missimone

~full rulle~

Publicerad 2009-02-26 18:32:31 i Allmänt,

Idag har det varit livat vill jag lova..närå men jag har varit igång hela dagen. Först jobbade jag mellan 7-12.30 och mitt pass avslutades med helvetestrapporna! Var i mina gamla kvarter S:t Persgatan och Nygatan och de trapporna är inte små minsann. Man går o går och tänker att nu får det fan ta slut innan jag spyr av utmattning!!

Fick se min gamla lägenhet(eller dörren iaf haha) och tydligen håller det på att renoveras där nu för det var byggdamm o skit i hela trapphuset. Men de måste väl ha målat om där innan, från jag o Zanna bodde där? våra färger vi målade om var ju inte kloka..starka färger i lila, grönt,blått och rött. Hallen blev mörkrosa för tapeten innan var blå så våran röda färg kom liksom inte fram haha. I lilla tvrummet fick vi för oss att måla en fondvägg i neongrönt haha. Men vi trivdes även om lghten blev lite väl mörk då vi endast hade tre små mini fönster tillgodo. Men det var tider det..massa minnen att ta tillvara på. Men trapporna!! Minns att typ ingen orkade hälsa på om det inte var fest och vi drog ut på att gå ut bara för att vi visste att man blir helt slut när man ska gå upp för trapporna igen.
 
Sen efter jobbet..svettig o dan,,mötte therese utanför o tog en rask promenad bort till Rilles jobb vid Saltängscafeet. Sen brummade vi iväg mot en Vedugnsbakar Pizzeria och avnjöt en av världens godaste pizzor. Sen blev det storhandling på Willys. Sen stressa iväg till Maxi och försöka hitta något att ha på sig till imorgon. Hittade nada..Therese desto mer lyckosam. Stressade iväg hem till Therese för att lämna av hennes varor, sen brumma vidare till Rilles jobb. Hängde på cykeln och åkte vidare ner mot stan. RIlle skulle klippa sig och jag o syster tog en sväng på stan. Eller rättare sagt New Yorker..provade plagg o hittade massa fint. Struntade i att kolla priset på grejorna och fick visst ihop kläder för en nätt summa av 1000 kronor...ooops. men då fick jag ett par skitfina jeans..stentvättade gråa, två skjortklänningar och ett linne. Har egentligen inte råd, men jag har inte unnat mig kläder på länge känns det som och man blir fan lycklig av  nyakläder!!

Så nu har jag packat upp allt, städat och diskat och ska nu sätta mig framför tvn en sväng. Blir ingen mat idag..darlingen får äta korv och jag kanske poppar lite popcorn vartefter. Är inte hungrig efter en av världens godaste pizzor:P

Får uppdatera i helgen efter min supermyskväll med Therese med bio, middag o kanske lite party??:P:D

puss o kram

~produktiv..njet~

Publicerad 2009-02-24 14:42:36 i Allmänt,

Var igår hemma hos söta syster yster på film och myskväll. Vi gjorde smarriga varma mackor och tittade på först en film liknande Scary Movie..parodi på kända filmer o personer..gick väl att titta på men själv tycker jag det blir lite väl larvigt. Men den var inte så lång som tur va. Sen blev det Brokeback Mountain..den är ju jättebra..har bara sett den en gång innan o glömt mycket,så det blev nästan som att se en ny film. Men vi hade det mysigt o låg o killade o masserade varandra på fötterna och hade bara myspys.

I söndags tittade jag o darlingen på Twilight..den var ju också bra. En härlig kärlekshistoria och det är ju inte lite man suktar efter den manliga huvudrollsinnehavaren..så j*vla sexig. Men sen var han ju vampyr också o det har väl alltid varit lite spännande o upphetsande med det haha:D

Idag är jag ledig..gick hem när Therese gick till jobbet vid åtta och hade bestämt mig för att börja packa lite..speciellt till mamma. Har fått lite gjort men jag får panik på allt som ska packas ner vartefter o all jävla skit som ska slängas. Man måste ju sortera sakerna efter papper, glas, plast o.s.v och det kommer ta sån jävla tid!! Får panik..vill bara hiva iväg all skit i plastsäckar o dumpa dem någonstans men det är inte särskilt miljömedvetet. Packade ner mina julklappar från i julas som legat i en hög på golvet och det gick fan åt två kartonger åt bara det. Tänk då hur mkt det kommer gå åt med resten av huset. Men jag får ta små steg i taget..iaf slänga sånt jag inte vill ha. Gick igenom lite kläder jag lagt undan i klädkammaren från år tillbaka och jag kan inte slänga någonting!! Hittar saker som jag har minnen till och jag vill inte göra mig av med skiten..får grov separationsångest åt gamla kjolar o linnen. Saker jag vill titta på när jag blir gammal och minns tillbaka haha..patetiskt jag vet men jag har ärvt det från mamma. Hon kan inteheller slänga saker och jag blir galen på mig själv. Allt kommer ju ändå stå uppe på vinden och damma.Möbler o sånt har jag inga problem med, de har inga såna minnen eftersom jag inte har något arvegods, men gamla prov, brev, kläder och skor får jag mig inte till att slänga!! åh hjälp mig någon!!

Har säkert hittat 4 st gamla mobiler idag, de har jag kastat utan problem. De är ju antingen trasiga eller fula. Men ett linne stlk 34 från 2002 ids jag inte kasta bort..VARFÖR!! kanske jag vill minnas min mindre storlek och mina djärva färgval i framtiden..jaja får se hur det blir i slutändan. Lite röjt har jag gjort iaf.. är ju två månader kvar som tur är.

Nehej..ska väl hoppa in i duschen nu..sen blir det iväg o handla lite till middagen och lite mera plock.

Puss o kram!!

~sunday morning~

Publicerad 2009-02-22 13:14:38 i Allmänt,

Ja morgon o morgon vet jag inte. Gick upp innan nio och skulle kolla in Skidskyttet(sällan då) Det gick ju bra då Helena Jonsson fick en bronsmedalj så det var ju riktigt roligt. Tyvärr gick det inget vidare för herrarnas stafett (ur svensk synpunkt) vi slutade nia men jag gladdes åt Norge som vann.

Så nu är det slut på skidskyttet ett tag framöver..blir nog inte förrän nästnästa helg igen. Sen ska det bli skönt när det är över..för man blir fan beroende alltså.

Igår efter huset så körde jag ut oss till Åby o Rilles kusin. Började med att titta på travet som de också hade spelat på för att det skulle bli lite roligare men det sprack för oss alla. Satt o mumsade lite kex o ost innan maten. Sen fick vi en god kycklingrätt och barnen var så snälla så de fick varsin påse lördagsgodis av oss att mumsa på när vi andra drack kaffe o åt härlig äppelpaj med vaniljsås. Såå gott! Tittade på Melodifestivalen o kändes lite ovant att dricka fruktsoda istället för ett glas vin en lördagkväll men jag hade lika trevligt till festivalen ändå. De andra drack både det ena och andra(whiskeysmakeriet hade också börjat:P)

Sen när barnen lagt sig vid halv tio så begav vi oss ner i Gillestugan för lite singstar. Kände mig lite nervös..men när vi väl satt igång(jag o rille tävlade mot varandra och de två proffsen carro o pelle mot varandra så det skulle bli mer jämt)så var det skitroligt. Rille vann de första gångerna men sen fick jag in känslan(o rille fick i sig mer procenthaltiga drycker) så då vann jag hela tiden.och tävlingmänniska som jag är så tyckte jag det var extra roligt:P

Runt ett började jag känna mig lite trött och sa att vi nog skulle tänka på refrängen.Att det typ kommit 2-3 dm snö o fortfarande snöade gjorde väl sitt till också. eftersom de andra blivit lite runda under fötterna så tog det lite tid att tillslut komma iväg eftersom det skulle snackas om både det ena o andra. Men strax innan två och när vi sopat rent bilen så brummade vi iväg. Var lite skraj och körde inte fortare än 60 på motorvägen hem hahaha..men det var ingen trafik ute så ingen stördes nog av min snigelfart.:D Somnade strax innan två och även om jag var trött när jag vaknade så känner jag mig sååå utvilad även om jag är lite rastlös.Hade verkligen en supertrevlig kväll igår och kan verkligen tänka mig att vara fyllechaufför fler gånger..man har ju fan lika roligt alltså, o slipper baksmälla (Är det en mognare Anna vi skådar..??)

Darlingen mår nog lite sämre..även om han inte blir bakis så är han nog lite seg idag..så det blir nog en lugn dag idag. Inget är ju öppet tyvärr..jag vill ut o titta på kakel o klinkers. Fick sån inspiration av Pelle o Carros badrum o vilka färger de valt att jag vill ge mig ut o leta NU!! Så himla fint o Rille tyckte det också. Visst man kanske inte ska härmas men va faen..tror inte att de bryr sig utan mer blir stolta av vi tycker att de har god smak:D

Så det var min helg..nu blir det arbete och packning nästa vecka. Får ursäkta att jag är dålig på bilder..men jag har tappat gnistan av att ta kort på dagarna..lite synd. Men det kommer igång vartefter.Glömde ta med kameran när vi åkte ut till Åby också:(

Hoppas ni haft en bra helg!!
Puss o kram!

~feeling happy~

Publicerad 2009-02-21 07:57:35 i Allmänt,

Ja nu har det ordnat sig med arbete ett tag framöver.:D Har hoppat in som vikarie de senaste veckorna o faktiskt arbetat en del. Men sen i torsdags så pratade min arbetsgivare med mig och erbjöd att jag kunde arbeta 31.5 timma i veckan fr.o.m 2 mars!! Visst det är än så länge bara fram till sista april. De förlorar en stor kund 1 maj och han vill väl se hur mycket jobb det kommer finnas efter det. Men han sa också att en till tjej går på mammaledighet i april så förhoppningsvis så kommer jag få behålla mina tider:)

Känns så otroligt härligt och lättande och jag känner mig otroligt priviligerad idessa tider att hitta ett arbete så snabbt. Mycket varför jag fick tjänsten(de har ju flera vikarier innan mig), förutom att jag är en härlig arbetskamrat:P, var just att jag har körkort. Så tur att jag äntligen fick tummen ur arslet o tog det. Har till o med kört de läskiga bilarna o backat o haft mig nere i det millimala garaget..tog mig mod till det o det måste man även om det känns läskigt i början.

Så nu känns allt bara underbart...ett arbete..en underbar pojkvän..ett hus på väg att bli inflyttningsbart och vänner o familj som jag älskar så mycket!! Dagarna blir ljusare också så det kunde ju inte bli mycket bättre:) Våren är snart här!!

Ja ja nog om det..klockan nio(är uppe med tuppen, strax efter sju en lördag) är det skidskytte..sen brumma ut till huset o dona. Sen bär det av hem för att göra oss redo och brumma ut i Åby o hälsa på Rilles kusin Caroline och hennes härliga familj. Blir god mat, bus med ungarna, sen kan jag tänka mig att Melodifestivalen står på spel. Hela familjen är sålda på singstar också så det lär det väl bli en släng av hihi. Ungarna är så söta..de kan inte engelska men har lärt sig melodierna som de försöker sjunga egna texter efter..o då funkar det ju i singstar. Själv blir jag fyllechaufför idag..känns spännande..har alltid suttit i passagerarsätet annars, men även om Rille vill ta det lugnt så har ju Carolines man en stor bar med massa whiskeysorter som han vill att de ska testa..så vi får väl se hur lugnt det blir för darlingen hihi.

Sen blir det jobb jobb jobb nästa vecka..visst jag har ett ganska lugnt schema innan det andra sätter in den 2 mars..jobbar 7-12.30 mån,tor, fre, ledig tisdag och jobbar 7-16 som vanligt på onsdag. Men det kan behövas lite lugn så jag får i lite grejer i mina banankartonger vi hämtat hos söta syster yster. Mammas fingrar kliar nog lite också då hon vill ha ALLT som jag inte vill ha..så hon kan sitta o pula med det om kvällarna..hon är så gullig:D

Hoppas att ni alla får en underbar helg o njuter av det vackra vädret som det ser ut att bli idag också. Igår var det ju hur härligt som helst!!

Puss o kram!!

~veckan~

Publicerad 2009-02-13 10:09:39 i Allmänt,

I lördags var det ju fest hos Annie. Träffade en del som man inte sett på länge och det var roligt. Fick tårta och sen vid tolv gick syrran, Myzan o Maria ut på Cromwell..jag ville inte följa med o var i valet o kvalet om jag skulle gå hem. Då tog de fram Wii Nintendo och speldjävulen i mig fick mig att stanna ett tag till. Har aldrig spelat det och det var fan svårare än man trodde. Bowlingen var roligast, men jag vet inte om jag skulle köpa det själv. Är mer en SuperMario nörd..klara banor och grejer. Therese o de andra kom tillbaka vid två..två av dem(ej Therese) hade nog tagit en shot för mycket hihi. Så jag Therese o Maria gick hem till mig och sov. Vaknade vid nio och mådde faktiskt bra!! lite seg bara..fixade lite frukost efter tjejerna åkt till Therese och sen vid tolv kom darlingen o hämtade mig. Vi åkte till Bauhaus och sen ut till huset. Ska slipa ner en kant ¨på mina 12 trappsteg..tar lite tid men hann ändå med tre stycken i söndags. Och då var Rilles bror och tjej ute i två timmar o hälsade på också. Så jag hoppas att jag hinner färdigt nu i helgen. Skönt när man kan börja måla den och lägga faner o grejer. Får ta lite före o efter bilder.

I veckan har jag jobbat varje dag förutom idag(fredag) har varit roligt att komma ut o göra något vettigt om dagarna även om man gråter en skvätt när klockan ringer innan sex om morgnarna. Men dagarna går fort o jag trivs med alla jag arbetar med. Hinner också hälsa på Therese på hennes jobb varje dag och det är ju ett stort PLUS i kanten(även om matkontot växer drastiskt:))

Idag var en besiktningsman här..Rille tog ledigt en timma och kom hem så vi hann äta god frukost ihop. Jag gick upp tidigt och städade(min panik att allt måste vara perfekt när jag får hem folk)Men besiktningen gick skitbra..han var här i tre minuter och tyckte allt såg jättebra ut. Vi sa till om en list som sitter löst som målarna inte satte dit från när de tapetserade och sen visade det sig att besiktningsmannen kände igen Rille då R gått i samma klass som hans dotter. Så det samtalet tog längre tid än besiktningen. Har varit lite nervös för man vet ju inte riktigt vad de tittar efter. Men de ville väl bara se att allt såg helt o rent ut och det gjorde det ju tydligen:D SKÖNT!!

Ikväll blir det hemmamys med hemmagjord pizza och Let's Dance..som vanligt en fredag. Imorgon ut till huset några timmar och sen är det ju faktiskt ALLA HJÄRTANS DAG..så då blir det myspys med bubbelbad, god mat o dricka och bara ägna oss åt varandra. Sen är det melodifestivalen på kvällen som jag kommer tvinga Rille att se. Jag har lite hatkärlek till melodifestivalen..älskade den när jag var liten men ibland är det såna stolpskott som vinner. Förra året var en besvikelse, men får hoppas att de väljer en liten mer annorlunda låt i år.

Så det är väl min helg..myspys o arbete vid kära huset:D Jo just det..mamma kommer i eftermiddag o ska paxa lite grejer som jag annars vill slänga inför flytten. Hon samlar på sig alla möjliga grejer som ingen annan vill ha. Fråga mig inte varför..det har jag undrat i så många år. Men bara hon blir glad så blir jag glad:D Så jag ska gå iväg o handla vartefter o bjuda mami på lite sen lunch sen när hon kommer. Älskade mami!!

Puss o hej!

~close your eyes..clear your heart~

Publicerad 2009-02-07 17:58:49 i Allmänt,

VÄRLDENS BÄSTA LÅT ALLA KATEGORIER FÖR TILLFÄLLET!!:D The Killers Human...Visst vissa kanske tycker den är sönderspelad på radio men jag fylls av såna känslor när jag hör den och kan lyssna på den heeela tiden. Allt med The Killers är skitbra och jag fattar inte hur jag har lyckats missa dem så totalt då de faktiskt har släppt en del skivor. Men det får jag ta igen nu.
 
Lite surt att den enda spelningen de gör i Sverige är på Hultsfredsfestivalen då jag slutade åka dit vid en nätt ålder av 22. Klarar inte av alla dräggiga punkare tyvärr...även om festivalstämning kan vara underbart. Men de festivaler jag besökt på senare år har varit mera hippiefestivaler. Visst de festivalerna kanske har varit lite FÖR drogliberala..men hellre en nerrökt hippie än en nerspydd punkare i mina ögon. Men den diskussionen kan vi ta en annan gång.

Men Therese ska till H..så hon får njuta av dem åt mig...åååhh!

Så nu sitter jag o förfestar lite för mig själv..o lyssnar på the Killers..dricker en liten drink o är lite sur på syster. Hon var ute igår..så hon är lite seg idag..typiskt när man äntligen ska få träffa sin syster o dricka lite vin ihop o ha roligt så kommer hon aldrig iväg så man får sitta här o känna sig som värsta loosern och förfesta för sig själv o sjunga till en massa låtar..haha jag är egentligen inte arg..men ibland måste man få ryta till. har redan sagt mitt till Therese..dålig stil SISTER! Men sen har jag också noll tolerans till folk som kommer sent..jag tycker det är respektlöst! Bestämmer man en tid så ska man fan i mig komma då..visst några minuter hit och dit men två timmar sen är lite väl. Jo jag var visst arg och min blogg får vara mitt bollplank:D

Men nu är det bra..nu har jag ventilerat mig..så satte jag på Ane Brun med True Colors..då blir man ju lite soft. Så jävla bra låt..tror den är av Cindy Lauper egentligen men den här är ju hundra gånger bättre. Kommer jag någongång gifta mig så ska jag fan ha den här låten,,,såå himla fin:D

Jahopp det var lite tankar en lördag klockan 17.55. Snart blir det fest..får se hur det slutar.:P

Hoppas att ni får en underbar lördag!

Puss o kram!

~uppdatering~

Publicerad 2009-02-07 08:59:34 i Allmänt,

Har fått höra att jag är dålig på att uppdatera bloggen och det kan jag ju hålla med om. Men det händer inte så mkt för tillfället i mitt liv och då är det jobbigt att inspirera sig o sätta sig vid bloggen. Blir väl roligare framöver när det börjar hända lite mer med jobb och arbete vid huset..hoppas jag iaf.

Är lite nervös för huset..har ju sagt upp lägenheten nu, men börjar väl mer o mer inställa mig på att man kanske får bo i husvagnen ett tag haha..kommer verkligen få arbeta natt o dag sen när elen är färdig för att hinna allt. Men så fort elen blir klar känns det som att det kommer rulla på mer. Även om det är mkt kvar så kan man vara flera som hjälps åt och få det att gå ganska smidigt. Har några som erbjudit sig med kakling och målning, tapetsering mm och det känns oerhört tacksamt:D Det blir nog bra ska vi se:D

I måndags var jag barnvakt åt lilla Mira igen..den här gången var det inte lika full rulle som sist. Hon kan roa sig ganska bra själv, bara hon har en väska att vända upp och ner på så ordnar det sig:D Alla mina grejer låg tillslut huller om buller överallt men hennes favoriter var tuggummipåsarna och en handkrämstub(lättroad liten tjej) Vi hann även äta mat..även om efterrätten var mer lockande o god så var jag nöjd att jag fick i henne mat så hon inte var hungrig iaf:D

Sen satt vi i soffan och busade och hoppade o skrattade och sen när jag tyckte att hon såg lite trött ut så la jag henne i mitt knä och då slocknade hon på två sekunder, jag lovar:D Så himla lätt att vara barnvakt åt den lilla snuttan så det är inte sant. Var bara lite ledsen en gång när jag såg att hon råkat få tag i ett tuggummi o stoppade i munnen..då kommer jag med mina läskiga stora fingrar o gräver i munnen..inte så trevligt för henne o såklart att man blir ledsen då. Men kanske mest rädd..men det gick över fort. Så även denna gång när mamma Sofie kom hem så ligger sötnosen o sover i mitt knä. Men barnvakt är jag gärna!!

                
River i Annas väska:D               Tog inte så mkt kort då Mira hade ögoninflammation o
                                                          kanske att blixten skulle irritera ögonen.

Sen blev det jobb i Onsdags och dagen gick så fort. Hoppas verkligen att jag får stanna nu i mars o gå på heltid..sååå skönt det skulle vara:D Men jag fick provköra en av bilarna i onsdags och det var bland det värsta jag gjort. Ingen servostyrning så jag trodde armarna skulle gå av när jag skulle backa o vrida mkt på ratten. Jag fattade inte hur växlarna låg och fick in trean istället för ettan så det blev motorstopp när jag skulle svänga ut på en gata...GAAAH panik!! Men de har lite andra bilar att välja på som nog är lättare..så jag får väl stå o hänga på låset om morgnarna så att jag får de bilarna! Ska jobba på måndag också..han ringde igår..en som var sjuk..o även om man inte ska önska att någon är sjuk länge..så är det just vad jag gör..hihi:D

Idag blir det ut til huset om någon timme..sen ska RIlle till sina föräldrar idag för jag ska förbi Annie en sväng med syster och fira henne lite då hon fyller år imorgon. Kände bara att jag vill ut o träffa lite folk en stund nu när jag lever som eremit i veckorna typ. Hon bor typ 1 minut härifrån så det känns skönt att jag kan gå hem skapligt och slippa taxikostnader. Så det ska bli lite skoj. Men jag måste vara pigg tills imorgon. Men jag skriver väl mer om det vartefter!!

Nu ska jag fixa lite frukost o städa upp innan vi åker.

puss o kram!!

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela