missimone

~Vinterskit~

Publicerad 2010-11-25 13:45:01 i Allmänt,

Jahopp här tar man mod till sig och ska ge sig iväg med bilen med sin finaste ägodel. Allt är packat och klart och avborstat och skrapat. Ja då börjar det med först att jag knappt kan backa ur bilen från parkeringen , men skam den som ger sig och tillslut så kom vi iväg. Men bilen är parkerad på ett sånt sätt att jag måste vända den för att kunna köra iväg så då åkte jag ner på grannarnas vändplan, men glömde helt bort att det är en liten backe upp igen så jag kom inte upp igen med bilen. Ringde darling i panik men inte mýcket han kan hjälpa över telefon, hon började gråta och jag fick mer o mer panik. Prövade att köra fram, köra bak, backa, ta nya vägar, men nej den där jävla bilen ville inte ta sig fram. Så nu står den där nere och snöar bort. Jävla skitbil säger jag..o jävla skitvinter. Visst är det mysigt med snö, men inte för oss som bor på landet och kör bil..Eller inte för någon som kör bil egentligen..kaoset inne i stan o framförallt Haga förra året var ju katastrof.

Men nu har det ordnat sig med att komma in till stan iaf..Darling kommer hem sen så tar vi den nya bilen(som jag inte kört än o därför inte vågar ta) och jag får äntligen se lite folk och kan handla hem allt till första advent:-) Lite julklappar kan det nog hinnas med också:-) Så nu är jag glad igen...slipper köra gör jag också;-)

Lilla hjärtat ligger och pratar och drar i sina djur i babygymet..små skratt tycker jag att jag hör, inga såna där hjärtliga men glada tillrop..så söt är hon och så duktig.Det är verkligen underbart att se henne utvecklas, även om jag vill att det ska gå sakta så jag får behålla min bebis så länge som möjligt(darling är tvärtom och vill gärna att hon ska börja gå imorgon:-)) Men det är klart att man blir stolt o glad när man ser alla framsteg.

Var ju på BVC i tisdags..Hade gissat på en vikt på 5500 gram och hade fel med 50 gram, hon vägde nu 5550 gram och har alltså gått upp 900 gram på 3 veckor. Bra jobbat tyckte barnmorskan och jag är så glad att hon växer nu. Tror iofs att det kommer jämna ut sig lite bättre nu framöver, dels äter hon inte lika mycket som innan..har börjat få upp ibland och därför så har jag sänkt dosen till 165 ml och ibland vill hon inte ens ha allt det. Men huvudsaken att hon är nöjd o belåten.

Sover i sin säng gör hon också..både dagtid och nattid..även om inatt fick hon sova hos oss för hon kräktes efter sista nattmålet i sin säng och då fick hon sova brevid mig istället.Är ju inte alls van att hon kräks och nu har det hänt 3-4 ggr de senaste dagarna. Men det kan vara att hon blir för mätt och sen om hon läggs på mage så blir det väl så. Imorse fick hon hela nyllet fullt då hon rapade och kräktes samtidigt och sen smetade runt ansiktet i det innan jag fick upp henne. Hela ansiktet var alldeles vitt och jag kunde inte låta bli att skratta, men hon smilade ändå med hela ansiktet fullt av spya liksom haha:-)

Men hon har lärt sig lite nu att nappen betyder sova..hon får säga till när hon är trött och så går vi in och lägger henne i sängen och nästan direkt när hon får den o börjar tutta så sluter sig ögonen och hon somnar..skithäftigt, har hänt några gånger nu, men då måste hon vara trött(o mätt) Så jag skumpar henne inte längre..utan hon får lägga sig och snutta på nappen och ibland vänder jag henne och klappar henne på stjärten..hon kan gnälla ibland men det är sånt gnäll som man hör är trötthet..för det är svagt och typ eheheheeheheh..sen sover hon så gott så. SÅ det är jätteskönt, för jag skulle inte orka gå med henne nu..även om hon är liten så tar det på rygg o axlar.Så vi är jättenöjda och kan inte klaga. Nattsömnen blir nu att hon får väckas om hon sover när vi lägger oss o äta ett litet mål mat..då sover hon till 3 ungefär och sen somnar hon om till halv åtta åtta. Tur att det finns napp för det är toppen om hon verkar lite pigg efter matning som hon gör..då snuttar hon den och ligger och pratar lite o sen sover hon så sött.

Nu gick jag in o la henne precis då hon började gnälla i babygymet..stoppade nappen i munnen och så fort hon började suga så slocknade hon haha..blir ibland att man inte tror det är sant.."va ska det gå så här fort..vill du inte gnälla lite?"Nej hon ligger därinne och tuttar och sover..:-)

I helgen kommer farmor och sover över..vi ska ha kräftkalas haha..vi köpte ju fyra kilo svenska i somras och så blev darling sugen på västerbottenostpaj..så det blir det till middag..ja kräftor är ju gott o nuförtiden kan man ju äta det året om:-) Ska bli mysigt att ha hit farmor,dels har hon inte varit här på middag sen vi flyttade in annat än vid högtider och kalas och sen vill vi ju att hon ska träffa Noomi Li lite mer också..:-)

Ja sprutor blir det för Noomi Li på hennes 3 månadersdag..hujeda mig..tur att hon inte vet vad som väntar så kan mamma vara nervös istället. Nej det kommer gå så bra, men det är ju grejen att de oftast gråter lite först eftersom helt plötsligt så får de jätteont i benen och det är väl det man inte tycker om, att se sina barn ledsna. Men det brukar gå över fort och det är ju skönt. Och det är ju för något bra och lika bra att vänja dem o mig tidigt, för sprutor blir det väl rätt mycket av i framtiden också.
Ska inhandla alvedonsuppar tills dess..helt otroligt att jag inte köpt det innan..för de kan ju få feber av sprutorna.

Nej så nu väntar jag på att darling ska komma hem så jag kan inhandla alla adventsstjärnor och lampor och ljusstakshållare o mossa o skit. Ska bli adventsfint i helgen och baka lussebullar blir det på lördag. Lite julig ska jag vara även om gardiner, dukar och tomtar får vänta tills nästa jul..tar det på mellandagsrean då det brukar vara billigt. Men en gran ska vi fixa fast det får vänta till dagarna innan jul.

nehej avslutar med lite bilder som vanligt..har inte hunnit bli så mycket..kors i taket..sen ska jag försöka slappa lite när skruttan sover:-)



Har blivit så stark i sin nacke..o linslus



Börjar väl krypa iväg snart;-)


Obligatoriskt kvällsmys med pappa. ÄLSKAR the Simpsons..


Angry eyes..grrr


Men så här är det jag ser henne..glad och härlig(då förbenat svårt att
fånga på kort bara)

Puss o kram från oss!



~Mammas lilla tjockis..~

Publicerad 2010-11-21 15:51:50 i Allmänt,

Darling och Lilla hjärtat åkte precis iväg på eget äventyr så då passar jag på att uppdatera för mina
fina läsare:-) Känns inte som man har tid att uppdatera när man ensam har hand om henne för man får lite dåligt samvete av att lämna henne själv för lång stund även om hon nu kan ligga o roa sig själv lite längre stunder i babygymet eller i soffan. Pratar på av bara den gör hon nu också, men det är klart att det är roligare att ha någon att prata till än en mjukis giraff liksom hihi..

Och att uppdatera för mig tar ju ingen kvart precis..det tar sin lilla tid att summera sista tiden och att lägga upp lite nya bilder. Så att få lite egentid så här är ju toppen. Sen är det ju viktigt för darling att kunna ha henne själv också och han uppskattar ju all tid med henne eftersom han jobbar i veckorna och på kvällarna blir det ju inte så mycket eftersom hon somnar ganska så tidigt.

Lilla pluttan växer så det knakar tycker jag..ska bli spännande att se hur lång och hur mycket hon väger nu eftersom det är tre hela veckor sen sist.Men man ser mer hull i ansikte och kropp(såå gosigt!!) Nu äter hon ju bara ersättning också o det har ju såklart hjälpt till eftersom jag vet att hon får i sig mat. Håller koll på både sov och ättider nu och de följer ett ganska bra mönster. Sovtider på förmiddag o tidig eftermiddag brukar ligga på en halvtimme åt gången..på sekunden, men sen blir det alltid en längre sovstund mellan fem och sju..vilket är lite tråkigt då darling inte hinner vara med henne så mycket som sagt. Men hon bestämmer när hon är trött. Trodde väl att hon skulle kunna sova längre stunder tidigare på dagen iom att hon nu sover i vårat sovrum i sin säng på ett andningslarm så hon kan sova på mage som hon gillar bäst. Men det har än så länge inte blivit längre ändå..så hon kanske inte är så trött på dagarna..alla bebisar är ju olika..skulle ju vara skönare för mig och roligare för darling om hon kunde bli tröttare på dagen men då samtidigt vet vi ju att hon sover bra på natten:-)

 För en bebis som förstår att det är natt har vi iaf..inga som helst problem att få henne att sova på kvällarna..läggtid mellan halv åtta och halv tio..beroende på hur länge hon sover på eftermiddagen/kvällen. sen sover hon till två-tre och vill äta ett mål..somnar sen om direkt till sex ungefär och då brukar jag få lägga henne på min mage för hon har oftast gaser den tiden som måste ut hihi och sen sover hon till åtta-nio. Så jag hoppas *ta i trä, att hennes bra nattider håller i sig. För jag tycker det är toppen så här. Slippa nattvak och att få henne att somna om etc..utan hon vet liksom att natt är natt.:-) Sen kanske det blir att hon tillslut hoppar över sitt nattmål vid 2-3, men en gång fram till halv nio,nio är ju inte farligt och än är hon ju så liten att hon behöver äta oftare. 

I veckan har det blivit att skaffa pmedel för mig..en kopparspiral blev det o det känns skönt att ha det ordnat. Kändes ju lite jobbigt att ha någon rotandes därnere..man är nog lite känsligare efter förlossningen..men inget man dör av haha. Träffat Challe, Zanna och deras bäsar..träffat systeryster som vanligt på torsdagarna,Linda och kusinen Feli har varit här på fika och sen har vi varit hos farmor och hemma hos Sofie, Frigge o lilla sötnosen Mira.

Som jag skrev har vi äntligen fått vårt andningslarm till lilla hjärtat. Innan har jag ju sprungit in varannan minut o kollat henne när vi haft henne på mage, för det är inget tvivel om hur hon sover bäst och det är nu sååå skönt att kunna ha larmet o släppa oron. Visst igår när hon låg därinne kvällstid innan vi gick o la oss så gick jag fram till dörren och såg lampan blinka några gånger, men det är ju svårt att släppa rakt av..jag måste ju få full tillit på larmet först också:-) Men det blinkade så fint o jämnt och jag slapp ju gå in som säkert också stört innan, nu kunde jag stå i dörren och kolla in i mörkret:-) Förut idag när Darling tog upp henne ur sängen, när Torda, Jenny, Meya och Mille var här och innan han kommit ut till oss så glömde han stänga av larmet och gud vad mitt hjärta for upp i halsgropen..jag fattade ju inte att han hämtat henne så jag bara shit shit shit tills jag sekunden senare såg henne i hans famn haha..Ja det där larmet får bara tjuta när man glömt stänga av det..o man får fan inte glömma det hihi..läskigt jue:P

Så lite hönsig är jag nog..men det där med sova på mage tror jag många mammor eller föräldrar överhuvudtaget drar sig för utan larm då det är så känt att det inte är bra. Tur då att det finns larm för de flesta barn tror jag sover bättre på mage..jag vet att jag gör det iaf..o lite ska hon väl brås på mig;-)

Nu är det november..den månaden med minst soltimmar..o det märks..lampor tända mest hela dagarna och trist trist trist..men den är ju snart slut o vi kan väl hoppas på lite mera sol i december och lite mer kyla..snö och kyla gör mig ingenting men det ska vara kallt och inte något slask och skit på vägarna. Jag är ju lite fegis när det gäller att köra i mörker mellan navestad och in på vår väg..tror jag inte har så bra mörkerseende,,eller så är jag för ovan..men sen att svänga in på vår väg tycker jag också är läskigt när det är mycket snö på vägarna för förra året hade jag flera gånger då jag fick dra i handbromsen för att däcken slirade i snön när jag skulle bromsa in före svängen...snacka om dödsångest för mig..men jag ska försöka tänka positivt och jag får väl helt enkelt få ner bilen på låg hastighet tidigt innan..bilar bakom får väl helt enkelt rätta sig...för oftast har det ju varit att jag kommit i för hög fart..för jag måste ju komma över min rädsla..sverige är ju liksom mörkt typ fem månader..brrrr

Bra med vintern är ju att skidskyttet och skidorna börjar..jippie!! Sporter jag börjat följa nu sen några år tillbaka(tack Agneta:-)) Så det kan jag o Noomi ha o göra om morgnarna..skidskyttet är ju toppenkul och skidorna har börjat bli roligt nu när vi har så duktiga åkare..Kalla, Hellner mfl.

Babysim ska vi börja med vecka 2 också..jag Noomi Li, Jenny och Meya ska börja plaska lite tillsammans med massa andra. Ser jag jättemycket framemot..speciellt att Noomi Li ska få ett gott öga till vatten och inte vara rädd för det sen när hon blir större. NU älskar hon ju att bada i sin lilla balja även om hon mest ligger o smilar o jollrar..men snart när rörelserna blir större så kommer hon nog skvätta ner mamma rejält:-) Sen är ju inte baljan så stor o vi har ju inget badkar så då kan det vara kul för henne att få röra sig lite...åhh vad jag längtar.

Nästa söndag är det dags för lite mer egentid men då med syster..vi ska gå och se på Mia Skäringers show(om den nu inte blir inställd som några andra datum blivit) men det ska bli roligt att komma bort lite med syster, äta gott o få skratta lite.

Rullat från mage till rygg har lilla hjärtat gjort också..2 ggr hittills och jag vet inte om det bara varit tur..tydligen har inte kusin Felicia gjort den vändningen än men hon rullar ju från rygg till mage hela tiden istället:-) Rullar visst runt hemma hela tiden..alla sätt att ta sig fram är bra förutom de dåliga..o det där sättet verkar ju roligt då man nog blir lite yr i bollen också hahha:-D De var här i veckan o fikade en snabbis och jag blir alltid lika glad att få se fasters lilla sötnos:-)

Nej nu ska jag nog ta o avrunda..ska nog kolla klart på filmen som jag började på förra barnlediga söndagen:-) Så skönt att bara vara..känner inget behov av att ringa ens en gång o kolla läget..jag vet att lilla hjärtat har det superbra med sin pappa..o denna gång glömde han inget:-)

Avslutar såklart med lite bilder...

       
Nakenfiiiiiis


        
Glad bebis:-)




Övar nacken i sitt gym

        

       
Mysig bus stund med pappa



Söta kusin Felicia<3

       
Snart kan de nog börja leka ihop;-)



Mys med fina moster Therese



I sin fina overall från Sofie och Frigge..ROSA!!:-)

          
Tuffing på väg till bästa farmor

        
Hälsade på familjen Anglén...Sötnosen Mira får hårstyling

  
Bästa familjen Stenberg-Frank på besök


Ha en fortsatt trevlig kväll..nu ska jag slappa!!:-D

Puss o kram!!

~Aye caramba~

Publicerad 2010-11-14 17:36:27 i Allmänt,

Ja söndagarna känns ju alltid lite tyngre även fast man inte jobbar för det betyder ju att darling går tillbaka till arbete och det är ju så mysigt när vi kan vara en familj hela dagarna. Mycket skönt med avlastning men inte enbart, bara att det är roligare när vi är alla tre.

Amningen är så gott som över..har skjutit till bröstet vissa nätter för att hon ska komma till ro efter matningen, inte många droppar hon får i sig där men hon verkar nöja sig med att tutta i en minut o sen somnar hon. Men vi är nog inne på slutspurten med det för det fylls inte på mycket nu och hon suger aldrig ur bröstet(säger bröstet för det är ju bara ett det finns i) Har kommit över sorgen nu med amningen och är mera orolig bara att det ska bli svårare för henne att somna om på nätterna, men det är nog obefogad oro. Hon är väldigt bra på nätterna, vet att det är natt och att då ska man sova. Sen måste jag nog höja maten på nätterna, nu har hon fått mellan 70-135 när hon vaknar vid 2.00 och det klarar hon sig bara 2-3 timmar på..Ska börja ge henne en full flaska med 200ml och så får hon äta så mycket hon orkar. Kanske att hon kan sova ända till 7-7,30 som är då vi går upp. Men då har jag fått sova 8-9 timmar och hon en 11-12. Sen blir det väl förhoppningsvis så att hon kan sova från 19-20 till vi går upp, men jag ska prata lite mer med både min och hennes barnmorskor o se hur vi ska gå tillväga från nu.

Farfar har varit här i helgen, och då menar jag Noomi Lis farfar. Han kom hem från Thailand i torsdags och ville såklart träffa Noomi som han inte träffat på fem veckor. Hon fick en massa fina sommarkläder som hon kan ha nästa sommar och även sommaren efter hehe. Mycket fint faktiskt. Vi hade det jättetrevligt och darling stod och lagade till ryggbiff, rösti, egengjord rödvinssås(sååå gooood, skulle kunna äta den med sked haha) och sockerärtor. Sen blev det samtal och såklart serien Så mycket bättre som jag och darling älskar. Tycker den är jättebra och vilka härliga personligheter och vad duktiga de är. Den enda vi stör oss lite på är ju Christer Sandelin, men hans konstiga kommentarer och sätt gör väl programmet också lite mer spännande på ett sätt o någon ska man väl ha o kasta skit på..usch vilka förebilder vi är hehe. Bästa/värsta kommentaren från honom i lördags var väl " ska vi städa, det kan väl vanliga människor göra" Inte ordagrant men på honom låter det ju som att han är värsta världsstjärnan haha..o det är väl det sista han är. Men sen verkar han ju inte så smart heller..:-)

Bästa kommentaren på kvällen var min svärfar som hade och jag antar att man måste varit med och sen kanske ha 2-3 glögg i sig..." Det finns inget skönare än att ta på sig en regnrock, lägga sig under en gran och sen sova.." Jag skrattade så jag tjöt när han sa det, darling o farfar satt o pratade friluftsliv, båda älskar ju naturen och gå i skogen och tälta, fånga egen fisk och annat som har med frisk luft att göra, de förstod först inte vad som var så roligt men sen när man tänker på det så började de skratta med mig också. Men jag såg liksom bilden hur han ligger där under granen med benen som sticker ut under grenarna o snarkar haha..ja ja nog om det, är nog mer roligt för en själv.:-D Men svärmor la en bra kommentar sen om just den kommentaren dagen efter "Så varför låg han då jämt i soffan framför tvn" Kanske för det mest fanns tallar på er tomt haha.. 

Annars har även mormor varit här i veckan.mycket mysigt då hon har varit borta i sthlm o träffat min syster o familj. Sen har farmor och hennes syster o man hälsat på Noomi Li och det var också roligt. Fick en jättefin klänning som hon kan ha i vår sen. Nu har hon så mycket fint flera månader framöver att byrån svämmar över..men det är ju såå roligt med kläder.Fast det är ju mest jag som får njuta av allt fint hon får. Men det dröjer ju ett tag tror jag, hon har ju precis börjat med 56 och det är fortfarande stort på henne, men vem vet, nu när ersättningen kommit in i hennes liv kanske hon växer lite fortare(hoppas inte, jag gillar min lilla plutt) Men jag ÄLSKAR att hon börjat få lite mer hull..hennes små underbart härliga kinder och benen har börjat få lite kött på sig och är inte två stickor längre, men hennes händer är det jag älskar mest..från att ha varit två beniga saker med skinn på så har de börjat bli riktigt mulliga och härliga..de är så underbara så jag dör. Ligger och tar på dem jämt och tittar förundrat på de små liven:-) Vet att jag tjatar om det men de är ju så underbara!!:-)

Idag var vi iväg och träffade Jenny, Meya, Torda och Mille. Fick en underbar morotskaka som jag måste ta recept på..mums..ibland får man unna sig. Lilla Meya växer också och det ska bli så roligt att följa den lilla snuttan. Jag och Jenny har ju anmält oss och våra små hjärtan till babysim efter jul och det ser jag fram emot jättemycket. Läskigt men spännande och lilla skruttan älskar ju att bada så hon kommer förhoppningsvis trivas som fisken i vattnet(!)

Som jag skrev innan så har jag börjat fylla flaskan med 200 ml ersättning nu så får hon äta så mycket hon orkar..hon har ju innan fått 135 ml och det äter hon alltid upp och ibland blir hon gnällig så jag tror jag ger för lite..sen blir hon oftast hungrig efter 2 1/2 till 3 timmar igen förutom om hon sover och jag vill att hon ska vara nöjd längre och sova lättare. Läskigt att tänka att min lilla plutt kanske alltid gått lite hungrig. Men jag tror ändå inte det..hon växer ju o då är det ju normalt att vilja äta mer. Jag vill ju såklart att hon ska må så bra hon kan. Men nu är det snart 5 timmar sen hon åt så vi ska väcka henne om fem minuter o fylla på tanken lite.:-)

Hon har även blivit jättestark i nacke och ben och vi övar lite varje dag på mage och hon är verkligen jätteduktig. Så roligt att se utvecklingen och konstigt nog så lever man så mycket i nuet och glömmer fort hur små de varit. Känns som hon alltid har varit den hon är nu haha.Blir ju hela 11 veckor på torsdag..gud vad tiden går fort.

I veckan kommer också ett andningslarm som jag köpt på blocket. Hon gillar att sova på mage på dagarna och sover bättre o längre så men jag är lite för nervös efter allt man läst o hur barnmorskorna inte rekommenderar det att jag inte vågar ha henne så i långa stunder. Ligger hon så så springer jag in o kollar hela tiden och när hon väl somnat in ordentligt så vänder jag henne på sida. Bättre för både henne och mig om jag har ett sånt larm så hon kan sova på mage. Skulle ju aldrig förlåta mig själv om något hände trots att risken nog inte är så stor..men jag skulle inte vilja leva vidare då och bara tanken ger mig rysningar och gråt i halsen. Så det ska bli skönt..

Nu kom min lilla skrutt upp så nu ska jag mysa med henne innan det är dags för henne att sova igen. Ha en underbar kväll allihopa!!

Lite bilder


          
Så fin..             Lite trött...         Tröttast...

             
Bulliga kinder                              Lilla sötnosen Meya

          
Farmor o syster


Box box


        '
Farfar o Noomi Li                    Står stadigt:-)


Min lilla gräddbakelse:-)


Puss o kram från oss!

~Jag ger upp....!!~

Publicerad 2010-11-08 20:18:54 i Allmänt,

Efter mycket kämpande från start och gråt och oro o alla andra känslor en nybliven mamma kan ha så har jag nu bestämt mig för att ge upp amningen!!! Jag gör detta med lite sorg i hjärtat, men på samma gång en lättnad. Lättnad för att jag nu slipper oroa mig för viktuppgång, mättnad och nöjdhet hos min lilla fina bebis.

Har sedan hon föddes inte fått igång min mjölkproduktion ordentligt..eller så har min mjölk helt enkelt varit kass..för fram till hon var en månad gick hon endast upp 40 gram från sin födelsevikt.Ner ner ner..sen sakta upp, ner igen och när hon då var en månad så bestämde vi med barnmorskan att hon skulle få tillägg 3 ggr per dag med 60 ml då extra. I början var allt frid o fröjd och jag såg en sån skillnad och på två veckor gick hon upp över 300 gram o lyckan var total hos mig. Sen har hon ökat ungefär en 120-150 gram i veckan och det har ju varit jättebra men så som med många andra barn som får tillägg så får de en förkärlek till flaskan..mycket lättare o maten kommer ju direkt..så hon har varit lite bångstyrig vid brösten o jag som förut fick avbryta henne efter en kvart på varje bröst fick nu typ tvinga henne att vara där 5-10 minuter om jag hade tur. På så sätt så har ju inte min mjölkproduktion någon chans och jag vill ju såklart att hon ska vara nöjd så då får hon ju flaskan.

Men nu känner jag efter att i fem dagar gett henne brösten ofta och försökt att ha henne där länge, druckit mycket o försökt att hinna äta lunch som ofta glöms bort eller prioriterats bort bara för att få igång det ordentligt kommit till insikt att det inte blir bättre än så här..det går inte längre..det har blivit fel från början känns det. Att inte haft någon aning om vilket problem amning kan bli för många och att det inte är en självklarhet o hur dåligt man kan må över att inte kunna ge sitt barn mat är en stor lärdom till nästa gång. Då kommer jag gå in och veta det här och jag hoppas att det kommer gå bättre då. För don't get me wrong..Jag VILL amma..jag älskar att amma och den närheten.Men som en god vän sa.."den närheten kan du väl ha ändå..fast du inte ammar" Och det är ju sant..

Har ju funderat länge på det här och vissa dagar har jag känt att nu går det inte längre o sagt det till darling, men så har jag fått "separationsångest" och kämpat på. Jag känner mig inte sämre som mamma alls..för ajg känner så många som fått ta till ersättning istället och jag vet att barnen mår lika bra för det. Huvudsaken är ju att min lilla bebis blir mätt och nöjd och det vet jag att hon blir nu. Senaste dagarna har jag också inte kunnat ge henne bara bröstet(mycket därför jag förstått att min mjölk inte räcker till) Utan jag har fått ge tillägg vid VARJE måltid istället för 3 om dagen o höja dosen..sååå med en liten suck säger jag tack o hej till amningen för denna gång..det var underbart så länge det varade...

Tänker jag dock lite för länge på tanken att hon aldrig mer kommer ligga vid mitt bröst o snutta så blir jag nästan gråtfärdig..men jag kommer alltid ha minnet och känslan kvar av att ha henne där..jag får leva på det..för det går inte att vara självisk här..jag måste se till mitt barns bästa.
Sen kommer det ju andra fördelar med det här också..darling kan bli mer delaktig..jag blir inte lika "låst" och jag kanske får sova en hel natt på helgen för då kan darling ta matningen..som han faktiskt ser fram emot. Så man vinner mycket också..Lite dyrare men det är skitsamma.

Ja det fick bli ett inlägg om det denna gång..

Avslutar med lite pics..





          


          


         

Kram o godnatt!!

~Stora tjejen..~

Publicerad 2010-11-02 13:41:11 i Allmänt,

Idag fyller vårat lilla hjärta 2 månader..hipp hipp hurra!! Det ska vi nog fira med lite extra ersättning kanske..tas alltid vackert emot:-)

Var hos läkaren med Noomi igår och allt såg så bra ut så..hon tyckte vi skulle börja med att lägga henne mer på mage så hon får träna nacken extra. Hon har blivit mycket starkare, men det kan ju bara bli bättre. Gått upp 120 gram sen förra veckan också, så hon snittar väl en 5-600 gram i månaden ungefär. Kommer väl bli mer nu antar jag, för vi måste nog höja ersättningen också då hon alltid äter upp det hon får och gärna vill ha lite till. Hungrig liten tjejja..

Idag har vi varit till min gamla barnmorska för efterkontroll..hon tyckte vi hade fått ett sånt litet charmtroll och Noomi Li var så snäll (nästan) hela tiden..lite gnäll i slutet, men hon sov inget mellan 7-11 så hon var nog extra trött. Sen åkte vi till Maxi och då somnade hon innan jag hann utanför dörrarna till barnmorskan. Väl på maxi bytte jag en present hon fått av våra snälla grannar som jag fått dubbelt av så det blev ett par jättetuffa baggy jeans med lite lila detaljer på som hon kan ha om några år..nävars det fanns bara stlk 68 som minsta o lillskruttan har ju precis börjat använda lite 56 nu..har ännu inte vuxit ur 50 men jag tröttnade lite på att ha på henne samma garderob nu i två månader så jag har börjat använda lite ur 56..så mycket fint man fått o vill ju visa upp henne i det också.

Annars rullar dagarna på..vi hittar oftast på något att göra eller någon att träffa för annars blir det lite för långtråkigt här hemma, men ibland så blir det lugnare att stanna hemma. Fortsätter att försöka söva henne i sin egna säng om dagarna..även om det är lite tråkigt att hon måste skrika så mycket ibland, men vi ska ju börja ge henne lite mer ersättning för jag tror det också kan vara kruxet, att hon inte blir riktigt mätt..eller så trivs hon så förbenat på våra bröst. Men som sagt, hon är ju så liten fortfarande så vi får ta det som det kommer.Kämpa på bara..Min barnmorska berättade att deras yngsta son sovit hos dem i elva år haha.. Så just nu känns det som långt kvar innan hon får sova själv på nätterna men det är nog mer jag som känner mig tryggare med henne hos mig..men vi ska ju också ta in hennes säng från hennes sovrum för därinne vill jag nog inte ha henne själv förrän om ett år..tror det blir tryggare för henne också att vara med mamma o pappa. Man får göra det som känns bäst för en själv o barnet som barnmorskan säger..huvudsaken att ingen mår dåligt över det man gör..att man inte gör saker sämre för en själv. Och som vi har det nu lider ju inte någon av oss av...Jag o darling myser ändå och samlivet får man ta dagtid haha:-)

Julen börjar närma sig också..vi ska vara hemma hos oss iår eftersom förra året var vi ju inte klara med huset så vi löste det genom att åka till syster med familj i Stockholm..men i år blir det här. Hoppas det kommer snö till jul..så mysigt och roligare för Ella o Filip då..Noomi Li kommer ju inte fatta så mycket..inte ens en endaste köttbulle får hon smaka haha..får väl spetsa ersättningen med kanel eller käka clementiner så det sätter sig i bröstmjölken(om jag kan amma tills dess)

Ja angående amningen så har jag ju tyvärr inte fått så mycket mjölk tyvärr..därmed ersättning..o ibland pga av flaskan så trilskas hon sådant för det är jobbigare att suga ur om brösten inte är fulla att det inte direkt blir lättare.Känner sån sorg för tanken att kanske få sluta amma, men än så länge så äter hon iaf minst 4 ggr om dagen på bröstet..men 2 av dessa blir ju med tillägg också..på nätterna håller hon sig nöjd ändå. Jag ÄLSKAR att amma, o jag får ju vara glad att det håller så länge som det gör. Synd om de som itne kan amma alls..(visst vissa väljer att inte amma och det har jag ingenting emot, för smaken är som baken och huvudsaken att man mår bra i det man gör) Men barnmorskan sa till mig att jag måste börja dricka mer vatten och att jag måste hinna få i mig ett mål på dagen..oftast så hinns det inte med..antingen är jag iväg eller så glöms det bort. Men jag ska köpa hem lite yoghurt och frukt så jag bara kan ta det i värsta fall. Nu låter det som att jag har världens jobbigaste barn om jag inte hinner äta. Men när barnet väl sover så finns det så mycket annat roligare som jag vill pyssla med och är jag inte superhungrig så glöms det bort. Men jag ska bli bättre. Frukosten är iaf superviktig för mig o då blir det oftast ägg o bacon eller kesopannkaka..så den är ju stadig iaf.

Har bokat biljetter till Mia Skäringers show "dyngkåt och hur helig som helst" med syster den 28 november..ska bli jätteroligt att se även om det utlovas både skratt o gråt. Lite mys med syster ska bli roligt..det är en söndag, så det blir bara lite middag innan. Hade ju velat gå o se Oskar Linnros samma dag, men hittade ingen att gå med och sen så hade det varit roligare om det var en fredag eller lördag. Syrran har lovat att följa med nästa gång han dyker upp..han släpper ju nytt nu så han kanske kommer tillbaka i vår??

Annars då..fasar lite för vinterns intåg..gillar inte att köra bil om det blir samma kaos som förra året. Slirade runt och hade hjärtat i halsgropen hela tiden och mörkt o jävligt. Hoppas väghållarna har lärt sig sin läxa och anställer massa folk som kan köra snöröjning..och att de inte bötfäller bilar som snöröjarna stängt in som de gjorde i haga sist..helt sjukt. Sen är det juinte så lätt att komma fram med barnvagn heller i det snömodd som var..så nej även om snö är roligt i lagom mängder så hoppas jag inte på en repris. Efter jul så längtar jag efter april...

Var o hälsade på kusinvitamin Felicia i söndags..denna lilla dam verkar inte ha svårt att sova iaf..låg utfläkt på en filt o sov så sött efter maten..ingen sövning där inte..lite mat o så pang!! Lite avundssjuk på det är man ju hihi, men som bror sa, det är tur att hon somnar så lätt för hon är lite tung att gå runt o söva. Sötnosen..en stadig bit med världens charmigaste uppsyn(jämte Noomi förstås) Hon går väl snart så stark hon är..gullunge är vad hon är iaf och jag ser fram emot när kusinerna kan börja busa mer..nu låg de mest o ignorerade varann..(eller rättare sagt noomi gjorde det, felicia ville hålla hand o kollade iaf på kusinen hihi)Men jag skyller på åldersskillnaden, Noomi Li blir nog mer nyfiken vartefter..stackaren  kan väl inet se längre än handen räcker hihi.

Ja det var väl lite vad jag hade på hjärtat just nu..inte så intressant pladder kanske men ändå..min blogg så screw you haha:-) Lillskruttan sover i sin bilstol..inte så bekvämt men jag ville hellre låta henne sova ut än att hålla på o böka med henne så hon vaknar. Men det är ju helt sjukt..när de är vakna för länge då vill man bara att de ska sova en stund så man får lite ensamtid men när de väl sover så saknar man ihjäl sig haha. Men hon snarkar så sött så en stund till lär hon nog sova..kanske ska passa på att vila lite som barnmorskan sa..men man har ingen rooo..finns ju så mycket annat att göra..vika tvätt..fixa fotoalbum..läsa amelia haha..ska försöka iaf....wish me luck!


Lite bilder från veckan som varit...


        
Nakenfis           Lilla apan          Mammas finaste....



KÄRLEK

            
Kvällsmys                      Gymma lite..        Mormor+Noomi Li =Sant

        
Moster Therese o Noomi myste järnet..


Sötnos!!!

        
Mysfaktorn är mycket hög...


Morgonmys med mamma


    
Kusinerna ihop                 Naaaw hålla handen...

     
Titta på tv kan vara mycket spännande:-)


Enjoy!!

Ha det bäst allihopa!!

Puss o kram, Anna

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela