missimone

~minusgrader&vintervackert~

Publicerad 2012-02-03 14:19:21 i Allmänt,

Just där jag sitter i vardagsrummet/köket så känner man trots varm tröja att det är väldigt kyligt här inne. Vi väljer att ha nere temperaturen lite o tar på oss mer kläder än att få en bajselräkning. Noomi verkar inte klaga men hon springer ju runt som en pingisboll o håller värmen;) Men just för att det är öppet till nock här inne så blir det ju kallare, mer att värma upp. Men på ett sätt tycker jag det är lite skönt med vintern och snön nu. Det är lagom mycket och man vet att världen inte håller helt på att gå under. I helgen får det bli att ordna lite pulkaåkning för Noomi. Vi hade ju en backe i Navestad som vi åkte på när vi var små, undrar om den finns kvar. Synd är ju att vi endast har en babypulka, inte lätt att sitta i den med Noomi. Kanske ska ta och åka och handla en större.Jag menar hon ska ju ändå ha en ny om ett år. O så får mamma åka lite också;)

Här rullar dagarna på. Så länge sen jag uppdaterade nu och det har gått så lång tid att syster yster både har hunnit rest till Thailand och är på väg hem om någon timme. Förstå att komma från den värmen hem hit nu när det är nästan 15 minus...brrr..chock!!

Jag har även hunnit med en tjejfest hemma hos Challe. Vi var 15 tjejer minst och vi åt gott iom knytkalas och drack, spelade musik och skrattade. Sen blev det utgång till Hugos här i stan och där dansade vi vidare. Sjukt nöjd tjej som kom hem vid 2 på natten. Noomi Li höll till hos farmor över natten då Rille var iväg på eget partay. Men sen kom chocken!!!....

....På måndagen började flera tjejer från festen spy o må illa!! Inklusive mig själv. Mådde väldigt konstigt under hela dagen och vid halv tre gick det inte längre, då började jag krama toaletten och så höll jag på i sex timmar ungefär. Vaknade dock dagen efter som en ny människa och ingen annan här hemma har råkat ut för något..skönt!! Men säkert 1/3 av tjejerna blev dåliga. Så antingen hade någon med sig en basilusk eller så var det maten.Men det brukar ju gå fortare vid matförgiftning. Men som sagt det gick över fort så jag skräms inte av det där. Kan vara bra att vara sjuk ibland så man vet man lever. 

Noomi Li fick vara hemma två dagar i början av veckan, hade lite svag feber.Men hon var snorig o hostig o febern var ju ändå så då var det lika bra. Rille stannade hemma i tisdags och vabbade.Dels pga av hur jag mådde på måndagen och så för att jag skulle hinna plugga lite. Men i onsdags var hon tillbaka och gladare unge får man leta efter:) Men hennes tid är ju oftast runt 9-10 på morgnarna på dagis, men torsdagar börjar hon redan halv åtta då min skola börjar tidigt. O då blir det oftast tårar när jag ska lämna. Mycket pga av trötthet o hunger såklart(ger ingen välling då eftersom det är frukost på dagis) o det känns otroligt jobbigt eftersom man är van att det går så bra. Men jag brukar gå o ställa mig o lyssna vid utgången och hon slutar ju direkt hon inte ser mig längre. 

Så allt rullar som sagt på här hemma. Skolan går bra, är bara någon vecka kvar nu till proven i både Administration A och Företagsekonomi A ska göras. Har gått fort men samtidigt känns det som man är med i matchen. Har fått kontakt med flera i skolan och man gör lite grupparbeten o sånt. Men o sitta o plugga med någon är inte riktigt min grej. Jag jobbar hellre ensam om det inte är grupparbeten som ska in såklart. Men annars får jag mest gjort om jag sitter själv. Dock går jag hellre iväg och pluggar än att sitta hemma, då det finns lite störningsmoment här hemma iom Tvätt/Städ/Facebook haha:) Igår satt jag nere hos mamma på röda korset och det gick alldeles utmärkt:)

Noomi Li håller på att få tänder, de poppar upp som svampar nu. Tre av fyra övre framtänder är på G, plus att två hörntänder på övre delen har börjat sticka fram. Där nere är det glest. Endast sina två första tänder har kommit och jag ser inte att några fler är på G. Så snart kan man se lite mer hur hon ser ut med tänder flickstackarn. Tandlös o dan så länge haha..närå ingen har lidit, allra minst Noomi Li. Men jag tycker minsann att hon tuggar bättre nu och har t.o.m börjat sitta knapra på knäckebröd.

Ja för om en månad blir hon 1 ½ år!!!!!!!!!! Jag vet då inte vart tiden flugit iväg:( Visst det är roligt för hon är ju roligare nu, men också jobbigare haha. Klättrar på precis allt, pallar, tvbänkar, stolar, soffbord, ryggdel till soffan, sängarna o gud vet allt. Men hon förstår en också på ett helt annat sätt. Man kan be henne göra saker och hon gör det!! Visst vissa saker har hon förstått länge som att gå o byta blöja, sova osv. Men nu är det som att hon förstår ALLT!! Fast väljer o inte lyssna ibland förstås;) Vi sitter o sjunger Imse vimse och I ett hus och hon gör rörelserna till dem och hämtar sin matstol när vi ska äta, går o lämnar muggen på bänken när hon druckit klart. os osv. Men talet är det inte mkt med. Hon säger Titta, mamma och pappa och E de. Plus en jävla massa andra ord som ingen vet vad de betyder;) Men igår när jag ska att vi skulle byta blöja, då började hon springa mot tvättstugan och så tyckte jag att hon sa "Byta Beba" haha men det kan ha varit önsketänkande. "Yes ett till ord att lägga till listan" Nej det kommer när det kommer och jag kommer väl inte få tyst på ungen när hon väl börjar prata o ställa frågor haha. Barn är ju olika så är det:)

Jag o darling har det bra, visst ibland blir det lite tjaffs men vi har blivit bättre på att prata med varandra och prata ut om det är något. Prata om våra känslor över saker och förstår varandra bättre. Det är svårt första tiden med barn för det är ju en sån total omställning och jag tycker vi börjar komma in i det mer o mer att tänka på våra egna behov också o se varandra:)

Iaf ska väl inte prata sönder er här...lite bilder får det ju bli  också. Men i helgen blir det kramkalas med syster 1 och tre, Jessica och Therese. Jag har saknat båda ska ni veta;)


  
Älskar min lilla häst           Hallå:)

    
Lite mys innan läggdags


   
Läsa böcker är kul.Hoppa också. Avskedspuss till moster


Hälsade på kompisarna Meya o Milton


  
Lägga pussel är svårt...

  
Badhuset var det roligaste på länge!!!

   
Weeeeeeoooo!!

  
Dagens dagisOutfit...Sluta fota mig!!!!!


Tack för denna gång, återkommer snart hoppas jag! o glöm inte...kommentera please;-)

Puss o kram!!


Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela