missimone

~kusinhäng~

Publicerad 2011-09-21 15:27:34 i Allmänt,

Ja i helgen har det varit lek med kusinerna för Noomi Li. I lördags kom min syster med familj från Stockholm och stannade tills söndag förmiddag.Vi hade lite kalas för tjejerna Ella o Noomi Li som fyllde år på samma dag(2 september) och då passade även min bror o kusin Felicia på att titta förbi:) Jag fyllde ju år i lördags men det är något som man inte reflekterar över ju äldre man blir haha..men jag fick såna fina paket ändå...Roger hade med sig en laptop från hans jobb som vi fick, så nu är det lite lättare att göra det man behöver vid datorn när man inte har en Noomi som klättrar över en och vill komma åt knappar,mus och tangentbord:) O så slipper vi ha åbäket ståendes vid tvn då vi inte har ngn plats för den någon annanstans.Så tack Roger!!

Av mina systrar fick jag(therese) en skitfin tröja/klänning i stickat som jag spanat in och en middag på valfri restaurang med henne:) Av syster Madeleine fick jag ett roligt spel med frågor från 90talet och en jättegod parfym. Blev så himla glad! Och Noomi Li då, ja hon fick så mycket nya fina kläder så jag knappt vet hur hon ska hinna använda allt. Bl.a en adidasdress i rosa, tuffa smala jeans, två tröjor, leggins, en rosa fleecehalsduk som man knäpper därbak och en tuff varmare mössa med päls och vattentätt material, strumpor och bamsebyxor.Det mesta hade inslag av rosa, precis som det ska vara. Haha..gillar andra färger också men rosa är ju så fint:) Sen fick hon även en matbricka där det finns olika fack till all mat så man kan ha uppdelat i tallriksmodell eftersom barn tydligen inte vill att maten ska blandas vartefter.

Så vi hade en mysig kväll med pizzabak där alla hjälptes åt o så avslutade vi med lite spel.

Söndagen började ganska segt, gick ju o la oss tolv o så vaknade de minsta vid sju.Kände mig verkligen trött ipå söndagen men när syster o familj åkte hem vid elva så gick jag o Noomi och vilade middag tillsammans och lilla hjärtat sov i 2 hela timmar så vi var ordentligt utvilade när kusin Felicia kom hit vid 14. Vi skulle vara barnvakt då mamma Linda jobbade och min bror hade sen fotbollsmatch utanför stan. Men vi hade det jättemysigt här hemma, barnen skötte sig exemplariskt och lekte så bra som två 1 åringar kan göra. De roade sig själva med att stöka ner hela vardagsrummet med alla leksaker, drog ur klädlådor, jagade bollar o rensade i skåpen:) Inte ett gnäll från någon av dem ända till 19 när Felicia blev hämtad. Vid 17 så hjälptes vi alla åt att städa upp här hemma så sista timmen satt vi tre tjejer och myste på golvet tillsammans. Noomi var nog riktigt trött då hon inte vaknade upp en enda gång o det brukar alltid bli att få gå in o stoppa i nappen någongång innan vi lägger oss.

Nätterna har återgått till det normala nu, hade en period då hon kunde vakna vid 21 o verka superpigg och det slutade med att vi gick o la oss ihop vid 21.30 i vår säng. Eller att hon vaknade vid 23 o inte ville somna om i sin säng o det slutade då också med att hon fick sova i vår säng. Blev väldigt nervös att jag/vi vant henne vid att inte kunna sova i sin egen säng men efter några dagar gick det över. Nu sover hon jättebra i sin säng och det kan hända att hon blir överburen vid 5-6 på morgonen så vi kan somna om tills det är dags att gå upp. Och det känns helt ok då vi får sova själva hela natten.

Har börjat kolla upp studier nu..har beställt betyg från gymnasiet och även de kurser jag läste på komvux från 2000. Gått till gamla infoteket-Sen blir det att läsa en kurs på distans nu i höst och sen en kvällskurs på komvux i vår. På så sätt kan jag ändå jobba om och när jag väl får ett arbete. Så nu lägger vi i en extra växel med det också. Tar vad som helst fram till jag kommer in på den utbildningen jag vill.Men det blir tidigast till hösten 2012.Men då har jag iaf läst de kurser jag tror jag behöver.Så det känns bättre i hjärtat nu, lite ångest över framtiden har släppt då jag känner att jag har en målsättning och framtidsplaner. Sen hur ett till litet barn förutom Noomi ska platsa där det får vi ta då. Är ju inte den enda mamman som pluggar och absolut inte den enda gravida. Men med det menar jag inte att jag är gravid men förhoppningsvis så blir det inom ett år iaf. Men om det bästa är att skjuta på det för att få en utbildning först så får så vara. Då får vi njuta av Noomi Li ensam lite längre. Gud vad jag babblar, har mycket tankar i huvudet och det är så mkt man vill o som jag sagt innan så är jag mest arg att jag inte tagit tag i studier tidigare. Men bättre sent än aldrig...;-)

Idag har vi varit på babysim, och idag var inte mormor med då hon är i Sthlm. Men jag och Noomi hade det så otroligt roligt i vattnet och det känns så himla kul att göra det här med henne! Hon blir som en vilding i vattnet och vill dyka från kanten hela tiden. Man ser skillnad på henne o många barn, vissa mammor får stå o locka sina små hur länge som helst innan de vågar hoppa ner till dem men Noomi Li hinner jag knappt få upp på kanten igen innan hon vill slänga sig i:) Och hon vet precis vad som ska hända då hon lutar sig framåt och kniper ihop ögonen:) Börjat gå på en hård madrass i vattnet och sen plumsa i till mig, idag så gick hon första gången utan att någon höll i henne och då tappade hon balansen och druttade i på sidan. Mitt hjärta stannade lite innan jag hann fram och hon tumlade omkring under ytan innan jag fick tag i henne men lika glad för det var hon när hon kom upp igen och ville genast upp o hoppa i igen. Som läraren sa att det är ju oftast vi vuxna som blir nervösa och barnen tycker ju bara att det är kul nu för tiden att vara under vattnet.

Håller man henne i famnen så slänger hon sig ut mot vattnet o tror hon kan simma iväg..blir lite förvånad när hon sjunker som en sten men jag finns ju där hela tiden:) Så roligt att känna att hon verkligen älskar vattnet o inte är rädd för fem öre att komma under vattnet. Men jag hoppas ändå att hon lär sig respektera det och inte slänger sig ut om inte mamma eller pappa är där haha:) Ja för mig är det ju okey när man är i en bassäng,vill ju inte gärna att hon är för ivrig när vi är vid en sjö för där ser man inte lika bra. Så nu ligger lilla hjärtat o sover middag, får se hur länge det blir idag, brukar bli en två timmar.Så jag passar på att uppdatera lite.

I helgen blir det lugnt, darling ska iväg med jobbet o bowla på fredag så då har jag o Noomi eget mys hemma och på lördag drar jag iväg med några tjejkompisar på klädbytardag. SKA INTE köpa något i stlk 74-80 utan vill bara kolla lite kläder i stlk 86 som hon nog kan ha efter jul.Man kan ju hitta ngt fint och jag vill ju ha lite slit o släng kläder till dagis också. Men nästa vecka blir det lite mer saker som händer, på torsdag åker vi till Ullared för att shoppa julklappar och titta på lite annat smått o gott som är billigare. Vi har denna jul enats om att vi alla vuxna ska lägga 150 kronor på en (1) julklapp och sen ha något slags lotteri eller spel om klapparna. Vi lägger all annan energi på barnen..för det är ju faktiskt deras högtid. Vi kan inte hålla på som alla andra år där vi förutom barnen handlar för minst 500 till varje person..visst om vi skulle köpa en grej var till varandra men det blir miljoner paket och det tar sån tid! Så det känns som ett bra o moget beslut. Det blir ju ändå bara att man köper grejer som den personen kan handla själv, pengar byter händer, vi får lägga krut på varandras födelsedagar istället!!:)

Även nästa vecka på söndagen ska hela familj leka fotomodeller:) Är väldigt många som vi känner som varit på modellfabriken här i stan då de har ett erbjudande om att komma o bli sminkade o fotade proffsigt. Sen får man
välja själv hur många bilder man vill köpa. Tycker det ska bli jättekul men samtidigt är jag nervös då man även ska bli fotograferad ensam. Haha kommer känna mig urdum, men jag hoppas det blir bra bilder på Noomi och sen på oss som familj. Lillasyster följer nog med också och då kan det bli lite roliga kort med oss ihop och med henne o Noomi Li också:) Så det ser jag fram emot med skräckblandad förtjusning. Men de bilder jag sett som bl.a Bror och kompis Sofie tagit har blivit jättebra...så hoppas hoppas det går bra!!:D

Ja julen närmar sig men det största som händer vartefter är ju att Noomi Li börjar dagis. Nu är det lite mindre än två månader kvar!! Känns bra samtidigt som det är nervöst. Nu går ju kusin Felicia på samma avdelning så då har de varandra och vad jag hört utav Steffe o Linda så verkar det vara ett jättebra dagis med härliga fröknar:) Men att släppa det dagliga ansvaret känns lite tufft såklart men så är det ju för alla. Hon kommer ha så roligt på dagis och få leka med massa barn och få lite andra rutiner. Men det kommer kännas konstigt, förhoppningsvis har jag ett arbete då så att man inte ska gå hemma och sakna henne.

Ja för Noomi Li är en sån gosig tjej nu, hon har börjat kramas och när jag bär henne så tar hon sina små armar och håller de tätt tätt runt min hals o lägger sin kind mot min och hon klamrar sig fast på ett mer medvetet sätt. Jag blir alldeles varm i kroppen för jag minns när jag önskade att hon skulle börja kramas. Ligger jag på golvet i hennes fåtölj så kan hon sitta o leka med sitt men kommer flera gånger och slänger sig i min famn och myser innan hon går iväg o fixar med sitt:) Börjat bygga med klossar gör hon nu och man kan sitta o titta på henne när hon bygger sina torn.Hon ser så koncentrerad ut och blir så glad o klappar sina händer när hon får tornet att stå efter några klossar.:) Så hon är en rolig tjej att ha o göra med och blir mindre mammig:Fför när hon är extra mammig och står o gnäller vid ens ben då är det inte roligt.Men så är ju små barn. Mitt vackraste, finaste du:)

Imorgon väntar date med syster, då ska jag gå förbi Infoteket igen och de ska få hjälpa mig med ansökningarna till mina kurser. Det ser jag fram emot. Den ena kursen kommer nog starta snart då för den är kontinuerlig start på så den kan man haka på varje måndag eftersom det är en distanskurs.Har ju redan betyg i den kursen, Företagsekonomi B och jag tyckte den var bland det roligaste på gymnasiet så jag hoppas lite sitter kvar så att man inte känner sig helt blåst. Eftersom man sköter studerandet själv utan klassrumsledda lektioner så måste man ju verkligen ha bra disciplin, men jag vill det här så gärna nu och har inget att förlora!!!



Nej lägger upp lite bilder så hörs vi av...

   


     


    
Ute och går i omgivningarna o tittar på hästar som hon älskar!!

   
Innan lådstoppen handlades så röjdes alla lådor ur;-)


Mammas fina tjej!!

       
Mormor var här efter simmet förra veckan o busade:)


Jag o mormor gjorde misstaget att ge Noomi frysta blåbär haha:D

    
Ute o promenerar till Lekhuset:)

    
Kusinerna kom och vi busade både inne o ute:)

   
Snart dags för kalas.Moster M vilar sig lite;-)

     
Fika och mera bus!

    
Paketöppning och pizzabak:)

   


   
Hade mkt roligt med kusin Felica och vi blev båda trötta:)


myser i soffan innan felicia blev hämtad

  
noomis klossbyggen

puss &kram anna


~Stora tjejen&lilla mamman~

Publicerad 2011-09-05 20:00:56 i Allmänt,

Då har då mitt lilla hjärta fyllt 1 år och det är verkligen heeelt sjukt hur fort tiden går...nästan så man får panik. Men självklart är man stolt som en tupp när det nu händer så mkt...:)

Hon började ju ta sina första steg förrförra tisdagen och nu knatar hon på som om hon inte gjort annat:) Visst inte hur stadigt som helst, men hon tar sig långa sträckor o håller sig inte i om det inte är nödvändigt. Så nu väntar vi på att hon ska ställa sig upp utan hjälp, darling försöker öva med henne varje dag men som med allt annat så kommer det ju när det kommer. Helt otroligt vad de små snappar upp o som på något vis måste ligga i generna. Kusin Feli kravlar ner från soffor o bord(!!!) baklänges, o det har hon lärt sig själv. Tyvärr är inte Noomi där än haha, i soffan far hon fram som en furie och har inte helt fått respekt för att den tar slut ibland, även fast man vet att hon vet att det tar slut så tror hon nog som pappa sin att hon är oövervinnerlig;)

1års kalaset blev jättelyckat:) Vi beställde smörgåstårtor,orkade inte göra de själv i år och man tjänar inte så värst mkt, sen fick vi en gratis Operatårta(rosa o bra;)) och så bakade jag jättegoda kladdmuffins och rosa och turkosa cupcakes(tack Leila) Så alla var proppmätta när de gick härifrån o flera fick med sig både smörgåstårta och bakverk hem. Vi hade folk från 11 till 18.30 och Noomi Li var tapper till slutet..lite smågnäll ibland då hon sov middag till 10.30 så när väl flaskan med välling kom 18.30 så somnade hon som en stock innan den var slut haha. Självklart fick hon jättefina saker..hade tipsat mest om kläder då hon har så förbenat mkt leksaker och hon har nog att leka med det hon har. Men hon fick ett pussel med ljud som hon tyckte var jätteroligt, varje pusselbit har en figur med ett instrument o när man sätter dit den biten så börjar det spela en trudelutt av det instrumentet. Och det var ingen jobbig melodi som man ibland kan få i leksaker. Sen blev det lite smycken, en jättefin duffel i grått, jeans, byxor, Nikeskor, klänningar, en tunn kofta i leopard,en tjockare kofta, rosa fleecejacka, tuffa skor, pyjamas,.mm

Tyvärr var lite för litet o ngn dubblett så idag när vi åkte o veckohandlade så hade jag med mig massor av grejer o skulle byta och då fick jag det mesta tillbaka i rätt stlk.vill ju att hon ska kunna ha kläderna ett tag så då tog jag i stlk 80. Var lite utplockat..men hittade det mesta. Så gud så fin hon kommer vara i höst:)TACK ALLA!!Men nu får det vara nog med kläder ett tag...rensade ur lådorna och det kommer bli problem att använda allt iaf en vända...så förhoppningsvis blir det en liten tjejja nästa gång också för då behövs inte handlas mycket:)

Som sagt lilla hjärtat blir bara större o större åldersmässigt och visst det är på gott o ont...jag ser fram emot när hon börjar prata lite smått och vi kan hitta på lite mer saker men samtidigt så tycker jag tiden bara rusar fram. Snart är det ju dags för dagis också..vi har ju ändrat tiden så hon börjar inskolningen i mitten av november istället för januari. Känns som ett bra beslut..men samtidigt lite ångest..Men nu är det arbete som gäller för mig...att skaffa mig det vill säga...hoppas att det kommer gå bra.Få in mer pengar och få komma iväg o göra lite annan nytta. Helst vill jag ju studera..vill så gärna att jag vet att just nu kan jag ta vilket arbete som helst..sen blir det studier till att få ett arbete som jag kan tänka mig.Men jag tog beslutet att inte söka skola nu innan barn nummer två, vill dels inte avbryta studierna o sen känns det inget vidare att få en mammapenning baserad på csn. Tyvärr men sant...

Annars händer väl inget speciellt..dagarna rullar på...babysim en gång i veckan, date med mamma o syster vardera dag o sen försöka träffa kompisar. Känns som att denna höst inte blir lika fullbokad som våren o det är nog därför det kliar i fingrarna efter något att göra och för Noomis skull att få träffa mer barn när hon väl börjar på dagis.Friskis och svettis ska jag o syster börja träna på så fort hennes körkort är klart..inte många dagar kvar nu förhoppningsvis.Komma iväg lite om kvällarna..få träning o socialisera sig lite blir toppen för mig. Är lite för hemmakär,,,på gott o ont. Måste bli skärpning..inte bara för mig utan för darling också som ska slippa behöva se mig varje dag hemma haha...så blir Noomi roligare att ha o göra med för honom också då hon är lite mammig på kvällarna..inte konstigt då hon jämt ser mig men jag tycker synd om darling och vill att de ska få en tightare relation.

Eller jag ska inte säga att hon alltid är mammig på kvällarna..idag var det jättebra när väl darling kom hem...innan dess så höll jag på att bli hysterisk här hemma..jag mådde jättedåligt efteråt för jag höll på att få ett utbrott när hon stod nedanför mig och gnällde o grät då jag stod och lagade mat åt oss alla. Förstod att hon var lite hungrig och bara ville komma upp men eftersom jag stod och gjorde mat till henne så ville jag bara bli klar. Försökte få henne att leka lite med sina saker men hon började hela tiden gråta,gnälla och kom till mig. Jag stekte saker o brände mig själv o ville inte att hon skulle stå nedanför spisen o få stänk på sig. Hon började då dra i den lådan med lock som vi inte satt fast o självklart tappade hon ett glaslock på tån:(. Det var hysteri här hemma o inget jag gjorde dög och man får dåligt samvete när man ryter till eftersom man blir frustrerad då hon inte kan säga vad hon vill. Ibland blir jag förbannad på mig själv att jag ibland verkar sakna tålamod..hur ska det då bli när hon är större o sen när ett syskon kommer in i bilden?? Men det där mammagnället som hon har många gånger det tär på mig ibland...jag får inte sitta i soffan, jag får inte sitta på en stol utan att hon kommer o gnäller brevid vissa gånger och pappa kan sitta i soffan o hon bryr sig inte.Oftast får jag knappt gå på toa ifred och ibland vill man ju bara ha lite privacy haha.Men samtidigt vet jag ju att det blir mammigt eftersom hon är med mig jämt och då är det så skönt när pappa kommer hem och hon inte bryr sig om mig. Så därför måste jag börja göra mer saker själv, för allas skull.

Gud vad jag babblar som vanligt...i veckan väntar kvällsdate med syster..god mat och film hemma hos henne...babysim med mamma som sen följer med hem hit och myser...säkert lite systerhäng igen fast med Noomi Li och sen är det helg igen...ja du ser veckorna bara flyger fram...:(

Lägger upp lite bilder från sist...

     
Börhade stå långa stunder först.  Elin o söta Nova på besök


Härliga lilla badanka


Augustifest:)

   


 
Volleybollturnering ute i Ö.Ryd o grill hos bror m familj

   
Noomi Li visar farmor att hon kan gå


Farmorsmys:)

      
Cause i'm a hiphopper yes i am..hehe

   
Hjälper till att städa inför kalas

  
Nyduschad inför kalaset

   
Så här kalasfin var jag!!!

   
Älskar att spegla mig...

   


   


   
Jag o kusin äter tårta.....Stoora fina paket:)

   


   
Bus med kompisarna Alfred o Mira.



Min lilla buslåda

      
Härlig söndagspromenad där vi hälsade på kusin. Nyaste hatten!;)


Ta hand om er allihopa!! Puss & Kram Anna

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela