missimone

~oj vad tiden flyger...~

Publicerad 2012-01-11 11:38:45 i Allmänt,

Jag ber innerligt om ursäkt att jag inte bloggat på väldigt länge. Iofs tror jag väl alla haft fullt upp med alla högtider som vi har haft o kanske inte ens har märkt att jag inte skrivit något på länge;)

Iaf julen, nyår och trettondagshelgen har varit(tror det var trettondagshelg????) och vi har haft fullt upp. På julen var vi uppe i Sthlm och Therese och Mami var självklart med. Plus att Rogers sida av familjen också var där så ett helt hem fullt av barn, skratt och mys. Vi hade det så himla trevligt och det var nog den bästa julen på länge. Noomi Li trivdes som fisken i vattnet med sina lekkamrater och vi vuxna hade det ganska lugnt och skönt. Vissa jobbade mer än andra hrm hrm;)

Vi spelade ju julklappsspel detta år och det var jätteroligt. Så skönt att slippa sitta i timmar och öppna paket mellan oss systrar och mamma. Noomi Li fick så fina saker bl.a en rosa bobcar, en gunghäst(av farmor) rosa converse, kläder, en städvagn(av oss haha) böcker, leksaker bl.a en xylofon(av bror m familj) leklera, pussel,o en ritbräda. Ja jag har säkert glömt hälften så nästa år får vi halvera paketen till barnen också. De måste ju hinna leka med allt också.

Nyårsafton hade vi en vän o hans argentinska fru och hennes dotter här. Noomi Li och Abril lekte jättebra trots språkbarriären. Noomi är det ju ändå ingen som förstår vad hon säger och hon bryr sig inte vad någon annan säger(speciellt mamma o pappa haha) Vi lagade tre rätters, Rille stod för förrätten som blev hummersoppa from scratch och det blev så himla gott!!Har inte ätit det någongång förut och jag var lite tveksam först men när jag kände dofterna här hemma så ändrade jag mig snabbt.Skulle lätt ha kunnat äta allas portioner själv! Angeles fixade huvudrätten och det blev Argentinsk paella. Lite annorlunda för nyårsmeny men det var jättegott. Så mkt goda färska fiskar o skaldjurssorter och det kändes fräscht o gott. Till efterrätt körde jag säkert o lagom så det blev tobleronepanacotta med hallon. Så satt vi och snackade hela kvällen, sköt någon raket och blåste i tutorna medans ABBA självklart spelades och så knöt jag ihop säcken vid ett.

Nyårsdagen blev också mysig. Noomi Li valde att ta en liten sovmorgon till 9.20 och så var det ju mys här hemma allihopa medans snön vräkte ner. Abril hade aldrig sett snö och ville självklart ut så hon fick låna min jacka för att kunna gå ut o kasta snöboll och bygga snölyktor med Johan. Angeles höll på att frysa ihjäl så hon kom in ganska snart. Haha..

Sen blev det dags för nästa tripp. På torsdagen drog vi upp till Tived och Kopparhult för kusinträff och självklart träffa Rilles farfar och Kristina. Blev den bästa helgen på länge. Man får ett slags lugn direkt man kommer in i Tived och man känner sig bara harmonisk och man vill bara stanna tiden och vara där så länge man kan. Rilles kusiner är helt underbara och alla hjälps åt med matlagning, städning och barnpassning. sen den vackra naturen gör ju att allt känns lite mer speciellt också. Fredagen umgicks solen med oss och allihopa tog en lång promenad ner till Unden där vi fotade massa vackra bilder och insöp luften och värmen från solen.

Kvällarna avslutades med massa mat, spel av olika slag och massa prat och skratt. Planen var att de flesta skulle åka hem på lördagen men ingen ville skiljas åt så vi alla åkte hem runt efter lunch på söndagen. Den där helgen kan jag leva på länge. Och det bästa av allt var att snön kom på lördagen så jag o Noomi hann med en sväng på söndag dag och tulta runt i snön. Hon skrek av lycka åt snön och hästarna som typ betar på tomten och väckte säkert alla andra som låg och sov. Så det kändes som en perfekt avslutning på vårat långa lov innan skola, dagis och jobb börjar.

För i måndags var det dags för min första dag i skolbänken. Var lite nervös men inte så farligt. Hade ju kvällen innan fått hjärtklappning  och en städmani utan dess like och jag kunde verkligen inte somna. Undrade vad som stod på först men kom på att jag drack en  stor redbull vid lunch innan körningen hem och den tog fan tid på sig att verka då jag kände mig som en duracellkanin mellan 20 och 23 på kvällen. Halvtolv kröp jag ner i sängen och det tog nog en halvtimme att varva ner till sömn haha. Jag tål verkligen inte koffein ..dricker jag mer än två små koppar kaffe så har jag hjärtklappning och blir helt stirrig.

Iaf blev ett sidospår. Skolan känns bra, pratade med flera stycken i klassen och under administrationen som vi ska ha på måndagar blir det mycket grupparbeten så vi kan lära känna varandra ännu mer. Vet ju att jag är blyg och inte säger så mkt om jag inte har något speciellt att säga haha men igår tänkte jag att ingen vet ju att jag är blyg så jag kan ju försöka med att verka lite mer framåt o prata med folk så hamnar man inte i sin bubbla o blir tyst just för man inte sagt något innan. Så är det ju väldigt viktigt för att få ett bra betyg att prata och fråga mycket o vara med i diskussioner. Är ju inte bara att ha bra på proven man måste visa att man kan och kan argumentera osv. Så jag ska försöka allt jag kan för att vara med mer.

Igår lämnades skruttan på förskola igen efter 3 o en halv vecka hemma. Kändes bra o Noomi kom in i allt snabbt vid lämning även om hon ville hålla handen först när vi gick in till alla barn. Men sen var det full rulle o det kändes jätteskönt. Oh en sak till Noomi Li håller på att få tand nr 3 o 4 haha...16 månader gammal och äntligen börjar det hända saker. Det konstiga är att det är en framtand och sen den lilla tanden brevid haha..man ser iofs att de andra två på andra sidan nog inte har långt kvar men det kommer ju se lite roligt ut om hon inte får ner sina två framtänder samtidigt haha. Men vi är så nyfikna på hur hon kommer se ut med några tänder där uppe så jag verkligen hoppas att de växer ner fort nu. Lilla skruttan ska bli stor haha.

Håret växer också stadigt på henne, nu har hon lika långt som mig fast i miniform. Det slutar långt under axlarna och när man sätter upp det nu så får man upp allt hår i nacken och det gick inte för någon månad sen. Känner både Rille och jag att vi inte vill klippa henne mer nu annat än att toppa henne. Vi klippte ju bort hennes första babyhår i somras för att det skulle växa bättre o det har det ju verkligen gjort. Så söt lilla skruttan!!

Hade det lite jobbigt ett tag med Noomis nätter och läggningar i början av ledigheten. Hon blev helt hysterisk när man skulle lägga henne och reagerade direkt om man släppte handen på hennes rumpa. Till slut fick man lite snyggt lägga en bok på rumpan så att hon trodde man var där. Kunde vakna flera gånger och bli så hysterisk att jag fick ta upp henne eller om det var på natten bära över henne hos oss. Vet att det är helt fel aproach då hon då verkligen får bekräftat att det är läskigt att sova själv i sin säng. Så efter jul började vi dels med att ge välling i sängen, sen fick Rille ta läggningarna då hon är extra mammig igen plus att man fick ge sig fan på att få ungen lugn och stanna hos henne på nätterna tills hon somnade om. Jag började även med att prata med henne och säga Godnatt Noomi nu är det natt så fort hon började resa på sig och tillslut så låg hon kvar och somnade om. Vara ihärdig och inte lyfta över henne. Sen strax innan nyår sover hon bra igen och i sin säng hela natten och det har varit skönt när vi var i Tiveden att hon sov bra och kunde vakna någon gång under kvällen men då var det ju bara napp och sen sov hon igen.

Så det har gått tillbaka till hur det var innan tre dagars febern i sovväg och det känns jätteskönt. Vi har ju varit så bortskämda med Noomi Li o hennes sovning sen iaf hon var några månader så man blir ju extra frustrerad när man inte är van vid sånt.

Nu kommer jag lägga upp lite bilder och när jag säger lite menar jag ALOT!! haha men så blir det när man inte uppdaterat på länge, så enjoy!!

  
Pulkaglädje:)

 
Bad o mys med kusin Filip

      
En riktigt mysig jul!!

   


 
Mys o lek med kusin Ella

   
Vet inte vad de båda ser..stjärnorna kanske:)

   
Tomten kom på besök o alla barn fick ett paket.

    
Ella Prinsessa..Filip också haha...Noomi blev en rockgudinna

   
Första hamburgaren och lek med fina julklappar


Pållen från farmor. Lite rädd först men nu är den favorit

  
Noomis fina farmor!

 
Bus med kusinvitamin Felicia

   
Nyårsafton 2011

   
Paella in the making. Johan fick godkänt:)



Tack Johan, Angeles och Abril för en supermysig nyårshelg!!

   
Mycket mys på nyårsdagen.

     
Lite frisk luft och kramas med hästar


   
Gör sig fin med mormors papiljotter inför besök hos gammelfarfar o Kristina


Kopparhult och kusinträff med massa spel och skratt

   
Lilla Lilly Paloma fick vi träffa för första gången.

   


   




  


    


     
Noomis vårskrik får avsluta denna underbara helg!!


Tack och hej tills vi hörs igen!!

Kram Anna

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela