missimone

~benen hurtar~

Publicerad 2009-03-31 15:06:53 i Allmänt,

Börjar bli mör i mina ben nu..trodde det skulle bli lättare med tiden, men idag har det varit riktigt jobbigt att springa i trappor haha. Känns som spagetti emellanåt. Men bra att man rör på sig iaf:D

Slutade halv ett idag..jobbade extra..sen gick jag förbi systeryster på hennes jobb o kollade in hennes skitfina nya tatuering. Så himla nice alltså..lite oldschool med färgglada fåglar, blommor, körsbär och en banderoll med snygg text "Joy and Sorrow" Man blir ju lite sugen..men samtidigt är det mer thess stil än min..så himla fräck min syster:D

Sen hem o packa..tänkte jag då..fastnade vid datorn och kollar resor till hösten. Kommer bara ta två veckor i sommar då jag måste ta min i Juni o jag inte har råd att ta hela juni. Sen blir det att vi åker två veckor i slutet av november istället..till ett varmt o härligt ställe:D Känns ändå som att Juni blir en bra månad att ta semester då man vill pula lite med huset då. Åh längtar till huset är inflyttningsklart. Nu börjar det rulla på lite mer också..ska börja fixa taket nu så de kan komma med lösullen..sen blir det nog att börja lite smått med innerväggarna. Känns som en evighet kvar tills vi kan bo där..men förhoppningsvis rullar det väl på nu.

Min svärfar åkte i söndags till Thailand i två MÅNADER..o är inte alls avundssjuk:P..men kanske man också kan ta o resa sådär en gång om året när man är över 50. Just nu känns två veckor som det längsta man kan vara borta då man har jobb o planerar barn.Men jag är nöjd med livet..känner glädje att dagarna blir ljusare o varmare..att jag har min familj och mina vänner. Men framförallt att det går bra för min familj..att alla har det bra och mår bra med sig själva och hur deras tillvaro ser ut.(känns det som iaf:P) Vill bara samla ihop alla och krama dem så hårt!!(men kärleksfullt)

Nehej..ska nu ta o packa lite mer..har fått ner allt i vardagsrum och sovrum. Ska ta alla mystiska lådor man har och slänger ner diverse i som inte syns. Har rensat i dessa men jag är som mamma o kan inte slänga prylar så jag ska ha en kartong som får damma på vinden med "SKRÄP MED PERSONLIGT VÄRDE"skrivet på.Haha.

Hoppas ni får en bra dag och en underbart härlig vecka..SOL SOL SOL!!

puss o kram 

~yes box~

Publicerad 2009-03-28 10:54:25 i Allmänt,

Hej hallå..lite roliga saker har hänt den här veckan. Dels blev det efterlängtad löning, men pengarna försvinner ju så fort direkt men som skönt var så hade vi inte värst mycket räkningar denna månad(om man bortser dubbla hyror, utmärkningsfaktura från lantmäterit(3.500) och en avstämningsfaktura på elen(10.000).haha

Men som skönt är så var det sista månaden med dubbla hyror då vi flyttar sista april och sen lovade darlingen att våra elräkningar inte kommer att ligga på 10000 när vi väl flyttat in..:P. Taket har ju ännu inte fått sin lösull så vi eldar för kråkorna som han säger. Och i vintras när det var typ 10 minus grader så höjde vi golvvärmen rätt rejält och nu har vi knappt på den, sen våra stora arbetslampor, element i uthuset så inte vattenledningarna pajjar ännu mer och diverse elgående verktyg lägger ju på en del av våran konsumtion av el. Men det viktigaste är nu att få klart det sista av elen så vi kan få plasta taket så lösullen kan komma dit.

Tyvärr har darlingen varit skadad i veckan. Måndags e.m på jobbet fick jag ett samtal(som tur var av R själv) att det hade varit en olycka på jobbet, lokalen de arbetar vid(nya handlesbanken) hade börjat brinna, darlingen står på en skylift och ska luta sig ut för att se vad som händer, dörrarna är inte stängda och han ramlar ut. Som "tur var" så ramlar han endast 3 meter. Men landar på rumpan och tar i med hälen och armbågen. Men har ändå sinnesnärvaro att hämta brandsläckare och annat för att släcka elden. Sen kom chocken efteråt och han åkte upp o röntga sig. Inga benbrott inte(man vet ju aldrig han har ju gått med en bruten fot o en bruten näsa utan att veta det) Jobbade på tisdagen men på tisdagskvällen kom smärtorna i nacken så han har sett ut som en stel pinne i tre dagar och knappt kunnat röra sig. Men nu har det blivit mycket bättre.

Fick reda på i Torsdags att jag fr.o.m den 14e april kommer gå upp till heltid. Eller 39,5 timmar i veckan. "Dåligt" skojade Rille om "tycker du ska jobba minst 40", haha. Så gud vilket flyt jag har haft..från att få 8 timmar i veckan slutet av januari, som blev mycket vikarietimmar, till att få 31,5 timme fr.om början av mars och nu heltid. Sökte dit i precis rätt tid då två stycken går på mammaledighet..och tack gode gud att jag klarade körkortet. Så nu har jag heltidsarbete minst ett år framöver. Skön trygghet..nice med egeninarbetad inkomst..skönt att vara riktigt trött på fredagskvällar haha.

Kollade skatten och får tillbaka tretusen:) Lite skillnad från förra årets flopp med att bli återbetalningsskyldig 3.500. Darlingen får tillbaka 7000..så det sitter bra till för nya möbler till huset.

Klippte mig i torsdags o blev suuuuuupernöjd..kort kort kort..pageliknande med uppklippt ruffs därbak.har fått volym till håret och sen en snygg guldbrun nyans..skönt att slippa sätta håret i toffs o spänne(trååååkigt)Så jag inhandlade hårprodukter för 260 kronor för det gör man ju alltid när man varit hos frissan haha.(ska lägga in bilder så fort jag kan få någon att fota mig:P)

Just det..igår var vi på Dolphins i nya Stadium Arena, jag, Rille hans bror och tjej.(GLÖMDE KAMERAN GAAAAAH) Har aldrig varit på basket men det var faktiskt himla roligt, mest kanske för att vi vann och de gjorde så snygga mål. Har inte vetat någonting om basket innan, 24 sekundersanfall, 10 minutersperioder, tresekunders regel..m.fl.mfl. Så jag hoppas att vi kommer gå på någon mer match snart! Sen blev det till Manesa för att äta lite tapas och dricka något gott. Himla god mat..trodde det skulle bli asdyrt för priserna var lite höga.. vi drack ändå två grejer var och tog in en himla massa rätter men det blev bara 300 per person. Och mätt blev man. Sen skjutsades vi hem och jag somnade som en stock på två röda. Så himla skönt att sova tills man vaknar.

Så idag blir det städ, packning o plock. Rille är ute vid huset själv idag. Sen blir det bara lördagsmys..en skön o lugn helg.

Hoppas ni får en bra helg!

Kram kram

~lördag~

Publicerad 2009-03-21 10:58:14 i Allmänt,

Förra helgen var vi ju hos bror Johnny på familjemiddag o för att fira honom lite då han fyller år den 23 mars. Hade gjort en fin liten korg med lite allt möjligt plock till hans grillsäsong bl.a grillglazer i sprutflaska, några goda öl, ölkorv,marinader, lite tilltugg och fetaost. Tycker verkligen att såna presenter är roliga att ge när man inte vet riktigt vad någon önskar sig. Själv skulle jag uppskatta det mycket..flera presenter i en:)

Flera från Carinas sida var där också och vi blev bjudna på en god köttgryta och sen glass med egengjord chokladsås och sen till kaffet blev det olika likörer i alla dess färger som Johnny inhandlat på killarnas kryssning tidígare i veckan. Hade det jätteroligt och vi skrattade mycket:) Mamma skulle köra hem o ville inte åka för sent då vägen till Johnny är väldigt slingrig o otäck speciellt när det är mörkt. Så vi drog vid halv åtta och sen var Thess med oss hem o kollade på Melodifestivalen. Alla vi hos Johnny hade lagt en tia var o sen fick vi skriva vem som skulle komma etta,tvåa o trea. Jag prickade in två rätt..ettan o trean men Ellsvig tog nog hem det för hon hade tippat ettan o tvåan rätt. Kändes som en helt ok vinnare..hade ingen favorit detta år bara att jag gillade Carolines låt mycket, fast kanske inte som schlager vinnare.

                      
Bror och Rille                          Vilka roliga miner de gör:D       Jag o mammi


                   
Hihi                                            Thess o Mammi                             Vi tre


I veckan har jag varit sjuk mycket..fick gå hem halva dagen i måndags, sen var jag ledig tisdagen, gick tillbaka i onsdags men på torsdagen var det riktigt jobbigt men stannade kvar o var hemma på fredagen. Har hostat, nyst, och näsan runnit konstant och haft feber. Nu känner jag mig ok fast jag hostar o snorar o är matt i kroppen men det är mycket bättre än det varit. Blir ju aldrig sjuk nästan så jag blir lika förvånad varje gång. Tycker inte om att vara sjuk för man ligger bara o gör ingenting. Då är det skönare att kunna jobba o få tiden att gå.

Nu är det iaf helg..Igår var vi hos Frigge o Sofie o åt Thaimat och sedan satt grabbarna o spelade Xbox o jag o Sofie satt o snackade o busade med Mira. Mira har ju äntligen tagit sina första steg..hände tidigare på fredagen och nu fick jag det t.o.m på film! sedan provade jag några gånger med henne själv och hon är så modig o duktig nu o kan gå jättemånga steg så länge man är framför henne:D Så himla underbart att se. Tiden går så fort..sist jag var där i tisdag så vågade hon inte utan satte sig ner direkt man släppte taget, men nu är det som hon inte gjort annat:D 

                
Ser ni framtänderna?:)        Lilla apan:)              Rotar i påsar som vanligt:D



             
Mums:P                       Två små tänder syns däruppe:D

Idag får Rille hjälp av en kompis som är elektriker så de ska ut o titta på huset o han ska få tips och sedan ska den andra killen hjälpa honom med utköp och installation...jippie!! Kanske äntligen börjar få klart det sista nu så man kan gå vidare. Känns nog bra för älsklingen också att ha någon att rådfråga o få hjälp av medans han arbetar. Innan har vi ju haft en annan kille ute några gånger, man han har ju inte stannat o hjälpt utan kommit o gett förslag. Så detta känns jättebra!!

Är numera orange i huvet också..håller på o färgar av håret o blir mer o mer sugen på att få det ljust. Behöver nog minst två behandlingar till men det får jag ordna när lönen kommer. Så till nästa helg kanske håret är klart. Nu har jag haft i två behandlingar i fyra omgångar(har ju så lite hår) Kommer ej ihåg hur mycket det krävdes för Therese att få sitt hår som det är nu men hon skyndade inte på precis utan gick länge med håret orange(kan man böja ordet orange??Tycker hela ordet ser mupp ut ju längre man stirrar på det haha)

Så idag blir det ut till svärföräldrarna..ska bli skönt. Bara ta det lugnt.

Hoppas ni får en toppen helg!!

puss o kram

~veckan~

Publicerad 2009-03-14 09:52:39 i Allmänt,

Jahopp då var det lördag igen...sitter här i lägenheten och ska börja med mina bestyr..vika tvätt,något jag dragit ut på allt för länge..fyfy. Städa av lägenheten, och sedan fixa mig till våran middag hos bror Johnny. Ska bli roligt att komma bort lite, träffa brorsan och hans familj. Måste iväg och handla en liten present från oss alla också..han fyller ju 42 den 23:e. Igår kom darlingen på vad vi kunde ge..ett riktigt bra förslag..han kan min gubbe när det gäller presenter.

Veckan på jobbet har gått fort som vanligt...har haft med stegräknaren och mitt rekord än så länge blev 16600 steg, men då gick jag fram o tillbaka till jobbet som blir 5000 och sedan kan man räkna bort en 1000 steg som är lite "halvsteg" Så en 8-10000 steg går jag på mitt arbete, varav säkert en 5000 är upp för trappor...PUST!! Men jag gillar att jag rör på mig i arbetet eftersom jag är dålig på det annars:P

Var förbi Sofie o Fredrik och lilla Mira en sväng efter jobbet häromdagen. Gud vilken sötnos hon är..har fått två små sockerbitständer däruppe nu o en extra därnere tror jag. Så totalt fem små söta gaddar:D Så jädrans söööööt!! Bara smilar hela tiden och är nyfiken på allt. Pappa(Fredrik) kom hem samtidigt som mig och hon smilade upp sig som en liten sol då hon fick se pappsen..sååå sött! Blir påmind om Ellisen när jag ser henne..när Ella var så där liten och go som en liten, varm, mjuk docka haha. Stå kan Mira riktigt stadigt nu men hon vågar inte riktigt ta steget att börja gå utan att man håller i henne, men det känns som det bara är dagar kvar nu sen kommer hon tulta runt:D

På måndagen var jag o syster hemma hos mammi o hon bjöd på Dillkött med potatis o morötter..sååå gott. Fast bjöd o bjöd vet jag inte, det enda hon hade hemma var visst dill, resten fick therese handla med sig från jobbet haha:D

Har också börjat färga av mitt mörka hår, hade i i två omgångar igår(en flaska) så nu är jag djup morot:D Har en förpackning till..vet ej om jag ska slänga i den nu eller vänta tills imorgon?? Skönt iaf att bli av med den mörka färgen, fick ju sån utväxt eftersom det var färg o inte toning så jag såg ut som jag var flintis emellanåt, sen är jag ju en sån som ändrar hårfärg typ 5 ggr per år. Har inte hittat min färg än, o då har jag gått igenom de flesta..t.o.m rosa, men den är nog ingen risk att jag tar tillbaka haha.

Nehej ska väl ta o sätta igång för att få klart allt innan vi måste åka när darlingen kommer hem vid halv tre.

Ha en bra helg allihopa få som läser min blogg:D

puss o kram

~lördag morgon~

Publicerad 2009-03-07 08:06:11 i Allmänt,

Det enda som är bra med att gå upp 6 varje dag är att man inte sover bort helgerna:D Trött som man är en fredags så stupar man ju oftast i säng runt 23, då har man spenderat den senaste timmen med att tvinga sig att vara vaken för "det är ju faktiskt fredag och jag FÅR vara uppe och jag kan sova ut imorgon." Men icke då..vaknar vid sju o är pigg som en mört. Kanske det blir att sova lite längre..typ halv nio imorgon??Ska göra mitt bästa:)

Har legat o myst med darlingen en stund i sängen:P Gick upp men han ville ligga kvar en stund..förstår jag då han jobbar typ heela tiden. Sen ska jag fixa lite frulle och sen brummar vi iväg först till mamsen och lämna massa kartonger o kassar med saker som jag än så länge lyckats slita mig från i packningen. Sen vidare iväg till Thess och mata lilla Riverdatchi då mamma Thess är i Göteborg o har roligt med Kristin som flyttat dit. Sen vidare mot Bauhaus, Comfort, Kakeldax o lite andra butiker. Ska äntligen få titta lite på kakel och golv!!!! Tänkte det var på tiden. Måste även imorgon lämna tillbaka våra downlights paket som vi inhandlade..vi har ju köpt i set om fem och tre och vi fick rådet av våran elektrikerhjälp att köpa styckvis istället. Blir säkert hundra gånger dyrare men rätt ska vara rätt.

Sen blir det att leta reda på en stegräknare till mig o darlingen. Vi ska tävla lite om vem som går mest på jobbet och sen ska jag kämpa om att gå minst 10000 steg om dagen..ut och gå mera nu när vädret tillåter det. Så det ser jag fram emot. Tävlingar är alltid sporrande..

Förra helgen på min och Therese biodejt var supertrevlig. Bra film, god mat(O'learys cajunbiff med tillbehör..mums) ölen var god och sen blev det visst lite mera fest av allt. Hann både med babyl, cromwell och en sväng till Werkans lokal. Så nu blir det lugna gatan för mig ett tag framöver. Är för gammal för att gå på efterfest..det är min oansvariga singel till lillasyster som drar in mig i farligheter haha.Närå..vi är nog skyldiga båda två. Men tack Therese för en rolig systerkväll/natt/morgon haha:D

I veckan har jobbet gått så otroligt fort...det är så skönt. Aldrig att jag hinner titta på klockan och tänka"fan vad tiden går sakta kan hon inte bli fyra snart" Nej tjoff säger det så är jobbdagen slut. Just nu går det an, men sen när våren och all värme kommer då får dagarna gärna gå lite saktare..iaf utanför jobbet:) Fick åka och prova ut ett par nya jobbyxor i veckan på TOOLS/SKEPPA..mina gamla kunder från Shamrock. Kändes lite konstigt, men nu har jag ett par fina blåa jobbyxor.

Nehej..ska nu ta o fixa lite frukost och diska upp efter räkmackorna och fruktsalladen från igår. Sen kör vi iväg. Blir också melodifestivalmys hos svärföräldrarna idag igen..god mat och trevligt sällskap:D

Ciao!! puss o kram

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela