missimone

~Sooooorry!!~

Publicerad 2010-10-25 17:09:19 i Allmänt,


Ja ibland går det tid mellan gångerna och det ber jag om ursäkt för...igen:-)

Lilla hjärtat växer så det knakar..nu i hennes sjunde vecka är hon uppe på 4520 gram och 55 centimeter.Så vikten ökar sakta men säkert, mycket tack vare ersättningen 3ggr om dagen. Men amningen fungerar också bra och det är jätteskönt. Tycker verkligen om att amma samtidigt som jag är glad att det finns ersättning ifall man ska iväg, eller för att lägga till om man märker att hon är mer hungrig. Så vi är nöjda både jag och Noomi Li.

Hon och jag pratar och skrattar varje dag också..sååå roligt. Vi har jätteroligt när vi sitter i soffan och pratar o pratar och pruttar(Mest Noomi Li hihi) Hon är en sån rolig liten person min Noomi, hon har sina små saker för sig och man blir så lycklig. Jag älskar att vara med henne och nu när jag lärt henne att somna själv i sin säng om dagarna så är allting mycket lättare.Jag lägger ner henne med nappen i munnen och klappar henne på baken och visar att jag finns där..pratar lite lugnt med henne. Först så protesterar hon högljutt(men det gjorde hon på bröstet med)men det är ungefär 1-2 minuter och sen börjar ögonen falla och skriket blir mer gnäll o stötvis hihi, sen så sover hon så sött. Vaknar ibland till när hon tappar nappen och inte riktigt sover men då går jag bara in och stoppar in nappen och klappar henne lite. Förut så gick vi ju o skumpade med henne och så fick hon somna på bröstet och man kände sig lite låst då..för även om jag tyckte det var supermysigt så blev man lite stressad över att inte kunna göra saker som småstäd o plock hemma, blogga, göra sig iordning..utan dessa saker fick man stress göra när man väl lyckades lägga ner henne i vagnen utan att hon vaknade igen.Sen hann man ju med lite när hon var nymatad o nöjd och hon kunde sitta i sittern och vara med mig i köket, duschen eller annat, men hon blev uttråkad ganska fort. Så nu är det jätteskönt att hon sover själv, för hon sover bättre o längre också. Jag får gå och väcka henne oftast för att hon sover för mycket..(eller för att jag saknar henne för mycket hihi) Så detta känns jätteroligt!!:-) Snart så blir hon väl så van vid denna sövning att hon somnar själv så fort hon ser sin säng(förhoppningsvis)

Men hon får fortsätta att sova natt mellan oss ett tag till. Det är en vana som inte bara Noomi Li ska vänjas av med utan även jag haha..och jag tycker jag sover så bra o lilla skruttan också.Vaknar i regel en gång på natten(vd tre) och tar ena bröstet o somnar om och sen vaknar hon efter sex och tar det andra så myser vi ihop igen till halv nio-nio.(om vi inte ska iväg tidigt, då går vi upp vid åtta) Så jag tycker vi har fått en jättesnäll bebis nu när man har kommit på lite knep och kommit in i saker o ting. Vi får sova om nätterna och när hon är vaken är hon en mycket glad och nöjd bebis. Lite skrik när maten inte kommer fort nog hehe. Så det är verkligen synd att klaga..kunde inte bli bättre:-)

Vad mer har hänt. Jo Jenny och Torda har äntligen fått sin lilla skatt..blev en liten Meya:-) Och när jag säger liten så menar jag liten hihi..såååå söt. Har ju glömt bort hur små de är när de kommer och alla dessa nyfödd miner och saker de har för sig. Den lilla tungan som åker in o ut..den lilla näsan och ögonen alldeles kolsvarta och liksom suddiga på något vis. Och hur de absolut inte väger någonting..Åh jag blev helt kär i henne:-) Visst att jag tycker jag har en liten plutt hemma, men jämfört med Meya så var hon riktigt stor. Att man kan glömma så fort. Men Meya kommer nog i fatt om något år hihi,,,så sjukt att det är en sån skillnad nu, trots att det bara är ungefär 1 1/2 månad mellan dem o sen om ett år så kommer det inte märkas alls. Ska bli roligt att följa dem ihop, hoppas att de blir bästisar hihi:-) Sen har ju Noomi Li turen att hon fått många bästisar detta år..hon har ju sina vapendragare Alfred(23/6) och Vilgot(4/10) också som säkert kommer hitta på massa bus ihop. Och så får vi ju inte glömma kusse Felica(14/6) som enligt Rille eftersom hon säkert kommer bli en stalltjej kommer hitta på mest bus...( Rille säger att stalltjejer är mer busiga än man tror) Jaja..jag hoppas ju mer att Flisan o Noomi Li kanske startar ett coolt rockband ihop eller börjar med friidrott, handboll, tennis eller fotboll eller något sånt..så jag kan hänga med bak i kulisserna:-) Hästar o framförallt iskalla stall har aldrig varit my cup of tea..men sen har jag ju oddsen emot mig lite då vi bor precis vid ett haha:-)

Jocke o Frigges 30års fest blev jättelyckad och mormor som barnvakt var en tiopoängare:-) det gick så bra och jag älskar att se mormor och smulan(mormors smeknamn på henne) ihop..de trivs så bra och mamma är världsbäst på att söva henne..nu kommer det bli ännu lättare när mamma slipper gå o bära henne en stund på hennes värkande armar. Så alla vinner på vårat nya sövsystem:-)

Vi har fixat iordning klädkammaren(rättaresagt Darling) och varit på IKEA..framkallat kort så nu ska THE LOVEWALL bli ännu mer full med kärleksfulla kort. Vi har även fixat till sovrummet med kort på våran finaste mest underbara skatt:-) Så håller jag på med fotoalbumet från BB till nu..

Har fått prova på Linas matkasse denna vecka då vi är hundrastare/matare under denna vecka åt grannarna som är iväg till Turkiet. De har Linas och vi fick kassen denna vecka som tack för hjälpen. Igår var det fisk och idag blir det Ungersk Gulasch..ska bli spännande, har aldrig ätit det. Recepten är lätta o det går relativt snabbt.Synd att det är så dyrt, annars skulle man ju ha detta varannan vecka, men som det är nu så tjänar vi mer på att handla själva..kanske man kan låna recepten av grannen veckan efter de haft sina o handla själva hihi.Blir ju billigare iaf men det är alltid roligt med nya recept. Ska höra med dem iaf:-)

Känns som livet inte kunde bli mer perfekt just nu..man har ju aldrig varit så social som man är nu när man är hemma med barn iaf. Träffar kompisar hit och dit och mamma o syster ser man mycket oftare också. Darling och jag hittar på saker på helgerna(om han inte jobbar med huset) och man studsar liksom upp om morgnarna(liten överdrift eftersom man gärna sover till minst halv nio hi hi) men man ser fram emot dagarna på ett annat sätt. De är fulla med en underbar liten bebis, en underbar darling underbar familj och underbara vänner...Har nog fått en stor dos med härliga lyckohormoner för detta år har varit en enda stor röra av vackra ord och känslor haha:-) Men jag lovar att skriva av mig så fort jag känner något annorlunda också...för vissa kanske blir trötta på denna optimism??:-P

Nej nu lägger jag upp lite bilder o sen blir det matlagning på schemat haha...


Min och darlings underbart söta isbjörn:-)


    
Lilla schimpansen



Underbar höstpromenad med syster:-)

           
~Älskar hösten~

                        
Zanna & Vilgot                      Challe o sin Alfred



Tripp~Trapp~Trull



Mys med moster



Lilla chokladbruna Meya(hon fick också gulsot) Så lik sin storebror

         
Vår egna lilla fotomodell

         
Qualitytime med pappa:-)  TAAADAAAA!!:-)

        
Från klarvaken till sleeping beauty....

         
KÄRLEK                          Vår lilla SÖTNOS


Kvällsmys och dans innan sovdags


Andra dagen i sin egna säng..(dock endast dagtid hihi)

   
 Jag charmar mamma och har så mkt hår så jag får sätta upp det:-)


Fick ni lite att bita i:-)

Nu är det dags för matlagning..tjing tjing!!

Puss o kram!!

~fyra kilos strecket~

Publicerad 2010-10-13 17:48:54 i Allmänt,

YEAH! Nu är 4 kilos strecket äntligen bruten..som ni förstår så pratar jag om min underbara Noomi Li som efter 5 veckor och fem dagar äntligen gått över det lilla målet vi har haft. Tog sin lilla tid men nu äntligen vet jag att hon går upp och är mätt. Barnmorskan riktigt såg på henne hur nöjd och glad hon såg ut nu från sist..och jag håller med. Visst allt gnäll kan man inte bli av med men nu är det sån skillnad. Hon kan ligga i ens knä och bara vara och så fort man pratar med henne så får man ett sånt bedårande litet leende:-) (och det beror inte på gaser..(oftast)hihi.

Hon är så mycket mer med och man känner mer o mer att man känner henne .Jag känner mig inte orolig över skrik och gnäll för jag vet oftast varför hon gnäller. Jag blir mer obekväm med om jag är hemma hos andra och de störs(som de inte gör men men)..mesta gnället beror ju på trötthet. Jag vet ungefär när hon är hungrig och då hinner man inte gnälla så mycket.Sen har jag en bebis som om hon inte är jättemätt o lugn har lite svårt att komma till ro och bara somna in. Nej det ska alltid gnällas lite först haha..tycker det verkar vara onödigt slöseri med energi för egentligen kan hon ju bara blunda o sova. Men nej man ska göra det med lite mera drama..min egna dramaqueen:-)

Hon är nyfiken på världen o nu ser jag att hon SER saker..hon liksom riktigt tittar och ser intresserad ut..hennes små ögon som blir riktigt stora och utforskande.Sen när man pratar med henne(med det där speciella mammaspråket=barnsligt,med babyröst o med gulliga ord) så ser man hur hon lyssnar och oftast kan man få henne att le flera gånger..då blir man alldeles varm och man känner den där kontakten som man som mamma har med sitt barn(pappor också såklart) Jag är så kääär i mitt barn..jag måste pussa på henne hela tiden och snusa o pussa henne på halsen..hon luktar så gott och hon är det sötaste, mest underbara och vackra jag sett. Kärleken till sitt barn slår allt!!:-)

VIsst man får ta oron också..men jag oroar mig inte så värst mycket om saker. Jag kollar henne iofs när hon sover i sin vagn några gånger, men inte så ofta som förr..vaknar på nätterna och känner så hon inte har täcket över ansiktet och jag blir lite nervös när Rille kör ner vagnen med henne i nerför våran ojämna byggarbetsplatstomt, men annars känns det bra med mycket. Får jag ont i magen över något så säger jag till eller gör inte på det viset. Men vi får se hur det blir i framtiden...

På lördag ska vi ju ha barnvakt för första gången!!!Mormor ska ta hand om Noomi Li!!:-) Två av mina äldsta vänner fyller 30 så vi ska dit på lite förparty o sen ska det bli pubrunda. Jag och darling ska gå dit en sväng och kanske följa med ut på en öl. SKa bli roligt att träffa alla och jag har inte bestämt än om jag ska dricka något. Nu vet vi ju att hon tar ersättning så det känns bra.Så även om jag inte ska dricka mycket så får hon ta kvälls o nattmålet på flaska..o sova i vagnen då jag inte vill ha henne brevid mig första timmarna.Mamma blev lite nervös när jag frågade henne, men hon har ju varit med flera gånger och Noomi Li somnar lätt med mamma o de myser ihop så jag vet att det kommer gå bra. Hon är inget svår alls..kan bli gnällig men då är hon trött o hon somnar efter en kvart i famnen. Sen brukar hon ha sin sovtid mellan fyra och åtta så mamma kan nog ta det ganska lugnt här hemma.sen är det ju bara matning och sen vill hon nog sova vartefter igen. Och vi kommer ju inte hem sent, det börjar ju redan 17..blir det för jobbigt så är vi ju bara ett samtal bort..Men det kommer nog vara jag som tycker det är mest jobbigt..även om jag litar på min mamma så litar jag inte på mina känslor än eftersom jag aldrig varit ifrån henne längre än en timme(o då fick jag härlig massage haha) Så vi får se hur det går..det återstår att se. Men jag ser fram emot lördag med skräckblandad förtjusning haha.Jag hoppas bara man kan slappna av någorlunda bra:-)

Vad mycket jag skrev om detta men man är ju lite nervös..men det gör det nog för alla första gången..men det är ju en vanesak..huvudsaken att man litar på sina barnvakter. Och jag vill att Noomi Li ska kunna vara hos andra o må bra av det. Hon ska bli van med andra människor och sen är det ju viktigt med egentid för mig o darling också. Kunna gå ut o äta och kunna ta en bio o veta att hon har det bra.Så detta är ju bra för alla...men ett sms i timmen lär ju mamma få iaf haha.."HUR GÅR DET??!!" hihi

Lite om min darling då..Han är så himla duktig alltså..fixar med våran altan och tomt efter jobbet varje dag och gnäller inte det minsta(tror ju att han tycker det är ganska kul,dampig som han är) "Allt för er" säger han och jag vet att han hellre skulle umgås med oss..men samtidigt vill han ju fixa klart. Men allt funkar bra..vi delar upp ansvaret på ett bra sätt och jag får ändå bra med avlastning(känns fel att säga, darling älskar att vara med Noomi Li såklart och tar det som en självklarhet att ha henne om kvällarna) så jag kan göra det jag inte hunnit med under dagen. Är skönt att hänga tvätt i lugn o ro på kvällen eller sortera i hennes klädeslådor..konstigt men sant:-)Så ärligt skulle inte mitt liv kunna bli bättre på något sätt..jag trivs som fisken i vattnet.

KÖPTE BIL IGÅR..höll ju på att glömma haha:-) Det blev en ljust vinröd Volvo V70 AWD..jättefin och skitsnygg inuti också. Är mycket happy. Blev en bil för 25' istället för en på 50' som Darling ville först..han lyssnade till slut. Så nu kan man lägga resten på färdigbyggandet av altan och kanske en resa i framtiden. Man måste tänka smart ibland..o en volvo är ju känd för att rulla rulla rulla. Så det känns jättebra. Plus att nu har vi en kombi som är lite lättare att stoppa in en vagn i också haha..innan har den fått åka i baksätet o det är ju inte så bra för klädseln.

Hmm känns det bra med min uppdatering..jo det får nog räcka för nu..tycker jag var duktig som tog mig tid att uppdatera överhuvudtaget hihi..men idag sover skruttan så sött o länge så jag hinner med både matlagning och tid vid datorn. Darling är ute och kör bobcat..ska få bort jordhögarna som blockerar nerfarten till bilarna..blev glad för framkomligheten till bilen med barnvagn men fick veta att snart kommer nya lass med grus till altanen så lyckan blev kort. Men gruset kommer nog flyttas redan i helgen..sen har jag en bra uppfart för vagnen igen..jippie. Kanske jag inte drar mig lika mycket för att ta ut vagnen:-)

Gud vad jag skriver..lägger upp lite bilder istället..



Min lilla rumpnissa:-)

       
KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK KÄRLEK


Min fina dotter är en kopia av sin underbara pappa:-)

         
Blicken vid matdags..       Glad bebis                      HAAAAPPYYYY!

    



Nya fina bilen:-)

Haha brände vid såsen för jag sitter här och fastnar..jaja..allt för er läsare:-)

Tills vi hörs igen..ha det underbart!!

Puss o kram!!
 

~vackra höstdagar~

Publicerad 2010-10-10 17:36:45 i Allmänt,

Länge sen jag uppdaterade, men som ni alla med småbarn vet..ibland finns inte tiden eller orken där tyvärr..

Älskar verkligen hösten när den precis börjat och alla jordfärger kommer fram och solen fortfarande skiner ganska ofta. Det är så himla vackert!!:-) Ska ta mig ett varv runt strömmen med Noomi Li någon dag när solen skiner..fota massor och bara njuta:-) 

Annars hittar vi alltid på något under dagen om dagarna..sällan vi bara är hemma..o då är det alltid  någon som kommer hit o hälsar på.Det är skönt för dagarna hemma kan ju bli lite sega annars.Men såklart ibland känner man ju för att bara mysa hemma.

Sen har vi varit hos bvc igen(förra måndagen)..två veckor sen senast och man hade ju hoppats på en bra viktökning under den tiden..hon har ju ätit precis som vanligt o ganska ofta(2 1/2 timme emellan i snitt)Men lilla hjärtat hade bara gått upp 120 gram..blev väldigt besviken o hjärtat sjönk lite..hoppades på att hon skulle ha nått 4 kilos gränsen men hon vägde bara 40 gram mer än sin födelsevikt 3860 gram...så nu blev det att komplettera med lite ersättning 3 ggr om dagen. Inte mycket men tillräckligt för att hon ska bli nöjd. Känns jättebra nu..stackars pluttan som varit lite hungrig typ hela tiden...ganska nöjd men ändå inte riktigt mätt. Mycket berodde nog på att ena bröstet inte kommit igång riktigt pga av amningsnappen..så nu har jag lagt av med amningsnappen också, förutom på nätterna brukar jag använda den ibland. Så både hon och jag är himla nöjda nu. Mycket gladare bebis även om hon varit en fin bebis så trodde vi att hon var väldigt rastlös bara ibland..inte ville sitta still mycket osv men hon var nog lite hungrig stackaren:(

Så nu är vi glada och pappa är glad att han får vara med o mata också. Hon är lugn i långa stunder och vi kan sitta o titta på tv ihop alla tre på kvällarna och allt är lugnt o skönt. Rutinerna har kastats om mycket denna vecka..så nu tar vi dagarna som de kommer..vissa dagar har hon sovit mycket på förmiddagarna och sen varit vaken mer em och kvällar..ibland tvärtom...ibland somnat i sin vagn o sovit till natten..ibland fått somna med mig..osv osv. Men det är inget som är jobbigt..hon är så liten nu o man får ta det som det är. Vi har ju inga jobbiga nätter(än???) med långa vakna perioder eller skrik.Hon vaknar oftast en gång ibland två och vill äta o det går så lugnt o stilla till. Jag känner mig inte trött o jag känner hur båda brösten fylls på mycket mellan varje gång o det är bara en mysig och härlig känsla att kunna ge sitt barn mat. Nu äntligen efter fem veckor så börjar amningen bli kontrollerad o ett lugn infunnit sig:-) Ingen på mvc som pratar om det innan..det borde man..men men..

Annars är allt superbra..älskar min man, mitt lilla hjärta, mitt hus, min familj, mitt liv och njuter  njuter njuter..Älskar att följa min lilla bebis framsteg och hon har börjat le dagligen åt alla som kommer i hennes närhet. Ett litet charmtroll min tjej:-) Inga stora leenden än..men det kommer..man blir alldeles varm i kroppen av det lilla. Hennes nacke är mycket stadigare..ligger hon på mitt bröst så lyfter hon huvudet o tittar upp o det ser jättebra ut..hejja hejja:-)

I veckan har jag också träffat Emma och hennes söta charmtroll Siri och Alma..plus en snabbis med Nellie. Blev jätteglad av den träffen och jag känner nu att de personerna jag har i min närhet o liv ger bra energi o glädje. Det är så det ska vara..man får liksom skita i allt annat o välja bort personer som liksom inte ger eller bara tar energi..då mår man liksom bäst. Så jag o Emma ska se till att träffas lite oftare nu..vi är dåliga på sånt..men har man två små tvillingtjejer så tar det upp lite tid, det är ju självklart. Men jag beundrar hennes styrka med allt! Sen har hon ju iofs en egen liten Rille..(en underbar karl helt enkelt;-) )

I helgen har syster Madeleine med familj varit här..sååå roligt tycker jag. Hade lite ångest att jag skulle få panik på att det blev för stökigt och för livligt..men det har funkat jättebra..Noomi Li har fått så mycket uppmärksamhet av båda mostrarna o mormor så jag har bara behövts finnas till vid matningen..såå skönt:-) Så lite har man saknat närheten av lillskruttan men vi har ju myst på natten sen hihi. Fick jättefina kläder o en mössa som de broderat Noomi Li på såå fint. Sen fick jag en kasse med mera flickkläder som Ella haft och jag vet ärligt talat inte hur jag ska få plats med allt. Har fått så mycket fint nu upp till stlk 68 att hon aldrig kommer hinna ha på sig allt känns det som hehe. Men jag ska sortera ut o behålla sånt som jag vet hon kommer ha på sig..Men det dröjer ju..hon har ju bara stlk 50 än så länge..även om vissa grejer i 56 går att ha på sig också. Så roligt med kläder..så tack alla som hon fått så fina grejer av:-)

Veckan blir också ganska fullbokad..ska nog träffa Emma, Jenny, gå till BVC, få MASSAGE!!!! och sen äntligen få träffa Zanna, Charlie o deras lille Vilgot som kom den 4e oktober..GRATTIS GRATTIS!! Han ser ut att vara en sötnos och jag är så himla nyfiken!! Sen får vi se hur helgen blir..Darling kanske har jobb då..vi får se..men då blir det extra pengar till oss..Sen ska våran vän Frigge ha lite kalas på lördagkväll o fira 30, får se om jag o Noomi Li följer med en stund o kramas lite..vet ju inte om jag pallar sitta en hel lördag själv, sen är det ju en del personer man vill träffa där.Så vi får se...

Och mitt lilla hjärta då...Ja förutom att allt med henne gör mig så lycklig(förutom när hon skriker hysteriskt och inget verkar fungera..inte ens tutten, då får man lite panik och bara "ANDAS ÄLSKLINGEN, ANDAS":-) Jag älskar hennes små händer när hon vaknar och sträcker på dem runt ansiktet, eller när hon ligger o sträcker på dem o pillar o drar i sitt ansikte när jag matar henne,,,hennes små mini händer gör mig pirrig i kroppen. Jag älskar hennes lilla underläpp som kommer fram när hon är ledsen eller missnöjd o det lilla pipljudet som kommer då, jag älskar hennes pigga små ögon som utforskar en, ögon som inte släpper taget när jag matar henne med flaska, Jag älskar hennes lilla lilla mun som är det gulligaste jag sett och man bara vill pussa på hela tiden..hennes små, mjuka,bebisdoftande kinder,hennes lilla håriga lugg som jag lutar läpparna mot när jag vyssjar henne och pussar på så ofta jag kan. Hennes små fötter som är lena och nya och orörda o så oerhört gulliga. Ja, jag älskar verkligen ALLT med mitt lilla hjärta..o jag har sagt det och jag säger det igen....Och denna kärlek blir bara större o starkare för varje dag!!

Så håll tummarna på tisdag att Noomi Lis viktkurva börjar gå lite uppåt nu..hennes längdkurva o huvudkurva växer(hela 53 cm..jippie:-))

Lägger upp lite bilder från veckan..Enjoy...


                  
Close-up                       Badankan          Rosa tjej             Nya babysittern


Poserar som världsvan modell:-)


Min underbara tjej..


                      
Fasters lilla kex      Sleeping beauty        Nya babygymet



Kan vi skåda ett litet leende:-)


~Kärlek~


         
Varje dag tillbringar vi tid så här..du & jag<3          Pappa får mata också


                   
Underbara Emma o döttrar        ~Siri~               ~Alma~

           
Fina klänningen vi fick av Emma...och farfar kom

           
Syster, man o barn på besök!!  Härlig höstpromenad<3

            
Ella helt slut..sötnos        Nya tuffa kläder o skor från oss i 5års present


Jag älskar att bada och jag blir så söt i mitt ruffsiga hår:-)


Hoppas ni haft en bra helg!!

Puss o kram Anna







Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela