missimone

~Stora tjejen&lilla mamman~

Publicerad 2011-09-05 20:00:56 i Allmänt,

Då har då mitt lilla hjärta fyllt 1 år och det är verkligen heeelt sjukt hur fort tiden går...nästan så man får panik. Men självklart är man stolt som en tupp när det nu händer så mkt...:)

Hon började ju ta sina första steg förrförra tisdagen och nu knatar hon på som om hon inte gjort annat:) Visst inte hur stadigt som helst, men hon tar sig långa sträckor o håller sig inte i om det inte är nödvändigt. Så nu väntar vi på att hon ska ställa sig upp utan hjälp, darling försöker öva med henne varje dag men som med allt annat så kommer det ju när det kommer. Helt otroligt vad de små snappar upp o som på något vis måste ligga i generna. Kusin Feli kravlar ner från soffor o bord(!!!) baklänges, o det har hon lärt sig själv. Tyvärr är inte Noomi där än haha, i soffan far hon fram som en furie och har inte helt fått respekt för att den tar slut ibland, även fast man vet att hon vet att det tar slut så tror hon nog som pappa sin att hon är oövervinnerlig;)

1års kalaset blev jättelyckat:) Vi beställde smörgåstårtor,orkade inte göra de själv i år och man tjänar inte så värst mkt, sen fick vi en gratis Operatårta(rosa o bra;)) och så bakade jag jättegoda kladdmuffins och rosa och turkosa cupcakes(tack Leila) Så alla var proppmätta när de gick härifrån o flera fick med sig både smörgåstårta och bakverk hem. Vi hade folk från 11 till 18.30 och Noomi Li var tapper till slutet..lite smågnäll ibland då hon sov middag till 10.30 så när väl flaskan med välling kom 18.30 så somnade hon som en stock innan den var slut haha. Självklart fick hon jättefina saker..hade tipsat mest om kläder då hon har så förbenat mkt leksaker och hon har nog att leka med det hon har. Men hon fick ett pussel med ljud som hon tyckte var jätteroligt, varje pusselbit har en figur med ett instrument o när man sätter dit den biten så börjar det spela en trudelutt av det instrumentet. Och det var ingen jobbig melodi som man ibland kan få i leksaker. Sen blev det lite smycken, en jättefin duffel i grått, jeans, byxor, Nikeskor, klänningar, en tunn kofta i leopard,en tjockare kofta, rosa fleecejacka, tuffa skor, pyjamas,.mm

Tyvärr var lite för litet o ngn dubblett så idag när vi åkte o veckohandlade så hade jag med mig massor av grejer o skulle byta och då fick jag det mesta tillbaka i rätt stlk.vill ju att hon ska kunna ha kläderna ett tag så då tog jag i stlk 80. Var lite utplockat..men hittade det mesta. Så gud så fin hon kommer vara i höst:)TACK ALLA!!Men nu får det vara nog med kläder ett tag...rensade ur lådorna och det kommer bli problem att använda allt iaf en vända...så förhoppningsvis blir det en liten tjejja nästa gång också för då behövs inte handlas mycket:)

Som sagt lilla hjärtat blir bara större o större åldersmässigt och visst det är på gott o ont...jag ser fram emot när hon börjar prata lite smått och vi kan hitta på lite mer saker men samtidigt så tycker jag tiden bara rusar fram. Snart är det ju dags för dagis också..vi har ju ändrat tiden så hon börjar inskolningen i mitten av november istället för januari. Känns som ett bra beslut..men samtidigt lite ångest..Men nu är det arbete som gäller för mig...att skaffa mig det vill säga...hoppas att det kommer gå bra.Få in mer pengar och få komma iväg o göra lite annan nytta. Helst vill jag ju studera..vill så gärna att jag vet att just nu kan jag ta vilket arbete som helst..sen blir det studier till att få ett arbete som jag kan tänka mig.Men jag tog beslutet att inte söka skola nu innan barn nummer två, vill dels inte avbryta studierna o sen känns det inget vidare att få en mammapenning baserad på csn. Tyvärr men sant...

Annars händer väl inget speciellt..dagarna rullar på...babysim en gång i veckan, date med mamma o syster vardera dag o sen försöka träffa kompisar. Känns som att denna höst inte blir lika fullbokad som våren o det är nog därför det kliar i fingrarna efter något att göra och för Noomis skull att få träffa mer barn när hon väl börjar på dagis.Friskis och svettis ska jag o syster börja träna på så fort hennes körkort är klart..inte många dagar kvar nu förhoppningsvis.Komma iväg lite om kvällarna..få träning o socialisera sig lite blir toppen för mig. Är lite för hemmakär,,,på gott o ont. Måste bli skärpning..inte bara för mig utan för darling också som ska slippa behöva se mig varje dag hemma haha...så blir Noomi roligare att ha o göra med för honom också då hon är lite mammig på kvällarna..inte konstigt då hon jämt ser mig men jag tycker synd om darling och vill att de ska få en tightare relation.

Eller jag ska inte säga att hon alltid är mammig på kvällarna..idag var det jättebra när väl darling kom hem...innan dess så höll jag på att bli hysterisk här hemma..jag mådde jättedåligt efteråt för jag höll på att få ett utbrott när hon stod nedanför mig och gnällde o grät då jag stod och lagade mat åt oss alla. Förstod att hon var lite hungrig och bara ville komma upp men eftersom jag stod och gjorde mat till henne så ville jag bara bli klar. Försökte få henne att leka lite med sina saker men hon började hela tiden gråta,gnälla och kom till mig. Jag stekte saker o brände mig själv o ville inte att hon skulle stå nedanför spisen o få stänk på sig. Hon började då dra i den lådan med lock som vi inte satt fast o självklart tappade hon ett glaslock på tån:(. Det var hysteri här hemma o inget jag gjorde dög och man får dåligt samvete när man ryter till eftersom man blir frustrerad då hon inte kan säga vad hon vill. Ibland blir jag förbannad på mig själv att jag ibland verkar sakna tålamod..hur ska det då bli när hon är större o sen när ett syskon kommer in i bilden?? Men det där mammagnället som hon har många gånger det tär på mig ibland...jag får inte sitta i soffan, jag får inte sitta på en stol utan att hon kommer o gnäller brevid vissa gånger och pappa kan sitta i soffan o hon bryr sig inte.Oftast får jag knappt gå på toa ifred och ibland vill man ju bara ha lite privacy haha.Men samtidigt vet jag ju att det blir mammigt eftersom hon är med mig jämt och då är det så skönt när pappa kommer hem och hon inte bryr sig om mig. Så därför måste jag börja göra mer saker själv, för allas skull.

Gud vad jag babblar som vanligt...i veckan väntar kvällsdate med syster..god mat och film hemma hos henne...babysim med mamma som sen följer med hem hit och myser...säkert lite systerhäng igen fast med Noomi Li och sen är det helg igen...ja du ser veckorna bara flyger fram...:(

Lägger upp lite bilder från sist...

     
Börhade stå långa stunder först.  Elin o söta Nova på besök


Härliga lilla badanka


Augustifest:)

   


 
Volleybollturnering ute i Ö.Ryd o grill hos bror m familj

   
Noomi Li visar farmor att hon kan gå


Farmorsmys:)

      
Cause i'm a hiphopper yes i am..hehe

   
Hjälper till att städa inför kalas

  
Nyduschad inför kalaset

   
Så här kalasfin var jag!!!

   
Älskar att spegla mig...

   


   


   
Jag o kusin äter tårta.....Stoora fina paket:)

   


   
Bus med kompisarna Alfred o Mira.



Min lilla buslåda

      
Härlig söndagspromenad där vi hälsade på kusin. Nyaste hatten!;)


Ta hand om er allihopa!! Puss & Kram Anna

Kommentarer

Postat av: Elin Alenteg

Publicerad 2011-09-15 13:09:50

Tack söta du för kommentaren! För alla som du skrivit! Blir så glad.

Dax att ses snart. Next week?

P&K

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

missimone

Nu kommer såklart min andra graviditet dokumenteras flitigt, precis så som jag gjorde med den första:-) Så den kommer handla om mitt liv som mamma till Noomi Li, gravid med vårt andra barn, studier, vänner och samboskap. Livet helt enkelt.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela