missimone

~världens galej!!~

Publicerad 2011-01-31 13:48:35 i Allmänt,

Jahopp nu har systers 25 års fest gått av stapeln...(hmm heter det så..well well ni fattar, den har varit iaf  ;-))

Jag kan beskriva den med ett ord: SUCCÉ!!

Så himla roligt har jag inte haft på år och dagar, helt ärligt och att man var lite trött igår var värt det hundra gånger om, inte ofta man säger så, men nu är det sant!!

För det första blev det lyckad mat, jättegott med massa plock och goda smaker bla heta kycklingvingar, jättegoda mini pajer med ruccola,kantareller o västerbottenost, små thai vårrullar, mina hummus o baba ganoushröror med libanesiskt bröd, friterade kikärtsbollar, salsa, guacamole o nachochips,oliver m.m m.m...en meny som jag ångrade att jag inte åt mer av när jag vaknade dagen efter...så gott!!

Sen folket som kom var ju så roligt att träffa, alla ens fina vänner var där och plus några till som man fick lära känna lite bättre.Sen att bror, plus de äldre systrarna kom var ju helt underbart!
Så mycket som jag dansade den kvällen var det länge sen man gjorde, superbra musik och härlig allsång;-) Så jag o alla andra tror jag hade verkligen roligt o det var lite tråkigt när vi var tvungna att lämna lägenheten för att gå ut någonstans. Kunde gärna fortsatt däruppe men bor man i lägenhet måste man respektera sina grannar och hade vi inte gått ut kanske vi hade kommit hem jättesent. Nu tog vi taxi hem vid halv ett för det var såna köer ute och det kändes helt ok. Man ska avsluta när man ligger på topp(va är detta nya, mogna Anna som talar;-))

Hemma i huset hade mamma o Noomi Li mysstund och det hade gått jättebra:-) Nu med de nya rutinerna så har vi en glad tjej som sover som hon ska. Hon hade somnat klockan sju och sen vaknat till tre ggr o somnat om direkt.Och sen sov hon till 7.10. Tror säkert att mamma kunde fått henne att somna om igen där om hon velat men hon hade gått upp 6.40 så då spelade det ju ingen roll. Jag vaknade då men gick in o la mig igen o försökte sova till 9, sen gick jag upp o försökte piggna till. Mådde inte dåligt alls men var väldigt trött. Men när man har en liten så blir man genast lite piggare. Vi tog även en promenad i det vackra vädret o följde mamma till bussen, det var sååå skönt med frisk luft. Innan när man varit bakis har man ju mest legat i soffan o tyckt synd om sig själv, men det är ju bättre att upp o röra på sig så känns det genast bättre:-)

Var ju även på förmiddan innan festen o klippte mig och fick en proffssminkning på Makeupstore. Jag tog steget o klippte lugg!!Har varit sugen sen jag klippte mig sist att göra något annorlunda och nu vågade jag. Och det blev jättebra om man får säga det själv:-) Sen ser man ju aldrig så bra ut som man gör när man går ifrån frisören men jag tror det går att fixa håret ganska så enkelt. Så när jag kom hem efter klipp o sminkning så kände inte Noomi Li igen mig..aahh kändes jättejobbigt. Hon brukar alltid le när hon ser mig o jag pratar till henne men nu ignorerade hon mig totalt o vägrade titta på mig. Men jag förstod att det skulle bli så..jag var ju ganska hårt sminkad. Nu är det inga problem o hon rycker o drar i mitt ömma hår hela tiden igen:-)

Om Noomi Li då..ja förutom att sövning på dagar o kvällar går hur bra som helst o man får sova bättre o längre o slipper springa som en galning så lunkar det på. Jag ser inte om hon har vuxit något, så det ska bli spännande att se imorgon. Hon pratar mer och skrattar mer och säger till så bra när hon är trött eller hungrig. Oftast så hinner hon inte för jag är steget före så det blir inte mycket gnäll här hemma, men ibland är ju såklart en bebis extra hungrig eller trött o då blir det livat:-) Hon har sina saker som hon älskar att pilla,bita,suga slänga med och just nu är jag glad för vi har hittat en gåstol till henne som en vän ska hämta idag. 300 kronor bara och jag känner att hon behöver lite mer att sysselsätta sig med nu när hon inte tycker om gymmet i så långa stunder o matstolen händer det ju inte så mycket i,,kul med lite fart o fläng(säger jag nu, kommer väl bli tokig vartefter;-))

Så inget bad imorgon utan det blir sprutor för lilla damen istället..känns inget roligt, men är ett nödvändigt ont. Sen är det nog mormorsmys o mostersmys två av dagarna och i helgen åker vi ju upp till sthlm för att träffa kusinerna och moster. Ser jag fram emot:-)

Syster fick ju i present av mig o darling att gå på antingen Thomas di leva eller håkan hellström med mig o nu har hon valt håkan. Roligt att hon valde honom för han är ju sjukt bra live:-) Di leva också såklart, men det var sittkonsert o det har jag lite svårt för, man vill ju dansa o sjunga med:-)Så då är den 16 april bokad för lite kalas också, skönt då också att man har Rille hemma med Noomi Li så han kan vara pigg dagen efter:-)Hade hon valt di leva så var det samma dag som darling ska med sin bror o se Tony Hawk i linköping o sen gå ut o äta o så o nu är det bättre att jag är hemma med Noomi den kvällen så att jag är pigg:-)

Ja ja nog babblat..lägger upp lite bilder från veckan som varit.


    

Min randiga fina lilla polkagris<3
   



Med moster på Hageby o handlar inför festen:-)


Strike a pose

   


   


   
Lite blandade partybilder...sååå roligt hade jag!!!




Matdags med mormor


     
Mys med mamma i soffan:-)


Hoppas ni haft en bra vecka!!!

Puss o kram!! Anna

~sova natten lång...~

Publicerad 2011-01-24 13:24:34 i Allmänt,

Mycket har hänt sen jag skrev av mig sist men det största är lilla hjärtats sovrutiner på kvällarna blivit som näst intill perfekta:-)

Vi har tagit steget att sluta med nappen och sen att hon får börja somna in själv. Ingen 5 minuters metod där hon får ligga o skrika sig till sömns utan vi sitter med henne o håller handen på henne för att hon ska veta att vi finns där o så får hon somna själv. Lite gnäll ibland såklart men det tar allt ifrån 20 sekunder till 2 minuter o sen sover hon av sig självt. På kvällsläggningen får hon ju ett stort mål mat innan så då brukar det inte bli något gnäll alls utan hon lägger huvudet på kudden o somnar själv direkt. Sen har vi ju innan sprungit som två skjutna så fort hon vaknat till o stoppat in nappen och vyssat henne. Nu stannar vi kvar i soffan, hör henne gnälla en stund(dvs 30 sekunder typ) o så somnar hon om av sig självt. Så nu istället för att vakna till allt ifrån 5-30 ggr mellan 19-22 så vaknar hon max 2 ggr själv o sen somnar om själv.

 Nätterna sover hon rakt igenom och kan vakna vid sex och då hör jag på henne att hon inte kan somna om själv utan napp för hon är inte ledsen utan mest vaken o då får hon nappen..har ju alltid varit hennes tid att vakna o vilja ha mat innan runt 5-6 så det sitter väl i, men då duger nappen o hon somnar om igen till mellan 8-9. Men jag får sova hela nätter nu och det är så himla skönt!!!För henne också såklart. Innan kunde hon ju vakna x antal gånger på nätterna också o man fick stoppa i nappen. man var ju helt slut på morgnarna. Så nu sover hon iaf en 10 timmar i sträck och upp till 14 timmar totalt. Hon älskar att sova precis som mamma ;-)

Jag började med detta på fredag dag o la henne för att vila middag, så fick hon somna in utan napp och sen när hon vaknade till o var gnällig så sprang jag inte in till henne och nu känns det som att hon har lärt sig för gnället blir bara kortare o kortare o hon vaknar inte alls lika ofta. Jag hör ju också om hon vill fortsätta sova för annars så vaknar hon ju o gnäller till på ett annat sätt "Hallå, jag är vaken nu" så jag är så himla lycklig att det har gått så bra. Kvällarna är helt underbara, att jag o darling får vår kvällstid på riktigt utan att springa ibland varannan minut som det kunde vara som värst förut. Ja jag kan verkligen inte beskriva i ord hur härligt det känns!!Sen blir sovstunderna mycket längre för hon slipper vakna till o sakna nappen utan hon kan sova tills hon inte är trött längre och på så sätt så är hon mindre gnällig när hon är uppe, även fast jag tycker att hon är himla glad oftast så märker jag nu att hon klarar att vara uppe längre mellan varven. Förut sov hon kanske 4 ggr på dagen men nu blir det 2-3 ggr istället :-)

Nu på förmiddagen så sover hon oftast en längre period..nu har hon sovit i en timme, får se när hon behagar vakna, då den dagen jag började med den här läggningen så sov hon mellan 3-3½ timme:-P För såklart så är det störande för henne i längden att alltid ha någon som springer in hela tiden när hon behöver hitta tryggheten i att det inte är farligt att somna själv eller att ligga vaken en stund innan man somnar. Så detta är så himla stort o överglänser allt som har hänt sen sist :-)

Annars har det varit babysim o lilla hjärtat älskar det!! Förra tisdagen så har hon börjat med att le på ett annat sätt också..förut så log hon ju med öppen o stor mun som alla bebisar typ, men nu ler hon mer ärligt o härligt med stängd mun och brett.Svårt att förklara, har lite bilder som visar ungefär, det ser så himla gulligt ut o man ser att hon är mer medveten om att hon visar glädje och känslor på det viset. Hon o Fredrik som var här i lördags hittade varandra direkt o hon bara låg o log åt honom hela tiden, spanade in honom o "flirtade" med honom och han blev ju som så många andra helt kär direkt. Hon är så snäll o charmig och jag vet att man förhöjer mycket för jag är mamma men när folk påpekar det hela tiden så suger man ju åt sig som en svamp och man blir så himla stolt. Vi var på mammas jobb förra veckan och jag kunde sitta o dricka mitt kaffe ifred och prata med syster då Noomi vandrade mellan allas armar o hon var hur nöjd som helst :-)

Så skönt att man har en glad bebis som älskar människor och speciellt andra bebisar o barn. När Alfred o Vilgot var här förra veckan så blev hon nog kär i båda och när Alfred var ledsen så blev hon ledsen och när sen Noomi blev ledsen så blev Vilgot helt förstörd haha.. de bryr sig om varandra de små liven:-)

Men sen med läggningen känns så skönt nu också i barnvakts synpunkt...mamma ska ju vara barnvakt nästa lördag när syster har sin 25års fest o nu vet jag att läggning o natten funkar så mamma slipper vakna eller springa in hela kvällen. Noomi ska ju flytta in i sitt rum då så mamma får huvudansvar till förmiddagen efter, men det känns bra o jag tror inte mamma kommer ha några problem. Förra gången hon var barnvakt så sov ju Noomi hela tiden men nu får hon roa henne lite mer, men ändå skönt att hon kommer sova bra sen så mamma kan ha lite mys vid tvn och äta pizza o så.

Imorgon är det babysim igen o då ska vi gå själva jag o Noomi Li eftersom Milton har blivit sjuk så Jenny o Meya kommer inte. Känns lite nervöst att gå själv för man har ju lite hjälp av varandra, men det kommer gå så bra o vara minst lika roligt. Sen veckan efter är det ju inget sim så då får vi väl ta o träffas på en fika istället:-)

Farmor har varit här en sväng också..jätteroligt o vi längtar tills vädret blir bättre för då kommer farmor oftare. Sen ska jag bli bättre på att åka hem dit också för det är jätteviktigt att Noomi o farmor träffas ofta också.

Sport är det mycket nu också..skidskytte o handboll är vad som står på mitt schema vissa dagar. Handboll har jag alltid älskat o det går ju superbra för grabbarna!! Igår slog vi Kroatien med fyra mål, en riktig rysare speciellt eftersom Kroatien var tippade favoriter. Så det har man ju att titta på vissa kvällar o det känns ju då extra bra att Noomi sover bra nu så man slipper springa ifrån hela tiden haha..nu har jag fått se de senaste matcherna från början till slut, för förra veckan så föll det sig att två matcher var på min läggdag så jag missade mycket...men inte nu längre;-)

Idag blir en hemmadag, skulle träffat syster J på stan på en fika men hon kände sig lite dålig o var tvungen att ställa in tyvärr. Imorgon blir det babysim, onsdag måste vi veckohandla o försöka hitta något fint att ha på sig på lördag, kanske dra med sig mormor så man får träffa henne lite igen, torsdag ska jag o syster åka o handla grejer o ingredienser till kalaset, fredag blir det att göra några röror till festen och bara mysa med familjen. Sen på lördag åker jag in till stan skapligt o ska fixa håret o lite sånt o sen hämta mamma och sen blir vi nog hämtade ganska snart igen av systers pojkvän o sen blir det fest!! Ska verkligen bli jätteroligt eftersom det är så mycket folk som kommer som man inte träffat på länge o sen att syster från sthlm och bror kommer gör det ju extra roligt!!
Så denna vecka blir fullspäckad den också känner jag:-) Nästa tisdag är det dags för sprutor nummer 2 och vägning o mätning, så sprutorna försöker jag förtränga men det ska bli roligt o se hur mycket lilla hjärtat har vuxit sen sist:-)

Nej nu ska jag gå o mysa med min dotter som vaknade efter 1 1/2 timme..världens finaste tjej!!


Lite bilder från veckan som varit...enjoy



Gott med mat..


       
Älskar att bada o få massage efteråt...

  







   
mammas finaste tjej




     
Hälsade på morbror o kusin...världens sötaste brunbjörn<3

     
                                                        Vilgot söt


Bästa tjejerna på besök:-)

    
mormor         En handduk kan man ha kul med

   
Kan charma de flesta:-)

     
I farmors famn   Mmmm blåbär..        Liten o stor

    
Charmade Fredrik o fick en ny bästis;-)


Ligger o ler åt Fredrik i smyg

   
Söta familjen Kroon/Olofsson med deras sötnosar besökte oss

  Söndagsmys som avslutning

Tills vi hörs igen, ha det underbart alla fina läsare!!

Puss o kram!!

~babysim&mammas tjockis~

Publicerad 2011-01-11 16:32:22 i Allmänt,

Idag var vi första gången på Tummelisas babysim. Har längtat jättemycket och det var precis så härligt som jag föreställde mig det. Trots lite mycket packning, mycket bebisar i omklädningsrum och att försöka få iordning både på sig själv o Noomi Li. Jenny o sötnosen Meya går ju med oss och det är skönt att ha en vän med sig så man kan hjälpa varandra om det behövs o sen såklart dela denna upplevelse med våra små. Vattnet var underbart varmt och vi inhandlade varsin jättesöt badbralla till de små liven. Noomi fick en rosa med sköldpaddor o fiskar på...tog den mindre byxan upp till 8 kilo för sist så vägde ju Noomi 6350 o det är ju bättre om den sitter lite tajt så inte olyckorna rinner ut i bassängen:-)

 Visade sig sen på BVC att min fina lilla älskling har gått upp 820 gram på tre veckor och väger nu 7170 gram..Oj tänkte jag..här går det undan.Kanske skulle tagit den störra byxan?? Men i mina ögon är hon fortfarande min lilla pluttis:-) Brevid lilla Meya som nog inte är uppe i 5 kg än så såg Noomi stor ut, men så är hon ju lite äldre också. Men huvudsaken att hon växer o går upp..usch önskar att ingen mamma måste gå igenom oron att sitt barn inte går upp som det ska som jag gjorde, då får de hellre gå upp lite mer. Och nu är hon ju världens gladaste o härligaste bebis o man ser att hon mår bra o det är ju huvudsaken. Barnsköterskan sa också att det är jättebra att de går upp i vikt nu för sen när de börjar röra på sig mer så behöver de ju lite att ta av och hon tyckte Noomi var helt perfekt(såklart haha, de säger väl aldrig så till ngn annan;-))

Tillbaka till babysimmet.. hon visade olika sätt som vi kommer hålla våra bebisar på och att man skulle försöka att ha barnet under vattenytan upp till hakan ungefär för ovanför vattenytan blir det ganska kallt då vattnet är så varmt. Noomi Li älskar ju verkligen vatten o ville doppa huvudet o lapa i sig vattnet så hon fick någon hostattack o sen svalde hon nog lite vatten också haha..men det skulle vi vara förberedda på berättade hon för många kallsupar skulle det bli. Noomi Li kunde ligga o flyta på vattnet o man höll bara i hennes huvud, stackars Meya väger lite lite så hon kunde inte riktigt komma under vattnet när Jenny höll henne så hihi..Vi får stoppa extra vikter i hennes byxa kanske haha:-) Annars var båda barnen jätteglada i vattnet.

 Man ska ju komma närmare sitt barn och sjunga till det och ha det mysigt men Noomi var så upptagen med att titta på allt runt omkring o i taket så hon brydde sig inte om mamma så mycket denna första gången. Hon sjöng o pratade högt till de andra o hostade ljudligt när hon svalde vatten så Ann-Sofie använde henne som exempel på att de kan få in vatten men oftast inte blir så ledsna. Nej jag tror verkligen Noomi kommer älska det här..för inte ett ledset pip från henne på 4 timmar trots att hon nog behövt sova tidigare. Kom ner till bilen o då somnade hon som en stock. Och jag var en mycket stolt mamma då dagen blivit så bra så:-)

Nu har skruttan sovit i snart 1 1/2 timme..efter ett simpass och med mat i magen direkt efteråt så skulle de nog sova bra o länge berättade hon o det stämmer ju verkligen. Noomi brukar sova i 30 minuters pass så här på dagarna annars. Skönt för henne, o för en själv också..då hinner jag ju uppdatera lite:-) Tyvärr blev det inga kort från badet..blev lite stressigt när allt var nytt o man inte visste hur allt fungerade, men nästa gång hoppas jag att man kan hinna ta någon bild. Sen kommer ju Annsofie ta kort under terminen både ovan o under vatten som man kan få köpa sen..det ser jag fram emot:-)

Darling har ju varit i Sälen med jobbet som jag berättade om..han har haft det jättebra och åkt mycket bräda, men på lördagen så slog magsjukan till på eftermiddagen:-( Tydligen härjar det alltid magsjuka i sälen o flera på hans jobb hade blivit dåliga. Så darling fick somna tidigt på lördagkvällen men kände sig redan bättre dagen efter. Så det var en snabbomgång av magsjuka o det var ju skönt. Så bra att han hann åka alla dagar för det var ju det han såg mest fram emot. Mycket öl hade han med sig hem o pengar kvar på kontot så det var ju ett plus i kanten..man kan ha roligt ändå:-)

Vi har såklart saknat honom här hemma och Noomi Li lyste upp som ett ljus när hon fick se pappa. Han ville inte ta i henne första dygnet ifall han skulle ha några baciller kvar men hon satt o pratade o smilade mot honom hela kvällen o han tyckte nog att det var jätteskönt att vara hemma hos sin familj. Vi har klarat oss jättebra, mycket tack vare sällskap av både mormor o moster. Men hela fredagen o natten där var vi ju ensamma men det gick jättebra även om jag blev lite mörkrädd på kvällen(alla dessa deckare man läser) men det gick över o jag kunde somna hur lätt som helst. Skönt på ett sätt att få vara lite ensam så där..veta att man klarar av det..inte pga av henne..utan mer psykologiskt att det inte är så jobbigt o man kommer varann ännu närmre på något vis. Även om jag är mycket själv med henne på dagarna så har man ju alltid avlastning annars på kvällar då jag o darling turas om med matning, badning, nattning o annat..så jag menar väl inte att jag har trott att jag inte skulle klara av det..jag ville väl bara se hur jobbigt jag skulle tycka att det var men det var inte alls jobbigt..men såvar det ju bara i några dagar man hade huvudansvar o som jag sagt innan så beundar jag ensamstående föräldrar så mycket!!

Fast det hände lite jobbiga grejer första dagen darling var borta..för att göra en väldigt lång historia kort så hade jag mitt första bensinstopp på torsdagen och en massa strul med det innan bilen puttrade iväg igen..snöstorm, igenfrusen motorhuv och kompisar som kom o hjälpte till, en hungrig liten tjej som jag inet hade tagit med flaska eller mat till eftersom vi bara skulle in och hämta mamma o det skulle ju gå fort. 2 ½ timme senare var vi äntligen tillbaka hemma, men det kändes fan som 5 timmar minst. Men man klarade av det också..sen blev det en kvarglömd mobil hemma hos mamma(trodde vi) dagen efter visade det sig att jag inte alls glömt den utan tappat den i all stress o spring fram o tillbaka o någon hade tyvärr tagit den:( Sörjer inte för telefonen för den kostade knappt något men jag hade bilder på henne i den och alla gratulationsmess när hon föddes..även mms från bror o challe när de fick sina små guldklimpar..sånt som man gärna vill ha kvar.Men men..nu har jag nytt nummer o ny fin rosa mobil..o x antal hundra lappar fattigare som man inte räknat med denna redan karga månad på pengafronten..men men sånt är livet o jag ska väl vara glad att jag inte tappat eller blivit av med en mobil på typ 10 år.

Tänkte att detta skulle bli ett kort litet inlägg men som vanligt så babblar jag på...hoppas ni orkar läsa:-)

Lite om Noomi Li innan jag avslutar med bilder...

Kan inte beskriva i ord vad jag känner för denna lilla dam som nu mer o mer visar sin fina härliga personlighet för alla i dess närhet. Är gladare och härligare än någonsin och charmar nog de flesta hon stöter på. Pratar o sjunger o verkar nöjd för det mesta.Visst hon vill ha uppmärksamhet o närhet mycket men kan även ligga eller sitta o roa sig med sina leksaker. Men hon vill gärna vara med o blir lite arg om man inte pratar med henne på ett tag. Hon älskar att busa o hon skrattar mer ofta nu..har alltid nära till smilet och både mamma o pappa försöker ju få henne att skratta riktigt hjärtligt men än så länge blir det bara små skratt o stora smil.

 När hon sover o man själv ska gå in o lägga sig så kan jag sitta länge i skenet av mobilen o bara titta på henne..man förstår knappt hur man har skapat något så fantastiskt. Att bli mamma är ju det mest underbara man varit med om men samtidigt så har man blivit välsignad(!) med en oro man inte trodde var möjlig. Jag är ingen hönsmamma..långt ifrån men jag kan ibland inte stoppa vissa jobbiga tankar från att komma. Visst att det är lättare att skydda sitt barn nu när det är litet..men ju äldre det blir desto svårare hinder kommer att pröva en. Men det får vi ta då..en dag i taget...men jag står fortfarande fast vid att jag vill att Noomi ska skynda sakta med att bli stor..även om jag älskar att se henne utvecklas så vill jag ibland bara skrika STOPP:.stanna här nu en stund..ha inte för bråttom..nu ska vi njuta av varje sekund:-)

Okey nu har jag ordbajsat klart som syrran säger;-)

Lite bilder från senaste veckan..

        
Familjen Anglén och Klarin var på besök


   

  
Mormor matade gärna..morot o majs o ersättning stod på menyn
Noomi Li HJÄRTA mormor


   
En glad liten katt tjej:-)

    
Världens finaste lilla bebis<3<3<3


Lite morgontv innan maten:-)

      




Mostermyyyys:-)


    



   
Kanske en det blir en liten SHCare av henne;-)



Älskar att pussa hennes små babymjuka o mulliga kinder...


   
Världens härligaste lilla Noomi Li

  
Äntligen är pappa hemma och frisk!!


Vår egna lilla panda:-)


Tack o hej för mig denna gång..o har jag sagt att jag ÄÄÄÄÄÄLSKAR kommentarer;-)

Puss o kram!! 

~Lutfisk & Bebismys~

Publicerad 2011-01-04 11:05:38 i Allmänt,

Ja det är vad som väntar mig denna vecka..inte endast såklart men lutfisken ser jag fram emot.Min mamma o min tradition varje år efter nyåret. Ska bli sååå gott...vi är de enda i familjen som äter detta nu när mormor gått vidare. Så det blir jag, mamma och en låda med sladdrig fisk hehe. Kan väl iofs inte förklara smaken så bra för er läsare som aldrig ätit det..för smaken sitter i såsen och kryddpepparn..fisken är nog rätt så smaklös o konsistensen som sagt väldigt lös o sladdrig. Men iom när jag var liten stoppade det mesta i munnen o var nöjd så har jag lärt mig äta det mesta. Sen finns det väl en del grejer nu när man är äldre som man kanske inte egentligen tycker om men så länge det inte är apäckligt så slinker det ner. Tubkaviar är en sak som jag aldrig lärt mig äta o nog aldrig kommer gilla heller..konstigt då jag gillar fisk o rom...men men..kan väl vara kul att tacka nej till något någongång haha:-) Tycker det är jätteskönt att inte vara så kräsen med maten, provar gärna nytt men tycker såklart mer om vissa grejer o mindre om andra...

På tal om o testa nytt så har jag från i söndags börjat ge lilla hjärtat smakportioner:-) Hon har ju fyllt hela 4 månader nu:-)  Gav mig först på att mosa lite majs med stavmixern, men det var nog för lite för skalen blev kvar o då vågade jag inte ge henne det med risk för att hon skulle sätta i halsen. Tog mig då an en morot men kokade den för lite och fick inte bitarna att bli riktigt mos..så till slut blev det potatis som gick jättebra att mosa med lite smör o ersättning. Tyvärr hade ju mina misslyckanden dragit ut på tiden så hon fick äta sin ersättning först och var alltså mätt när hon väl skulle få sin smakportion. Darling satte sig o filma och först såg det ut som det gick riktigt  bra..hon fick bara lite på läpparna och smackade lite o såg ganska nöjd ut..men då hivade jag in en lite större sked o la lite i munnen som hon skulle känna på...BIG MISTAKE..HUGE...För då kom kräkljuden o grimaserna ordentligt..vart nästan lite rädd efter en stund att hon hade satt i halsen haha..men vad jag förstår så är det lätt hänt att det blir kräkljud och grimaser första tiden:-)

Så första provet gick inte så bra och gav mig på samma maträtt igår också..potatismos och nu fick hon prova utan att äta ngt först. Inga kräkljud denna gång men gud såna grimaser..satt o fota o skratta o man känner sig ju lite dum för de ser ju verkligen lidande ut. Det mesta åkte ut på haklappen och hon försökte få bort maten med handen. Skakade på huvudet och sträckte ut tungan emellan grimaserna. Så kanske att hon lyckades svälja ner en halv tesked men jag är osäker haha.

Så idag går vi vidare från potatisen..får ta den igen när vi gått igenom alla grönsaker igen..idag blir det morot.Vill ju bara att hon ska ha testat det mesta först..sen nästa vecka blir det att prova lite gröt och även bärmos..det kanske blir bättre. Men jag har morot, palsternacka o majs som jag vill testa först innan det goda kommer in:-) Så det är roligt o förhoppningsvis så börjar hon vänja sig lite vartefter. Så det märks att lilla hjärtat börjar bli stor..sitter i sin matstol och pillar med sina leksaker o ser så nöjd ut..man blir alldeles varm i hjärtat.Visst är det roligt att de växer o utvecklas, men samtidigt vill jag inte att det går för fort för denna tid kommer aldrig tillbaka och jag vill njuta varje sekund av den. Så för min del får det gärna gå lite sakta..darling vill gärna att hon ska börja krypa imorgon, men jag vill ha min lilla bebistjej ett tag till:-)

Nu har jag varit iväg o handlat för veckan, passade då på att köpa lite småburkar med puréer. När jag än så länge inte kan göra stora satser så är det ganska svårt att mosa maten till rätt konsistens. Så nu provade vi köpt morotspuré och faktiskt gick det mycket bättre..hon var även lite hungrig denna gång och det hjälpte nog till. Hon såg faktiskt riktigt nöjd ut o skrattade emellan varven..ansiktet alldeles orange och med morot i näsan. visst när man hivade in lite mer i munnen så kom de små grimaserna men hon måste ju vänja sig..Hon är ju bara van vid sin söta ersättning. Så jag är positiv:-) Så nu kör vi på med morot i några dagar, sen köpte jag även palsternacka/potatis och majs/potatis...så denna vecka blir endast grönsaker, ingen frukt eller gröt. Det får det bli som jag sa nästa vecka:-)

På torsdag åker darling iväg med jobbet till Lindvallen i Sälen. Unnar honom verkligen att åka även om det kommer kännas tomt utan honom. Vi har inte varit ifrån varandra på år känns det som. Nej sist var väl i juni då han var iväg i skogen och jag åkte till Malmö.Men att vara ensam med lilla hjärtat blir något nytt. Mamma kommer ju hit på torsdag som sagt o stannar över natten och sen kommer syster på lördag o myser med oss..får se om hon sover över. Så lite sällskap måste man ju få, för som jag har sagt, har inga problem med att vara ensam eller sova ensam med Noomi Li men lite vuxenprat vill man ju ha också..annars går man ju bananas:-)
Jag hoppas att Darling får det jättekul och en sån här chans kan man ju inte missa när företaget bjuder på det mesta. Sen att få komma iväg och sakna oss o få nya krafter till våren känns också viktigt. Jag känner inget behov av det än så länge..jag skulle sakna mitt lilla hjärta o Darling för mycket att vara borta så många dagar. Jag kan ju sakna henne om hon sovit lite för länge liksom haha. Hade ju en dag förra veckan när jag var in till stan själv och myste med syster, 6 timmar tror jag och då höll man ju på att få krupp mot slutet..nejvars så illa var det inte, men när man väl fick hålla sin sötnos i sina armar igen så blev man sååå glad.

Så denna vecka känns helt okey ändå..Jag är så otroligt imponerad av ensamstående föräldrar när jag tänker på om man alltid skulle vara ensam med sitt lilla hjärta. Det är så skönt när man kan dela på ansvaret och få sin lilla egentid vare sig det är att åka iväg en stund själv eller få sätta sig ner med en bok. Att dela på matning, badning och läggning ger en extra energi. Sen att ha någon att kunna diskutera uppfostran med o inte behöva ta allt själv..ha någon som är lika lycklig över de små framstegen som en själv. Nej jag är glad att jag har hittat någon som känns så rätt att skaffa barn med, o om det, gud förbjude, inte skulle fungera mellan oss så vet jag att Noomi har världens bästa pappa ändå.

Iom att hon nu är fyllda 4 månader så lär hon sig mer o mer sina rutiner och tyvärr med det även att ha napp nu när hon ska sova. Det har blivit lite av en jobbig grej på ett sätt för hon kan då vakna till lite lättare på natten och sakna den..visst det är bara att stoppa i den så får man sova i 1-2 timmar till innan hon märker att den är borta igen. Det är faktiskt lite jobbigt för en själv om jag får lov att klaga lite. O säkert för henne också. Mat vill hon ju inte ha förrän vid fem nu, men det skulle ju vara skönt om det blev att sova mellan 21(då hon somnar in ordentligt) till just fem. Hon är ju lite orolig timmarna mellan 19.30 till 21-21,30 också..då får vi springa in o klappa stjärten o stoppa in nappen och det hoppas jag också ska bli bättre snart. Men så har det ju varit alltid sen vi började lägga henne samma tid varje dag, men det här med att vakna till en 2-4 ggr mellan 21-05 har hon börjat med nu senaste veckan. Man kan ju hoppas att det går över, eller att hon lär sig snart att stoppa i nappen själv hihi.

 Så visst ångrar man nog lite att man började med nappen, men jag tror ju iofs att det kommer bli bra tillslut. Sen är det lite att jag sover som en kratta i min säng, antingen har sängen gjort att jag fått ont i ryggen, eller så har spädbarnstiden när man bar på henne hela tiden fått min rygg att paja o sen blir det värre i sängen..men jag känner att sängen inte är optimal för mig o jag har alltid älskat min säng. Visst billiga IKEA sängar är väl ett bäst före datum på men att köpa ny o bättre säng är inte prio ett just nu. Jag hoppas det blir bättre....

Ja ja nog babblat om det här..eller nog babblat överhuvudtaget för denna gång...

Avslutar som vanligt med lite bilder från nyår o framåt...

    
Pappabus i soffan

        
Leker bra i mitt gym nu

    



De vackra tomaterna till min bruschetta jag bjöd på på nyårsafton


Lilla hjärtat får leka modell i soffan innan gästerna kom

   




Nyvaken liten tjej fick ha sin klänning på sig en stund iaf:-)


         
Mys med bebis innan läggdags

   
Darling fixat så fint med marschaller utanför


      
TP o Geni stod på agendan på nyårsafton..en vinst för tjejerna och
sen lämnade vi Walkover för att få gå o sova:-)




Nyårspuss på min fina älskling..


Darlings kusin och kusinbarn kom på besök på Noomis 4månadersdag

      
Lugnet före stormen      

      
                                                                        Avtvättad och klar





     



    
Testar morot..ja kanske...eeh nej det var konstigt..hihi

   
Men lillskruttan var glad emellan varven haha


   
Nej inte ännu mer mamma!!!


Ja med dessa fina bilder på min sötnos avslutar jag för idag...

Puss o Kram Anna

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela