missimone

~Lilla krabban~

Publicerad 2011-08-24 11:24:25 i Allmänt,

Har försökt uppdatera sen början av förra veckan men iom att vi blev av med båda rauterna när blixten slog ner här så vi endast har antingen kunnat kolla på tvn eller vara på internet så har min td vid datorn varit begränsad. Plus att man har en liten tjejja som kommer o klänger vid mig så fort jag närmar mig datorn(den har vi stående på tv bänken i brist på plats) Så nu har vi två rautrar och jag kan sitta här lite lättare. Vill börja uppdatera lite oftare och hoppas det blir så.

Sommaren har varit bra, snabb men bra. Vi har hunnit med Edsbyn, besök av stholm, Kopparhult,konserter,mys med nära och kära och självkart en massa bad!!:-) Tänker inte skriva så mkt om vad som varit, jag skriver långt som det är;-)

Den stora nyheten är att mitt lilla hjärta nu går lite smått:) Igår vid sex så gick hon sina första steg utan att hålla sig i. Både fram till mig och sen till pappa. Lite ostadigt såklart och ibland är det som att hon tror hon kan springa o rusar framåt och står på näsan. Hon kan dock ta emot sig bra nu och får inte ont när hon ramlar som tur är. Hon har även en variant där hon går sidleds lite som en krabba, men det är nog balansen där med;-) Så både jag o Rille satt här med tårar i ögonen av glädje.Man skrattar o hela magen bubblar av lycka. Man blir så stolt över sitt finaste. Hon började förra veckan med att stå rakt upp o ner utan att hålla i sig i längre stunder. Innan har hon stått i några sekunder innan hon satt sig på stjärten. Så vi har känt att det är lite på G, men hon måste bygga upp modet. Det bästa är ju lyckan i hennes eget ansikte när hon staplar fram emot en,Hon förstår ju vad hon gör och att det är stort:-)

Har även varit på vägning o mätning nu efter sommaren och hon hade gått upp 480 gram till 9820g och endast vuxit en ynka pynka cm så hon är 72 cm lång nu.Mammas finaste lilla gos:-) Fick även sprutor där tårar sprutade men det gick över på en minut.

Premiär på babysim säsong 2 idag!! Och en lyckligare tjej får man leta efter...glädjetjut, plask och skratt hela halvtimmen och då vet man att man gjort rätt att anmäla en termin till. Det är dyrt men helt klart värt det!! Blir nog en simmerska av henne;-)

Snart fyller lilla hjärtat 1 år och samtidigt som jag älskar den lilla tjej vi har här hemma så tycker man ju tiden bara springer iväg och man minns tillbaka till när hon var lite mindre. Visst hon är roligare på ett annat sätt nu för hon är verkligen en liten person som man kan kommunicera med på ett annat sätt. Det är lättare, samtidigt som det är svårare. För en starkare vilja en hennes får man också leta efter. Men det är bara att sätta ner foten tidigt;-) Tänkte på simmet, förra terminen då var omklädning inga problem för hon låg eller satt där man la henne, nu är hon överallt och man får mer svettdroppar haha..försöka hålla fast en intvålad liten bebis som kryper iväg är ju som att försöka fånga en hal ål:-) Men med allt gott kommer lite ont:)

Nu är vår mammagrupp lite upplöst...Alfred har börjat på dagis och Zanna ska jobba några månader nu så att Vilgot får vara hemma med pappa en stund. Så killarna får vi försöka träffa på eftermiddagarna eller helger nu. Meya ska vara hemma ett tag till och så har vi ju lilla Nova som har blivit en stor tjej på 5 månader nu.

Jag har börjat söka jobb, jag har mammadagar kvar till januari men börjar känna att jag vill ha lite annat att göra. Helgarbete eller kvällar om det inte finns något annat. Pappa får vara hemma lite nu i höst och sen blir det nästa sommar som blir lite längre för honom o Noomi Li:) Har ju satt in henne på dagis fr.om januari men vi funderar på att ringa o kolla om det går att komma in lite tidigare. Lägga inskolning i mitten på november kanske om det går??

Just det, vid elva månaders ålder ganska exakt så fick Noomi Li sitt första risgryn och två veckor efter så poppade grannen upp. De har dock inte vuxit klart än så hon ser relativt tandlös ut fortfarande:)

Säger Titta, mamma o pappa, pekar på allt, vinkar o säger Ej Da även till de som kommer:-) "Ha den" fast det är mer A de o pekar. Vet vad hennes dockor är o säger man "puss på Molly" så går hon o letar upp sin docka och ger den en blöt puss. Frågar man om man får en puss så vänder hon sig om o blöter ner en.Tungan är oftast med än så länge:-) Leker med sina klosslådor och får in de lätta klossarna, lite svårare med stjärna o hjärta:-)

Så det händer lite med lilla hjärtat. Gått omkring har hon ju gjort hela sommaren men då med hjälp av möbler o annat. Började krypa på alla fyra i slutet av juni och började i juli hålla flaskor och vällingen själv. Ska börja lite smått o ge henne mat som vi äter. Idag blir det fisk med äggsås o det kan hon ju äta. Blir bara att salta efteråt.
Gått ner från att ha sovit tre gånger i början av sommaren till nu endast en gång under dagen. Hon lägger sig vid 19 och sover oftast till strax efter 8. Har efter tänderna kommit vaknat efter några timmar o varit för pigg(runt 21) o då har hon fått sova med oss eller vaknat vid 5 o då har jag även då lagt in henne hos oss. Vill inte vänja henne vid det men de flesta dagar sover hon bra i sin säng. VIsst är det mysigt att ha sin lilla brevid sig igen, var ju så länge sen nu men de små liven kan verkligen sparka o röra sig omkring innan de somnar in ordentligt. Och att tryckas ut ur sin egen säng är inte roligt hela tiden haha:)


Ganska fint väder har det varit denna vecka..härligt att sommaren inte riktigt är slut. Vi åker inte o badar själv jag o Noomi men idag är det lite mulet men varmt, kan bli att fylla på badbassängen på altanen istället. Men Noomi har ju badat idag så det blir nog bara lite bus där ute.

Lillasyster håller på att ta körkort, snart dags för skrivning o uppkörning!!:-) Jag är inte alls nervös för henne då jag vet hur mkt hon pluggat o kört. Kommer gå finfint. Skönt att hon kommer kunna komma ut hit lite lättare och hon o jag kanske kan ge oss ut på en roadtrip nästa sommar:)

Nej nu ska jag väl avrunda o uppdatera lite oftare:)

Lite bilder, ska försöka inte lägga upp för mkt, men det är svårt haha...

   
Ramlat:(        Kollar in morbrors altan     Sim sim på himpa

   
Busig tjej

   
Hälsa på moster o kusiner:)

    
Gunga i folkparken med mormor


Weeeehooooo!

   
Sommarfin och date med grabbarna:)


   
Inspektera allt.

   
Bad vid nya favvosjön


   
Vinbär:P        Besök i Edsbyn!!

 
Edsbyn

 
Hemresa

  
Besök av moster med familj. Lek med kusinerna

  
Grillad fisk och mys på altanen. Hann också med sörping

     
KOPPARHULT! Gammelfarfar o farfar:)  BADA

     



Härliga Koppis!!

  
Tatuerad av tidning. Mera bus vid sjön

   
Busa o bada hela sommaren lång:)

     
Morängsbadet i Skärblacka..skönt vatten:-)


Bus med bästa Pappa

 
Konsert med bror o syster...Weeping Willows

    
Före o efter klippning:-)

    
Lite pappa aktiviteter;-) Sleeping beauty


Har mängder mer foton men det får bli nästa gång...

Hoppas ni haft en superbra sommar. Nu tar vi nya tag o välkomnar hösten:-)

Puss o kram Anna (o Noomi Li)

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela