missimone

~Lussebullar mot Anna = 1-1~

Publicerad 2011-11-30 14:29:59 i Allmänt,

Ja jag tog mig i kragen och bestämde mig på söndagen att ge mig på att göra årets skörd av lussebullar. Kan säga att de lussebullarna hade jag helst kastat ner direkt i soptippen.Men Darling som är min mänskliga avfallskvarn haha tog på sig jobbet att försöka äta upp dem. Det blev katastrof!! För det första så jäste inte degen som den skulle TROTS att jag stod med kökstermometer och såg till att vätskan låg lite över 37. Sen stod det i detta recept att man kunde få ut 40 bullar så jag tyckte att de blev lite små när jag bakade ut dem men tänkte att de buffar nog upp sig lite i ugnen. Men icke sa nicke, små o stenhårda blev de haha..reste sig inte en millimeter. Så på kvällen bestämde vi ändå att ha lite adventsmys med Noomi så hon fick smaka lite bulle.Men när ajg tar min första tugga(darling har nog redan fått i sig två bullar o säger ingenting) så känner jag, gud vad det smakar mjöl, kommer då förskräckt på att jag glömt sockret!!!! Iofs en nyttigare variant av lussebulle, men en bulle utan socker eller något sötningsmedel smakar ju pyton!! Visst om jag proppat i bullen med russin så hade de nog blivit lite sötare. Men men, skam den som ger sig och darling tyckte de var helt ok.

Så idag blev det försök nr två...kände mig konstigt nervös o gick in o läste på om lite tips och degen jäste sig gigantisk och i ugnen dubblade de sin storlek och smakade helt underbart och saftigt!! Så jag fick min revansch och man ska aldrig ge upp!! Haha kan ju verka lite idiotiskt o haka upp sig på sketna lussebullar, men vissa saker vill jag gärna lyckas med och jag vet att bakning inte är min starka sida.Vet ej om jag berättat om min incident med hallongrottorna?? Summan där var också katastrof och en darling som mumsade i sig kakorna som jag vägrade bjuda på haha.

Idag är det onsdag och vi har haft med oss darling(som är sjukskriven för bruten tumme) på babysimmet:) Var även en fotograf där idag som tog lite bilder under o ovan ytan.Hoppas de blir bättre denna gång än i våras. Han verkade mkt mer seriös än den förra o tar betydligt mindre pengar för bilderna. Jag håller tummarna. Sen åkte vi till dagis så darling fick träffa fröknar o barn och nu åkte han iväg för att hämta henne. Ikväll blir det mamma o dottermys då darling har sin date med F,, ska ställa mig och göra Noomi Lis favorit, pannkakor till oss till kvällsmat.

Imorgon blir det till att hjälpa syster o köra skräp o sånt eftersom de flyttar till hus i helgen!!!:) Äntligen har Rikards farfar hittat nytt boende så att de kan ta över hans hus i Åby. De börjar med att hyra ett år och sen kommer de ta ställning om de ska köpa det av honom. Så himla spännande och min lilla pluttsyster ska bli vuxen haha. Ska bli otroligt spännande att få se huset och sen hjälpa dem med tapetsering o målning. Roligt roligt!!

Imorgon väntar även biomys med henne...senaste twilightfilmen blir det..lite sur att de delat upp sista boken.Känner att jag vill ha avslut nu.Ska man vänta ännu ett år på sista delen, men men. Allt för att tjäna pengar;-)

Julen närmar sig med stormsteg och jag längtar jättemycket!!! Att åka upp till sthlm o mysa i några dagar och att Noomi Li får leka o busa massor med sina kusiner och sina kusiners kusin:) Bara ta det lugnt och detta år som vi skippar julklappsstressen och ska köra ett klappspel där man kommer lägga in några paket för ett värde av max 150 kr var känns jätteskönt:)

Men innan dess blir det att själv åka upp till Sthlm den 10e och umgås med systeryster:) Vi ska gå på stan o hitta det sista till barnen o kolla den fina julskyltningen och sen hem o mysa med familjen en stund innan hon o jag drar in på stan och käkar middag o tar några öl. Ser jag jättemycket fram emot. Darling blir hemma med lilla hjärtat och kommer ha sällskap av bästa kompisen.

Noomi Li då--ja vi har ju inte varit något mer på Bvc, men enligt vår våg så ligger hon strax under 11 kg och vad kan hon ha växt..typ 1 -2 cm brukar det vara på denna tid. Så då skulle hon väl vara 76 cm då. Hon är ett glatt barn som babblar hela tiden och är nyfiken på allt!! Älskar barn och det är därför jag vet att dagis är toppen för henne. Vi var hos Zanna o Vilgot för någon dag sedan och honom kunde hon inte sluta krama, han blev helt förskräckt stackarn då Noomi Li är väldigt på och framåt medans Vilgot är lite mer Layback;-)

Har märkt mer saker så att jag märker att hon förstår mer än man tror. Säger jag byta blöja så slutar hon direkt med det hon håller på med och går ut till tvättstugan. Säger jag gå och sova o vila middag så gör hon likadant fast hon går in i sitt sovrum och har hon inte nappen så letar hon upp den först:) Om vi frågar om hon vill ha välling och sova så går hon fram till diskbänken och väntar på att jag ska fixa med den. Det är ju svårt att förstå att små barn faktiskt förstår vad vi säger även om de inte kan göra sig förstådda till oss. Jag blir helt lycklig i magen när jag märker hennes framsteg. Lärt sig var näsa, öron och mun är även om hon mest vill visa på oss. Att äta frukt t.e.x vet hon nu(också mkt genom dagis) att man ska sitta ner o göra så när vi fixar iordning någon frukt så rusar hon o sätter sig i sin fåtölj o väntar:)

Nätterna går jättebra nu, fast de har de iofs oftast gjort. Men nu får jag sova hela natten 6 av 7 dagar från förr kanske 2 av 7 när jag var tvungen att gå in och ge henne nappen en gång på natten. Men nu har hon lärt sig att antingen hitta nappen själv eller somna om utan napp. Så  vi ska verkligen inte klaga när man har en liten tjej som sover mellan 18.45 till 7.45 utan att vi behöver kämpa på nätter o kvällar. Men att ha henne bredvid oss i sängen på natten är tokkört..hon snurrar runt som värsta sekundvisaren och det märker man när man går in o tittar till henne på kvällen, hon kan ligga lite hursomhelst och för att vi ska kunna sova o hon också så blir det att ha henne där.Även om vissa morgnar så tar man ju såklart in henne för att mysa en stund innan vi går upp.Då ligger hon o bubblar och pillar en i håret och ska kramas o pussas. Supermys och man är ju tokkär varje dag!!

Nej ska väl inte prata sönder er...Just det i helgen ska jag o mamma stå på centrumloppisen så vill ni komma o fynda, kom dit vettja:)

Lite bilder såklart!!


Glad Advent

  
Saccosäcken är nedtagen o är en stor favorit!!


Lite adventskvällsmys

 
Första lussisen..ljusen är intressanta men varma.

    
Finaste Vilgot o NL busade.  Coolaste tjejen!!

  
Busgrodan som har en ny min att glädja oss med:)


Alltid bus bus bus;)





Pappa o NL busar självklart varje dag trots bruten tumme...


So long for now...Hör av mig snart igen!! Snart kommer min lilla
skrutta hem, som jag har längtat!!:D

Puss o kram!!

~Plötslig stress!!!~

Publicerad 2011-11-23 19:48:22 i Allmänt,

Men hallå!! Vet ni alla om att det är första advent på söndag!!!! Jag fick en chock igår eller imorse eller när det nu var av att den redan är här. jag trodde det var minst två veckor kvar!! Oh gud nu kom lilla stressAnna in här och knackade mig på axeln lite små enerverande men jag viftar bort henne lite fint. Så skulle aldrig gamla Anna kunnat göra, gamla Anna skulle aldrig inte haft koll på första advent och veckor kvar till jul osv. Men nya Anna, mamma, är lugnare och mer take it as it comes. Men såklart kommer jag hinna få upp adventsljusstakar och fixa adventsljusen med lite mossa och kanske en o annan tomte. Men utan stress, förra året fick jag Rille att åka med mig o Noomi  till flera butiker genom hela stan för att hitta exakt de adventsljusstakarna till huset jag ville ha, dagen innan,samtidigt som lussebullarna självklart var gjorda tidigare under dagen o jag fick panik över tanken att ljusen inte skulle finnas där exakt på 1a advent. Men i år har äntligen mamma lugnet infunnit sig:)

Kanske har något att göra med att vi i år inte ska ha det så himla juligt i år,då vi firar i Sthlm...ingen gran som Noomi kan massakera och jag har ännu inte brytt mig om att fixa julgardiner eller andra små julsaker som jag vill ha i framtiden. Tycker den vita dekorationen som börjat komma mer o mer är så himla fin och den passar otroligt mkt bättre här hemma än den röda(var ju smarta o fixade en turkos tapet i kök/vardagsrum) Men detta år är inte så viktigt för Noomi och så länge ekonomin är som den är så får vi vänta lite med sånt. Får försöka hitta något nedsatt på rean till nästa år;)

Men självklart lite julpyssel och lussebullar blir det såklart men jag har inte bestämt ännu om det blir denna helg eller nästa vecka som jag fixar det. Julen är jätteviktig för mig och jag vill ha det riktigt julmysigt egentligen o att Noomi Li ska känna o se att nu är det jul. Men i år när hon endast är 1 år och inte riktigt förstår så känns det som vi kan dra ner lite på det, prioritera rätt. Nu kommer hon ju ändå få ett väldigt fint julfirande då vi ska vara i Sthlm där det kommer finnas både gran och tomtegardiner.:)

Jaha vad har hänt annars då, jo lilla hjärtat har nu börjat på dagis! Inskolning denna o förra veckan. Har gått kanonbra. Idag behövde jag inte ens stanna kvar utan vinkade hejdå direkt och hon har inte varit ledsen någon dag. Känns jättebra och jag trivs med fröknarna eller pedagogerna kanske man säger och jag märker att Noomi Li har det jättebra på dagis och får busa massor med sina nya kamrater plus kusinvitamin:) Så vi gjorde helt rätt som lät henne börja två månader tidigare.

Skolan är ju som sagt sökt och jag väntar på besked. Läraren jag pratade med trodde att allt skulle vara klart runt början på december så har jag inte hört något nästa vecka så kommer jag höra av mig till henne och se hur det går. Bärjar känna mig lite nervös för det, men på ett bra sätt. Statoil fick jag samtal ifrån och det blev inget, men det hade jag redan ställt in mig på och i ärlighetens namn gjorde det inget. Kändes inte rätt och jag ska nu när tid finns under dagarna söka allt jag kan tänka mig. Förhoppningsvis får jag tag i något ganska snart.

Noomi Li fick vara hemma både i fredags o måndags från inskolning då jag upptäckte några prickar på henne i fredags. Rådfrågade fröknarna och de tyckte det var bättre vi var hemma, först trodde jag det kanske skulle vara svinkoppor då det gått på dagis. Men det stämde inte riktigt in på allt man läser, jag har själv haft svinkoppor och det såg inte alls ut som det. Kliade inte heller på henne och de såg mer ut som sprickfärdiga finnar, och plus att hon fick feber under lördagen. Så höstblåsor var det med stor säkerhet. Smittsamt de också som tusan så länge de är "blöta" så efter behandling under helgen så var de nästan helt borta på måndagen så vi kunde gå igår igen.
¨
Så snuva o hosta har hon fått men det är väl bara att inställa sig på att Noomi kommer vara sjuk mkt första året. Jag hoppas bara att hon kommer slippa magsjuka, det har hon ju redan haft två gånger detta år och det är så hjärtskärande o energikrävande. Men vi håller tummarna och tar i trä.

Men vädret som vi har nu måste jag ju göra ett starkt gillatecken åt..tummen upp!! Förra årets sju månader av snö, iskallt och blött var ingen hit. Jag har gärna snö men två månader räcker gott o väl. Så i år håller jag tummarna för att snön kommer lagom till jul och försvinner i början på mars..då ska våren o all härlighet komma till oss. Då kommer man fortfarande ha energi under denna mörka del av året. Men lite snö o pulkaåkning och bus ii snön måste vi ju såklart ha:D

Nog om det och nog om allt. Kommer nog ha tid att uppdatera lite oftare...Men just nu orkar jag inte mer för idag:)

Lite bilder ska vi nog kunna ordna...


    
Kusinhäng och vi blundar varannan;-)            Hjälper till att äta:)

 


 
Bustrollet!!

   
                                    "Nej du får inte tillbaka din smörgås!!"


Gosegos med min finaste tjej!!

                               
Haha,,nyaste minen:)                  Going 60's


Tack o hej för denna gång!!! Life is GREAT!!!:) PUSS!!!

~dagispepp &i ntervjustress~

Publicerad 2011-11-11 16:01:58 i Allmänt,

Ja denna vecka har varit lite annorlunda. Darling har jobbat från 15-04 de flesta nätter så jag och lilla hjärtat har fått klara oss själva mesta delen eftersom han behövt sova ut om dagarna. Det har känts lite som att vara ensamstående...inget roligt alls med andra ord. Men inte jobbigt som tur är, men visst har man saknat att ha sin darling omkring sig på eftermiddagarna och familjebus o mys ihop.

Men Noomi Li har varit på sin bästa sida och vi har haft det jättemysigt ihop både på dagar och kvällar och det märks att hennes mammighet för den här gången nästan helt försvunnit. Det kommer säkert mer perioder men nu är det nästan inget gnäll här hemma och pappa duger lika bra som jag. Så skönt för Rille också då jag kan tänka mig in i det hur jag skulle känna om darling varit en sån klar favorit hela tiden.

Efter en dag när allt rullat på perfekt o vi hunnit med allt möjligt och avslutar i soffan efter middagslagning,matning,badning med att busa så båda två skrattar tills vi kiknar så känner man sig så lyckligt lottad och lycklig helt enkelt. Jag får ett sånt lugn i kroppen när allt flyter på och jag ser på Noomi hur trygg och glad hon är och jag är lugn och känner mig bara mer självsäker. Jag klarar inte av för mycket gnäll när jag inte har någon aning om vad som är fel och hon inte kan säga det. Men oftast har det ju handlat om mammighet och då vill hon ju bara vara nära. Jaja nog om det...

I onsdags var vi först på babysim efter en veckas uppehåll för höstlov. Denna gång var inte mormor med utan jag och lilla hjärtat busade själva och vi hade så himla roligt!! Hon verkligen älskar vattnet och slänger sig ut från madrasser och min famn och bryr sig inte det minsta om att tumla omkring under ytan. Vi prövade igen med simringarna och denna gång flöt hon omkring som hon aldrig gjort annat..innan har hon liksom tiltat bakåt eller framåt men nu har hon hittat sin balans och lockade man henne en bit ifrån med en boll eller anka så kom hon sprattlande till en haha. Åh jag kommer sakna babysimmet efter den här terminen,men jag o darling har sagt att vi ska pröva en termin med att gå själva till badhuset några gånger i månaden istället.

Efter simmet så rusade vi iväg och hem till mamma där jag fixade iordning mig väldigt snabbt för att sen åka iväg till ett statoil för en arbetsintervju!! Hade inte varit nervös innan så mycket men just timmen innan så flög det omkring en miljon fjärilar i magen och jag ville nästan vända bilen haha. Hade inte förberett mig så mkt då jag inte visste riktigt vad jag hade att vänta mig. Intervju var det 12 år sedan jag var på, annars har man mest halkat in på olika jobb eller haft vanliga samtal med arbetsgivare.

Men denna intervju var verkligen en intervju och jag får ont i magen bara jag tänker på den haha..men inte så jag mår dåligt men att jag skäms lite. Fy alltså, han hade en fem sex sidor med olika frågor på och min nervositet i början gjorde så att jag fick blackout och knappt visste vad jag skulle säga. Till råga på allt så var min röst väldigt darrig i början innan mitt hjärta slutade slå så djävulskt fort så då tänkte jag ju såklart på den och blev mer obekväm. Satt i 40 minuter och efter halva tiden så började det gå bättre men fan vissa svar man gav var ju heeeeelt katastrof. Vi kunde skämta o så om min nervositet så det var ju skönt och jag förklarade att jag i normala fall brukar ha lite mer smarta saker att säga men det var som någon drog en filt över mina tankar när jag skulle komma på saker och det var en väldigt jobbig känsla.

Men nu har jag varit med om det...han kommer ringa nästa vecka o meddela alla han träffat.Men jag ser väl att det kanske finns 1% chans att jag skulle få jobbet haha...om han inte bortser från första delen av att jag var nervös för sen märkte han ju forhoppningsvis att jag inte var helt hjärndöd haha. Men nu blir det att fortsätta söka extrajobb.Jag har fått blodad tand och blir det någon mer intervju så vet jag ju ungefär vad för slags frågor som kan tänkas komma upp och jag kan förbereda lite smarta svar hehe...Bara man vet vad man har att vänta så brukar det bli bra. Min första intervju jag var på 99 på Mcdonalds på söder i sthlm gick typ så illa en intervju kunde gå...helt katastrof o de ringde inte ens tillbaka haha..så när jag skulle på nästa någon timme senare så tänkte jag att det kan ju inte bli värre än den förra och då var jag betydligt lugnare och den gick hur bra som helst och han ringde upp direkt jag kom innanför dörren o sa att jobbet var mitt. Så nu är jag ju peppad som tusan...come on bara!!!

På måndag börjar allvaret för lilla hjärtat...Dagistime!!! Lite nervös är jag ju, kommer väl bli mer ju närmre vi kommer måndag. Men jag är mest nyfiken och glad för Noomis skull att hon kommer få vara runt barn hela dagarna och busa. Hon älskar andra barn och söker alltid kontakt..vare sig de är 6 månader eller 7 år så vill hon fram o prata och ta på dem. Ser så himla gulligt ut när Noomi Li  två äpplen hög går fram till några 11 åringar och tittar upp och börjar babbla med dem. Så jag ser fram emot dagis för jag vet att det är det bästa för henne.

Sen hur jag ska ta det att lämna bort mitt barn och inte veta vad de gör eller hur hon mår det är ju något man får vänja sig vid. Men helst i början skulle man kanske vilja gömma sig i buskarna haha.Nej då, hon kommer ha det så fint och fröknarna lär sig nog snart att Noomi inte räds något och att de får ha lite extra koll. Klättrar gör hon på allt och innan var hon mer försiktig men nu tror hon att hon kan kliva rakt ut från bord och soffor bara man står där. Men oftast lägger hon sig på mage och hasar ner men ibland har hon inte alla hästar hemma haha.

Just nu är darling som är ledig idag iväg med Noomi för att göra lite ärenden. Folk på hans jobb har tjatat att de vill att han tar med henne igen in dit så han ville jättegärna ha med henne. Passade utmärkt..dels så är det skönt med lite egentid på dagen och så hade jag golv som behövde dammsugas o torkas. Inte det lättaste när Noomi gärna vill ta över annars blir hon hysterisk. Hoppas det håller i sig haha..

Åh det viktigaste av allt!!! Min äldsta barndomsvän tillika själssyster Gabriella o hennes Ronen har fått sin efterlängtade Rio i söndagsmorse:) Han tittade ut en dag tidigare än beräknat och var en liten sötnos på 48 cm och 3400 gram om jag inte minns fel. Så natten till söndag sov man inte så värst bra när man visste hon var på förlossningen...Men jag känner sån glädje för henne och jag minns tillbaka hur det själv var. Sin lilla bubbla man hamnade i och den lycka man kände. Som man såklart känner nu med, men den där första tiden är ju så väldigt speciell.När man kan ligga o titta på sitt knyte i timmar och man inte riktigt fattar att det var henne/han som man gått o burit på i nio månader. Så jag blir varm i kroppen bara jag tänker på lille Rio och min fina Gabbi som äntligen blivit mamma<3<3<3

Ikväll väntar mys med familjen och med darling. Lite god mat och sen har jag bett darling handla en flaska glögg som vi kan ha till idol. Hörde att idol ska ha uppehåll några år och det känns faktiskt ganska smart...
 Detta år är ju verkligen ett toppenår där jag har flera favoriter, men en sak är säker, blir det inte en tjej som vinner idol så vet jag inte hur svenska folket tänker. Men annars är det ju ett bra fredagsprogram men det kan gärna få komma in något annat roligt att fördriva tiden med på höstiga fredagskvällar när man inte längre är en   partypingla;-)

   
                   Bad och tandborstning=check!!


  
Mammas gullunge!!

 


  
Klossarnas mästare     Vem behöver hammare??


   
                    Soffvildingen
 
   
Bordet ska upp o dansas på...

  
                                  Gumman i lådan:)


Lite mindre bilder nu för tiden. Svårt att ta kort på vildingen men
jag ska bli bättre igen. Glömmer bort kameran och det är
ju inte bra...Sen har jag nog en del kvar i kameran som jag
inte lagt över.Får bli nästa gång. Nu är det uppdaterat även om jag tycker
inlägget är urtråkigt så hoppas jag ni får ut något av det. Ska skärpa mig
med intressantare inlägg också. Ha en toppenhelg allihopa!!

Puss o kram!!

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela