o jag i att laga kålpudding som Rille hatar då mamma tyckte det vore lite väl elakt på hans födelsedag haha, så det fick bli ovannämnda köttfärsgryta.Mmmm det är barndom för mig:)

I helgen väntar bowling och middag med massa vänner för mig odarling. Det ska bli jätteroligt!! Antagligen utgång därefter då vi ska hållas till på Hugos.Ser inte fram emot bakissöndag, men det får det vara värt. Har inte varit ute på månader. Mormor är barnvakt:)

Har försökt uppdatera en hel vecka nu..som det alltid blir. Ibland försvinner text utan att jag hunnit spara, ibland tar tiden slut eftersom jag laddar upp en del bilder som tar alldeles för lång tid och då blir det lätt att ett inlägg jag börjar med på måndagen kommer till helgen. Men nu har ni fått lite att läsa iaf.



Bortse från mig men jag var bara tvungen att fota mitt lilla Knyte:)


Simning på G

      
Mormor har lärt mig lukta på blommor och spela kort:)

      
Vintermannekäng,så fin!!   Mys med pappa och här hittas jag ibland:)

     
Städning är kul!! På väg till Vilgot som firade 1 år!!

   
Så här glad blev jag när pappa stoppade mig i traktorhjulet:(




    
Mamma o jag på promenad bort till hästarna:)

   
Äter glas ute i oktober med mormor.

 
Pannkaka är nya favoriten

      
Höstmys med mamma

     
Lekplatsbus med moster

    
En liten tripp med mormor o mamma ute i det vackra höstvädret.


Tack o adjö tills nästa gång..Puss o KRam

~skärpning!~

Publicerad 2011-10-11 08:34:19 i Allmänt,

Detta riktas mest mot min familj...

Om jag nu ska fortsätta denna blogg så kunde det väl vara trevligt att någongång få en kommentar från någon av tjejjerna i min familj som jag vet läser!!! Förr kommenterade ni alltid och nu är det inte en jävel som säger något någonsin. Är ni så upptagna o har så bråttom att ni inte kan skriva en endaste rad någongång?? Ni kan väl klaga eller vad som helst eller bara skriva att ni läst. Två av er som själva bloggar lite då o då vet ju hur glad man blir och att det gör att man vill blogga oftare..för som ni märkt så sker det ju inte så ofta för min del nu och det är mkt för att man inte får någon respons. Jag har skärpt mig på alla bloggar med att kommentera som jag läser just för att jag vet hur gärna jag själv uppskattar det.

Så nu har jag fått ur mig detta och får väl se om ni kommenterar det här och säger vilken idiot jag är haha;)



Så kommentera nu annars ÄTER JAG UPP ER!!!Grrrrr!!!!

~modell för en dag~

Publicerad 2011-10-04 20:43:53 i Allmänt,

Dags att uppdatera kanske??

Är dålig på detta, jag vet. Men de få läsare man har vet nog det vid det här laget:) Läste igenom lite från innan Noomi var född och då kom uppdateringarna väldigt mycket oftare men på något konstigt vis kändes det då som att man hade mer att berätta(!!)

Iaf sen sist så har vi ju bl.a äntligen träffat Jenny och barnen igen...senast i juli vi sågs, har kommit lite utlandsresor och semestrar i vägen. Så roligt att träffa dem igen och lilla Meya har vuxit om Noomi(ovanligt hihi) och hon staplade också omkring därhemma..så hon var endast 10 ½ månad när hon började gå men brorsan sin var också tidig o så blir det väl automatiskt när man har syskon att man lär sig allt snabbare. Så roligt att se alla barn man har i kompiskretsen utvecklas nu och verkligen bli små minimänniskor. Hon fyller ett år om två veckor ungefär och idag fyller Vilgot 1år, HIPP HIPP HURRA!!:) Gud vad tiden har gått fort!!

Sen blev det ju en bussresa till Ullared med syster och mammi...Bussen gick 6 från busstationen och jag tyckte det var jätteskönt att åka buss. Slippa tänka på att antagligen köra och behöva vara pigg o alert så dags. Nu lyckades vi alla somna till en timme iaf och det var så mysigt att kunna sitta o prata.äta matsäck och gosa ihop sig längst bak i bussen och bara vara. Klockan tio var vi framme och vi tänkte att nu får vi ta det lugnt så att vi inte är klara för tidigt men oj vad fel vi hade. Tiden räckte nästan inte till!! Dels de första timmarna innan lunch var det smockat med folk o man fick lite panik där med våra stora kundvagnar. Att ta sig från A till B tog ju typ en kvart även om man såg varandra haha. Vid halv ett gick vi o åt underbar kinesisk o thaibuffe och då kände jag mig lite stressad eftersom det kändes som att vi hade mkt kvar att gå igenom. Iaf sista tiden gick mycket bättre, mindre folk och vi hade hittat det viktigaste innan så tjugo i fyra stod vi utanför bussen. Så nu har jag handlat de flesta julklappar och det känns så himla skönt att slippa julstressen!! Sen ska vi ju spendera julen hos Madde o de i Sthlm o då kommer ju det vara ännu mindre stress eftersom man slipper städet o förberedelser innan som julmats shopping o julgranshandling...så det tackar vi för:) Visst vi ska nog ha lite knytkalas men att få rulla en miljon köttbullar gör jag hellre än att stressa ihjäl mig innan jul. Så kan jag vila upp mig till nästa år då det är vår gång igen:)

Nu har jag,syster och mamma bestämt att spara ihop pengar till i vår då vi åker igen till Ullared och då ska vi hyra stuga och stanna över så vi slipper stressa o framförallt åka så tidigt på morgonen. Hoppas vi kan få med storasyster Madeleine då också:)

Nog om det...SKa berätta lite om våran modelldag:) I söndags vid halv ett kom vi till Modellfabriken och jag fick sätta mig o bli proffssminkad. Hade Elin o familj där som var precis innan oss men jag märkte att de låg bakom i tidsschemat och vi kanske fick komma in o börja fota vid 15. Då hade Noomi börjat visa tendenser på att vara lite trött på att vara där. Men vi fick henne att sitta så fint och vi fick en massa fina kort. Sen var det dags för mig. Gud har aldrig känt mig så obekväm och visste inte hur jag skulle stå.Men några kort kunde jag välja ut där man inte såg helt mupp ut. Hon envisades med att jag skulle lägga min hand vid min tinning sådär nonchalant och jag kände mig urdum o det syntes på bilderna. Sen fick vi även fina bilder på mig o Noomi, på darling, mig och darling och sen hela familjen. Var mkt svårt att få ner sina bilder från över 200 till 40 stycken. Fanns ju olika paket att välja på och jag tyckte att prisskillnaderna var så himla konstiga..Tog man 40 bilder på cdrom med fyra papperskopior så kostade det 3995 men om man tog 15 bilder o två papper så kostade det 3000 så skulle man ta några bilder överhuvudtaget så kändes 40 paketet det enda som var värt. Elin o Pierre var riktigt duktiga då de lyckades plocka bort mer än 250 bilder ner till 3 stycken!! Jag trodde de skämtade först, men de tog tre bilder för 1300 och jag tycker det var hutlöst dyrt!! Men de fick ju upplevelsen o så kan de ju gå hem o ta massa fina bilder med deras superkamera:)

Gud vad jag babblar på som vanligt. Jag är iaf jättenöjd med den dagen, vi hade kul trots att Noomi blev väldigt arg i slutet..hon ville inte alls samarbeta med oss utan ville hellre springa runt där inte kameran var:) Men vi lyckades locka fram lite smile från henne iaf. Det enda jag ångrar är att vi inte hade Noomi o darling ihop ensamma. Men man kände sig stressad där, dels att Noomi blev lite uttråkad o sen att fotografen verkade lite stressad för det satt ju hur mkt folk som helst o väntade på att bli fotade. men jag är jätteglad för de bilderna vi fick och nästa gång vi gör något sådant är ju när förhoppningsvis Noomis lillsyskon har kommit till oss och blivit lite större:)

Jag och darling har kommit in i en jättebra period:) Har haft en liten svacka av att vi båda har varit trötta och tråkiga helt enkelt. Nu när darling kommer hem från jobbet så bubblar vi på som bara den och diskuterar saker o skrattar i sängen innan vi ska somna på natten. Vi är mer gulliga mot varandra och orkar mer. Innan när Rille kom hem så kunde jag få panik över att vi inte hade ngt att säga varandra...men jag tror vi var så trötta för nu pratar vi som vi alltid gjort. Men tankemänniska som jag är så började jag ju såklart tänka "men gud är det så här vi ska ha det..ska vi aldrig ha något att säga och har vi inget gemensamt" Sen så tror man att man haft så hur länge som helst när det kanske rör sig om 1-2 veckor.Men jag är ju van vid att man alltid kan prata och ha roligt och då känns det så konstigt när det inte är så. Men jag har nog varit trött, lättirriterad och väldigt trött på att ha en gnällig o mammig Noomi Li vissa dagar som har fått mitt tålamod att rinna över ibland. Klart det går ut över Rille då. Stackarn...jag är inte lätt att ha o göra med ibland.

Så Noomi Li då...ja om man bortser från de dagar hon har sin gnälliga mammighet så är hon alltid lika härlig att ha omkring sig. Visst hon är bestämd men det gillar jag på ett sätt. Hoppas det håller i sig att hon får lite skinn på näsan men samtidigt vara ödmjuk såklart:) Men inte bli en mes som mamma minsann;-) Nu när hon lärt sig gå ordentligt så är ju inte vagnen så populär. Den är okey så länge man inte får infallet att "lilla gumman vill du gå själv en bit" För när hon har traskat omkring en kvart o man fått springa och hämta henne femtielva gånger
 för hon går åt fel håll eller kommer för nära vägen och man känner att nej nu får du åka lite vagn igen då blir det ramaskriiiiii o så får man höra det tills man kommer hem eller hon får komma ner igen. Så när man ska ut o gå så ska det vara en bilfri väg o så ska man ha all tid i världen;-)

Var på BVC i veckan...Lillskruttan har vuxit två cm på 1 ½ månad!!!Är nu 74cm och gått upp 550 gram till 10380g:) Sen visar det sig att Noomi Li har en kluven tunga och med det menas att hennes tungband är väldigt kort och har det därför inte ändrats ngt vid 18 månaders kollen så kommer det bli att *snipp snipp* För det kan försämra talet o sen är det nog inte så himla skönt o ha det så. Jag märkte detta redan när Noomi föddes och fick då nästan panik"men gud darling ska hon se ut sådär" men sen har jag tänkt att det blir nog bättre med tiden. Men nu ser man verkligen tydligt att när hon räcker ut tungan så blir den liksom delad haha..så det var ju bra att vi fick klarhet i det:)

På torsdag blir det att gå till Sensus o prata med en lärare där om jag kanske ska börja studera där i vår. Det är en ekonomi och administrations utbildning på ett år. Men jag vet inte riktigt vad man blir, blir man något och hur står sig denna utbildning på arbetsmarknaden?? Jag har ju tittat lite på andra utbildningar bl.a en distans till ekonomiassistent eller administratör på vardera 1 år och måste se vilket det bästa alternativet är. Så det är lite spännande. Är jättepeppad att börja studera:) och ämnen som jag tyckte mkt om i gymnasiet och att hålla på med den inriktningen..Ska bli skoj. Så nu är det extra jobb jag letar. Så hör ni om något med kvällar o helger så hojta till;-)

Nej nu ska jag gå och mysa lite med darling..Imorgon väntar babysim och heldag/kvällsdate med MAMMA!!:)

Ofcourse lite pix....Enjoy! Blir endast från modelldagen då jag måste lägga in ett program i den här nya datorn för att kunna lägga över bilder:)


Lite blyg först....



Men så visar jag min bästa och vanligaste sida:)


      


 
Haha:)

 
Min fina darling:)




     
Mammas finaste, sötaste tjej..Jag blir så glad av dessa bilder.Så hon...





 
Kunde vara glad en stund:)



Här var Noomi inte glad och vi har några kort där hon är glad mot slutet
men vi fick stå och hoppa med henne i famnen för att få ett litet smile haha,
men tillslut fick vi ge oss:)

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela