missimone

~gåshud och nineball~

Publicerad 2011-02-28 10:40:05 i Allmänt,

Ja gåshuden ger bra idrottare mig. Nu närmast tänker jag på Marcus Hellner...först en otrolig vinst i Sprint som jag kollat på flera gånger och det bara pirrar i magen...guuud så bra. Igår var det kombinationen 30km..o det kändes länge som att det är kört, Hellner hamnade långt ner under den klassiska delen pga av dålig valla(vad jag förstått) men sen åt han sig upp i fältet under skaten och det blev en liten fight sista biten..när han var på väg att gå om Norrthug i "Hellner" backen så höll jag på att kissa på mig här i soffan haha:-) Men såklart orkade han inte när han fått kämpa sådant första delen av loppet..så jag blev skitglad att det iaf blev en 6e plats tror jag det var:-)

Så honom ser jag fram emot att se framöver..Kalla har ju tyvärr inte visat sig så mkt trots en 4e plats. Men den där Marit B är nog väldigt svår att slå tyvärr. Ja mitt skidintresse får jag tacka svärföräldrarna för och nu i veckan börjar även skidskytteVM..yeeehoo:-)

I veckan som varit har det varit babysim igen..suuuuperkul och lilla hjärtat fick testa att dyka för första gången:-) Blev lite nervös när hon berättade det, men man kunde ju såklart välja att vänta. Men jag tyckte att Noomi övat mycket på vatten i ansiktet "Nu kommer det vatten" och är ju väldigt glad o med i vattnet så jag testade och det gick jättebra!!:-) Sakta ner under vattnet med ansiktet o sen upp lugnt igen och inte ett host eller pip från lillan. Testade två gånger till och den sista gången så var hon ju ganska trött efter en halvtimme i vattnet så då fick hon in lite vatten o började hosta, men hon blev inte ledsen, så det var skönt. Noomi är ju van att få lite kallsupar då hon håller på så mycket i vattnet så det var ju bra:-)Efter simmet kom fina tjejerna Zanna och Charlotta med sina små grabbar o umgicks med oss. Tyvärr var Noomi lite trött så hon var väldigt mammig.

På onsdagen hade vi mormor här..åkte o hämtade henne och sen myste vi här hemma:-) Hann spela några kortspel när Noomi sov middag och sen hjälpte mamma mig att göra oxrulader med hennes goda sås,brysselkål,broccoli,syltlök o gele som vi åt när darling kom hem sen...supergott o värsta söndagsmiddagen mitt i veckan:-). Den kvällen var väl den kallaste på länge så jag skjutsade in mamma till spårvagnen i hageby o hoppades att hon inte skulle frysa ihjäl när hon stod o väntade, som tur va så kom den ganska snart:-) Så smidigt att spårvagnen går ända ut hit nu för då kommer mamma ända hem därifrån utan byten:-)

Torsdagen blev ingen systerdate då hon varit ledig på onsdagen istället för att göra klart sin nya tattoo..skitsnygg blev den nu med massa färg o nu har hon nästan hela vänsterarmen "målad" på..ska bara bindas ihop lite med de andra tatueringarna så allt hänger ihop:-) Man blir ju sugen för det blir så fint, men inte att jag skulle tatuera mig så mycket men något vill jag ha i framtiden:-)
Så vi åkte iväg till fina Tina, min själssyster Gabbis mamma, som jag känt sen jag var ungefär 2år. Hon är så förtjust i lilla Noomi och det är viktiga personer i mitt liv som jag vill ska bli lika viktiga för Noomi. Hon hade inte så mycket kunder den dagen så vi hann umgås i hela tre timmar, i början var Noomi väldigt mammig o kunde inte sitta i någon annans knä, men efterhand så gick det bättre och Tina kunde t.o.m mata henne innan vi åkte hem:-)

Fredagen åkte vi in till stan till lunch o träffade syster Therese, hon började inte jobba förrän tre så vi hann med en mysig fika på fräcka fröken. Man märker vilka hon träffar lite oftare, för både syster o mamma blir hon inte ledsen med i början utan känner sig trygg med dem. Så vi har sagt nu att man måste försöka träffa både Tina o tjejerna en gång i veckan iaf. Zanna hade tydligen läst att en 6månaders bebis har ett 2 veckors minne, så när Noomi var sjuk hann hon ju glömma en del folk då förstås haha;-) Men det är ju tur att de inte har guldfiskminne iaf, för då skulle det blir jobbigt haha;-)

På lördagen kom farfar hit tidigt, han skulle se lite skidor först o det passade bra för jag o Noomi gick över till min bror och kusin Felicia och busade där någon timme. Jag ska ju vara barnvakt nästa fredag åt lilla kusinen och ville också visa mig lite så hon inte blir helt förskräckt haha..men det gick jättebra, hon klättrade upp i min famn och ville leka med mitt halsband och några kramar fick jag också..då kändes allt genast lättare. Det kommer bli sååå mysigt att ha henne här en hel kväll, natt o morgon när mamma o pappa ska ut och slå klackarna i taket:-)Kusinerna har ju mer utbyte av varandra nu också när de båda är med på ett annat sätt..de låg o delade på en leksak..först hade Noomi den, så kom Felicias fingrar o snodde tillbaka den o slickade lite, så tog Noomi den från Feli och slickade lite o sådär höll de på ett bra tag. Tyvärr har ju Felicia övertaget lite för sen kröp hon iväg med leksaken o då är ju Noomi chanslös eftersom hon inte kan ta sig så långt än haha:-)

På kvällen vid fem tog jag o darling bussen in till stan och åkte till en biljardhall på kungsgatan där jag skulle lära mig spela lite biljard. Gud vad roligt det var, men såklart ganska så chanslös mot darling som visade sig vara proffs..han fick i bollar på ett sätt som jag aldrig skulle fattat. Visst jag gjorde en hel del bra stötar o fick i en del bollar. Men när vi körde 8 ball så rensade darling hela bordet på sina bollar innan jag hann få i en enda haha...så 9 ball var lite roligare även om jag fick i många bollar så fick darling alltid i den sista ..men några matcher vann jag faktiskt:-)

Sen gick vi ner till La Uva och skulle äta. Jättegod mat fick vi...mmmm...igår när jag satt här hemma så kunde jag fortfarande känna lukten i näsan av allt det goda och blev jättesugen.Jag såg att man kan beställa hämtmat därifrån o det ska jag fan göra ngn gång...visst mysigare att äta där men det kan ju lätt bli dyrt när man köper en flaska vin för 260 kronor haha. Oj jag glömde ju berätta att mycket av våran kväll blev sponsrad av svärfar...han gav oss det i present när Noomi föddes att få gå ut o äta när hon blev större o så skulle han vara barnvakt:-) En toppenpresent tycker jag!! Vi tog kvart över elva bussen hem och kom i säng till tolv och det var himla skönt!! Speciellt kändes det så på morgonen när Noomi inte ville sova längre än till 7 hihi. Så gårdagen var lite seg först men när man har en sån liten underbar bebis så försvinner tröttheten ganska så fort och vi hade en myssöndag här hemma. Farfar o Noomi hade haft det jättemysigt på kvällen och hunnit med både bad och bus...Noomi hade pratat sönder farfar och det är inte lätt eftersom farfar är rätt bra på att hålla låda själv;-)

Jaha Noomi Li då...nu efter sjukdomstiden så har vi i slutet av veckan kommit in igen i de gamla rutinerna o Noomi har blivit av med sin lite gnälliga sida som hon haft ibland. Nu vet hon igen att maten oftast kommer innan hon blivit riktigt hungrig o hon säger till när hon vill sova. Blev ju lite konstigt med maten då hon fick äta mycket mindre portioner ett tag, men nu äter hon ungefär var 3-4e timme igen. Hon har börjat babbla igen som tusan, o det gjorde hon inte på ett tag. Hon rullar ju även omkring mer i babygymet och leker med det mesta som läggs framför henne. Ligger o snackar o sjunger o är mer tillfreds igen. Nappen får hon ibland när hon vill..vid sovstunderna på dagarna har hon den men inte när hon lägger sig för kvällen. Den får hon när hon vaknar på natt/morgonen för att somna om en stund till. Det är ju synd att man tycker barn med napp är så förbenat söta o de är ju så bra för tröst, annars skulle man nog försöka vänja av henne med den illa kvickt. Men vi får ta den fighten lite senare...

Hon har även börjat sitta mer:-) Blev jätteförvånad när jag provade häromdagen och hon satt alldeles själv..hon kan åka lite bakåt med ryggen men lyfter sig liksom upp till rät ställning igen..jättehäftigt att hon redan är så stark. Självklart är hon inte så pass stadig att jag skulle sätta henne på golvet utan kuddar haha..då skulle det nog gå väldigt illa. Men isoffan sitter hon ganska bra själv o om jag sitter med henne på golvet så går det jättebra. Så det är bara att öva o öva. Men att hon varit stark i ben o rygg sen hon var liten har vi ju vetat. Så om två dagar blir vårat lilla hjärta hela 6 månader!!! Ett halvår redan,,,,gud vad tiden går fort känner jag. Men det blir ju samtidigt lite roligare också...när hon har med lite mer o kan sitta o leka o sen börja krypa runt. Visst jag kommer få mer att göra haha...kommer inte kunna sitta såhär o uppdatera om hon inte vilar middag. Men det gör mig ingenting...är ju samtidigt så roligt att följa deras små utvecklingar:-)

Så idag blir det veckohandling och besök hos farmor. Jag valde en liten fel dag att åka dit då vi just veckohandlar på måndagar.Nu kommer säkert Noomi vara lite trött när vi kommer dit, men då får hon lägga sig o sova en stund i värsta fall. är ju tydligen skidor igen vid ett som jag o farmor kan glutta lite på.

Så veckan är fullbokad igen, endast fredag dag som inte är planerad men då måste jag väl sanera huset från små prycklar till kusin vitamins intåg så hon inte får tag i något smått att stoppa i munnen. Men vi har ju en gåstol som hon säkert komma tycka är roligt att dundra omkring i..lära Noomi lite hur man backar o tar sig fram bättre hihi:-)

Nej nu avrundar jag med lite bilder från förra veckan...Enjoy

 
 
Övning ger färdighet:-)


Mitt underbaraste lilla penntroll!!:-)


   
Sötnosen Vilgot, väldigt fotogenique:-)

 
Alfred var lite svårare att fånga,,ett yrväder:-)

 
                     Noomi väldigt mammig

  
Mysstund i soffan med sötnosen Vilgot. Ville hålla handen:-)


Lunchdags med mormor


Mormorsmys

     
Lite modevisning när vi provade mormors kläder:-)

      
Besök hos Tina               Kan vara ledsen ibland, pappamys

   
Bus med kusin Vitamin


Denna leksak var väldigt populär:-)

   
Proffset Rikard                                             Jag ser väl proffsig ut haha


Notera att endast halva bollar är kvar..dvs MINA hahahahah

   
Farfarsmorgonbus:-)          Mys framför skidorna

 
La patiens med mamma...Åh kan sitta:-)


Puss o kram till nästa vecka!!Anna

~shit happens~

Publicerad 2011-02-20 15:23:43 i Allmänt,

Verkligen länge sen jag skrev nu men sjukdom har drabbat familjen:( Mest är det lilla hjärtat som varit dålig då hon har åkt på snuva, hosta, feber o magsjuka:( Det började i början av förra veckan med förkylning och gick sen över i söndags till magsjuka och diarré först o främst. Bajsade ner allt och det kändes inte som att man gjorde annat än att byta blöjor o kläder:( Ringde BVC o de sa att man skulle ge små portioner och sen prova med majsvälling. Men efter majsvällingen började ges på måndagen så började hon kräkas lite smått...till tisdagkvällen då hon började kaskadkräkas o var jätteledsen. Jag vet inte om det var pga magsjukan för vad jag förstått så ska man börja kräkas först o sen att magen blir värre men hon började ju inte kräkas direkt..så kanske det var majsvällingen som nu ska vara så mild mot magen?

Vi ringde sjukvårdsupplysningen på tisdagkväll efter att hon spytt ner hela sig o sängen för andra gången, mer för vi ville veta hur man ska göra för att veta om hon får i sig vätska ordentligt, men de tyckte vi skulle komma upp till barnakuten så de fick titta på henne.Vi hann inte ens bada henne så både jag o Noomi kom upp med kräks i håret. Vid halv tio på kvällen kom vi dit och vi började med att väga henne och då hade hon gått ner till 7340, 200 gram mindre än vad hon vägde den 1 februari, så hon hade säkert redan förlorat minst 500 gram på tre dagar:( De tog tempen o hon hade lite feber. Skulle försöka få ett urinprov också o då ge henne saft för att få henne att kissa.Men det enda som kom var vattnigt bajs(ursäkta kiss o bajs snacket men det är lite svårt att försköna orden;-)) Hon var glad o pratade mycket trots den sena timmen..hann somna en stund på mitt bröst men charmade sen både den manlige sjuksköterskan och den kvinnliga läkaren och de tyckte hon såg jättefin ut och att hon inte verkade medtagen eller något.Vi skulle hålla koll på om hon kissar när vi väl kom hem. Tog tempen igen strax innan vi fick åka hem och då hade febern gått upp lite så hon fick flytande alvedon eftersom hon bajsade ut den andra direkt. Men det kändes skönt att åka dit iaf så man slapp oroa sig för att ngt var fel. Vi kom hem och alla tre kunde somna direkt vid den sena timmen av 2.30.Lycklig som få blev jag när jag upptäckte dagen efter att hon luktade kiss för jag kunde inte minnas att hon kissat ngt eftersom hon bajsade som hon kissade om ni förstår vad jag menar;-)

Vi har även matat henne med egengjord vätskeersättning eftersom den man köper från apoteken är restad från leverantör och vi har köpt sempers magdroppar. Hon äter nu en liten liten portion varje timme istället och har därför fått bli ett nappbarn för att trösta när hon inte blivit nöjd. Den har varit en stor räddning speciellt i början när hon inte hade matlust alls men ändå ett snuttbehov.

Sen har veckan fortsatt med nedbajsade kläder, kräkningar(som jag tror berott på antingen för mkt mat, eftersom vi dragit ner på portionerna o jag när det känns som hon verkat bättre höjt dosen, eller majsvälling som jag försökte ge igen igår..big mistake..huge) Igår blev hon sämre i magen igen o bajsade ofta o ner sig hela tiden och jag var inställd på att ringa till barnakuten idag igen eftersom hon då haft diarré i en vecka. Men glatt överraskad blev jag när första bajset efter i natt var väldigt mycket fastare än jag sett på över en vecka:-) Hoppas det nu är så att magen stabiliserat sig o att det är över för den här gången. Hoppas att jag kan höja dosen lite imorgon igen, ge gröt o lite vanlig mat. men vill se så att magen är bättre först. Men nätterna har ändå gått bra trots att hon bara har fått äta en dos med 70 ml istället för 230 som annars. Har ju trott att hon ska vakna o vara jättehungrig på natten men hon har nöjt sig med sin napp o sen fått mat direkt på morgonen istället. Nu har hon börjat vakna mellan 7 o 8 istället, men det känns helt ok eftersom hon somnar så fint vid 19 varje kväll.

Så trots sjukdomar o mindre mat så har hon varit helt underbar!! Lika glad o härlig som annars och faktiskt lugnare i humöret på något vis. Mycket därför har jag inte varit jättenervös även om det var jobbigt när hon började kräkas sådant.Visst har hon inte varit lika sprallig när det var som värst, men ändå nöjd och med. Man känner sig så maktlös när de är sjuka..de är så små o kan inte säga var de har ont och man är ju så rädd att något ska hända. Så jag måste säga att Noomi har fått lugna mamma mer många stunder. När hon bajsat ner sig hela tiden eller kräkts rakt ut så har hon legat o jollrat o skrattat ändå och själv skulle man ju ligga som ett kolli o tycka så himla synd om sig själv. Min tappra Noomi Li<3

Så nog pratat om det..nu är det snart en ny vecka o vi tar nya tag.Lite snor kommer nog hålla i sig, men jag o darling håller henne sällskap o snyter oss omvartannat:-) Börjat rulla nu igen har hon gjort. Hon kunde rulla från både mage o rygg för flera månader sen men så slutade hon o har inte gjort det på jättelänge. Nu helt plötsligt har hon börjat igen och gör det hela tiden...men det är visst vanligt:-)

Har ju även varit på 30års/tjejfest hos fina Zanna:-) Mycket trevligt och det blev sig så att jag följde med ut och jag hade verkligen jätteroligt!!Men nu blir det lugnt fram till den 16e april då jag o syster ska på Håkan Hellström!! Då blir det lite party men nu känner jag bara för att vara med familjen och mysa. Nästa helg ska ju jag o darling ut o äta på la Uva och spela biljard o farfar kommer hit o är barnvakt. Men vi åker ju vid 18 så då missar vi ju bara en timme med Noomi och så kommer vi ju hem skapligt:-) Tror det blir en sväng till IKEA på söndagen sen.

Var på mina spa behandlingar igår som jag fick av systrar o mamma i 30års present. Fick börja med att bubbla och äta fruktbricka o det var sååå skönt! Sen blev det 50 minuters underbar lugn massage och hon fick ut en hel del knutar på ryggen kan jag säga. Kände mig som en ny människa efteråt och även en härlig ansiktsbehandling med massage både i ansikte och hårbotten...ryyyyyyys vad skönt det var.Så tack sötnosar för den presenten:-)

Kallt har det blivit igen..för kallt för att vilja ta ut Noomi på promenad nu när det är så fint väder. Jag är lite mesig sådär men om man själv inte vill vara ute o tycker det är för kallt så vill jag inte ta ut henne.Visst om jag hade en vagn som jag kunde bädda ner henne o skydda henne lite mer men nu har vi ju bara sittvagnen då den andra är trasig:-( Men de pratar ju om att det ska bli bättre väder eller bättre o bättre..varmare, för det är ju toppenväder ute. Så imorgon hoppas jag på lite varmare ute..en -5 kan ju vara ok, så vi kommer ut lite. Noomi o jag har kommit iväg i två dagar men då inte varit utomhus längre stunder.För nu är det nog dags för våren att börja visa sig...snart mars och då vill vi ha torra vägar o varmare luft..lite snö gör ingenting men det behöver inte komma någon mer om det väl töar bort. Jag ser fram emot våren så mycket nu och sen sommaren..men en sak i taget. Att få vara ute mer med Noomi och sen att kunna åka o bada:-)

Nej nu ska jag ta o avrunda här..mycket skitsnack har det blivit;-) Men nu vet ni vad vi har varit upptagna med senaste veckan iaf:-)

Lite bilder har det hunnit bli ändå...Enjoy!


    
Noomis hatt:-)    Mormorsmys innan magsjukan kom..

  


    
Vill leka med det mesta...bäst är sjörövarBläckis o fjärrkontroller


  

  
Bläbärsspill,kalle kanin och nappen:-) Min fina glada älskling



På torsdagen var det mycket bättre och vi träffade moster o mormor

   



Noomi Li kan hålla sin flaska själv:-)

   
Efter mycket bad varje dag blir frisyren lite sisådär;-)

 
Nu rullar jag fram o tillbaka o måste vaktas när jag är i soffan.

Puss o kram Anna

~Plaskanka & Bah bah bah~

Publicerad 2011-02-08 13:39:24 i Allmänt,

Idag har vi äntligen varit iväg o simmat igen..denna gång utan lärare men lika roligt ändå:-) Lilla hjärtat fick ligga mycket i simringen och hon plaskade omkring och såg riktigt proffsig ut:-) Hon börjar få ut mer av simmet, innan har hon ju gillat det o legat och smilat men mest hängt med o legat o tittat på saker.Nu var hon med med både armar o ben o skvätte vatten på alla runt omkring sig inkl. sin mamma:-) Nu är hon helt slut efter mat o sim så hon slocknade så fint i sin säng. Låg o jollrade en stund men hon somnade in själv utan buff från mamma..då är man trött:-) Så då passar jag på att uppdatera lite även om jag känner att jag också blev lite trött efter simmet;-)

I helgen har vi varit i sthlm o hälsat på kusiner o moster o Roger. Mycket trevligt o barnen skötte sig exemplariskt..lilla Ellisen hade råkat ut för en släng av ngn magsjuka så hon var lite trött men glad ändå. Ville vara nära Noomi hela tiden och gärna hålla henne..sprang o tvättade händerna hela tiden så att hon inte skulle smitta Noomi..gullunge..så ansvarsfull:-) Filip blev också begeistrad i Noomi och ville gärna kramas. Vi blev bjudna på jättegod o ny mat för min del. Lammfärsrulle med örter och chevre, till det tzatziki och ugnsrostade rotfrukter..smarrigt va?? Tyckte det var jättegott även om det är en viss smak i lamm som man har lite svårt för så blev det inte så farligt nu. Så tack Roger!!(o Madde) Melodifestivalen med snacks och efterrätt och jag o Madde pratade lite mkt så jag missade nog vilka som gick vidare. Har lovat darling att vi inte behöver se festivalen nu förrän finalen..för det innan känns lite långtradigt nu...men i brist på annat lär det nog åka på;-)
Så tack för en fin helg och så skönt att komma iväg lite och mysa med sina nära o kära.

Noomi har börjat prata mer nu..inget språk vi förstår såklart;-) men hon säger Bah bah bah bap bap bap så ibland låter det som hon säger pappa hihi. Hon jollrar mer och när hon sitter i sin gåstol så kommer det lyckliga små skrik o prat hela tiden. Pratar man till henne i stolen så ler hon mest hela tiden och jag är så glad att hon är en sån lycklig och nöjd bebis:-)

Det blir inte mycket ledset här hemma och när vi var iväg så tror jag inte hon var ledsen eller gnällig en enda gång så Madde blev helt förundrad..men hemma kan det vara lite mer gnäll såklart.Men hon är så underbar nu och så rolig att jag riktigt saknar henne på nätterna o längtar tills vi vaknar o går upp o man får träffa denna härliga lilla tjej. Men fasta rutiner tror jag är A&O..därför hinner hon inte bli gnällig för hon är så trygg i att hon oftast hinner få mat innan hungern blir för stor och hon får sova direkt när hon blir trött. Mat kan diffa en halvtimme fram eller bak o sovtiderna blir oftast samma varje dag om vi inte är iväg under dagen. Känns nog skönt för henne och skönt för oss. Man vet ju därför direkt varför hon är gnällig. Nätterna går jättebra fortfarande, hon somnar 19 varje kväll och vaknar igen nästa gång vid 5-6 o då får hon nappen och somnar om till 8-9. Så om jag är trött när jag vaknar så är det oftast för att jag sovit för länge;-)

Har lite filmer jag skulle vilja lägga upp på bloggen så om ngn vet hur man gör så kommentera gärna:-)

Nu kommer våren med stormsteg hehe..jag inbillar mig det eftersom man hör vårfåglarna kvittra, solen lyser mer och mycket av snön är borta...men jag är bara optimist..innerst inne är jag realist o förstår att vi nog kommer få ett eller flera bakslag innan det är dags. Men så länge det nu är varmare så ska jag försöka komma ut o gå mer med Noomi i sin vagn..innan har jag tyckt det varit för kallt, sen blåsigt och sen har jag bara varit bekväm av mig. Nu vill jag komma ut o röra på mig och jag vet att Noomi får ut mer av en promenad nu med frisk luft o så mycket att titta på. Så det ska bli stor ändring på promenaderna..för även om vi gör oftast ngt 4 av 5 dagar i veckan så är det ju inte samma sak som en promenad.

Fick en massa kläder av Madde o hennes svägerska när vi var där nu..en hel ikea kasse med massa fint. Mycket från 74-92 men även en del som hon snart kan ha stlk 68. Så det blev att tvätta allt o rensa i byrån. Har gett en kasse till Meya med stlk 62 som man aldrig hinna använda..mycket fint men man får ju lite sina favoriter o så får man lite dåligt samvete att man inte använder allt. Så då hoppas jag att Meya kan ha användning för en del. Jag har ju än så länge lite svårt att skiljas från kläder som Noomi haft som hon vuxit ur, dels är det ju minnen i kläderna och kanske om något år man kan börja ge bort, men om ni skulle se min garderob så skulle ni förstå att jag har svårt att skiljas från kläder...även om de aldrig används så kan jag inte slänga dem...men nu när vi ska fixa klart garderoben så jag får fler hyllor o förvaring så måste jag sålla bort.Då blir det Röda Korset o att göra en god gärning istället. För korta toppar o linne som nästan visar magen vet jag till 100% att jag ALDRIG mer kommer använda haha:-)

På torsdag fyller finaste Zanna 30 år och på fredag blir det tjejfest hemma hos henne med mat, spel och en massa snack. Ska bli riktigt roligt!! Darling kommer åka till Fredrik o Mira med Noomi o vara där under kvällen. Sen åker jag med dem hem runt halv tolv när tjejerna ska ut. Lite spännande att se hur det går att ha Noomi borta när det är läggdags, tror det kommer gå jättebra det ärju bara synd att man måste väcka henne för att åka hem. Men då har vi sagt att han gör kvällsrutinerna som vanligt och klär henne i pyjamas o så åker hon hem i overallen bara. Så kan vi lägga henne direkt när vi kommit hem igen. Man ska ju inte känna sig tvingad att vara hemma 19 varje kväll bara för att Noomi ska sova då, utan hon sover ju lika bra någon annanstans så länge:-) Så tjejfest ser jag fram emot:-)

En annan superduperrolig nyhet är att min själssyster Gabriella kommer på snabbvisit på fredag innan hon drar till Indien.Hon har ännu inte träffat Noomi och jag är så spänd på att hon ska få träffa mitt lilla underverk;-) Som jag har längtat efter henne...vi har inte setts sen jag var där i början på juli, men jag har haft mitt med Noomi o hon har ju sina katter o kattungar hemma o ta hand om. Så mycket roligt som händer denna vecka:-)

Nej nu ska jag nog ta o avrunda lite o det gör jag ju som vanligt med bilder...Enjoy:-)

     
I favvostolen                    Kusin fick låna..sötnos:-)


  
Inspektion av kusinerna

  
Kan nog ha mycket kul i framtiden:-)


Glädjetjut o säkert ngt roligt på tv

   
På väg mot stockholm!!

     
Fina kusinerna..Ellamys:-)


Fille ville kramas:-)


Myser lite med bäste Filip:-)

   
Alla ville mysa med Noomi Li

   
Stänger av tjattret;-)    Stooor familj               Fille blev lite svartsjuk


    
Promenad innan avgång


I bilen hem..hade ont i magen o fick tröst av napp

   
Hemma fanns ju gåstolen..då blev det glädje!!

    
Mys med pappa, bad och den fina mössan från Moster

    
Här spenderar jag mycket tid..så roligt!!!

Puss o kram nu ska jag gå o busa med min lilla tjej!!

Anna

~ont i hjärtat & turkos RR~

Publicerad 2011-02-03 11:37:08 i Allmänt,

Lilla hjärtat har nu tagit sin andra dos med sprutor..det var inget roligt för någon av oss. Men som tur va för lilla hjärtat höll obehaget i sig i någon minut varav mammas ont i hjärtat satt i lite längre. Hon blev så ledsen på ett sätt som jag sällan har hört och det skar o slet i mitt hjärta när hon blev så ledsen. Har ju hört av vissa att sprutor nummer 2 ibland knappt märks o hade väl hoppats att så skulle bli fallet för Noomi men icke sa nicke. Satt så fint i mitt knä och jollrade innan o pratade med oss o så när de dumma sprutorna kom så blev det inte alls roligt längre. Stackars lilla hjärtat...Man vet ju att det är för något bra men gud vad jobbigt det är för en själv att se att de små liven får ont o blir ledsna. Man är ju lite mesig så..kände nästan hur min mun snörptes ihop och jag fick hålla mig ifrån att också börja gråta:( Men det gick ju som sagt över fort och hon började jollra o le mot sköterskan som hon innan hade blängt ledset emot.

Vägning och mätning blev det också o min lilla finaste tjej har blivit 370 gram tyngre på 3 veckor och väger nu 7540g och vuxit 1 cm o är nu 64cm:-) Lite skillnad från sist då hon hade gått upp 820 gram på 3 veckor, men nu ska det väl jämna ut sig lite mer plus att hon har ju tagits bort nattmålet och så rör hon ju på både ben o armar så förbenat nu. Ligger hon på plan yta så sparkar och slår hon omkring sig, klatchar sig på låren och vill nästan springa iväg ser det ut som. Så då tänkte vi att det skulle vara perfekt med det nya lyxåket vi ihandlat från blocket. En turkos gåstol, hennes egna Rolls Royce. Men tyvärr har ju lilla hjärtat inte vuxit så mkt på längden än och hennes små tår är det enda som når ner i backen, så det dröjer nog lite innan hon kan springa omkring i den:-) Men hon gillar att sitta i den och vrida på alla saker och spela truddelutter så att mamma o pappa blir galna:-)

Blir mer o mer kär i min lilla familj och lilla hjärtat varje dag..desto mer jobbigt att tränga bort jobbiga tankar på om något skulle hända. Alla människor med barn har nog såna tankar ibland, men det gäller att inte låta det ta överhanden.Leva vidare o göra sitt bästa för att skydda sina små utan att det blir överdrivet. Jag börjar tänka på att snart börjar hon krypa o kan hitta saker på golvet o stoppa i munnen så dammsugning kommer ju stå på schemat betydligt oftare än vad det gör nu;-) Även att tänka på vad o vad inte hon får använda som tuggleksak, jag har kommit på mig själv att jag inte drar o sliter i grejer för att se att de sitter ordentligt o då kan jag få panik "fan vilken dålig mamma du är" men oftast har hon ju sina leksaker o de ska ju vara testade. Men att hon får papper att prassla med o då kan hon ju slita bort bitar o stoppa i munnen, men än så länge blir det ju stora bitar men jag måste förbereda mig för framtiden.

 För visst det har varit lätt att skydda henne nu när hon är så liten o stannar där jag lägger henne men det är ju inte långt kvar nu tills hon far omkring överallt och då kan jag få lite ångest över att jag måste bli bättre på att veta vad o vad inte som är okey att leka med. Men förhoppningsvis kommer det ju naturligt..men lite sån småångest kan jag få nu när hon ska börja röra på sig att man inte kan vara med överallt, för jag vill ju att hon ska vara nyfiken och upptäcka saker o pröva sig fram o det är inte farligt att slå sig lite, men det där med att stoppa saker i munnen som kan fastna är min största skräck. Hellre en bula i skallen än något i halsen. Har anmält mig till en livräddningskurs eller första hjälpen heter det nog, med röda korset tror jag det var, genom simskolan. Kommer vara en hel söndag o jag skulle vilja ta med rille också så får mormor vara barnvakt. Så man vet hur man ska göra om hon sätter i halsen, börjar blöda eller slår sig. Så man inte blir helt hysterisk utan vet i grunden hur man går tillväga.Sen som simskoleläraren sa så hopppas vi ju att man aldrig behöver kunna sina kunskaper:-)

Så nu snart ska jag o darling ta tag i att sanera huset från småplotter i höjd med Noomi Lis kryphöjd..har ju iofs inte så mycket sånt i golvhöjd haha men vissa grejer kan man nog flytta på:-)

Sen har jag fått kritik av en läsare om att jag bara skriver att allt är så puttinuttigt mellan mig o darling. Så är ju självklart inte fallet..believe me, vi har våra små tjaffs o sitter verkligen inte o kramas hela tiden men jag uppdaterar ju oftast veckovis och då blir det ju inte att man sitter o ältar i sina småtjaffs:-) Skulle man uppdatera dagligen så skulle säkert de sakerna hamna här också men oftast så är tjaffsen så larviga o ointressanta o då blir det oftast att man berättar hur man mår sammanfattningsvis. Och jag är glad o mår bra och har en jättefin familj. Jag beundrar R att han står ut med mig ibland likaväl som jag beundrar mig själv för att jag står ut med hans fasoner ibland;-) haha..Vi känner varandra rätt väl och har accepterat våra fel o brister o jobbar med våra sidor som kan vara lite jobbiga. Förr kunde vi gå o vara sura på varandra i långa stunder utan att prata men nu rensar vi luften direkt och försöker leva efter säget:"somna aldrig osams":-)

Sen skulle det väl vara helt hemskt om man aldrig tjaffsade..smågräl betyder ju känslor och skulle ju vara tusen gånger värre om man gick omkring o inte brydde sig ett skit om vare sig det ena eller andra. Och att bli sams har ju sina fördelar det med...;-) men man måste mogna på alla vis när man skaffar barn, man får helt enkelt välja sina krig och ibland sitter tonårsfasonerna i och då får man skärpa till sig. Sen att vi är familjen "kan aldrig ha fel, jag ger mig aldrig" så blir det lätt rundgång och till slut säger man bara "okey vi båda är bäst, life is great let's move on" Men jag var inte så här envis innan darling kom in i mitt liv..då gjorde man allt för husfriden o nu har det blivit en ond cirkel för att det kan bli som en tävling och det vill iaf jag jobba på. Man är inte en sämre människa för att man ger sig o erkänner sig ha fel(även om jag egentligen ALLTID har rätt haha) Nejvars, men jag har mycket att jobba på, men det kan jag ju inte erkänna rätt ut till darling för då får ju han rätt haha..så det får bli att vi båda blir bättre;-)

Vi har även en rap och fistävling på G...Jag är raparen i familjen o darling sköter det andra och nu har vi satsat 500 kronor på vem som kommer göra det först inför den andra. Så vi försöker bli en finare familj om man säger så:-) Känns bra för romantikfaktorn blir inte hög när vi beter oss som grisar;-) Blev jag föööör personlig nu...äsch...lite får man dela med sig o darling har aldrig stuckit under stol med att han tycker att man ska vara naturlig...man ska kunna vara sig själv helt enkelt...Så fortsättning följer..haha. Och nu menar jag inte att vi inte får rapa o fisa för det måste varje människa, men tyst o fint o göra på så sätt som många andra par gör för vad jag hört från vissa så har de aldrig hört sina respektive göra det ena eller andra o det är klart de gör det, men i sån ljudnivå att det inte stör eller i ett hörn någonstans haha. Sen måste jag också säga att jag älskar darling för att han vill att jag ska kunna gå på toa utan att sätta på kranar o slänga ner en hel rulle toapapper i toaletten;-) Men det har tagit sin lilla tid...Nog ordbajsat om det här;-) 

Nej nu lägger jag upp några få kort från sist o hoppas ni inte har störts alltför mycket om mitt konstiga pladder;-) Kommentara gärna, för mina läsare, ni är faktiskt lite dåliga på sånt. Även om jag älskar att ni orkar o vill läsa om mig o mina tankar så är det ju sååå roligt när man ser att ngn tyckt till om det man vräker ur sig:-)



Noomi har valt huvudbonad;-)

  


  


  

Min finaste skatt som är så fotogenique:-)

   
Rosa lilla damen








   
Mormorsmys o nyvaken:-)



Nya Rolls Roycen:-)


 
Älskar att bada<3


Morgonbrottning med kudden

Puss o kram Anna

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela