missimone

~tandläkarskräck&djupvattendyk~

Publicerad 2011-03-28 15:06:00 i Allmänt,

Detta är ett ämne som jag egentligen har ångest att prata om, men nu när jag tagit tag i problemet så kan jag ventilera mig lite. Jag har inte varit hos tandläkaren på säkert 10 år(!!!!) Förutom när jag gått två gånger för att laga en tand som jag bitit sönder med min nu ej existerande tungpiercing. Senast var för ett år sedan. Tungpiercingen är nu ett minne blott, men min ångest för tandläkare har fortsatt. Jag har tänkt att gå så länge, för länge sedan blev det ett pengaproblem, och ju mer tiden gick desto mer nervös blev jag för vad de skulle "hitta" och hur mycket det skulle bli..tillslut har det blivit ett snurrande hjul av ångest o förnekelse. Har valt att strunta i det, har ju inte haft ont i tänderna och har tänkt att någon gång så...nångång..nångång..nångång. Men det behövdes en smärre kris för att ta tag i detta problem. Igår så lossnade det en bit från en hörntand(säger man så om tänderna längst bak??) och då ser jag ett hål under som liksom frätt sönder hela tanden på något vis, så en fjärdedel av tanden är förstörd, minst. Plus att den tanden längst bak har ett hål i nederkant, inunder tandköttet!!!Åh vad har jag gjort??Hur kunde jag låta det gå såååå långt??


Men men, nu är det bara att bita i det sura äpplet o ta tag i sin mun o sina tänder en gång för alla. Skiter i vad det kostar, bara det som är dåligt blir fixat, säkert att de får dra ut tänder,brrrr och sen gå till tandhygienist och få råd o hjälp. Det hjälper ju liksom inte bara att borsta tänderna, man måste ju ta hand om det mer med bra verktyg och lägga ner tid. Så samtidigt som jag har ångest så känns det nu bra att jag tagit tag i det här...förhoppningsvis innan det är försent. Sen att man får gå till tandläkaren minst en gång om året på koll. Men då vet jag att allt är fixat som behövs och kan börja om på noll...Sååå tillslut känns det bra iaf, pinsamt, skämmigt, läskigt, ångestframkallande men SKÖÖÖÖÖÖNT!!


Vi har även haft babysimsfotografering denna vecka. Igår var vi iväg hela familjen för att fota lilla hjärtat:) Roligt för darling också att han fick vara med o busa lite med Noomi Li i vattnet. Började med att man fick fota de små över ytan och vi valde att ha Noomi i en simring. Klick klick klick...lite kort som jag hoppas blir bra. Sen var det dags för undervattensfotografering..jag hade iaktagit hur det gick till o några andra barn o de flesta var lugna när de kom upp..några tårar men mest chockade miner. Mitt hjärta dunkade lite extra men vi lämnade fram henne snabbt för att bli av med det haha. Åh tyckte att hon var så länge under vatten, om man jämför med de andra jag såg på, men till slut kom hon upp och hon vart lite ledsen, inga tårar men gnäll. Åh vad det värkte i mammahjärtat, "vad har vi gjort, stackars barn" Som tur va så blev hon glad fort men man känner sig ju lite dum. Men nu hoppas vi bara att det blir lite bra kort på henne som vi kan ha som minne:)


Vad har annars hänt denna vecka, lite sjukdomar för oss i familjen. Darling har ju varit förkyld ganska länge, men för mig slog det ut i torsdagskväll och lilla hjärtat fick feber natten till fredag:( Vi märkte att hon var lite annorlunda på torsdagen då vi var inne i stan o firade Tina lite på hennes jobb o hon var mycket ledsen hela tiden, otröstlig nästan. Men på natten hade hon 38,7 o för henne som aldrig har över 37 så blev det jobbigt. Vaknade o var ledsen mycket och hon fick alvedon och jag tog av henne kläderna. På morgonen hade hon sen 39,1 men den gick ner under dagen utan medicin och hade på kvällen när hon la sig 38,3. Vaknade på morgonen och den var nere på under 37. Så hon var feber fri från lördagen så det var ju jätteskönt. Jag mådde som sämst på fredagen med feber och allmänt dålig men kände mig mycket bättre på lördagen jag med.


Så på lördagen drog jag, Noomi Li, Darling och syster Therese till Linköping och IKEA. Hittade lite smått o gott, mest lite leksaker, matskålar,muggar, sängkläder o rullgardin till Noomi men även en potatispress, fotoramar, en garderobsgrej med korgar till min garderob, lite växter och krukor:)Sen blev det en sväng in på IKANO huset där vi köpte lite smått till Noomi, ett par solglasögon, sneakers, tuff t-shirt o en tunnare mössa. Så det var väl egentligen mest till Noomi det blev. Men så är det ju nu, hennes behov kommer först:)


Så jag har fixat min garderob, sorterat ut kläder som jag VET jag aldrig kommer använda igen hur jag än tror att kanske kanske kanske, så vet jag från erfarenhet att Nej det tillfället kommer aldrig då jag kommer använda det där plagget, "jo men kanske det blir en maskerad eller nåt" Ja men då får jag väl gå till Röda Korset igen o köpa det för 10 kronor då.Så mamma har några kassar att gå igenom nu:) Så himla skönt, så nu ligger allt prydligt ihopvikt i fina logiska högar(ska bara se till att hålla det så)Så det känns också otroligt skönt, o ja just det, alla mammakläder är nedpackade för en trip till vinden inför nästa gång:) Iom det så är nu tvättstugan iordninggjord o undanplockat från kläder, har ju stackat hela tvättmaskinens ovansida full med mina kläder då jag vägrat gå in med dem i garderoben där de bara läggs hullerombuller. Och Noomis 56-62 kläder är nedpackade nu också. Så hon har också fått nya kläder iom att jag börjat med stlk 68..så roligt för en själv att få se lite nytt på min fina tjej:)


En till omvandling på finaste tjejen är att jag har klippt henne!!:) Ännu sötare blev hon(om möjligt),,nu kan hon ha luggen nedsläppt utan att det ligger i hennes ögon och faktiskt så framhävs hennes vackra blå ögon ännu mer. Visst det är inte lätt att klippa en 7 månaders bebis men darling fick hålla i händer o huvud så försökte jag så gott det gick. Tog även bort lite från sidor och baksida. Tycker hon blev superfin:)


Pratar o bubblar ännu mer och upptäcker nya röstlägen och sätt att prata varje dag. Riktigt bebissnack och det låter så gulligt. Imorse låg hon i sin säng och bubblade och då sa hon "mammamammamammamamma" Vet ju att det med stor sannolikhet inte var mamma hon menade men mitt hjärta rusade lite fortare o jag kände sån värme i kroppen, tänk när hon säger det på riktigt:) Även fortsatt leka indian för henne, då hon kan nu  med hjälp av bara en hand. Och när hon har i nappen så leker hon med olika ljud "goj goj goj, gaj gaj gaj"Men mest så kan man typ prata med henne när man har henne i sitt knä o busar med henne för då låter hon " ah bah bah bah bah" "ah ja jajajaja""ah mamamamamapapapapapananananana" Det som är lite intensivt ibland att hon är så himla stark o kan bli galen ibland..då slänger hon sig mot en o ska hugga tag i saker med munnen..en liten vilding o värst blir ju såklart när hon ska rycka tag i mitt hår också. Det gör så jäkla ont och jag får panik. Så skratt från min sida kan snabbt bytas ut mot gråt haha...Jag älskar iofs att hon är intensiv och busig men ibland blir jag lite rädd haha. Men jag förstår inte varför vissa ungar ska ta tag i ens hår sådant. Så fort jag bär henne så kommer händerna in under mitt hår och håller tag och ska man lägga ner henne någonstans så får man bända upp hennes händer o lossa håret först. Ja ja det är väl inget egentligen men jag hoppas verkligen att hon slutar snart!!


Snorig o hostig är hon mitt lilla hjärta, näsan rinner hela tiden och när hon sover så kan hon vakna av en hostattack och  hostar o nyser gör hon när hon är vaken också. Lilla skruttan, hoppas hon blir frisk snart. Det som känns bra är ju att hon är pigg och glad när hon är uppe och leker på samma sätt. Hon sitter jättebra nu o jag brukar sätta henne på hennes filt med alla nya o gamla leksaker som hon sitter o pillar o pratar med. Men bäst är ju såklart hoppgungan och bilen som hon får använda benen lite mer med:)


I veckan väntar date med Linda o kusin Felicia, mormorsmys, hälsa på Sofie, träffa tjejerna o bästa kompisarna Alfred o Vilgot. Babysim o bus med bästisen Meya o till helgen så blir det Mia Skäringer för mig o syster. Har nog tänkt ta bilen in, för darling ska antagligen till sin kusins 40års fest om han kan fixa barnvakt medans jag är borta. Det är något han får ta tag i om han vill gå. Men då känner jag att jag inte behöver ta någon cider o kan komma hem skapligt. Jag har ju mitt den 16e när jag ska på Håkan H med syster och sen gå ut efteråt.
Nej nu har jag bubblat klart för denna gång, får lite ångest att sitta här för länge när jag har en dotter man kan busa med. Men hon sitter här brevid o leker med sin borste, ett tomt paket näsdukar o en boll. Men nu börjar det gnällas lite så jag får nog sätta igång o busa lite jag med med henne:)

Ha det bra allihopa och lägger upp bilder strax...enjoy!!


I bilen som vanligt:)
Vår lilla badanka<3
39 graders feber:) Första klippningen,justering sen:)
Lite nya tuffa kläder:)
Nya glajjorna:)
Hjälm för framtiden:)
Leker med sina nya toys från det stora företaget:)

Take care!! Puss o kram Anna

~Shoppingglädje & skattevinst~

Publicerad 2011-03-21 11:24:13 i Allmänt,

Helgen har varit helt fantastisk!!:-) Jag o Darling kände oss som nykära i varandra och inga sura miner från någon av oss på hela helgen...kändes helt fantastiskt o början på veckan har börjat bra också:) Brukar ju alltid hinnas med lite smågnabb ibland, men vi vär på samma nivå o har inga onödiga tjaffs...så borde det vara hela tiden men tyvärr kan ju vem som helst vara extra trött eller irriterad ibland, men det gäller ju nu för tiden att välja sina krig.men för min del har mycket av mitt humör med att göra hur vädret är och så fort solen kommer o fåglarna kvittrar o det blir ljusare så stiger mitt humör väsentligt. Som tur är så vet darling detta o kan väl ta mina månader med mörkare humör om jag är desto gladare när jag väl är glad!!:)

Sen kom ju syster med familj hit från Sthlm på lördagen:)Det blev verkligen en supermysig helg med mycket barn o bus. God mat lyckades jag tydligen göra(sa de iaf;)) Bjöd på helstekt fläskfile, med örtmos och egengjord champinjonsås. Syster Therese o killen var också här o myste lite, de hade innan på dagen tagit med Ella till busfabriken:) åh vad jag längtar tills jag o Noomi kan åka dit:) Så härligt när man kan träffas, även om det blir en kortis så är det så efterlängtat:)

Innan på lördagen hann jag och tjejerna Challe o Zanna med en tripp ut till Krokek för att gå på klädbytardag:) Har aldrig varit på något sådant(har ju inte direkt behövt innan Noomi kom;)) o visste väl inte riktigt vad jag hade o vänta. Var ute efter lite klänningar till sommaren och vår/sommarjacka o hittade mer än jag kunnat ana innan. Handlade för 400 kronor, varav 350 till Noomi, Ella fick lite fint som jag lyckades hitta o Filip hittade jag tyvärr inget till för när jag väl kom till hans storlekar så var mkt utplockat. Men till Noomi fann jag hur mycket som helst, och det är ju lite svårt att lägga tillbaka en gullig klänning som kostar 10:- även fast man har en kasse med 15st till haha. Så det blev en hel del fina klänningar som hon kan ha nu, några till i sommar o även en del tunikor o klänningar till i höst.Två små fina kjolar, en i jeans som hon kan ha nu, en byxdress i jeans oanvänd från P&P, några grejer var oanvända o kostade liksom 10 kronor, helt sjukt!Två fina vårjackor som min vän Emma har haft till sina tvillingar, kunde inte bestämma mig vilken jag skulle ta så jag tog båda, blev liksom 70 kronor:) Hittade även en mössa som jag tänkte Noomi kanske kan ha nästa vinter, men sen när jag kom hem så såg jag att det var strlk 122-128 haha..typ om några år då kanske..men jag har så svårt med ögonmått:) Så snitt priset blev väl en 15 kronor per plagg..räknade nu o hade fått ihop 23 stycken plagg för 350 kronor.Köper man en jacka o en klänning på Lindex så går det på 350 kronor så det här Känns bra:)

Idag var det babysim o Noomis kusin Felicia o mamma Linda joinade oss då de hade en gång att ta igen, Meya var hemma idag då hon är förkyld. Lika roligt att bada som alltid och vi fick lite info om hur fotograferingen går till på söndag. De ska ju fota lilla skruttan både ovanpå vattnet o sen när hon dyker. Det är Annsofie som sköter det hela o ska då släppa ner bebisarna under vattnet, så de kommer inte dyka som vanligt. Och de blir oftast lite skrämda eftersom under vattnet så väntar ett "monster" eftersom fotografen har cyklop o kamera som blixtrar, men jag hoppas att Noomi kommer ta det bra. En mamma berättade att hennes hade varit väldigt mammig gångerna efter i badet o inte lekt på samma sätt, men det hade gått över sen. Så jag hoppas som sagt att Noomi klarar av det bra så att hon inte lider av att vi vill fotografera henne sådär.

Noomi har börjat leka indian här hemma. Darling brukar ju göra såna ljud med hjälp av hans fingrar över hennes mun när hon låter och pratar och nu har hon lärt sig att göra så själv. hon tar hjälp av den ena handen att trycka sin framsida på andra handen mot munnen och så säger hon aaaaaahhhhhhh:) Jättegulligt:) Även om man själv kommer med sina händer o gör så på henne så börjar hon direkt att låta haha..hon lär sig saker varje dag:)

Inget kryp eller hasande än, annat än att hon kan förflytta sig små bitar när hon ligger på golvet eller i soffan. Hon har börjat rulla när hon sover o vaknar, så några gånger på natten får man vända på henne, för när hon väl vaknar så så kan hon inte somna om själv på rygg. Men sover hon på rygg eller sida så går det bra att ligga så men inte som sagt om hon vaknar. Hon vill sällan ligga ner utan försöker då sätta sig upp och ligga på rygg gillas inte, då blir det direkt att försöka vända sig.Så man får vara alert nu. Hon har även fått låna en hoppgunga som hon älskar!! När hon står i våra knän så står hon sällan still utan skuttar upp o ner o då är ju den gungan perfekt. Det ser så himla roligt ut, har filmat massor när hon sitter i den o kan inte sluta skratta:) När hon sitter i den vill hon gärna ta sig framåt o det ser också roligt ut för då går hon en bit och sen dras ju gungan tillbaka o hon flyger tillbaka, men det tycker hon bara är roligt. Så visst att jag har lite ångest över att tiden går så fort o hon börjar bli stor men det är ju samtidigt så roligt nu när hon kan mer saker, sitter, leker o är tålmodig på ett annat sätt.

Sömnen på dagarna blir mer sällan också...hon kan vara vaken längre stunder och nu sover hon väl en 3 pass mellan 7-19 från förut då det blev fyra,fem. Kvällarna är också mycket bättre nu när vi lagt till ett extra mål mat, hon slipper vara extra hungrig innan läggdags då hon får en skål gröt vid 17 nu. Så det är ju jättebra för oss alla:) Speciellt skönt för darling som kommer hem vid fyra o nu slipper ha en grinig Noomi de sista timmarna:) Men jag tror inte bara det var för hon var hungrig, extra trötthet o att hon var mindre o börjar bli en stor tjej nu som orkar mer har ju också med det att göra:)

I helgen blir det nog lugnt..inga stora planer förutom en trip till IKEA o sen slänga lite skräp på returpunkten. Och så Noomis fotografering förstås. Men annars tar vi nog en lugn familjehelg, bara vi tre,,det kan vara skönt. Bara mysa o ha det skönt. Blir väl att unna sig nåt på fredag när lönen kommer, i matväg alltså, blir inte många dagar i månaden som vi skippar att laga egen mat men löningsdagen brukar vara en sådan. Så skönt att det är en fredag så man slipper tänka på matlåda:)

Jo just det, höll ju på att glömma...fick ju skattebesked igår och höll mina tummar att det skulle bli lite extra tillbaka nu, jag har ju bett fk att höja min skatt lite så lite hade jag nog tänkt det skulle bli. Men gud så paff o glad och sprallig jag blev när det visade sig att jag ska få tillbaka näsan 13000!!!! Tror ju att mycket beror på huset o att man har lån o sånt, för annars känns det lite mycket. Men gud så glad jag blev för nu slipper jag oroa mig för att det inte blir ngt soldäck byggt i år då darling fick nästan 3000 så har vi ju så det räcker en bra bit på väg:) Har ju pengar på sparkontot som skulle räcka gott o väl men jag känner att nu när man har hus så måste man ha en buffert, för mycket kan hända så helst vill jag inte röra de pengarna. Så detta blev ju jättekul!!Nu känner jag mig lugnare för ekonomin o kan njuta lite av saker. För nu när man går på mammapenning så får man oftast vända på slantarna, att bo i hus o ha barn är inte gratis o om man då samtidigt ska försöka spara ihop lite pengar så kan det bli lite trixigt. Så nu känns det som en sten lämnat mitt bröst:)SOLDÄCK HERE WE COME!!!

Nej nu ska jag gå o busa lite med min dotter, men jag försöker hinna lägga upp lite bilder innan jag uppdaterar;-) Men det får bli en liten paus först...

Så nu är jag tillbaka med lite pix..enjoy som vanligt



Mormorsbus:)
Min glada, fina, underbara lilla tjej!!
Mostersmys:)
Min lilla tuffing;-)
Bästistarna Alfred o Vilgot:)
Promenad med syster, man, barn o darling
Söndagspromenad med min fina familj i solen:)
Badankan Noomi Li
Världens sötaste känguru:)
Denna klänning hittade jag på klädbytet:)

Ha det bra allihopa tills vi hörs igen:) Puss puss!!!!

~Vara en god förebild~

Publicerad 2011-03-16 10:43:29 i Allmänt,

Blir visst ett inlägg ganska tätt inpå nu, så ni som inte kollat på ett tag så finns det ett inlägg innan detta också. Kom på igår när jag stod o lagade mat att jag hade en del till som jag skulle vilja skriva av mig. Inget speciellt sådär mer lite tankar som man har.

Nu när Noomi Li börjar växa och bli mer o mer en person o större så måste man ju börja tänka på hur man beter sig, vad man säger o inte säger och på något vis vara en god förebild för sitt barn. Hon måste få goda värderingar o en stabil grund att stå på. Jag som är 30 år gammal skäms för att säga när jag inte direkt kan känna mig så gammal som jag är och jag känner mig heller inte heller som en sån som har starka värderingar när det gäller ALLT här i livet. Vissa människor verkar brinna för saker och är starka i sina åsikter. Jag kan väl ha åsikter om saker vad som känns rätt eller fel men om jag skulle kunna sitta o hålla föredrag om saker o ting...nej inte direkt. Politik till exempel, jag skulle vara totalt chanslös om jag skulle hamna i en sån diskussion..när jag tänker på det så skäms jag. Jag är så totalt ointresserad så att det är pinsamt. Och hur kan man vara ointresserad av politik när man är 30 år gammal?

Jag har alltid röstat, men jag har röstat mer med hjärtat än med hjärnan..jag har inte satt mig in i debatter eller liknande på säkert 10 år o endast vetat att jag känner mer för vissa partier än andra och eftersom jag kommer från en arbetarfamilj så kan ni ju tänka er åt vilket håll jag lutar. Jag kan bli arg och känna orättvisa mot sjuka, arbetslösa o ensamstående när vi har blivit ett sådant land som vi har nu med "nya" regeringen, men gör jag något åt det. Nej. Men känner jag starkt för det för att jag själv drabbats eller pga av att det är mänskligt att känna så. Jag sitter ju inte precis o gläds åt folk som redan har det bra får det ännu bättre. Känns som att Sverige har fått såna klyftor i välfärden. De som har har för mycket o de som inte har har inget alls. Men om jag själv satt där med mina miljoner, eller 30.000 i månadslön så skulle jag väl inte heller vilja att jag fick det sämre utan måna om mina pengar o min välfärd. Men eftersom jag ligger mitt emellan kan jag känna en längtan att få det lite bättre ställt även om jag inte ska klaga för jag vet så många som inte har ett dugg!!som får vända på varenda krona och ALDRIG kan unna sig ett skit!! Satt o läste en artikel om det finns fattiga barn i Sverige o blev så jädrans berörd...oftast lever fattiga barn med en ensamstående mamma...Mammorna ska ta hela ansvaret med att få allt o gå ihop o så kan det sitta män o beklaga sig för att de behöver betala ett underhåll på runt 1000lappen i månaden o att det är synd om dem. En mamma hade inte varit ute o fikat på fem år(!) o när det var utflykter i skolan som kostade pengar så fick hon sjukskriva sina barn då hon inte hade råd. Nya kläder till barnen efter säsong kanske hon inte alltid hade råd med. Och denna kvinna var högskoleutbildad, men hon var utbildad inom vården och tjänade typ 11000 kronor efter skatt!!! Det är ju skrämmande att de människor som gör något för sina medmänniskor och är så beundransvärda inte tjänar så att de kan leva drägligt såvida de inte har en man som kan bidra...Man blir ju full av beundran att det fortfarande finns människor som vill jobba inom vården...sanna eldsjälar:-) Jag hoppas iaf att Sverige kommer bli ett bättre land att leva i i framtiden för alla som väljer att bo här.

Så det jag vill att Noomi ska känna starkt för är att utbilda sig..visst det är ingen garanti men då har hon iaf lite mer valmöjligheter. Min största regret är att jag inte har utbildat mig...jag sköt upp det o valde fel vägar tills jag nu sitter här o känner att det är försent och att jag inte har råd...sjukt.Man ska inte skjuta på saker..men säg det till en 20årig Anna. Att börjar du inte ta ansvar o förbereda för din framtid redan nu så kommer du sitta som 30åring o ångra dig för att du inte har ett arbete, att du inte kan få det arbete du vill och du kommer fortfarande inte veta vad du ska göra i framtiden. Jag kan få lite panik över att när Noomi växer upp så kommer hennes mamma i värsta fall inte ha ngt jobb, men kanske även arbeta med något som hon hatar. För arbeta måste man o utan utbildning så får man ta det som finns. Jag kommer stötta Noomi i vad hon än väljer(finns väl en del grejer jag kan tänka mig att jag kommer försöka avråda ifrån haha) men huvudsaken att man har en dröm o sen följa den...inte bara rulla med o tro att allt löser sig. Jag blir så glad av att se folk som följer sina drömmar o sen får arbeta eller göra det de älskar. Men vad tusan är ens egna dröm då?? Tydligen ingen som är stark nog, för här sitter man....Nu är min dröm att bli den bästa mamma jag kan åt Noomi o framtida barn och jag får väl kämpa för att bli det då...alltid något:-)

En annan sak som jag tänkt mycket på är att jag inte vill föra över mina tankar om ens självbild på Noomi. Hon ska älska sig själv precis som hon är och veta att hon duger. Känna sig stark och modig och ingen ska få sätta sig på henne. Men även vara ödmjuk o omtänksam mot folk runt omkring henne. En älskvärd o älskande person:-)
Min självbild har varit skev så länge jag kan minnas. Jag har alltid känt mig sämre än vad jag är och fetare,fulare och allt annat som inte är bra. Vad det bottnar i är en lång historia men det sitter ju i mitt huvud och jag kan ju såklart säga att det blivit bättre men långt ifrån så som jag vill känna:-). Jag försöker tänka annorlunda att jag duger som jag är men vi alla har väl dåliga dagar.

Men det största jag vill komma bort från är vikthetsen..jag tycker jag har kommit en bra bit på väg då jag inte har panik över min vikt längre. Innan jag blev gravid tyckte jag att jag var otroligt tjock så fort jag vägde över 60 kg. Jag mådde dåligt och iom att jag mådde dåligt så hetsåt jag vissa stunder och i nästa åt jag ingenting alls. Levde efter Atkins o GImetoden och trodde verkligen att jag var jättetjock. En period med jobbigt leverne i Spanien så började jag kräkas upp mat om jag kände mig mätt efter jag ätit men det lyckades jag sluta med efter jag kommit hem och träffat darling. Men hade såklart vissa återfall men nu är det flera år sedan. Man fick ångest för att man ätit för mycket o sen ångest för att man kräkts, o sen tillbaka till ångest för att man ätit så mycket så att man behövde kräkas. Så jag har faktiskt fått bukt med mitt hetsätande.

Förr kunde jag inte sluta om jag hade godis, chips eller choklad framför mig. jag åt tills det var slut och hade vi något hemma så åt jag upp det.Mådde såklart uruselt efteråt och säkert redan efter halva men kunde inte sluta..skulle på något vis straffa mig själv ännu mera. Nu kan det ligga chokladkakor, chipspåsar o kakor hemma i flera veckor. Jag tar lite när jag är sugen och mår inte dåligt för att jag äter. När jag åt mat så åt jag alltid tills jag blev proppfull och gärna lite därtill...nu är mina portioner ganska så små och jag blir mätt då och känner inte att jag måste äta mer bara för att det är gott...o jag har inte ens behöva tänka att jag ska göra så här..det har kommit av sig självt. Så skönt..för när man tänker på vad man får äta o inte äta hela tiden så blir allt bara jobbigt o till slut sitter man där i en hög av godispapper och chipspåsar.

Man får använda sunt förnuft. Förbjuder jag mig inte att jag inte får äta vissa saker så har jag inget sug och kan strunta i att äta det. Sen tar jag en bit om jag vill...Det funkar för mig och jag har gått ner alla mina gravidkilon(18st) plus lite till. Jag väger strax över 60 och känner ingensomhelst panik. Visst jag vill har bort min degmage som blev efter graviditeten o bli mer tränad..röra på mig mer så det är nästa steg. Men står vågen fortfarande på över 60 då så gör det mig inget bara jag är nöjd med vad jag uträttar för mig själv. Men jag känner mig mer mogen i mina tankar o mycket har ju såklart med Noomi att göra. Jag måste visa henne o mig själv att man duger som man är o har man ett beteende som man inte mår bra av o gör illa sig själv med så måste man göra allt i sin makt för att ändra på det.

Vet inte riktigt vad det här blev för inlägg..väldigt utlämnande men skönt att skriva av sig lite.Lite tankar jag haft..att jag helt enkelt vill bli en ännu bättre medmänniska, mamma och flickvän. Alla människor är så olika och jag tänker inte försöka bli något jag inte är men jag vill känna mig nöjd med det lilla jag kan. Sätta sig ner o fundera ut vad som skulle göra  att jag mår lite bättre. Träning o framtidsplaner står på schemat. Nu du Anna, ska du äntligen komma på vad du vill göra av ditt liv. De 2/3 av ditt liv har precis börjat...nu ska du hitta planen för ditt liv åtminstone 30 år framåt:-) Eller vi tar små steg..hur vill du att ditt liv ser ut om 1 år...hmmm så jag lämnar er nu o ska sätta mig att fundera lite:-) Känns bra....See ya!!:-)



~Sover du eller??~

Publicerad 2011-03-15 14:29:49 i Allmänt,

Ja just nu känner jag mig som en sömngångare...o inte för att jag inte får sova på nätterna som vissa småbarnsföräldrar utan idag har vi varit o simmat, och trots att vi bara är i o plaskar i en halvtimme så känner man sig helt färdig när vi kommer hem. Lilla hjärtat somnade redan i bilen som vanligt och när jag ska ta av henne kläderna så hänger hon alltid som en liten påse mjöl på min axel och hela kroppen är totalt avslappnad. Bara att lägga ner henne i sängen så sover hon vidare..Det är skönt:-) Hon har ju efter badet vissa gånger sovit i över två timmar
, men nu senaste tiden har det väl blivit runt en timme. Vi får se när hon vaknar idag, än så länge ungefär 40 minuter. Jag slängde i mig några mackor och tänkte ta mig ork att uppdatera. Finns ju inte så mycket tid annars, för att uppdatera tar lång tid för mig då jag skriver ganska mycket o sen laddar upp en hel del bilder, o visst att Noomi kan roa sig ganska bra själv men när hon är vaken så vill man ju vara med henne:-)

Babysimmet var lika roligt som vanligt, hon var lite snuvig så jag tänkte först inte dyka med henne men jag provade o det gick bra, kan bli mycket bättre, men det är rätt så svårt att få hennes fulla uppmärksamhet i vattnet och det är ju viktigt precis innan dyket så hon hör orden och håller andan. Mycket plask blev det o glada miner och nu är det riktigt roligt att göra saker med henne. Hon är med på allt och jag vet att jag har sagt det innan, men nu kan hon få stanna lite i sin tillväxt, ta det lite lugnt,vara sex månader ett tag till.:-) Visst jag älskar att följa hennes utveckling, men snart sitter man väl där med en tonåring o undrade vart tiden tog vägen. Men man ska känna sig lyckligt lottad att man ändå får vara med henne varje dag nu i minst ett år o följa allt, ta till vara på den här tiden. För sen väntar dagis, jobb och skuldkänslor för att man inte har samma tid o då kan man minnas tillbaka den här underbara första tiden. Men tiden går alldeles för fort,helt klart!!

Har försökt att ändra min blogg..genom google chrome gick det bra o jag fick en rosa fin blogg(så fin den nu kan bli med noll kunskaper i hemsidesnickeri) men gick man in genom explorer så var bloggen helt mörk o ful. Så jag har tagit tillbaka den förra layouten, hojta till om ni inte kan läsa texten bra.Den förra föll mig aldrig i smaken alls så jag var tvungen att byta...kanske man kan ta en snabbkurs i hemsideknåpande o få lite mer personlig stil på den.Men som det är nu så fattar jag NADA:(

Veckan som varit då...hmmm jo i torsdags åkte vi först till mammas jobb o träffade mormor o moster till Noomi på fika. Sen åkte jag in på kvällen o träffade syster o Sheila o gick på bio. Vi såg The Black Swan. Jag tyckte att den var helt fantastiskt bra. Inte alls lika läskig som jag trott men jättebra skådespeleri och även handlingen. Lite småobehaglig men en bra historia helt enkelt. En film man går hem o grubblar på lite..tar in och som lämnar en lite berörd efteråt. Så den vill jag absolut se igen. Det var skönt att komma iväg, ibland behöver jag en spark i arslet för att ta mig iväg utan barn men när man väl sätter sig i bilen o åker iväg så känns det ju ganska skönt. Skönt även för darling att få egenmys med lilla hjärtat o slippa ha mig i hasorna jämt här hemma. Både jag o darling är ju väldigt hemmakära så vi får nog bli bättre båda två.

Fredagen åkte vi in och träffade kompisarna Challe o Zanna(mina) och Affe o Vigge(Noomis) tycker det är så roligt att försöka hinna ses en gång i veckan o följa de små livens utveckling o även få lite hederligt tjejsnack:-) En kopp kaffe med Challes goda sötsaker är aldrig fel heller;-)

På tal om kaffe så var jag ju på Barnlivräddarkurs hela söndagen. Där fick vi både fika på förmiddagen o eftermiddagen och jag fick i mig två STORA koppar kaffe under den dagen. För er som dricker kaffe så låter väl det inget speciellt, men jag dricker inte kaffe dagligen och när jag dricker här hemma så har jag min lilla espressokopp som jag dricker en liten skvätt ur. Så när jag kom hem på kvällen så kände jag mig väldigt konstig men antog att jag var trött efter kursen. Vid halv åtta så hoppade jag in i duschen för jag tänkte att jag skulle känna mig lite bättre då. Satte mig i soffan, o darling som passat Noomi hela dagen o samtidigt var sjuk halvslumrade lite på soffan. Jag började få ångestkänslor o skenande hjärta o kände mig jättekonstig i huvudet och kunde inte förstå varför.

Tillslut la vi oss och jag försökte läsa o fortsatte att må konstigt o kände mig lite rädd..fick helt sjuka tankar i hjärnan och låg o försökte lugna ner mig. Efter en halvtimme kom jag ju på att jag druckit mycket kaffe(för att vara mig) och då föll polletten ner med rusande hjärta, stirriga ögon, svårt att slappna av och svajjig haha..där låg jag o trodde jag skulle dö eller att jag drabbats av en panikångestattack o så var det helt vanligt jävla Gevalia...jaa voine voine ibland är man ju bra knäpp.

Jo just det på lördagen så kom syster ut hit till oss o myste. Vi lagade favorit i repris..den goda maten vi fick av Torda o Jenny hade vi lagat fast vi bytte ut basmatiriset mot hasselbackspotatis och i efterrätten som där också blev samma så hade jag i lite mjölkchoklad i panacottan...blev mycket uppskattat:-) Så kul när man får inspiration o nya maträtter i sin repertoar. Nu till helgen när syster från Sthlm o familj kanske kommer tänkte jag pröva på att göra whiskeysås o ugnsbakade coctailtomater till maten...

Noomi då..ja nu sitter hon väldigt stadigt men såklart inte att man lämnar henne själv på golvet ännu. Men hon vill helst sitta o komma upp, så lägger man henne i babygymet så blir hon uttråkad efter ett tag. Men hon har börjat hasa sig bakåt iaf..men då kommer hon ju inte precis närmare leksakerna haha..Så hon sitter helst i sin gåstol som hon lärt sig köra mer o mer..nu har hon börjat backa ifrån när hon går in i väggar eller dörrar och svänga ut så hon kommer loss. Förut blev det att få springa o flytta på henne hela tiden.Sen har hon ju väldigt mycket yta att gå på och springer runt köksön flera varv nu. Hon far fram som en furie också o alltid med ett stort smile o med sina glädjetjut.

Jag skulle nog beskriva henne som en glad tjej som iofs säger till om hon inte är nöjd eller uttråkad.  Och när klockan blir runt 18 o det snart vankas mat o läggning..då kan vi vara lite extra gnälliga. Men hon är rätt lätt att distrahera då, antingen så hoppar vi i badbaljan eller sätter oss i gåstolen eller hos mamma o pappa o får pilla på alla tvkontroller då är vi nöjda iaf fram till läggdags strax innan 19.

Vi äter nu fem gånger om dagen för hon har ju blivit en liten tjej som vaknar vid sex på morgonen nu. Men hon ligger o pillar o pratar till 6.45 ungefär innan vi går ordentligt upp, o när man äter frukost vid 7.20 istället för runt 9 så måste det tryckas in ett litet mellanmål. Så här ser Noomis matschema ut för er som är intresserade: 7.20 Frukost GRÖT 10.30 mellanmål Välling 14.00 Lunch Barnmat o pure 17.00 Mellanmål GRÖT 18.45 Kvällsmat Välling Det kommer säkert ändras framöver men just nu känns det som det bästa..det kan ändras vissa dagar som idag tillexempel då hon inte åt välling förrän vid 11.20 så då kanske hon inte är hungrig förrens vid 15, men man har iaf lite tider att hålla sig till o det är viktigt tycker jag..för då slipper man gnället för hon vet att hon oftast hinner få mat innan det krisar sig.

Jag är håröm!!!Som fan..o jag har ett barn som ääääälskar att hålla fast i ens hår..rycker tag  o det gör ju sååå ont!! Ibland funtar jag på att raka av mig allt för det spelar ingen roll hur man gör, hon lyckas alltid hitta några strån att ta tag i.Busar man med henne o ska kittla henne med ansiktet på hennes mage då får man hålla tag i händerna för annars sitter man fast haha...Hon tar ett tag, nära hårbotten o så släpper hon inte. När pappa har henne på axlarna så har hon ett stadigt grepp om kaluffsen. Finns det inget medel man kan använda för att inte vara håröm..det skulle underlätta såååå mycket för mig för man vill ju egentligen skrika till..AAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjj..sluta!!!Men hon är ju för liten för att förstå att det gör ont..säger man till henne lite så smilar hon ju bara så det känns ju inte som att man når fram haha. Andra grejor hon älskar är att hugga tag i hakan o skaka loss som en hund som fått tag i ett köttben, samtidigt som hon håller ett stadigt grepp om min näsa med ena handen och såklart håret med den andra. Man blir lite smått överfallen här hemma och jag ser fram emot att hon blir större o mer rörlig med skräckblandat förtjusning. Hon kommer säkert inte ha så mycket problem med att brotta ner mig tids nog haha.

Ser fram emot lördag också dels är det klädbytardag, jag hoppas att jag kommer hitta lite fint som jag behöver ha nu när det blir varmare.Vår/sommarjacka, någon sko hon kan ha i vagnen, några fina sommarklänningar o kanske något i lekväg. Jag har varit duktig o inte handlat någonting till Noomi det här året. Jag har ju fått så mycket o handlade väl en del i julklapp till henne så nu när hon ska börja med stlk 68 vid månadsskiftet så har hon så det räcker o blir över. Men när man handlade stlk 68 var det ju kallt ute och de kläder hon behöver är ju lite tunnare. Så lite kan man ju få unna sig/henne nu när man varit så duktig. Sen hoppas jag att syster m familj kommer ner också. Frågade henne bara så där igår om de skulle göra ngt speciellt för jag satt o räknade att i april så är ju alla helger hon ledig upptagna med bl.a mia skäringers show och håkan hellström, o i maj har ju vi tänkt åka o hälsa på dem. Så jag hoppas verkligen att de kan komma, allt beror på om ROger måste jobba i helgen,Det får han veta idag. Så hoppas hoppas!!

Nej nu får jag ta o avsluta..Noomi vaknade nyss o att ladda upp bilder tar sån tid o jag vill bli klar innan hon blir för uttråkad:-) Hoppas ni fått lite att läsa iaf...

Lite bilder som vanligt..enjoy!



I framfart med bilen
Fikar med moster o mormor på RK

Noomi kan vara riktigt arg ibland också..men det brukar varvas av glädje;-)
Håller sig stadigt fast
Playdate med bästa kompisarna:-)
Läser tidningen "vi tippa"hmmm men roligt var det:-)
En glad liten tjej
Hoppas ni får en bra dag!! Kram kram Anna

~pruttljud och gapsmiiiiile~

Publicerad 2011-03-08 13:50:53 i Allmänt,

Ibland hinner man inte lägga ner alltför mycket tid på överskrift så då tar man en titt på sin vackra underbara dotter och hon hjälper en direkt. Tittar man på henne så får man alltid ett stort härligt smil och direkt därefter så kommer tungan ut o hon pruttar loss. Allt ska ju smakas på och det är ju på gott o ont. Idag när vi var på Hageby för våran veckohandling så testade jag att ha henne i sittdelen istället för att sitta inlåst i sin bilstol som jag brukar och det gick jättebra, såklart med en filt bak i ryggen för stöd o ibland så gled hon åt sidan eftersom allt var så intressant. Och då kom tungan ut och hon skulle slicka på allt som var runt omkring henne, känns väl inte sådär värst fräscht o hade hon varit stor nog så hade man ju sagt till henne men man får tänka att lite skit rensar magen.:-)Men det är så roligt med henne för hon fick en liten papperslapp o sitta o leka med o det roade hon sig med ett tag så jag kunde plocka ihop alla varor i lugn o ro. Inte ett pip på hela tiden och då var vi in i två mataffärer, jag minns när hon var mindre då man var tvungen att röra på kundvagnen hela tiden för annars började hon gnälla direkt. Nu känns det faktiskt roligt att göra sånt för hon gnäller sällan och kan roa sig ganska bra själv en stund:-)

Innan handlingen så var vi på 6 månaderskollen...Hon hade vuxit hela 2 cm, o det känns lite roligt eftersom hon brukar snitta ungefär 1 cm per månad. SÅ nu är hon hela 66 cm över havet haha..ligger lite i lä med sina kompisar runt omkring sig men det var väl ingen som hade förväntat sig att hon skulle bli lång med tanke på sina föräldrar;-) Vikten hade inte ökat så värst mycket, 230 gram till 7770 gram men hon har ju haft magsjuka den här perioden o gick ju ner en del då så det var ganska väntat. Men hon har iaf kommit ifatt o ökat lite, så det känns bra:-)
Annars såg allt bra ut, läkaren såg att hon hade en liten infektion i kroppen men det är ju den lilla förkylningen som varit och lite hosta finns ju kvar.

Så nu när hon är 6 månader ska vi börja ta bort ersättningen och lägga till välling istället.I början få vi börja blanda välling med lite ersättning så hon får vänja sig vid smaken. men min tanke är att det ska bli gröt två gånger om dagen, babymat en gång o sen välling till sist. Hon äter ju endast fyra gånger om dagen, kanske att jag kommer lägga till ett mål till vartefter. Men så länge hon ökar i vikt och är nöjd o glad så finns det ingen anledning, men jag känner att hon kommer bli mer hungrig nu när hon börjar röra på sig mer o mer.

Kollade statistik över läsare, o om jag ser rätt så ser det ut som att det ligger runt en 80 stycken som läser det jag skriver nu för tiden...lite svårt att tänka sig då jag började skriva för nära o kära men nu känns det nog som att man kanske har några andra också...för 80 nära o kära vänner har jag nog inte, men kanske alla iaf vet vem jag är...hmm nyfiken blir man ju om inte annat ändå..o sen känns det såklart jätteroligt. Vet att i början hade jag väl en 15 stycken som läste så det här känns ju jätteroligt såklart:-)

Veckan som varit då, ja på tisdagar har vi ju babysim som vanligt och denna gång fick hon dyka igen såklart, det gick lika bra som sist, inga kallsupar denna gång och det känns jätteroligt att följa hennes utveckling i vattnet. Hon plaskar och sprattlar och skrattar och älskar verkligen att vara där. Så fort vi kommer in i omklädningsrummet så känner hon igen sig och börjar veva och prata o skratta. I slutet av mars är det fotografering under o över vattnet för alla barn och det ska bli jättekul att få såna kort. Men hur länge klarar en bebis att vara under vattnet egentligen, just nu handlar det ju om en två sekunder kanske o det hinns väl inte ta så mycket bilder.:-) Men man kan säkert ha de under en liten stund till(inte för jag tänker testa haha..väntar till läraren säger till)

På onsdagen blev det mys med tjejerna Zanna och Challe o deras små killar. Var så kul att Noomi nu var på toppenhumör om man jämför med gången innan då hon var trött och hon tyckte det var så roligt att hon hoppade över en sovstund på dagen...var vaken 5-6 timmar i sträck o det händer typ aldrig. Hon brukar vilja sova med 2 timmars mellanrum ungefär. Så det var en riktigt lyckad dag:-) På torsdagen blev det in till stan o träffa syster/moster T och även en sväng till Tina och där blev det igen mycket gladare miner än gången innan. Tina blev så glad o bara "nu kommer hon ihåg mig!!!" Så det är mycket bra för Noomi att träffa både vuxna o barn flera gånger i veckan för jag märker ju att hon är en social bebis som vill vara med o trivs o litar på folk. Men när hon då hade varit instängd med mig i nästan två veckor när hon var sjuk så blir man ju lite skygg, det vet ju en själv också.

Så kom fredagen då lilla kusin Felicia skulle komma till oss o sova här när hennes mamma o pappa skulle ut och roa sig lite. Var lite nervös men mamma kom ju med till oss tidigt den dagen o vi hade det mysigt fram till 17 då L o Felicia knackade på dörren. En trött tjej var hon då hon inte sovit mer än en halvtimme på hela dagen och jag tyckte lite synd om flickan när hon möttes av 3 vuxna som hon inte träffar jätteofta och sen en liten Noomi. Så hon var ledsen en stund o ville gärna hålla sig nära mig och blev ledsen om jag gick iväg. Sen satte vi henne i gåstolen o då blev det glada miner ett bra tag. Men det varvades av lite tårar ibland o man kände hur övertrött hon var. L o S hade meddelat oss att hon brukar somna vid 21 men vi kände ganska snart att den där lilla tösen kommer inte klara av att vara vaken så mycket längre. Så efter lite bus, skratt o gråt i soffan så slocknade hon som ett ljus strax innan sju med tummen i munnen. Ingen mat fick vi i henne heller då hon vägrat äta både gröt o välling. Tänkte väl att hon kommer säkert vakna inom en timme o vara pigg i några timmar till, men alla vi tre blev nog ganska så förvånade när hon inte slog upp sina vackra blå förrän sex morgonen därpå. Både jag o mamma hade gått o lagt oss skapligt på kvällen o det var väl tur då vi blev bustanter här uppe vid kvart över sex och fick hålla låda i två timmar tills hon var trött igen. Då la jag henne brevid mig i sängen o hon somnade så sött utan protester:-) Sen blev de resterande timmarna fyllda med bus med kusin, sprintlopp med gåstolen och massa skratt o prat från den lilla tjejen. Fasters underbara lilla tjej:-) Blev väldigt tomt när bror kom o hämtade henne vid elva och jag hoppas att vi snart igen får ha sötnosen hos oss:-)

Men veckan är inte slut där. Vid två så drog vi in till stan, lämnade av mamma o begav oss hem till Jenny, Torda, Mille o Meya. Där blev vi bjudna på underbart god mat med efterrätt och det är ett recept jag måste få!! Så roligt varje gång man träffar den familjen och man är helt upprymd efteråt o trött hihi. Så roligt att träffa lilla Meya också som man annars nu sista tiden bara sett på badet, men då har man ju fullt upp med Noomi. Nu kunde jag sitta med Meya och prata och busa länge och hon är så söt så jag döööör!!Ska bli så roligt sen när Noomi o Meya kan leka mer med varandra och kommer vara så roligt att följa deras utveckling:-)

Sen blev det söndag och då blev det promenad i solen(tyvärr blåste det ju ganska kraftigt) lite skidor o skidskytte och sen bara mys med min underbara familj!!Söndagar är lite heliga..då ska det vara lugnt o skönt o bara mysigt. Nästa söndag ska jag på livräddningskurs till småbarn mellan 9-16 o jag vet knappt hur jag ska klara mig hehe;-)

Åh fy vad arg jag blev nu...sparade det jag skrivit efter det här och det kom inte med!!!!Känns ju jädrans surt att behöva börja om men iaf, kollade på en unge i minuten igår som de flesta mammor och vissa pappor säkert och satt med ett pirr i kroppen hela programmet. Alla förlossningar är verkligen inte den andra lik...men kontentan är den samma, att man äntligen ska få ut sin efterlängtade lilla Älsklingsbebis!! Kan verkligen få tillbaka till viss del den känsla man får när barnet väl läggs på din mage och den är ju så underbar. Jag satt i soffan och bara såg fram emot nästa gång jag får vara med om det:-) Finns inget som slår den känslan.

 Kunde sen när man fick se det akuta kejsarsnittet o se hur påverkade både mamman o pappan blev förstå darling lite bättre som nog tyckte slutet på min förlossning var jobbigare än jag tyckte då när Noomis hjärtljud sjönk drastiskt o så många läkare och barnmorskor kom inrusande till oss. Jag var lite avdomnad då för jag hann aldrig bli riktigt orolig. Jag litade fullt ut på att de hade kontroll och att de inte skulle utsätta oss för någon fara, utan blev det för oroligt så skulle de ta ut henne fortast möjligt. Även fast min förlossning klassas som en svår en så förknippar jag den inte med ångest eller något utan tycker att jag hade en bra förlossning och är inte rädd för att göra om det...För den stunden när det är över och man har fått sitt efterlängtade barn slår ju allt. Så än så länge är jag inte orolig..mycket andra känslor, gömda undanstoppade känslor kanske kommer upp till ytan när det väl är dags igen men jag tror jag kommer se fortsatt positivt på en ny förlossning.:-)

Avslutar som vanligt med lite bilder från veckan som varit, enjoy!!


          
Hemma hos Challe för lite mys                Bästa Tina


Lunch på stan...o vad äter vi, jo kebab förstås:-D


    
Pruttlisa och det stora smilet:-)

   
Att bli matat av mormor är alltid uppskattat:-)

    
Så kom kusinen o orkade leka lite


Kusinen tittar in sin kusin:-)

   
Lite kvällsbus i soffan......Sno nappen................Lite blänga på varandra....Hej hej:-)

 
Fick i henne ngn sked gröt innan hon slocknade:-)

   
På morgonen blev det nya tag o glada miner:-)

   
Fina frisyrer fick tjejerna dagen till ära:-)

          
På besök hemma hos Meya med familj:-)

      

PAPPA FOTAR EN HEL SERIE PÅ EN MYCKET GLAD TJEJ!!!:-)
   


     
Söndagspromenad...:-)

Ta hand om er så hörs vi snart!!Puss o kram Anna


Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela