missimone

Mileon Valentin

Publicerad 2013-04-16 17:44:08 i

Nu är han här...vår lille indian.

Han kom ut 12.33 Söndagen den 14 april. Det var både en bra och väldigt jobbig förlossning som självklart slutade i fyrverkerier och glädjetårar. Förlossningsberättelse kommer när orken finns, just nu lever vi i en bubbla och försöker njuta hela familjen.

Men känslan i kroppen känns helt underbar och vi är nykära igen. Noomi Li är världens stoltaste storasyster till sin lillebror:))

Skriver snart igen!

Värkar

Publicerad 2013-04-13 23:44:51 i Allmänt,

Har haft värkar från och till sedan natt till lördag. Ligger just nu med värkar var 7e minut. Överkomliga sådana så jag är i latensfasen och ska bara öppna mig lite. Får se om de fortsätter under natten eller om de också avtar?

Har tagit två panodil nu och hoppas jag kan sova. Somnade mellan 21-23 så jag har ju fått sova lite iaf men känner mig trött.

Konstigt att tänka att kanske kanske är det dags nu. Det värsta med att vattnet inte går är ju just att de blir så oregelbundna. Nu ligger de mellan 6,30 - 8 min emellan. Fast när jag åkte in med Noomi låg de mellan 4-7 min och då tog jag det på hur ont det gjorde istället. Kommer göra detsamma denna gång.

Nej nu ska jag försöka vila lite, barnmorskan tyckte jag skulle få i mig energi när det väl sätter igång men klockan 12 på natten känns det mer smart att försöka sova:))

Vi hörs av! Kram

BF plus 5

Publicerad 2013-04-09 18:46:37 i

Ja ingen väntan är väl som bebisväntan...

Fem dagar över och det börjar kännas som sist, att det kommer ingen bebis. Har blivit itutad av barnmorska att det nog kommer starta tidigare så länge att jag varit ganska inställd på det men nu börjar det kännas som att jag får gå ännu längre:((

Det som är bra med att gå över tiden är att man slutar oroa sig över smärtan och förloppet och bara vill att det ska komma smärta och bli ett förlopp överhuvudtaget;)) Nu vill jag så gärna att bebis ska komma till oss. Jag är så nyfiken på vem du är.

Det som blivit ännu sämre är mitt tålamod, man går och irriterar sig för man har ju längtat efter sitt BF så länge och när det inte blir det datumet eller ens dagarna efter så blir det hur jobbigt som helst... Men jag vet ju att om mindre än 10 dagar är ju bebis här i vilket fall så det är bara att bita ihop.

Efter hinnsvepningen fick jag ännu mer hopp om att något skulle hända snart men jag fick mest bara en massa fler och starkare sammandragningar och en mer livlig bebis på natten. De två första nätterna levde den sån rövare att jag trodde den skulle sparka sig ut. Nu har den lugnat sig igen. Min mage hade också en dag då den ville att jag skulle gå på toa hela tiden, då blev jag vaksam eftersom det kan vara ett tecken, men dagen efter var det som vanligt. Igår gjorde jag misstaget att ta Noomi i vagnen och gå en liten längre och raskare promenad.. Det var ett stort misstag!!

Har inte haft så ont på hela graviditeten och jag var så arg på mig själv, för ska jag föda barn vill jag känna mig rätt OK i kroppen och inte mörbultad och som en 90-åring. Idag känns det bättre och jag har haft en fin dag med mormor och Noomi Li.

Har blivit otroligt rastlös om kvällarna och det har väl också med väntan att göra. Det är bra på ett sätt då jag får mycket gjort. Idag har jag och mamma också hittat min eftersökta hylla till hallen, plus ljusstakar i silver och en silverkopp för nycklar:)) tyvärr jobbar Darling över så jag får inte se resultatet förrän imorgon, men lycklig är jag för mitt köp:)) Först var vi in på bauhaus och skulle hitta en hylla, konsoler och målarfärg för att fixa min egen hylla eftersom jag letat så länge, men bara färgen skulle gå på typ 500 och det är det ju inte värt.

Våren kommer till helgen hörde jag på nyheterna, med det menas att det ska bli plusgrader på nätterna x antal nätter i rad. Det tackar vi för:)) snart kan vi montera upp utemöblerna för snön på tomten är snart borta. Den på altanen har ju skyfflats bort av Darling. Man riktigt känner hur humöret höjs av det ljusare vädret och allt som komma skall:)) åh jag kan inte förstå att vår bebis snart är här. Tänk att få bli nykär igen, härligt! Men hellre nu än senare lilla bebis, vi längtar efter dig!

Ja så här är det väntestuga, hoppas inte länge till. Ni som har mig även på Facebook kommer se när det hänt.

Ha det bra allesammans!

BF plus 1 dag

Publicerad 2013-04-05 18:15:39 i

Ja har gått en dag över tiden snart, känns konstigt att det nu VERKLIGEN kan komma närsom:))

Har idag varit hos BM, allt såg bra ut och vi pratade lite mer om förlossning och vad man ska tänka på och vad jag kan förvänta mig. Känner mig betydligt lugnare nu. Hon gjorde även en hinnsvepning, den gjorde jag aldrig med Noomi trots att förlossningen startade 8 dagar över BF. En hinnsvepning känns inte som en svepning precis, man får rätt så ont ärligt talat och har man fött barn innan så reser man tillbaka till utdrivningsskedet när det spänner och svider och man känner att något stort är emellan ens ben. Jag var öppen 2 cm och hon kände på barnets huvud, det var nästan jag ville fråga om hon kände om även denna har kalufs som Noomi;)) haha klart de inte kan känna men nu är man ju nyfiken:))

Så hon sa att hon nu hoppades att förlossningen och värkarna skulle börja ikväll, jag känner mer för imorgon bitti så att jag får sova ut inatt;)) men jag tror ärligt att det dröjer några dagar till faktiskt. Det enda jag hoppas på är att det blir mindre väntan än med Noomi.

Imorse när vi gick upp( mamma sov här) så kände jag att magen sjunkit ytterligare och mamma såg skillnad också så jag tror det är nära. Barnmorskan sa att bebis ligger perfekt till ingången och är nu som bäst mottaglig för värkarbetet, det känns bra;)) Så nu är det bara att vänta och se. Blir en lugn helg i solen på altan. Jag ska plocka, fixa och städa med lite grejer så att jag känner mig nöjd inför bebis. Hur fort blir ett hem dammigt igen efter städning är bortom mitt förstånd, orkar inte damma varje dag men det behövs nu när solen visar varje litet korn hela tiden.

Nej nu orkar jag inte uppdatera mer, nu ska jag fredagsmysa med familjen:))

Ha en fin fredagskväll så uppdaterar jag snart igen.

Kram Anna

En dag till BF

Publicerad 2013-04-03 18:59:54 i

Som ni ser utav bilderna så har dessa dagar spenderats på altanen i och runt omkring vår nya hammock:)) Bästa köpet på länge. Från att ha tagit smärtsamma promenader för att valla dottern, kan jag nu valla henne flera timmar på altanen. Visst jag saknar att röra på mig, men så här nära förlossning vill jag inte riskera att få ondare än jag kan få ibland. Förresten är det huvudsaken att lilla hjärtat får luft och springa av sig. Jag ska vallas nog när bebis är kommen:))

Ja en dag kvar till BF, helt sjukt! Nu är dagen här(imorgon) och jag är både förväntansfull och nervös. Mer nervös denna gång än med Noomi då jag var lugn som en filbunke och välkomnade smärtan. Nu vet jag hur ont det kan göra och det är väl lite det som skrämmer mig samtidigt som jag nu också vill att det börjar för att jag vet vad belöningen är:))

Imorse vid fyra vaknade jag och hade sedan fram till sju något som säkert skulle kallas förvärkar, men dessa dök endast upp en 5-6 gånger och de var ändå så pass diffusa ,även om de gjorde ont , att jag inte kunde klocka dem. De tonade liksom inte ner på ett sådant sätt jag minns utan lämnade efter sig en molande mensvärkliknande känsla. Jag kunde dock somna under dessa timmar och vaknade endast när "värken" kom. Men det var falskt alarm som ni kanske förstår. Så jag tror att det är lite på G, iaf tror jag inte på några 9 dagar över BF denna gång;))

Men nu kan det iaf bli vilken dag som helst... Min första chansning är fredag, just för att jag ska till BM, Noomi kom ju samma dag jag skulle dit. Nästa bokade dag är 10 april så det är min andra chansning:))

Ja våren känns som den är här nu, det är så skönt ute och tunnare skor och brillor är framme. Tyvärr är min garderob begränsad så jag längtar till magen är borta så att jag iaf kan få på mig någon av mina vårjackor, nu är det luvtröja som får duga och den är sprickfärdig;))

Har idag också varit och träffat lille Olle som föddes för två veckor sedan. Vilken liten plutt, helt otroligt! Man har glömt hur små de är. Visst bebisar är ju inget "roliga" första tiden annat än för sina föräldrar men det är ju myyys bara att ligga och titta på dem och sedan följa första tidens snabba utveckling. Åh jag är så nyfiken på vem som väntar på att komma till oss nu:))

Kommer väl försöka uppdatera lite oftare nu så ni vet om det dröjer lite länge att det nog hänt något;)) Imorgon ska jag umgås hela dagen med mamma här ute, det gjorde jag sist också fast hemma hos henne och då startade värkarbetet när jag kom hem på eftermiddagen. Vi kan ju hoppas på något liknande;))

Kram på er!!

Ingen bebis

Publicerad 2013-04-01 11:31:33 i

Nej ingen bebis i påsk. Visst idag är det annandag påsk och 1a april så mycket kan hända. Men jag är rätt så säker att hen inte kommer innan den 4e så det är nog ingen fara.

Idag är det alltså 3 dagar kvar till BF, tror det är runt 1 % kvar på min nedräknare:)) Nu är liksom dagarna här, dagarna som man väntat på sedan augusti. Känns konstigt och på något vis som det gått fort även om jag vet att jag haft det jobbigt vissa perioder.

Jag vaknar ju alltid varje natt och så kan jag inte somna om, det brukar vara runt fyra och så ligger jag en timme. Inatt låg jag mellan tre och fem! Säkert för vi dragit fram klockan. Ligger då och tänker på allt möjligt men mest den stundande förlossningen. Samtidigt som jag blir uppmärksam när jag får ont i magen på ett sådant sätt som påminner om en värk och vill att den ska komma tillbaka så blir jag så nervös och orolig för att det är dags! Snacka om att vara velig. Men man minns ju tillbaka hur ont man hade när det var som värst och dit vill man ju inte men man vill gärna att det börjar... Svårt att förklara;))

Vi har haft en lugn och fin påsk, myst hela familjen och igår var vi hos min bror som bor precis bakom oss här ute och Noomis kusin F. Dit kom även min andra bror med familj, syster, mamma och en till släkting. Vi åt supergod smörgåstårta som mamma och syster gjort och hade det hur mysigt som helst i några timmar. Skönt med en lugn helg och speciellt skönt att jag avsagt mig planeringsansvaret för påsken detta år och bara kunde gå dit:)) Tack för det familjen:))

Vi har även handlat utemöbler och annat i helgen på Jysk, ett tips till er med smartphones är att ladda hem en app som heter Klipster. Med den får ni ett erbjudande med 50% på valfri vara på just Jysk. Vi har med hjälp av flera telefoner kunnat handla mycket till halva priset och har tjänat x antal tusenlappar. Pga det bra erbjudandet så handlade vi en hammock också,en jättefin för endast 800:- Tycker jag var värt och det känns som något man ska ha när man bor på landet och när man har en 2 åring som älskar att gunga:))

Har ju haft lite känningar av sammandragningar och säkert förvärkar men inget som gjort mig orolig. Det har mer känts skönt att det händer saker i magen så jag tror att det mjukas upp och förbereds därnere:)) Men att få den där känslan av att någon vrider ur ens livmoder den ser jag fram emot med skräckblandad förtjusning;))

Noomi fortsätter sova i sin säng, jag är så glad att det gick smidigt och att hon till slut sa till själv. Tre månader med en skrutta som somnat i vår säng är ju helt OK. Imorse kom hon inte upp förrän halv åtta och hon berättade direkt och stolt att hon sovit hela natten i sin säng:))

Idag har vi riktigt fint väder igen och jag ska faktiskt trotsa min ömmande, gravida kropp och följa med familjen ut på promenad. Den värsta smärtan är ju att trots två droppar i kissblåsan så känns det som tusen nålar därnere och jag får ta små myrsteg, detta repeteras en trettio gånger på en dag;)) Så toapapper går det åt här hemma i slutet.

Vi känner nog båda att det är en liten pojke i magen, det har vi gjort hela tiden. Sist sa Darling HAN om Noomi fram till veckorna innan då ändrade han sig till HON men det har han inte gjort nu. Vi är alla inställda på en lillebror. Men snart vet vi. Blir det en grabb måste någon av tjejkompisarna som ska ha barn senare få en tjejja så man kan få handla lite underbara Newbie kläder till den:)) De har ju så mkt puttenuttigt till tjejer så jag dööör;))

Snart kommer mitt paket med kläder från hm som jag beställt, skulle ha kommit i slutet av april men blev visst klart tidigare. Så syster får agera modell då jag behöver någon månad på mig att komma i kläderna;)) men så skönt att få lite nytt och så ska jag beställa klipp och färg också för att få lite förnyat efter bebis. Men jag är väldigt inne på att behålla längden nu över sommaren fast klippa till en frisyr, sedan skulle jag vilja skaffa ett verktyg till håret där jag kan få till vågor i det. Någon som vet? Locktång kanske men det får inte bli lockigt utan vågigt.

Nej nu ska jag avrunda. Mysa med familjen framför Hitta Nemo. I eftermiddag blir det hem till syster för mys då hon och jag passar på nu när tid finns:))

Hoppas ni haft en bra helg!! Kram

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela