missimone

~clementiner & åksjuka~

Publicerad 2012-10-10 10:32:20 i

Yes, nu har jag äntligen kommit ihåg att börja handla clementiner. Har varit så sugen, men när jag väl varit i närheten av en affär så är det POFF som bortblåst i min gravidhjärna.
 
Jag skyller väldigt mycket på graviditeten, till mångas skämtsamma irritation. De tycker inte jag kan skylla varje dålig grej jag har eller gör på det, men jag tycker det är perfekt! Plus att jag vet att jag inte är så här trög, vilsen, glömsk, irriterad, känslig eller trött annars. Visst jag är mycket av dessa fast i betydligt mindre dos annars;-)
 
Skulle åka till min vän med barnen häromdagen som jag berättade, skulle hämta upp Noomi på vägen från dagis. Kom på halvvägs att jag glömt Noomi. Det skulle jag inte gjort annars.
 
Var och handlade på ICA, betalade och gick där ifrån...utan varor. Det skulle jag inte gjort annars.
 
När vi var på bio förra veckan, så gick jag rakt fram där ett killgäng stod och pratade så en stackars kille med kryckor fick hoppa undan för att jag inte skulle dundra in i honom. Det skulle jag inte gjort annars,
 
Ja jag tror jag skyller på min graviditet ett litet tag till, typ 6 månader, så inte folk börjar hata mig på riktigt.
 
Jag känner bebisen!!
Förra graviditeten så började jag inte ordentligt känna livet i magen förrän runt vecka 20. Innan var jag så osäker på om det var gaser eller inte. Men nu känner jag igen den där miniåksjukekänslan när något vrider sig i magen. Den är härlig att känna, och så här pass tidigt. Sist gick jag mellan vecka 13-20 och kände mig knappt gravid. Nu är det mycket tydligare. Antar för man vet vad man ska känna efter. Det är härligt är det.
Får se om man kan känna en spark om några veckor då..det är ju absolut det häftigaste!!
 
Måste hitta en bra bok till Noomi om att få syskon, som passar hennes ålder. Vi har ju sagt till henne att vara försiktig då mamma har en bebis i magen. Men jag tror inte hon förstår värst. Så man får väl börja läsa för henne varje kväll och när min mage börjar växa mer så kan man prata mer om det. Har ni något tips på en sån bok så hojta till!
 
Just det mina clementiner...suget är iofs för den mesta frukten men helst ska den vara lite mer saftig. Förra veckan åt jag ju passionsfrukt för kung och fosterland och denna vecka har jag bunkrat upp med clementin, plommon och nektariner. Tror min kropp vill ha C-vitamin.Men med clementiner så har jag ju en tvångstanke, och det är ju att få bort det mesta av allt vitt och alla ådror på clementinen innan jag äter den. Den ska vara len som en babyrumpa:-) Känner någon igen sig?
 
Fisk har jag också blivit bättre på att äta. Annars brukar vi tyvärr bara äta fisk 1 gång i veckan, Ja Noomi 2 gånger då hon får på dagis en dag också. Men nu har vi varit duktigare och på en vecka har jag ätit fisk vid 5 tillfällen, matlådor inräknade. Och det måste ju räknas, fisk som fisk liksom. Vill äta mer, men ibland blir man lite dumsnål och lax köper jag endast färsk för det är en sån skillnad tycker jag men den har de iofs oftast bra pris på. Så mitt tips är att åka och köpa färsk lax vid disk istället, så kan ni frysa in den i stället. priset för fyra bitar kan bli billigare om inte lika mycket för färsk istället för dessa frysa 4-pack och det är en miljon gånger godare!
 
Noomi Li börjar säga mer och mer ord och meningar. Är sjukt stolt. Hon är ju lite sen i talet och har alltid varit(talet man förstår) men nu överraskar hon oss varje dag och säger nya saker och binder ihop meningar. Hon har ju fått hem sin gruppbild från dagis och jag blev helt paff när hon kunde namnet på de flesta. Då gungar det till i hjärteplatsen och man bara " guuuud så duktig du är" och det låter ju så himla supergulligt med hennes lilla 2 åringsröst haha. Kan de inte alltid prata så där??;-)
 
"Min" måste vara något de håller på med på dagis nu, för det har hon börjat säga om saker.(även om den inte är hennes) bara man håller i en sak eller får låna något så är det "min" "Nej du får låna den, den är mammas" "MIN!!!!!" "Pust"
 
Men vi har det ändå bra nu, tycker hon lugnat ner sig mer och får inte samma utbrott, eller så har vi lärt oss hur vi ska hantera dem. Oftast blir det att vi går iväg så hon får lugna ner sig så man sedan kan prata med henne när hon lyssnar.  Men hur man kan bli skogstokig av att ta på sig strumporna ibland det övergår mitt förstånd.
 
Idag kommer bästa Mammi hit och ska göra köttsoppa!!(inte bara såklart, lite ska vi väl umgås också;-)) Mmmmmmmm...det är något jag är uppvuxen med, (höll på att skriva på, men jag vill ju inte ni ska tro att det bara var det vi åt;-))
Det ska bli så himla gott, så ska jag vara duktig och baka små frallor vi kan ha till. Så det blir att hämta lillskrutt tidigare från dagis då jag hämtar mamma vid 2 från jobbet. Så nu har jag runt en 3 ½ timme på mig att plugga klart. Känner mig pepp och full av C-vitamin(redan 2 clementiner medans jag skrev detta) så nu blir det att runda av för denna onsdag. Lägger så klart upp lite bilder.
 
Oh ja just det, det som känns otroligt kul....att jag redan har så många läsare!! I min värld är 30-40 stycken vääääldigt många, kanske inte om man jämför med topplistan här på blogg.se där de kanske har en 30.000 men jag är sååå glad! Som mest förra gången jag skrev hade jag en 50 stycken 
och det var dagarna innan förlossning, antar att många följde mig då. Men att jag redan har så många känns ju jätteroligt. Är så nyfiken på vilka ni är.....
 
Iaf ha en superduperfin dag så hörs vi snart igen!
 
KRAM
 
Los clementinos
 
NL tycker de ska ätas på detta vis....
 
Pappa jagar med dockvagn, Noomi kiknar av skratt...
 
 
Nya nappar då hon tuggat sönder de andra.
 
Min skrutta, andra längst ner till höger.
 
 
Pappa visade Noomi ett spel igår och det var ju roligt i fem minuter iaf;-)
Tur ,så hon inte blir en telefonnörd som mamma.
 
 
I kojan kan vi leka väldigt länge, speciellt gömma oss när mamma pratar om läggdags ;-)
 
Morgontröttissötis<3
 
Vi hinner ofta med morgonmysfrukost innan dagis. Idag började mamma
med en favorit igen....GRÖÖÖÖT:-)
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: JessicaW

Publicerad 2012-10-10 13:44:26

hehe jag har oxå alltid "putsat" clementinerna men börjar bättra mig, det tar ju så lång tid när man är sugen :).Vad duktig hon är som kan namnen, vi väntar på Eltons bilder så får se om han säger nåt. Tror inte det, han är oxå sen i talet.

Svar: Ja jag vet!! Det tar ju jättelång tid!! Så ibland blir den lite mindre putsad;-) Vem vet, Elton kanske överraskar dig??:-D
missimone

Postat av: Elin Alenteg

Publicerad 2012-10-11 21:59:43

Haha, jag är likadan när det gäller clementiner :) lena och fina ska dom vara.
Kul att hon börjar prata mera nu! Det är underbart att höra deras söta röst och även när de babblar på, på sitt språk hihi.
Jag har oxå känt ett litet fladder i magen. Hur mysigt som helst! :)
Nu blir det sova för min del. God natt.
Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela