missimone

~ett litet inlägg~

Publicerad 2010-07-28 11:11:01 i Allmänt,

Har inte hänt så mkt sen jag bloggade sist..kände bara för att skriva av mig lite. Vädret är ju inte det bästa nu tyvärr så det bli mycket trädgårdspul för darling och jag passar på att städa. Läser överallt att man ska passa på att vila sig och hade det varit sol och bad väder så kunde man ju lata sig lite, men när man sitter hemma så är det lätt att rastlösheten sätter in och man vill göra lite saker.

Igår tittade ju solen fram rätt så skapligt så då gjorde vi en spontan grej o åkte iväg till Ekön utanför Valdermarsvik...tyvärr när vi kom fram så var det en hel del moln och det blåste ju inte lite ute på klipporna..så långvariga var vi inte nej:P Men vi åkte förbi Gabbis gamla lantställe som jag tillbringat en massa somrar på fram till jag var 11-12, var sorgligt att se att de som köpte det inte tagit hand om det..såg helt överbevuxet ut och såg inte ut som någon bodde där om somrarna:( Men det var ändå roligt att se den lilla skogsdungen där det byggdes kojor och letades fyrklöver, stigen till gamla gubben, reningsverket(som gabbi lurade mig att kliva upp på så hela jag blev nersörjad av skit då det endast var ett tunt lager som var hårdnat haha) Berget vi klättrade på som kändes jättehögt då men nu var värsta pluttiset, där hittade vi små röda spindlar och åt en rot som smakade jättesött. Darling stoppade mig från att gå in på tomten(är visst olagligt hehe) men man blev ju så nyfiken att kolla framsidan och in genom fönstrena. Vilka minnen och det är nästan så man är sugen på att kolla om det är till salu eftersom det är så misskött o övergivet..vilken sommarpärla det kunde bli, ligger ju precis vid havet och utsikten är ju otrolig..men man har väl nog med sitt egna hus för tillfället.

Graviditeten då..eller rättare sagt den stundande förlossningen..Känner mig inte så nervös än..igår var det exakt fyra veckor kvar till beräknat..så mellan 2-6 veckor är det kvar.Ska väl hellre ställa in sig på 6 veckor, så man inte blir besviken. Har läst så mycket om förlossningar att det känns som man varit med om flera stycken som åskådare, o kan väl konstatera följande, ingen förlossning är den andra lik, det kommer göra åt helvete ont, men man kommer till nästan 100% komma undan med den största gåvan på jorden. Så många kvinnor som klarat av detta och det känns väl ganska betryggande..det kommer komma ut en bebis tillslut, men vägen dit kan vara lång o plågsam. Men jag hoppas såklart att jag får en bra förlossning o att man känner sig rätt lugn. Jag är inte så rädd för smärtan(eftersom jag inte kan föreställa mig den ens i min vildaste fantasi)jag är mer rädd för att jag ska få dödsångest, för den känslan är inget man vill ligga o ha samtidigt som man föder barn. Men vi får se hur det blir.

Vi är iaf jättenyfikna nu på vem ÄB är..känns helt ofattbart att snart kommer vi vara en liten familj. Jag ska bli mamma liksom!!! Vad har man gett sig in på..förstår att det kommer gå bra, men man känner sig ju inte riktigt som en mamma..är ju bara Anna, har ingen utbildning i ämnet, men det har väl ingen och de flesta gör ju ett bra jobb. Nej det kommer bli så bra så...funderar faktiskt inte så mkt på saker o ting som jag trodde jag skulle göra. Tar det lite som det kommer..har ju många runt omkring en som har barn och det har ju fungerat för dem så varför inte för oss. Sen är det ju skönt att ha så många att rådfråga om man undrar saker..men mest är det ju sunt förnuft och ingen känner ens barn så bra som en själva. Men nu är vi såååå nyfikna att se vem just du är ÄB:)

Gick in i vecka 37 idag..sista tiden har gått så himla fort men det förstod jag eftersom det är sommar(den går alltid för fort) Men nu har jag kommit till den punkten när ÄB får titta ut snart..vi kan ha våran semester här i 1 1/2 vecka till och sen får h*n komma närsom:)

Äsch nu ska jag sätta på lite favoritmusik och sätta igång med städeriet. Kanske att Challe och Alfred kommer på besök sen också:)

Puss o kram! Anna



Kommentarer

Postat av: aggebagge

Publicerad 2010-07-28 12:29:22

Jasså du! Du tänkte göra en ”Göran”. Aja, baja att gå in på nån annans tomt. Hehe.

Jag har upptäckt samma sak med ett sommarställe vi hade en gång. Den där jättebacken, när man kom från badet och det åskade. Djäklar vad brant det var när man som liten skit, rädd, släpade cykeln uppför. 20 år senare var den varken lång eller brant.

En bekant till mej, som var utbildad förskollärare, och alltså läst massor om hur barn ska vara, var på väg att kasta ut ett av sina barn (tvillingar iofs) genom fönstret. Så snacka om att man kan få blackout när barn inte beter sig som i läroböckerna. Det går alltså inte att läsa sig till hur dom fungerar. Och det ger du tusan i!!! Dvs kastar ut mitt barnbarn!

Postat av: madde

Publicerad 2010-07-28 13:53:02

Ja snart är det inte långt kvar tills ÄB kommer,ska bli så spännande!! iiiihhhhh :D Jag tycker det är jättebra att du läser på mycket och på det viset förbereder dig,men sen är det ju som agneta säger,man vet aldrig hur det blir ändå,men det är ju allid bra att få lite tips och råd om saker och ting :) Det där med att kasta ut "ungen" genom fönstret känner jag igen,hade själv och vet flera andra som oxå haft sådana förbjudna tankar ibland,när man var som tröttast och man tänkte "Tänk om jag bara kastar ut h*n genom fönstret...Man skulle ju självklart aldrig göra det,men tanken for förbi.. Ha en fortsatt bra dag och lycka till med städeriet,själv ska jag snart hoppa in i duschen och börja fixa mig lite inför kvällen,jIPPPPIII :D Puss puss

Postat av: mammi

Publicerad 2010-07-29 21:47:05

Här är ytterligare en som kan intyga att man inte kan läsa sig till hur man ska sköta ett barn, min bror gjorde ju det när Jimmy föddes men till slut var han tvungen att erkänna för mej att det funkade inte!!!! Sen kan jag trösta dig med att smärtan man får stå ut med försvinner nästan direkt efter utpluppandet man blir liksom helt bedövad i hela alltet, en karl skulle ju aldrig utsätta sig för detta så det är ju tur att det inte är dom som ska föda barn, bara ha nöjet att tillverka dom. Står erbjudandet att vara med på förlossningen kvar??? Puss puss

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela