missimone

~pre-baby blues~

Publicerad 2010-07-31 19:13:25 i Allmänt,

Hade en liten svacka här i förmiddags..en mega svacka. Har nog inte gråtit så mycket på år och dagar..kunde verkligen inte sluta..Jag antar att jag borde ha insett att det skulle komma någon gång med tanke på att jag svävat som på moln i så många månader. Men det var riktigt "tycka synd om sig själv" timmar här förut. Darling visste inte riktigt heller hur han skulle tackla det då killar generellt brukar springa åt andra hållet när deras tjejer gråter(de tror väl oftast att de har gjort något fel" Vi redde ut allt, o jag fick framför allt prata av mig och nu känns allt jättebra!! Darling är iväg en sväng o fixar lite mer grejer till tomten och passar på att träffa en vän som kommit hem från Argentina. Jag är lite ynklig idag(pga orsaker jag inte vill skylta med än) och försöker verkligen allt jag kan att bara ta det lugnt och ligga i soffan och inte göra ett skit. Får ju panik på det egentligen men jag fattar ju samtidigt att det är viktigt att vila upp sig nu innan förlossningen. Men svårt är det...

Har ju känt lite stress över att darlings semester regnar bort typ eftersom jag haft såna planer för oss eftersom det är våran sista tid ihop som vi två, om ni förstår. Jag är en "planerare" in till benmärgen och det är något som jag försöker jobba med..när sen mina planer inte blir som tänkt så raserar hela min värld typ. Darling har bett mig jobba med det för det går inte att planera så mycket som jag gör och jag blir ju bara superstressad och mår dåligt på kuppen om det inte blir som jag tänkt eller om ingen annan hjälper till osv osv osv. Tycker jag blivit lite bättre, men semestern hade jag faktiskt inte räknat med skulle bli så här. 25-35 graders värme och sol innan och sen nu är man glad om solen tittar fram o det blir typ 22 grader..men darling är ju inte ledsen så varför ska jag vara det?? Jag har ju haft en toppen sommar än så länge..bättre än på många år. visst, inte så mycket fest som man är van vid men desto mer annat skoj. Men kanske ni har några tips på aktiviteter för ett par där den ena är höggravid och vädret inte direkt tillåter sol och bad om dagarna?? 

Igår kom bror Stefan, Linda och lilla sötnosen Felicia hit på mysmiddag. Det var mycket trevligt och de var här hela tre timmar innan Flisan blev lite för kinkig:D Hon är så otroligt söt fasters lilla Anka och jag drunknar i hennes vackra små ögon. Hon har ju ärats med de längsta o finaste ögonfransarna jag sett på ett flickebarn...Sååå söt. Och man ser hur hon gör framsteg varje gång. Nu ser man att hon riktigt tittar på en och är mer medveten om vem man är. Jag skulle kunna sitta med henne i flera timmar o bara mysa. Tyvärr är bebisar inte sååå tålmodiga och sen så är fasters stora o klumpiga mage ivägen på många sätt hehe. Men jag fick min Feliciados igår iaf..ja min dos av Stefan o Linda också såklart som jag tycker är jätteroligt att vi har börjat ses så ofta nu.(Det var på tiden, så man får väl tacka lilla Flisan:))Vi bor ju liksom två minuter ifrån varandra...

Förlossningen närmar sig med stormsteg och vissa dagar känner jag mig beredd och vill att ÄB ska komma NU!! och ibland så får jag panik och bara.."eeeh nej vänta här nu, jag är inte redo" 
Men både jag och darling längtar så mycket nu att bli en liten familj och få gå in i en ny fas i våra liv..att bli föräldrar och vi är så nyfikna på ÄB. Förlossningen tar jag lite som den kommer även om jag är glad att jag har läst på lite i förväg. Det intresserar mig även om jag förstår att min förlossning inte kommer bli som jag tänkt ändå..jag ser verkligen fram emot den med skräckblandad förtjusning. Nu har jag ju skrivit mitt förlossningsbrev(som jag knappt kommer våga ge hehe) så det känns väl bra också..får nog finslipa det lite iaf..men men.

Ja nu ska jag inte babbla vidare här..kan bli hur långt som helst..Utan vartefter kommer darling hem o då ska vi fixa lite goda varma mackor och mumsa på en fräsch fruktsallad med glass till efterrätt. Sen ska vi bara mysa:) Imorgon hoppas jag på date med syster och R,,lite minigolf och mat skulle sitta fint. Så vi får se om de inte har ngt annat inplanerat.



Challes och Martins lille Alfred, Jo lik mamma tycker jag han är allt:)



    
Mumsig tacogratäng stod på menyn..Flisan sov emellanåt:)


Pappa & Dotter...Små Kajsa Anka ögonfransar:D



              
Min vackra darling som har arbetat o gjort klart grillplatsen...lite gräs nu bara:)


Puss o kram tills vi hörs igen!! Anna
 
 

~ett litet inlägg~

Publicerad 2010-07-28 11:11:01 i Allmänt,

Har inte hänt så mkt sen jag bloggade sist..kände bara för att skriva av mig lite. Vädret är ju inte det bästa nu tyvärr så det bli mycket trädgårdspul för darling och jag passar på att städa. Läser överallt att man ska passa på att vila sig och hade det varit sol och bad väder så kunde man ju lata sig lite, men när man sitter hemma så är det lätt att rastlösheten sätter in och man vill göra lite saker.

Igår tittade ju solen fram rätt så skapligt så då gjorde vi en spontan grej o åkte iväg till Ekön utanför Valdermarsvik...tyvärr när vi kom fram så var det en hel del moln och det blåste ju inte lite ute på klipporna..så långvariga var vi inte nej:P Men vi åkte förbi Gabbis gamla lantställe som jag tillbringat en massa somrar på fram till jag var 11-12, var sorgligt att se att de som köpte det inte tagit hand om det..såg helt överbevuxet ut och såg inte ut som någon bodde där om somrarna:( Men det var ändå roligt att se den lilla skogsdungen där det byggdes kojor och letades fyrklöver, stigen till gamla gubben, reningsverket(som gabbi lurade mig att kliva upp på så hela jag blev nersörjad av skit då det endast var ett tunt lager som var hårdnat haha) Berget vi klättrade på som kändes jättehögt då men nu var värsta pluttiset, där hittade vi små röda spindlar och åt en rot som smakade jättesött. Darling stoppade mig från att gå in på tomten(är visst olagligt hehe) men man blev ju så nyfiken att kolla framsidan och in genom fönstrena. Vilka minnen och det är nästan så man är sugen på att kolla om det är till salu eftersom det är så misskött o övergivet..vilken sommarpärla det kunde bli, ligger ju precis vid havet och utsikten är ju otrolig..men man har väl nog med sitt egna hus för tillfället.

Graviditeten då..eller rättare sagt den stundande förlossningen..Känner mig inte så nervös än..igår var det exakt fyra veckor kvar till beräknat..så mellan 2-6 veckor är det kvar.Ska väl hellre ställa in sig på 6 veckor, så man inte blir besviken. Har läst så mycket om förlossningar att det känns som man varit med om flera stycken som åskådare, o kan väl konstatera följande, ingen förlossning är den andra lik, det kommer göra åt helvete ont, men man kommer till nästan 100% komma undan med den största gåvan på jorden. Så många kvinnor som klarat av detta och det känns väl ganska betryggande..det kommer komma ut en bebis tillslut, men vägen dit kan vara lång o plågsam. Men jag hoppas såklart att jag får en bra förlossning o att man känner sig rätt lugn. Jag är inte så rädd för smärtan(eftersom jag inte kan föreställa mig den ens i min vildaste fantasi)jag är mer rädd för att jag ska få dödsångest, för den känslan är inget man vill ligga o ha samtidigt som man föder barn. Men vi får se hur det blir.

Vi är iaf jättenyfikna nu på vem ÄB är..känns helt ofattbart att snart kommer vi vara en liten familj. Jag ska bli mamma liksom!!! Vad har man gett sig in på..förstår att det kommer gå bra, men man känner sig ju inte riktigt som en mamma..är ju bara Anna, har ingen utbildning i ämnet, men det har väl ingen och de flesta gör ju ett bra jobb. Nej det kommer bli så bra så...funderar faktiskt inte så mkt på saker o ting som jag trodde jag skulle göra. Tar det lite som det kommer..har ju många runt omkring en som har barn och det har ju fungerat för dem så varför inte för oss. Sen är det ju skönt att ha så många att rådfråga om man undrar saker..men mest är det ju sunt förnuft och ingen känner ens barn så bra som en själva. Men nu är vi såååå nyfikna att se vem just du är ÄB:)

Gick in i vecka 37 idag..sista tiden har gått så himla fort men det förstod jag eftersom det är sommar(den går alltid för fort) Men nu har jag kommit till den punkten när ÄB får titta ut snart..vi kan ha våran semester här i 1 1/2 vecka till och sen får h*n komma närsom:)

Äsch nu ska jag sätta på lite favoritmusik och sätta igång med städeriet. Kanske att Challe och Alfred kommer på besök sen också:)

Puss o kram! Anna



~dunk dunk dunk~

Publicerad 2010-07-26 17:37:57 i Allmänt,

Har visst inte uppdaterat sen två veckor tillbaka..oops.Men har inte haft lust helt enkelt..har ju varit så fint väder också så då har man ju inte suttit vid datorn precis. Om jag ska vara ärlig så minns jag knappt vad som hände igår så det blir ingen direkt uppdatering idag..kan endast konstatera lite saker.

* Hmm, vi har fixat med våra etager på tomten minns jag..det var förra helgen.Det gick bra och blev skitbra och nu ska bara fås dit gräs, byggas altan och läggas sten. Äsch det är en massa jobb kvar men det blir till att spara pengar först. Lite pul innan, sånt som vi fått gratis ska darling fixa med. Men nästa sommar börjar det nog arta sig med altan o grejer..jippie:D

* Lite bad o sol har det nog hunnits med...:P

*Träffade lille Alfred för första gången o mamma Challe o Zanna:)

*Träffat mamma på mat och kortspel..Hälsat på bror och lilla Flisan såklart
 
* Blev bjudna på jättetrevlig kväll hos några nygamla vänner till darling som vi träffat uppe vid sjön. De bor jättemysigt vid hjorthänget vid Mariehov i ett torp som de byggt ut och fixat iordning jäääättemysigt..lite litet men en english cottagekänsla fick man..skitnice:D En supertrevlig kväll och jag höll mig vaken till halv två,kors i taket:)

* Madde, Roger och barnen kom hit i några dagar och vi hade det myspys med bad, sol, grillning, promenad i Söderköping o glass såklart.Hade det jättetrevligt:) Följde sen med upp med egen bil och hade minikräftskiva o sov över..skulle hämta en massa babygrejer som vi får/låna av dem.Så himla bra och jättesnällt verkligen. Känns som vi har det mesta under kontroll nu..beställde vagnen för en vecka sen också, sen är vi fit for fight..IiiiiiiHHHHHH!!:P


Så nu är det början på semestervecka nummer två för darling..känns inget vidare roligt med vädret vi har men då kan darling fixa lite på tomten imorgon och man har kunnat lata sig inne utan dåligt samvete. Mycket har vi fått gjort ändå..var iväg både idag o i lördags o handlade en del smått o gott till både oss och babyn. Igår var vi hemma hela tiden men darling fixade lite på tomten och jag fixade med tvättstugan o babyhörnan därinne. Går och pular mest hela tiden..blir rastlös och kan inte sitta still.Vissa nätter sover jag bra och andra inte..idag var en sån när jag vaknade 03.40(!!!) och kunde inte somna om..låg o läste en stund, men sen fick jag gå in o sova i gästsängen..det brukar fungera..tror jag störs av att darling ligger o sussar så gott när jag är klarvaken. Så jag fick sova en timme till innan vi gick upp vid sju..skulle ju vara roligt att passa på o vila upp oss nu, men vi är inga sjusovare precis..lägger jag mig på eftermiddagen så sover jag typ en kvart o sen vaknar jag helt pigg så man är ju lite trött på kvällarna ändå. Men det är väl kroppen som vänjer sig...

Varit hos barnmorskan..denna månad hade jag gått upp 2,5 kg(!!!!) men hon sa att det är värmen som gör att man samlar vatten som väger lite och sen har ju magen vuxit järnet denna korta tid. Men hon trodde inte det skulle bli så mkt mer nu, så 12 kg uppgång än så länge..hoppas det inte blir mkt mer nu..börjar bli ordentligt tungt nu o magen är ju i vägen hela tiden. Kan inte sitta bra i bilen utan får typ halvligga o ÄB gillar att sparka upp mot mina revben, jätteskönt verkligen, men då säger jag till på skarpen o det lyssnar h*n oftast på:) ÄB är helt fixerad nu iaf..ruckbart vet jag inte men den ligger med huvudet i bäckenskålen eller vad hon pratade om. Så den ligger o sparkar upp mot sidorna som en liten groda hehe. Rör sig inte mindre precis trots brist på plats..gör bara lite ondare ibland, men det är smällar som är rätt ok att ta..hellre det än inte.

Mitt HB har gått upp mycket nu när jag ätit järntabletterna så jag kan börja med varannan dag istället, känns bra för jag tror jag får lite hjärtklappning av dem, det och sen att jag har mer blodvolym i kroppen såklart. Hjärtklappningen är obehaglig för jag får tyngre att andas o så blir jag illamående o lite yr.Men lite problem ska man väl ha när man är gravid??!!:D

Darling och jag har det jättebra som vanligt..lite hormoner från min sida..överkänslighet, men darling är så gullig o får mig på bättre humör direkt.Tar mig för den stora gravida flickvän jag är..han förstår att det inte är så lätt. Han tycker jag är så vacker o jag får höra det varje dag, mycket prat och kel med magen och vi masserar varandra om kvällarna och darling får killa mig lite oftare än han vill hihi, men det blir inget pust o stön som det var innan haha. Jag brukar säga det" tänk på hur ont jag kommer ha det snart, då kan jag väl få det lite skönt nu" bäst att passa på nu när jag kan använda det argumentet:P..men han är jättegullig o man känner sig verkligen älskad och lycklig att man ska ha barn med just den fina, underbara och vackra mannen. Jag hoppas att ÄB kommer vara mycket lik sin pappa, både till utseende och sätt. 

Häromdagen tog vi gravidbilder..bäst att passa på nu innan magen kommer sjunka ner o bli annorlunda i formen. Tycker de blev bra och det är så roligt att ha.Så nu har jag beställt hem så jag kan sätta in i album o några ska väl upp på väggen tänkte jag. Har även gjort klart ÄBs rum nu..o vikt alla kläder(klädstopp för mig framöver..ungen ska ju hinna ha på sig lite också och sen får man ju säkert lite i födelsepresenter kan jag tänka mig)

Denna vecka blir det lite bio med syster, sen funderar vi på att åka till Tiveden om de vill ha dit oss,kan ju hoppas vädret är bättre där än här..usch vad trist, pul i trädgård, mys med darling och sen kommer bror, Linda och Felicia hit på middag på fredag:D Sen kan man ju som sagt hoppas att solen kommer hit snart..mycket för darlings skull på semestern, men han tycker det är helt ok för då kan han jobba mer på tomten haha.

Ja en liten uppdatering hehe..har suttit här så länge att jag fått träsmak i arslet..måste upp o röra på mig lite..vika lite tvätt o plocka in i diskmaskinen.Bäst o passa på när man tycker sånt är roligt..hoppas hoppas jag får behålla min energi för städning efter förlossningen haha:D

Lite bilder..Enjoy


         
 ~Lille Alfred~                 Mysiga torpet       Ja växt har man ju gjort:D
                                                               Fast jag spänner inte ut min som F gör:)

  

Bästa kompisarna..sååå söt:D

     
Ella sötnos älskar att simma:D


Promenad i Söderköping med sin fina darling

        
Moster inte lika poppis      Matdags..mycket grillat blev det..MUMS!!

        
Kräftor är smaskens       Skrattar så jag dör över dessa..gör honom inte rättvisa hihi

             
Här är sötnosen         Stackars Ella fick ögoninflammation:(



ÄB´s rum


         


        
Snygg solbränna hehe..men men:P

Hoppas ni får en bra vecka..massa kramar tills vi ses igen,

Anna





 

~feeling hot hot hot~

Publicerad 2010-07-12 19:45:30 i Allmänt,

Ja, jag kan nog inte skylla på graviditeten att jag känner mig varm då jag tror att varenda jäkel i detta land har det lite tufft i denna värme. Beviset på detta var att när jag åkte till Bauhaus området o gick in på Jula o Rusta så var alla fläktar slut i båda affärerna. Nya imorgon sa de så jag får ringa o kolla..Det är ju typiskt att man kommer på att köpa en fläkt just när alla andra tänker samma tanke. Men så är det med det mesta tycker jag..:P

Kvällarna är skönast då man kan få till lite korsdrag i huset, blåser riktigt skönt ibland och det känns lite lättare att andas. Tänker inte klaga för mycket för jag älskar att solen och värmen är här och det är underbart med sommar. Men när man är lite långt bort från en svalkande sjö känns det bara lite jobbigare:)

Helgen då..ja båda dagarna har vi legat uppe vid Mariehovssjön..så skönt att bara kunna hoppa i o svalka sig när det bli som värst. Vi kommer ju så pass tidigt att de första två timmarna är det ju skugga där vi ligger så då passar man på att läsa Aftonbladet och sina böcker och sen blir det sol och bad resten av tiden. Så himla skönt och jag älskar att simma..tyvärr trycker ÄB lite mer på lungorna nu så jag pustar lite när jag rör och simmar men att ligga på rygg i sjön och flyta är ju härligt. Man hör sina andetag riktigt högt och sen ljudet av skog och annat på håll.

Lördagen var det ju dags för middag på Cromwell och Munken in the Park. Maten var jättegod och trevligt sällskap men blev lite besviken på Munken.Hade nog varit lite naiv i mina tankar om denna dag. För mycket folk för högt ljud runt omkring och för mycket alkohol till dessa människor för en hormonstinn gravid. Så jag såg lite av MOneybrother o sen gick vi o satte oss i gräset med några kompisar.Får gå o se honom live istället. Hade det trevligt ändå och jag tycker det är ett jättebra initiativ att göra sånt här,nästa år kanske jag kan njuta lite mer:D men hade ju sett fram emot att se o höra både honom och Timo.Vi kom väl hem vid halv tolv så jag kände mig riktigt nöjd ändå men inte alls som jag tänkt mig tyvärr.

ÄB rör sig inte alls lika mycket nu..får inte plats. Men h*n gör sig påmind emellanåt och speciellt på kvällar o morgnar. Trycker ju som sagt på lungorna och har lite svårt för vissa ställningar i soffan, men inget jätteproblem. Ser verkligen fram emot att h*n kommer ut till oss..vissa dagar känns det som det är skönt att det är ett tag kvar och andra dagar vill jag bara ha "hanne" hos oss nu..Jag är så himla nyfiken på vad det är för en liten krabat..hur ser du ut? vem är du lik? hur kommer du vara? och hur kommer det bli? Spännande men samtidigt lite skrämmande:)

Veckan blir nog lugn..darlings sista på jobbet innan semestern.Tycker så synd om honom att jobba i denna värme..hoppas det blir helg fort så han får ledigt. Iofs så ska de hålla på och gräva upp hela tomten i helgen så ledig blir han ju inte, men sånt gillar ju darling..när det händer saker. Jag vet knappt vad det är för datum eller dag, sån koll har jag nuförtiden, men så är det ju när man är ledig. 

Just det..Spanien blev igår världsmästare i fotboll för er som missat detta:D Blev så jäkla glad och speciellt att det lag jag hållit stenhårt på gick hela vägen. Har varit en spännande och rolig resa:D Spanien kommer också alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och det är klart jag håller på dem när Sverige inte är med. Så tyckte jag att de var värdiga vinnare...Holland igår var ju livsfarliga och då menar jag för att de var ute efter att skada de spanska spelarna medvetet HELA tiden. Dobbar hit och dit och sparken i bröstet var väl fan värst.Skrämmande att vissa spelar fotboll på detta sätt..Men skitsamma..Spanien är bäst i världen och det känns skitbra!!:D

Lägger upp lite bilder från helgen...


         
Jag i vecka 34.     Tycker magen ser rundare ut åt ena hållet??




         
Blev Munken på fredagen en sväng med syster, bror och Larsson:D




Darling vid sjön på lördagen..kolla in fjärilen på muggen:D



Han är så fin och han är bara MIIIIIIN:D


      
Supertrevlig middag och jättegod mat..åt för mkt för min mages bästa:)


Lite fick jag se snyggot Anders aka Moneybrother. 1997 senast i Monster

         
 VM måltid,,sååå gott!!    Flytta soffan för drag:D       Kärleksgraffiti av darling<3

Ha det bäst tills vi hörs igen!!

Puss o kram Anna

~Den vackraste stunden i livet..~

Publicerad 2010-07-09 12:02:50 i Allmänt,

För alla er som missat så hade Lasse W sin turnépremiär i Linköping igår:) Självklart var jag och syster där!! Beläget på stångebrofältet som två år tidigare och jag och syster hade bunkrat upp med picknick och dricka(alkoholfritt för mig detta år:)) Tog tåget vid fyra och när vi kom fram vid fem så var det så mycket folk utanför som väntade på att grindarna skulle öppna. Men vi satte oss på filten i gräset och väntade ut den värsta ruschen.Gick fort o smidigt ändå. Inne på området såg det ut som vanligt med mycket mat och drickaställen och köer till förbannelse..tur att man inte var sugen på popcorn eller korv..eller glömt drickan hemma. Jag fick se laktritsremmarna som jag längtat efter men insåg att det var bättre att vänta med att köa till Lasse börjat hihi.

Hade mys på filten o åt våran potatissallad, frukt och kyckling med god aptit och lyssnade på Hästpojken tror jag det var och sen Melissa Horn. Hon var verkligen jättebra så jag fick två konserterna i en kan man säga:) Har ju hennes skiva och hennes röst kan man ju dö för.
Vi hade fått för oss att Lasse skulle börja vid sju, men kunde snabbt räkna ut att om konserten slutar elva så skulle han nog inte gå upp förrän tidigast åtta. Strax efter halv nio(ellr var det halv tio!!!) kom han ut och började köra ett ensamt akustiskt set, flera vackra låtar och under en av låtarna gick jag bort till remståndet(precis bakom oss)Knappt någon kö och man såg ju minst lika bra därifrån..tyvärr så tar han o spelar min o thess låt "Kom Änglar "som tredje låt typ när jag står där och väntar på att få handla och jag tänker"det är ju fan typiskt" får stå där och nynna med i huvudet liksom. Man vill ju inte göra för mkt väsen av sig i en matkö liksom hihi. Fick mina o darlings remmar och sen var kvällen en hel kavalkad av bra musik och röj och tårar o allt annat som fick plats:) Så himla bra konsert och jag är så glad att man var nykter..blir ju en sån mycket bättre upplevelse då tycker jag iaf. Stod ganska långt fram på sidan och såg o hörde jättebra. Blev lite nervös för ÄB's stackars öron men det var flera höggravida runt omkring mig så det var nog lugnt. H*n låg nog och stampade takten till musiken i magen:) De ska vänjas in tidigt:D Åh det var verkligen en jättebra konsert. Väl värt väntan och detta kan jag leva på länge...Kom hem vid halv ett nästan och somnade som en stock..Har inte sovit så bra o länge på länge:)

Just det, fick nog min första förvärk igår när jag stressade omkring med bilen när jag skulle in till stan(virrig o glömmer mobil hemma så jag måste vända bl.a). Måste ha varit en sån iaf..o var det det så ser jag inte fram emot min förlossning. Aj aj aj säger jag bara..men jag minns knappt känslan nu så det är väl bra.Kan jag förtränga den till den riktiga pärsen kommer.:P

Idag väntar mera mys med lillasyster..lite returpunkt bl.a och sen luncha på stan. Sen ska vi svänga förbi Munken in the park och kolla in Magnus Carlsson från Weeping Willows..brorsan ska dit också. Sen hem och bara mysa med darling och mumsa tacos. Imorgon blir det bad o sol om vädret tillåter o sen på kvällen är vi ett gäng som ska ut o äta och sen gå på Munken in the park o kolla in Moneybrother och Timo Räisinen.Söndagen avslutas med den otroligt spännande VM finalen med mitt kära Espania:D Åh hejja hejja!! Så en toppenhelg helt enkelt..Sommaren är ju en helt fantastisk tillställning:D

Nej nu ska jag dra på mig skorna o ge mig in till stan..jippie!!


Lite bilder från gårdagen...

   
Väntandes i gräset utanför..


Lång kö..o den var lika lång åt andra hållet också hehe:D



~Melissa Horn~Check her out!!



Jag & SystraMi...~kärlek~



Snyggast i stan är vi...:)

       
Munken gjorde reklam      Nedräkningen har börjat...Så kom han!!

        
Alla slags känslor fick han plats med..jättebra låtval!!


~Tack för en underbar kväll syster!!~




I vecka 34..kan ni tänka er att jag o darling glömde bort att det blev ny vecka
i Onsdags!! Har aldrig hänt tidigare..veckorna bara raketar fram!!

Ha en underbar helg!! Puss o kram Anna

~cool down~

Publicerad 2010-07-06 09:45:47 i Allmänt,

Trodde väl aldrig jag skulle bli glad av att vakna upp en sommardag och se att det regnar:D Men jag tror både våran vackra grönska i vårat land och vi själva behöver svalkas och blötas ner lite. Det enda minuset är ju att jag hade tänkt ta mig en morgonpromenad o få lite motion. Men den får tas i eftermiddag istället.

Man ska inte klaga och vi svenskar är rätt duktiga på det(om man får generalisera) men antingen är det för varmt eller för kallt. Jag som är höggravid har väl njutit av solen men samtidigt när man suttit i soffan på kvällarna pustat lite extra hihi. Men darling har inte tyckt det varit så skönt heller och på FB så klagas det varje dag på folk som inte kan andas eller smälter bort eller annat..så det är nog ett ganska vanligt svenssonproblem. Klaga är gratis, en AC kostar flera miljoner hehe.

Värst är att sova dock..igår ville inte darling ha fönstret öppet pga alla mygg(jag har endast fått två myggbett så jag vet inte vad han snackar om) men jag höll näbben och sov utan täcke. Vaknade sen för att kissa som vanligt och darling snarkade så sött(!) så då gick jag o öppnade fönstret i smyg hehe. Var så olidligt varmt och på nätterna är det ju sån härlig frisk luft som strömmar in. Jag skiter i myggbett, för jag sover dåligt som det är att jag ska behöva ligga och vältra mig i mitt eget svett haha.

Om vi ska prata lite graviditet så börjar jag få lite mer besvär..småå besvär men dock att jag märker av dem.
Besvär 1: Mina fötter börjar ömma efter ett tag i tunna flipflops..dock är det sommar och jag vägrar att gå omkring i superheta och fula walkingskor och jag är för snål o ytlig för att köpa pensionärsdojjor.
Besvär 2: Efter middag, som halverats men ändå är för mycket för min mage, har jag väldigt svårt att andas och har den fula ovanan att sitta och rapa för att få luft(Darling och Thess vet vad jag menar,,de tycker det låter skitäckligt hehe)
Besvär 3: ÄB har börjat sparka eller boxas upp i revbenen..(har ännu inte lyckats lista ut åt vilket håll ungen ligger..huvudet var till 98% neråt liggande sa barnmorskan men jag tycker det sparkas åt alla möjliga håll ändå..men jag är ganska säker på att den oftast ligger med benen mot min högra sida sett från erat håll för ligger jag på sidan i soffan eller sängen så kommer en fot och kittlar mig o man känner hela foten om man lägger handen under sig då :) )
Besvär 4:Jag kan inte göra number2 mer än en gång i veckan och då måste jag tvinga mig och påminna mig. Kan kännas riktigt besvärligt att gå ibland o då vet jag att det är dags.;P
Besvär 5: Jag har en stundande förlossning framför mig som jag sakta börjar bli lite mer nervös inför hehe..otroligt nyfiken och förväntansfull men jag är inte dum, det kommer en dag då jag kommer tro jag ska dö:P 

Men annars leker livet som vanligt..Hey it's me talking.:) Inte mycket att klaga på om man säger så. Alla vill att ÄB ska komma nu, men jag är rätt nöjd med hur det är för tillfället..njuter av sommaren och tar till vara på stunderna. Jag och darling har det så roligt ihop och njuter av varandras sällskap och tar dagen som den kommer. Har lite planerat framöver men känns som en toppen sommar och visst jag känner att dagarna nästan rusar fram. Snart är det BF för så är det ju alltid. Men jag hoppas att dagarna kan sakta ner lite. ÄB har det nog bra där h*n är en liten stund till, sen ska h*n få komma ut till mamma och pappa:D

Ska ta tag i lite städning idag..behövs dammsugas och tvättas babykläder. Tavlorna som är det enda som fattas i ÄB´s rum får jag ta i eftermiddag, behöver en darling som letar reglar. Men sen är rummet klart..jippie. Nej nu ska jag ta o äta lite frukost o sen läsa lite mer i ännu en förlossningsbok haha:D

Lite pics:

           
Fick impulsen att göra jordgubbstårta igår så det blev en trevlig kvällsfika:D



ÄB's rum på kvällen..nya byrån, lampor och mattan är på plats


            
Detta i vecka 33, mina höfter är gigantiska ser jag nu hihi..Barnvagnsdragning nästa:D

Tills vi hörs igen..ha det underbart allihopa!!

Puss o kram!!

~Good to be back~

Publicerad 2010-07-04 21:32:56 i Allmänt,

Jaa verkligen länge sen jag lämnade mitt avtryck i bloggen nu. Men jag har verkligen inte haft tid..så mycket som har hänt nu fram tills idag sen sist, men nu känner jag att jag kanske kan ta mig lite tid och berätta lite om vad som hänt och sånt.Sen har jag lovat Syster J också att senast Söndagkväll ska jag ha uppdaterat..bra att ha lite press på sig;P

Midsommar har ju gått av stapeln..lugnaste jag varit med om på många många år:D Men det var skönt. Madde, Roger o barnen hade kommit ner. Så på midsommarförmiddagen så gick jag, Mammi och Madde förbi Stefan, Linda och Lilla Flizan. Madde blev lika kär som vi andra i sötnosen. Sen kom vi hem och hade sill lunch o då hade även Darlings mamma och  syster T med pojkvän kommit förbi. Jättegott verkligen och mysigt. Eftermiddagen och kvällen spenderades ute hos bror nr 2 i Östra Ryd med lekar, grillning och annat roligt. Tyvärr blir man ju tröttare och otåligare nu för tiden och tyckte väl mot slutet inte att det var så roligt att Darling och SysterYster hade fri tillgång till Whiskeyn som bror S lämnat kvar. Så vid halv elva tackade vi för oss och brummade hem till Hållsta:D
Men det var en toppen Midsommar ändå:D

På lördagen blev det grill och kräftor med två systrar och Darling och sen på söndagen åkte vi tidigt upp till farfar i Tiveden. Där fick vi träffa Darlings kusin med tjej också som var kvar sen midsommar och vi åkte ut till Krogen mitt i Skogen och åt underbar lunch o sen hade vi bara mys med farfar och hans nya flamma:)

Måndagen åkte jag tidigt iväg mot Norrköping igen och lämnade Darling åt sitt äventyr i de Närkiska skogarna.Väl framme i Norrköping parkerade jag bilen på ex jobbet och satte mig på ett tåg ner till Malmö och fina syster Gabriella:) Såg mycket fram emot att äntligen efter fyra år(!!) ta mig ner dit igen o hälsa på.

Hade en underbar fyra dagars vistelse hos syster..myspys helt enkelt. Åt massa god vegetarisk mat, Indiskt, Sallad och Känd buffé i Köpenhamn. Mycket meloner, jordgubbar och vindruvor slank ner under dagarna också så man levde väldigt nyttigt den veckan.:) En dag spenderades nere vid vattnet vid Turning Torso, det var härligt men vattnet var det kallaste jag doppat mig i..man tappade andan och jag trodde ett tag att ÄB skulle få en chock. Men h*n lever och sprattlar som aldrig förr. Sen blev det sämre väder en av dagarna och som tur var så hade vi planerat in ett besök i Köpenhamn den dagen. Blev kär i den staden direkt!! Vilken skillnad mot t.e.x Stockholm eller Göteborg. Så europeisk på något vis..vackra byggnader och det kändes mer som man gick omkring i Barcelona än i Danmarks huvudstad. Så nära men ändå så långt borta. Åt som jag sa på en underbar restaurang med en helt fantastisk vegetarisk buffe..så gott att jag skulle kunna åka dit snart igen bara för den:)Sen fick jag se Nyhavn också..så mysigt och jag som blivit fisktokig på sistone vet att jag måste dit igen och äta någon gång, men då vill jag kunna dricka ett glas vin till:D

Så tack syster för en helt underbar vecka:D

Kom hem på torsdagen och åkte upp till barnmorskan. Mitt HB sjunker fortfarande och de järntabletterna hon sagt jag skulle äta två gånger i veckan blev nu att ätas varje dag istället. Trodde värdet skulle gått upp lite nu, men de hade sjunkit. Men hon verkar inte orolig..kanske för jag inte är nämnvärt trött eller har några besvär. Allt annat såg jättebra ut. 900 gram har jag gått upp sen sist..så på fyra veckor är det ju inte så farligt tycker jag. Min magkurva såg bra ut..31 cm..Och hjärtljuden låg på 143 slag i minuten. Så det rullar på här. Har ju inga besvär i min graviditet annat än att det börjar bli lite tyngre att andas efter måltiderna haha..jag kissar alltifrån 1-6 gånger per natt. (Sov förresten helt underbart i Malmö..vaknade bara vid sju varje morgon o kunde sen somna om haha) Folk säger hela tiden att de inte tycker jag har så speciellt stor mage, själv tycker jag att jag är gigantisk ibland men ibland känner jag mig ganska liten. Men som sagt, vi får väl se hur det blir. Inga bristningar som poppat upp på mage, bröst eller ben än. Jag smörjer mig iofs ofta. Nej jag ska nog inte klaga för jag är en lycklig, gravid kvinna som än så länge älskar att vara gravid. Jag kan vara mycket i solen utan att det är jobbigt, går ganska obehindrat(lite saktare) och mitt humör är glatt o positivt oftast. Längtar efter våran bebis samtidigt som jag försöker ta till vara på den tid jag och Darling har kvar ihop som bara Han & Jag.

Efter jag hämtade Darling i Torsdags så har vi fre, lör och  Söndag legat vid Mariehovssjön. Så skönt att bada o simma runt och den sjön är så varm och härlig. Känner mig ju lite lättare i vattnet.Darlings pappa har varit med oss två dagar också.Så det har varit supermys och på kvällarna har det mysts mer och kollats fotboll. "Mitt lag" Spanien klarade sig som tur var igår vidare till semifinal!!!:D Vart dock en tråkig första halvlek men desto mer spännande andra..shit alltså. Har verkligen varit en fotbollsnörd dessa två-tre veckor även om jag mest kollat på matcher som  intresserat mig. Darling har ju velat se det mesta så lite har ju slunkit in ändå. Men nog pratat om fotboll..

Imorgon börjar Darling jobba igen..bara två veckor sen är det semester i tre. Ska bli skönt att ha honom hemma med mig..vi har så roligt ihop:D Men i veckan väntar Lars Winnerbäck med lillasyster och på lördag ska vi tre ut och äta och gå på Munken in the Park med Moneybrother och Timo Räisinen..LÄNGTAR!!:D

Jag ursäktar mig för detta otroligt långa och kanske tråkiga inlägg. Men nu har jag uppdaterat den vecka som varit. Skulle kunnat brett ut ännu mer men försökte hålla det kort.

Kommer nog ett nytt inlägg snart nu när jag kommit ikapp..tycker egentligen inte om att summera mina veckor..hellre skriva för stunden. Men Enjoy....
Hoppas att ni alla mår bra!!

Puss & Kram Anna

Lite pics...

          
Farmor och fastrar med söta Fliz:)



    
Bror Johnny vid midsommarGrillen:)


Filip och Ella Ääääälskar Darling:D


Coola Ella och Darling sköter grillen och samtalar:)



    
Uppe hos farfar och vackra Unden



              
God mat, bad, sol och underbar och vackra syster Gabbi..<3


         
En underbar dag i Köpenhamn och ännu en gång supergod mat!!



~Nyhavn~


Vi hörs snart igen!!:D

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela